درباره‌ کتابخانه

 کتابخانه  دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۴ با کمتر از ۱۰۰۰ جلد کتاب در فضایی به وسعت ۱۲ متر مربع و با یک نفر کارمند آغاز بکار نمود. بعدها با گسترده شدن فضای آن در دانشکده ادبیات و علوم انسانی با مجموعه‌ای بالغ بر ۶۰۰۰۰ هزار نسخه کتاب فارسی، عربی و لاتین و دیگر منابع اطلاعاتی به ارائه خدمات می‌پرداخت. با تمام شدن پروژه احداث کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان که از پروژه‌های ملی در سطح استان بود، در بهمن ماه سال ۱۳۸۷، کار انتقال و جابه‌جایی به کتابخانه جدید صورت گرفت. اکنون این کتابخانه در ساختمان جدید با مجموعه‌ای بالغ بر ۱۲۶۰۰۰ نسخه منابع چاپی فارسی، عربی، کوردی و لاتین و همچنین منابع الکترونیکی در بخشهای مختلف به حدود ۸۰۰۰ عضو (اعضای هیئت علمی، دانشجویان، کارمندان) خدمت‌رسانی می‌نماید.
 

دانلود آیین‌نامه استفاده از منابع چاپی کتابخانه‌های دانشگاه کردستان

 


درباره‌  مرکز اسناد  

 فلسفه و رسالت مرکز اسناد و مدارک علمی
مرکز اسناد و مدارک علمی در کنار کتابخانه مرکزی دانشگاه کردستان همانند موزه کتاب با هدف آشنایی نسل جوان با هویت فرهنگی و میراث کهن ایران زمین تاسیس شده است. این مرکز با هدف آرشیو آثار مختلفی مانند اسناد، نسخ خطی غیر کتابی، نشریه و روزنامه و همچنین کتب چاپی نفیس و قدیمی ایجاد شده است.
نسخ خطی، میراث فرهنگی ملتها محسوب می‌شوند که نماد بسیار مهم غنای فرهنگی و بیانگر تلاش مردم یک کشور درگردآوری و حفظ دستاوردهای فکری ، علمی و تاریخی آن سرزمین است. به عبارتی دیگر، نسخ خطی از عوامل اصلی نقل و انتقالات دانش و تجربیات بشری محسوب می‌شوند. از این رو در مطالعات و تحقیقات تاریخی، ادبی، دینی، فرهنگی و قومی نقش مهمی دارند. با توجه به اهمیت مجموعه‌های نفیس شخصی، این مرکز با توجه به دارا بودن فضایی مناسب جهت نگهداری و حفظ این مجموعه‌ها، آمادگی لازم برای آرشیو مجموعه اهدایی و واسپاری یا خریداری را دارد.
در این مرکز با استفاده از  سیستم جامع بوک اسکنر، شرایط تهیه نسخه دیجیتالی از کلیه منابع نفیس به منظور حفظ آثار و دسترسی بهتر و بیشتر فراهم گردیده است.
در حال حاضر این مرکز دارای 3 مجموعه شخصی نفیس و بالغ بر 300نسخه کتب چاپ سنگی و سربی + 4 مجموعه نسخ خطی می باشد.
مرکز اسناد بر اساس وظایف قانونی خود، ملزم به گردآوری و حفظ منابع به مشخصات ذیل می باشد:
1. گردآوري، حفاظت، سازماندهي و اشاعه اطلاعات مربوط به آثار مكتوب (چاپي و خطي) و غير مكتوب در زمینه های موضوعی مختلف در سطح ملی و محلی
2. فراهم آوردن موجبات ارتباط با بانک‌های اطلاعاتی و مراکز اسناد علمی داخلی و خارجی به منظور مبادله مدارک و اسناد مطالعاتی، تحقیقاتی و نشریات تخصصی
3. ثبت، طبقه‌بندی، کدگذاری و نگهداری اسناد و مدارک علمی بصورت الکترونیکی و فیزیکی