سوالات متداول اداره
سوالات متداول:
-
نحوه درخواست تغییررشته داخلی یا تغییر رشته همراه با انتقال چگونه است؟در اواخر هر نیمسال یک مهلت حدوداً دوهفته ای برای درخواست تغییر رشته اعلام می شود که دانشجویان می توانند از طریق پیشخوان خدمت سامانه گلستان درخواست خود را ارائه دهند (راهنما در قسمت فرم ها و آئین نامه ها) .
-
نحوه درخواست انصراف از تحصیل چگونه است؟دانشجو می تواند در هر زمان دلخواه به جز بازه ی امتحانات از طریق سامانه گلستان- پیشخوان خدمت درخواست انصراف داده و پس از آن با دانشگاه تسویه حساب نماید. دانشجوی انصرافی می تواند تا دو ماه پس از انصراف درخواست بازگشت به تحصیل دهد در غیر این صورت انصراف قطعی محسوب می گردد (راهنما در قسمت فرم ها و آئین نامه ها).
-
درخواست مهمانی و انتقال از چه طریقی قابل انجام است؟در اردیبهشت ماه هر سال در سامانه سجاد وزارت علوم در منوی خدمات، فرآیند درخواست مهمانی و انتقال فعال می گردد و دانشجویان متقاضی می توانند در طول این یک ماه درخواست مهمانی برای یک یا دو نیمسال و در صورت داشتن شرایط درخواست مهمانی دائم یا انتقال دائم ارائه نمایند. مهمانی دائم و انتقال دائم نیاز به داشتن سابقه چهار نیمسال مهمانی عادی دارد (آیین نامه مهمانی و انتقال در قسمت فرم ها و آئین نامه ها).
-
روش دریافت گواهی اشتغال به تحصیل چگونه است؟دانشجو می تواند در پیشخوان خدمت سامانه گلستان درخواست گواهی اشتغال به تحصیل را ثبت که پس از تایید مسئول آموزش دانشکده مربوطه از همان منو قابل دریافت است. در این فرآیند لازم است از مرورگر کروم استفاده شود.
در هنگام ثبت درخواست باید نوع گواهی را «سایر» انتخاب و سپس در کادر «شهر» و «اداره» سمت چپ پنجره، مشخصات مربوط را تایپ کرد. -
درخواست مهمانی تکدرس یا مهمانی نیمسال تابستانی چگونه انجام می شود؟دانشجویان می توانند در نیمسالهای تحصیلی اول و دوم تا سقف 8 واحد و در نیمسال تابستان تا سقف 6 واحد درسی در دانشگاههای دیگر مهمان شوند. برای ارائه درخواست دانشجو از طریق سامانه گلستان- منوی «سایر»- تقاضای انتقال به صورت مهمان را ثبت که پس از تایید گروه و تایید اداره امور آموزشی، نامه مهمانی به دانشگاه مقصد ارسال خواهد شد.
مهمانی در دانشگاه آزاد، پیام نور، فنی و حرفه ای، علمی کاربردی و غیرانتفاعی مجاز نخواهد بود. -
سقف سنوات دانشجو چند نیمسال است؟سنوات دانشجویان کارشناسی 10 نیمسال است. نیمسال دهم نیازمند پرداخت شهریه شبانه است. چنانچه دانشجو در 10 نیمسال موفق به دانش آموختگی نشود می تواند از طریق پیشخوان خدمت سامانه گلستان و سپس کمیسیون بررسی موارد خاص درخواست افزایش سنوات دهد.
حداکثر نیمسالهای قابل افزایش بدین صورت، دو نیمسال است.
دانشجویان پسر که از معافیت تحصیلی استفاده می کنند برای افزایش سنوات نیاز به مجوز سازمان نظام وظیفه نیز دارند. -
نحوه درخواست برای بررسی مشکلات آموزشی از قبیل: حذف ترم، حذف پزشکی، مرخصی و ...چگونه است؟دانشجو می تواند از مسیر سامانه گلستان- پیشخوان خدمت- درخواست بررسی مشکلات آموزشی، با ارائه مدارک و مستندات لازم ارائه درخواست کند.
-
چه نوع درخواستهای دانشجویی به کمیسیون بررسی موارد خاص ارجاع می شود؟تصمیم گیری در خصوص مشکلاتی آموزشی از قبیل مشروطی بیش از حد، پایان سنوات، غیبت چند نیمسال و نظایر آن در اختیار شورای بررسی موارد خاص است. برای این منظور دانشجو ابتدا می باید از طریق پیشخوان خدمت سامانه گلستان درخواست خود را مطرح و سپس با پرداخت هزینه کمیسیون (موضوع سوال شماره 12) در سامانه سجاد وزارت علوم ثبت نام و در منوی خدمات آن سامانه درخواست کمیسیون ثبت کند.
-
هزینه درخواست کمیسیون بررسی موارد خاص از چه طریق قابل پرداخت است؟از طریق سامانه درآمدهای اختصاصی دانشگاه (https://payment.uok.ac.ir) مندرج بر سایت دانشگاه کردستان و طی مراحل زیر قابل انجام است:
- ثبت نام و تشکیل پروفایل در سامانه ی مذکور
- ورود به فرم پرداخت و تکمیل اطلاعات:
ب - واحد زیر مجموعه: مدیر امور آموزشی
ج - موضوع پرداخت وجه: بسته به مورد «کمیسیون بررسی موارد خاص بار اول» یا «کمیسیون بررسی موارد خاص بار دوم»، انتخاب شود. -
دانشجویان در آستانه دانش آموختگی برای آماده سازی پرونده چه اقداماتی لازم است انجام دهند؟دانشجویان مشغول به تحصیل لازم است در نیمسالهای پایانی تحصیل به اداره امور آموزشی مراجعه و نسبت به تکمیل نواقص پرونده خود اقدام و پیگیری نمایند.
-
آیا واحدهای گذرانده در دانشگاه آزاد، پیام نور، فنی و حرفه ای، علمی کاربردی یا موسسات غیر انتفاعی در دانشگاه کردستان قابل برابرسازی است؟خیر. تنها واحدهای دانشگاههای دولتی و فرهنگیان قابل برابرسازی است.
-
ثبت نام(انتخاب واحد) را در سامانه گلستان به چه صورت انجام می گیرد؟از منوی ثبت نام __ عملیات ثبت نام __ ثبت نام اصلی را انتخاب کنید، دروس ارائه شده در پایین صفحه به شما نشان داده می شود. درس اول را انتخاب کرده و گزینه "بررسی تغییرات" را انتخاب کنید. درس به کادر بالای صفحه منتقل می شود، اگر در قسمت توضیحات روبروی درس با خطا مواجه نشدید می توانید درس بعدی را انتخاب و به همین روال ادامه دهید. با انتخاب آخرین درس به شرط نداشتن هیچ خطایی در کادر بالای ثبت نام، می توانید گزینه "اعمال تغییرات" را انتخاب کنید و ثبت نام خود را نهایی نمایید.
-
اگر هنگام انجام انتخاب واحد «اعمال تغییرات» را فراموش کنید چه اتفاقی میافتد؟انتخاب واحد شما نهایی نشده و شما ثبت نام نکرده تلقی می شوید.
-
اگر در انتخاب واحد با خطا مواجه شدید، باید چطور عمل کرد؟بر روی گزینه خطا کلیک کنید تا متن خطا به شما نشان داده شود. با توجه به متن خطا متوجه مشکل خواهید شد.
-
نمونه ای از خطاهایی که دانشجو ممکن است با آن مواجه شود:- عدم تطابق با سرفصل: به این معنی است که درسی را که انتخاب کرده اید در چارت درسی شما یا وجود ندارد یا اینکه با کد دیگری وجود دارد.پس به کد درسها توجه نمایید و از کارشناس گروه آموزشی کمک بگیرید.
- عدم رعایت پیشنیاز: به این معنی است که درس پیشنیاز را نگذرانده اید (یا نمره ی درس پیشنیاز ثبت نگردیده است).
- عدم رعایت همنیاز : به این معنی است که ابتدا درس همنیاز باید اخذ شود سپس درس اصلی.
- حداقل واحد رعایت رعایت نشده است : دانشجوی کارشناسی در هر ترم مجاز است حداقل 12 واحد و حداکثر 20 واحد اخذ نماید. اگر مجموع واحدهای انتخابی دانشجو در انتخاب واحد کمتر از 12 واحد باشد و گزینه "اعمال تغییرات" را انتخاب کند با این خطا مواجه می شود. پس واحدهای انتخابی خود را به حداقل واحد رسانیده سپس آنها را نهایی کنید.
- عدم رعایت سقف واحد: هر دانشجوی کارشناسی در هرترم در حالت عادی، مجاز است حداکثر 20 واحد اخذ نماید. اگر در ترم گذشته دارای معدل بالاتر از 17 باشد، می تواند حداکثر تا سقف 24 واحد، انتخاب واحد نماید. اگر واحدهای انتخابی دانشجو بیشتر از این مقدار باشد با این خطا مواجه می شود.
- مجاز نبودن نظام به اخذ درس: در هر ترم مدیر گروه می تواند برای هرکدام از دروس ارائه شده، شرایطی برای اخذ آن درس تعریف کند. مثلا فقط ورودی 1400 بتواند آن درس را اخذ کند. دانشجویان غیر از این ورودی با انتخاب این درس، با این خطا مواجه می شوند.
- تلاقی ساعت: به این معنی است که درس انتخاب شده شما با دروس موجود در انتخاب واحد دارای ساعت ارائه مشترک یا زمان امتحان مشترک هستند و دانشجو مجاز به اخذ آن درس نمی باشد. اگر آن درس در چند گروه ارائه شود می توان گروه بعدی را انتخاب کند.
- تکمیل بودن ظرفیت درس: هر درس دارای ظرفیت مشخصی می باشد. با تکمیل شدن ظرفیت آن این خطا به دانشجو نشان داده می شود.