
کتابخانه مامۆستا هەژار
تاریخچه کتابخانه استاد هژار
تابخانه ماموستا ههژار در طبقه همکف ساختمان دانشکده علوم انسانی و اجتماعی قرار دارد. کتابخانه در دو طبقه میباشد که در طبقه همکف مخزن فارسی و لاتین، مخزن پایاننامهها و نشریات، بخش امانت، بخش آمادهسازی، فهرستنویسی و سالن مطالعه پایان نامهها و در طبقه فوقانی کتابخانه سالن مطالعه خواهران و برادران قرار دارد.
سیستم دسترسی به منابع با توجه به شرایط فعلی نیمهباز است و برای کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دانشجویان کارشناسی رشته حقوق بصورت باز اداره میگردد. برای سازماندهی منابع کتابخانه از سیستم ردهبندی LC استفاده شده است. کتابخانه دارای 31500 عنوان کتاب میباشد. (روزآمد شده در آذرماه 1403)
لازم به توضیح است که ساختمان این کتابخانه قدیمی است. اما با تأسیس کتابخانه مرکزی و انتقال مجموعه و تجهیزات اصلی به کتابخانه مرکزی در اسفند ماه 1388، ساختمان مذکور به منظورهای دیگری مانند مرکز رشد دانشگاه و کارآفرینی مورد استفاده قرار گرفته بود. در سال 1394 با انتقال مرکز رشد و کارآفرینی به ساختمان دیگری، امکان بازسازی و نوسازی کتابخانهای مجهز برای حوزه علوم انسانی فراهم گردید. به همین منظور کتابخانه ماموستا ههژار در دوره ریاست دکتر ناصر یوسفی و با مشاوره و پیگیری دکتر سید مهدی حسینی، رئیس وقت کتابخانه مرکزی، در سال 95 نوسازی شد و هم اکنون با فراهم کردن فضایی مناسب به دو دانشکده "ادبیات و زبان" و "علوم انسانی و اجتماعی" به طور خاص، و سایر مراجعین، به طور کلی خدمات ارائه می نماید.
مخزن فارسی
در این بخش منابع فارسی با حدود 26000عنوان، کردی1600عنوان و عربی1200 عنوان موجود میباشد.
مخزن فارسی
این بخش با حدود ۴۰۰۰ نسخه کتاب مرجع فارسی و لاتین و عربی در حوزههای موضوعی مربوط به حوزههای علوم انسانی، اجتماعی، ادبیات و زبانهای خارجی به مراجعین خدمترسانی مینماید.
مخزن لاتین
این بخش با حدود 1390 عنوان کتاب لاتین در حوزههای علوم انسانی به خدماتدهی میپردازد. لازم به یادآوری است که مجموعه اصلی کتب لاتین تمامی حوزههای دانشگاهی در مخزن لاتین کتابخانه مرکزی نگهداری میگردد.
بخش پایاننامهها
در این بخش 4۰۰ نسخه پایاننامه قدیمی سالهای قبل در حوزههای علوم انسانی و اجتماعی، ادبیات و زبانهای خارجی نگهداری میشود. این منابع تنها برای استفاده در محل در اختیار مراجعان قرار میگیرد. خروج پایان نامه جهت تهیه کپی و یا امانت امکانپذیر نمیباشد.
بخش اطلاعرسانی و جستجوی منابع
برای جستجوی منابع در کتابخانه از نرمافزار پارس آذرخش تحت وب (Azarsa) استفاده میشود و 6 دستگاه کامپیوتر جهت جستجوی منابع در اختیار مراجعین قرار داده شده است.
بخش امانت
تمام اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه عضو کتابخانه های دانشگاه می باشند، اطلاعات دانشجویان جدیدالورود در شروع هر ترم از سامانه گلستان استخراج و به نرم افزار کتابخانه انتقال داده می شود و همه اعضا می توانند از تمام امکانات کتابخانه ها استفاده نمایند.
شرایط استفاده از کتابخانه
- کتاب فقط به اعضاء کتابخانه و با ارائه کارت دانشجویی امانت داده میشود.
- مراجعین غیرعضو میتوانند با ارائه کارت شناسایی معتبر، کتابهای موردنیاز خود را در سالن مطالعه کتابخانه استفاده نمایند.
- دانشجویان دکتری: 8 جلد کتاب به مدت 40 روز
- دانشجویان کارشناسی ارشد: 6 جلد کتاب به مدت 30 روز
- دانشجویان کارشناسی: 4 جلد کتاب به مدت 20 روز
- تمدید کتاب: تمدید کتاب از طریق سرویس اینترنتی میسر است.
- درصورتی که منبع مورد نظر از سوی عضوی دیگری درخواست نشده باشد، با ارائه کارت عضویت تا یکبار تمدید میسر است.
- ساعت کار کتابخانه از 8 صبح تا 14:00 میباشد.
- همراه داشتن هر گونه کیف و یا ساک دستی به بخشهای مخزن، مرجع و پایاننامهها ممنوع میباشد.
- حفظ و نگهداری کتاب به عهده فرد امانت گیرنده میباشد و در صورت ایجاد خسارت، طبق مقررات کتابخانه عمل خواهد شد. همچنین، بابت تأخیر کتاب عضو موظف به پرداخت جریمه میباشد.
- سیستم دسترسی به منابع با توجه به شرایط فعلی بسته است فقط دانشجویان دوره دکترا حق ورود به مخزن را دارند.
- استفاده از منابع بخش مرجع و پایان نامه ها فقط در محل امکان پذیر است. خروج پایان نامه جهت تهیه کپی و یا امانت امکانپذیر نمیباشد.
- برای جستجوی منابع در کتابخانه از نرمافزار پارس آذرخش تحت وب استفاده میشود. دسترسی به لیست منابع کتابخانه از طریق سایت دانشگاه کردستان - کتابخانه مرکزی – لینک جستجوی کتابخانه های دانشگاه امکان پذیر است.
- حفظ و نگهداری کتاب به عهده فرد امانت گیرنده میباشد و در صورت ایجاد خسارت طبق مقررات کتابخانه رفتار خواهد شد.
- سالن مطالعه واقع در بخش فوقانی کتابخانه همه روزه از ساعت ۸ لغایت ۲۰ و در ایام امتحانات از ساعت ۸ لغایت ۲۳ باز میباشد.
بخش آماده سازی و فهرست نویسی
در این بخش منابع جدید در بانک اطلاعاتی کتابخانه ثبت، ورود اطلاعات می شود و جهت استفاده مراجعین آماده سازی میشود که شامل منابع چاپی (کتابهای فارسی و لاتین) و منابع الکترونیکی (کتابهای الکترونیکی و پایاننامه ها) است.
در این بخش ورود اطلاعات کتب و سایر منابع اطلاعاتی موجود در کتابخانه انجام شده و سپس منابع جهت استفاده به بخشهای مربوطه انتقال داده میشوند. منابع جدید کتابخانه طبق نظر اساتید محترم دانشکده و برحسب نیاز تخصصی دانشجویان تهیه میشود.
در این بخش ورود اطلاعات کتب و سایر منابع اطلاعاتی موجود در کتابخانه انجام شده و سپس منابع جهت استفاده به بخشهای مربوطه انتقال داده میشوند. منابع جدید کتابخانه طبق نظر اساتید محترم دانشکده و برحسب نیاز تخصصی دانشجویان تهیه میشود.
بخش نشریات
لازم به ذکر است در حال حاضر امکان جستجوی نشریات از پایگاه اطلاعاتی منابع فارسی توسط کتابخانه مرکزی دانشگاه فراهم شده است. همچنین، کتابخانه ماموستا ههژار آرشیو کوچکی از نشریات علمی - پژوهشی و علمی - ترویجی نگهداری مینماید و محققین میتوانند از طریق پایگاههای اطلاعاتی دانشگاه نیازهای اطلاعاتی خود را برطرف نمایند.
سالن مطالعه خواهران و برادران
سالنهای مطالعه در طبقه فوقانی کتابخانه واقع شده است. سالن مطالعه در ایام امتحانات از ساعت ۸ لغایت ۲۳ و در سایر اوقات از ساعت ۸ لغایت ۲۰ باز میباشد.