Faculty Profile

فرهاد وفایی
تاریخ به‌روزرسانی: 1403/07/12

فرهاد وفایی

دانشکده علوم انسانی و اجتماعی / گروه مدیریت بازرگانی

Theses Faculty

پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد

  1. تاثیر هوش رقابتی و پذیرش بازاریابی رسانه اجتماعی بر عملکرد کسب‌وکارها
    1403
    پژوهش پیش رو باهدف بررسی تاثیر هوش رقابتی و پذیرش بازاریابی رسانه‌های اجتماعی بر عملکرد تجاری در شرکت آسیا سل عراق انجام شده است. از نظر طبقه‌بندی تحقیق بر اساس هدف، پژوهش حاضر از نوع پژوهش کاربردی و از نظر ماهیت روش، تحقیق توصیفی و پیمایشی است که برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه پرسنل شرکت آسیاسل در شهر سلیمانیه کردستان عراق بود که در سال 2024 مشغول به کار بودند. در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد و با استفاده از جدول مورگان تعداد 254 نفر انتخاب شدند. روش گردآوری داده‌ها به دو دسته کتابخانه‌ای و اینترنتی به منظور آشنایی با ادبیات و پیشینه تحقیقات میدانی جهت جمع‌آوری داده‌های مورد نیاز از افراد مشمول نمونه آماری تقسیم می‌شود. پس از تجزیه‌وتحلیل توصیفی جامعه نمونه پژوهش و انجام آزمون‌های مقدماتی برای تایید برازش و روایی پرسش‌نامه (در قالب روایی، پایایی، نرمال بودن و تحلیل تحلیلی تاییدی)، فرضیه‌های تحقیق بررسی و تاثیر هوش رقابتی و پذیرش بازاریابی رسانه‌های اجتماعی بر عملکرد کسب‌وکارها در شرکت آسیا سل عراقی با انجام تست‌های آماری با استفاده از نرم افزارهای Spss و Amos بررسی شد. یافته‌ها حاکی از آن بود که هوش رقابتی بر پذیرش بازاریابی رسانه اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری داشت. اما هوش رقابتی بر عملکرد کسب‌وکارها تاثیر معناداری ندارد. پذیرش بازاریابی رسانه اجتماعی بر عملکرد کسب‌وکارها تاثیر معناداری ندارد و هوش رقابتی بر عملکرد کسب‌وکارها با نقش میانجی پذیرش بازاریابی رسانه اجتماعی تاثیر معناداری نداشت.
  2. اثرات رهبری چابک در ترویج بازاریابی چابک با توجه به نقش میانجی توانمندسازی کارکنان (مورد مطالعه: کارکنان بیمارستان به خشین سلیمانی کردستان عراق)
    1403
    پژوهش با موضوع بررسی اثرات رهبری چابک در ترویج بازاریابی چابک با توجه به نقش میانجی توانمندسازی کارکنان بیمارستان به خشین سلیمانی کردستان عراق به انجام رسیده است. جامعه آماری این پژوهش کارکنان بیمارستان به خشین سلیمانی کردستان عراق است که تعداد آنها 196 نفر می‌باشد، ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه‌ای 32 سئوالی مقتبس از مطالعه Morrison et al. (2019)، Peng et al. (2022) و Fitosa et al. (2023) بر اساس طیف لیکرت می‌باشد که در بین نمونه 196 نفری که بر اساس روش نمونه گیری سرشماری انتخاب شدند، توزیع وتکمیل گردیده و در تجزیه‌ و تحلیل مورد استفاده قرار گرفت، پژوهش حاضر از آنجایی که هدف پژوهش بررسی اثرات رهبری چابک در ترویج بازاریابی چابک با توجه به نقش میانجی توانمندسازی کارکنان بیمارستان به خشین سلیمانی کردستان عراق می‌باشد. روش پژوهش حاضر ترکیبی از روش کتابخانه‌ای و پیمایشی است. از نظر هدف کاربردی، از نظر زمانی مقطعی، از نظر ماهیت و استراتژی کمی و از نظر فرآیند اجرا پیمایشی است. روایی پرسشنامه پژوهش با دریافت نظرات تنی چند از اساتید گروه مدیریت و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تک تک متغیرها و مقدار بیش از 0.7 برای کل متغیرهای پژوهش مورد تایید قرار گرفت. سپس نرمال بودن متغیرهای پژوهش با آزمون کولموگروف اسمیرنوف بررسی شد و همچنین تحلیلی عاملی تائیدی تک تک مولفه‌های پژوهش تائید و اثرات رهبری چابک در ترویج بازاریابی چابک با توجه به نقش میانجی توانمندسازی کارکنان بیمارستان به خشین سلیمانی کردستان عراق مورد تائید قرار گرفت.
  3. بررسی نقش تاثیر گذاران رسانه‌های اجتماعی در ارتقا آگاهی زیست محیطی و محصولات پایدار در اقلیم کردستان عراق
    1403
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر ویژگی های تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی در ارتقاء آگاهی زیست محیطی و محصولات پایدار در اقلیم کردستان عراق می‌باشد. روش پژوهش حاضر ترکیبی از روش کتابخانه‌ای و پیمایشی است. از نظر هدف کاربردی، از نظر زمانی مقطعی، از نظر ماهیت و استراتژی کمی و از نظر فرآیند اجرا پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش فعالان (اینفلوئنسرهای فعال) اقلیم کردستان است که تعداد آنان 384 نفر بوده و برای رعایت مساوات برای اعضا جامعه جهت انتخاب در نمونه پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده و به کمک فرمول نمونه گیری جامعه محدود کوکران نمونه 210 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد 37 سئوالی برگرفته از مطالعه Anna et al. (2018) می باشد. روایی پرسشنامه پژوهش با دریافت نظرات تنی چند از اساتید گروه مدیریت و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تک تک متغیرها و قرار گرفتن تمامی مقادیر در بازه بیش از 0.7 مورد تایید قرار گرفت. سپس نرمال بودن متغیرهای پژوهش با آزمون کولموگروف اسمیرنوف بررسی شد و همچنین تحلیلی عاملی تائیدی تک تک مولفه‌های پژوهش، مدل ساختاری انجام یافت،لذا میتوان پژوهش میتوان ادعا نمود که ویژگی های تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی در ارتقاء آگاهی زیست محیطی و محصولات پایدار در اقلیم کردستان عراق تاثیر مثبت و معنا داری دارد.
  4. بررسی تاثیر ویژگی‌های کانال‌های فروش الکترونیکی بر رفتار خرید آنلاین مشتریان
    1403
    در عصر دیجیتالی امروز، کانال‌های فروش الکترونیکی نقش حیاتی در شکل‌دهی رفتار خرید مشتریان ایفا می‌کنند. این مطالعه با هدف کاوش و تحلیل جامع تاثیر ویژگی‌های کانال‌های فروش الکترونیکی بر الگوهای خرید آنلاین مشتریان، متمرکز بر جامعه آماری خاصی از کارمندان و دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک سلیمانیه انجام شده است. با استفاده از روش‌های پیمایشی دقیق و انتخاب نمونه‌ای شامل 377 پاسخ‌دهنده، این پژوهش به ارزیابی چگونگی تاثیرگذاری عواملی چون امنیت، دسترسی به اطلاعات، کیفیت محصول، قیمت‌گذاری، و زمان تحویل بر رضایت مشتری و در نهایت بر رفتار خرید آن‌ها پرداخته است. این پژوهش از روش تجزیه و تحلیل داده‌های توصیفی و استنباطی، به ویژه مدل‌سازی معادلات ساختاری (SEM) با استفاده از نرم‌افزار PLS، برای سنجش دقیق ارتباطات بین متغیرهای مورد نظر استفاده کرده است. تحلیل‌ها نشان می‌دهند که امنیت در ادراک مشتریان به عنوان یکی از اصلی‌ترین موانع یا محرک‌های خرید آنلاین عمل می‌کند، در حالی که دسترسی آسان به اطلاعات دقیق و جامع در مورد محصولات و خدمات، کیفیت و قیمت مناسب، و زمان تحویل سریع و قابل اطمینان به طور مستقیم بر تصمیم خرید مشتریان تاثیرگذار هستند. این پژوهش تاکید دارد که درک عمیق از این عوامل و مدیریت اثربخش آن‌ها می‌تواند به کسب‌وکارهای الکترونیکی کمک کند تا رضایت مشتریان را به طور قابل توجهی افزایش دهند، وفاداری آن‌ها را به دست آورند و در نتیجه، به رشد پایدار و موفقیت در بازار رقابتی دیجیتال دست یابند. نتایج این مطالعه می‌توانند به عنوان یک منبع مهم برای طراحی و اجرای استراتژی‌های فروش آنلاین موثرتر و مشتری‌محورتر عمل کنند. این پژوهش نه تنها بر اهمیت بهینه‌سازی ویژگی‌های کانال‌های فروش الکترونیکی تاکید می‌کند بلکه بر نقش حیاتی آن‌ها در ایجاد یک تجربه خرید آنلاین جذاب و مطمئن برای مشتریان نیز اشاره دارد.
  5. بررسی تاثیر اعتماد بر تجارت الکترونیک با میانجی‌گری کیفیت ادراک شده
    1403
    در عصر دیجیتال کنونی، اعتماد مشتریان به عنوان یک عنصر حیاتی در موفقیت تجارت‌های الکترونیکی شناخته شده است. با این حال، فهم دقیق نحوه تاثیرگذاری این اعتماد و عوامل میانجی مانند کیفیت ادراک شده بر عملکرد تجارت الکترونیک همچنان یک چالش باقی مانده است. این پژوهش با هدف کاوش عمیق در مکانیزم‌های تاثیرگذاری اعتماد مشتریان و نقش کیفیت ادراک شده به عنوان یک عامل میانجی در عملکرد تجارت الکترونیک انجام شده است. با تمرکز بر کاربردهای عملی نتایج، این مطالعه به دنبال ارائه داده‌ها و اطلاعاتی است که می‌توانند در رسیدن به اهداف تجاری مشخص به کار روند. روش پژوهش انتخابی، پیمایشی بوده و اطلاعات از میان جمعیت آماری متشکل از مشتریان آنلاین فروشگاه‌های اینترنتی در منطقه سلیمانیه جمع‌آوری شده است. از این جمعیت، 384 نفر به شکل تصادفی انتخاب شده و به پرسشنامه‌ای که شامل مولفه‌هایی چون ریسک درک شده، سودمندی درک شده، اعتماد آنلاین، شهرت وب‌سایت، کیفیت ادراک شده و قصد خرید مجدد بوده، پاسخ داده‌اند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از تکنیک‌های آمار توصیفی و مدل‌سازی معادلات ساختاری (SEM)، اهمیت بنیادین اعتماد در تجارت الکترونیک را نشان داده و بر نقش کلیدی کیفیت ادراک شده به عنوان میانجی در تقویت این اعتماد تاکید دارد. نتایج این پژوهش نشان داد که اعتماد مشتریان و کیفیت ادراک شده دو عامل مهم و تاثیرگذار بر عملکرد تجارت الکترونیک هستند. اعتماد به عنوان یک عنصر اساسی در تصمیم به خرید مجدد شناسایی شد، و کیفیت ادراک شده به عنوان یک عامل میانجی، نقش کلیدی در تقویت این اعتماد ایفا کرد. شهرت وب‌سایت، سودمندی درک شده و ریسک درک شده به عنوان عوامل تکمیلی، تاثیر قابل توجهی بر اعتماد و کیفیت ادراک شده داشتند. این یافته‌ها تاکید می‌کنند بر اهمیت ارتقاء کیفیت محصولات و خدمات، بهبود شفافیت و ارائه تجربه‌های کاربری برتر به منظور جلب و حفظ اعتماد مشتریان در محیط تجارت الکترونیک.
  6. رتبه بندی و ارزیابی کارایی شعب بانک مهرایران استان کردستان: رویکرد تلفیقی برنامه ریزی فراآرمانی و تحلیل پوششی داده ها
    1402
    هدف کلی از این تحقیق، ارزیابی کارایی شعب بانک محترم مهرایران در استان کردستان میباشد. تحقیق حاضر از لحاظ طبقه بندی تحقیقات، بر حسب هدف، یک تحقیق عملی کاربردی است و بعلت اینکه به توصیف شرایط میپردازد روش توصیفی به شمار میاید. جامعه آماری تحقیق حاضر را کلیه شعب بانک مهرایران در استان کردستان به تعداد 14 شعبه تشکیل میدهند که در سال 1402 نیز دارای مجوز از بانک مرکزی و مشغول فعالیت هستند. با استفاده از روش سرشماری، تمام شعب بانک مهرایران بعنوان نمونه آماری تحقیق مدنظر قرار گرفته است. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات در این مطالعه از نرم افزارهای EXCEL، SPSS، GPOWER، DEAP و WINQSB و DEA SOLVE PRO استفاده شده است. روش‌های مختلف نمونه گیری مطالعه شده و نهایتا 840 مورد تعیین شد. با توجه به حضور محقق تمام 840 مورد پرسشنامه بطور کامل پر شد. پرسشنامه سروکوال بصورت ترکیبی و با طیف لیکرت نه نقطه ای انجام شد. نتایج تحقیق با اتکا به دیتای ورودی و انجام مرحله اول با DEA و نرم افزار DEAP جهت تعیین واحدهای ناکارا حاکی از آن است که شعب مرکزی سنندج با امتیاز (0.759)، نمکی سنندج (0.830) و شهدای سنندج (0.956) در این دسته قرار میگیرند و جهت رتبه بندی شعب کارا با استفاده از روش AP و نرم افزار DEA SOLVER PRO شعب حافظ سنندج (2.181)، بهاران سنندج (2.09) و دهگلان (1.981) کاراترین شعب استان هستند. همچنین شعب مریوان (1.853)، بانه (1.712)، سقز (1.431)، بیجار (1.403) و دیواندره با امتیاز (1.238) امکان رشد کارایی را دارند و شعب قروه (1.225)، کشاورز سنندج (1.202)، کامیاران (1.111) امکان ناکاراشدن را دارند. در مرحله بعدی با استفاده از روش برنامه ریزی فراآرمانی و نرم افزار WINQSB، امکان حرکت شعب به سمت ایده آلهای رضایت با منابع فعلی بررسی شد که امکان آن برای شعب وجود دارد و مواردی که باید در آنها رشد انجام گیرد مشخص شده است. در نهایت پیشنهادهایی که از پرسشنامه ها و نظرات مردم جمع آوری شده به همراه نظرات مولف در اختیار خوانندگان محترم قرار گرفته است.
  7. نقش تبلیغات شفاهی الکترونیک در ارزش ویژه برند با درنظرگرفتن مولفه قوم‌گرایی
    1402
    با توجه به رشد استفاده از اینترنت و نقش مهم آن در زمینه تجارت الکترونیک، تبلیغات شفاهی الکترونیکی(E-WOM) رفتار و تصمیمات مردم را تغییر داده است. مصرف‌کنندگان و ارزش ویژه برند جزو دارایی‌های نامشهود شرکت‌ها، هستند و بازاریاب‌ها با اتکا به آن‌ها مزیت رقابتی برای برندهای موفق کسب می‌کنند. همچنین، دانش و مطالعه در مورد قوم‌گرایی مصرف‌کننده مهم است، زیرا درهنگام تصمیم‌گیری برای استراتژی‌های موقعیت‌یابی جهانی و برندسازی می-تواند مفید باشد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تبلیغات شفاهی الکترونیک در ارزش ویژه برند با درنظرگرفتن مولفه‌ی قوم‌گرایی، انجام گرفت. رویکرد تحقیق کمی و طرح تحقیق همبستگی می‌باشد. در این پژوهش برای گردآوری اطلاعات از مطالعات میدانی، کتابخانه‌ای (کتب، مقالات، اسناد و غیره) و یک پرسش‌نامه ساختاریافته استفاده شد. برای نمونه‌گیری از روش غیر تصادفی و در دسترس استفاده شد. جهت تحلیل و آنالیز داده‌ها از نرم‌افزارهایspss و smart pls استفاده شده است. برای بررسی ویژگی‌های جمعیت‌شناختی پاسخ‌گویان و فرضیات پژوهش، از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده گردید. پایایی پرسشنامه با استفاده از بارهای عاملی، ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی سنجیده شد و جهت بررسی روایی پرسشنامه از روایی محتوایی بر اساس نظرات خبرگان و روایی سازه (روایی همگرا و روایی واگرا) استفاده شد و برای ارزیابی مدل و فرضیات پژوهش، از ضرایب معناداری (آماره t) و ضرایب استاندارد استفاده شد. مورد مطالعه کسب‌وکارهای بومی استان کردستان بود و جامعه آماری، ساکنان شهر سنندج بودند که از محصولات محلی استان کردستان، استفاده می‌کردند. در این پژوهش گروه نمونه تعداد 384 نفر از افراد ساکن سنندج بودند که از محصولات محلی استفاده می‌کردند. در این پژوهش، به مدل‌یابی روابط ساختاری، نقش تبلیغات شفاهی الکترونیک در ارزش ویژه‌ی برند با در نظرگرفتن مولفه‌ی قوم‌گرایی پرداختیم. نتایج نشان داد که تبلیغات شفاهی الکترونیکی بر روی مولفه‌ی آگاهی از برند، وفاداری به برند، کیفیت درک شده برند و تداعی برند تاثیر معنادار دارد. همچنین قوم‌گرایی اثر تبلیغات شفاهی الکترونیکی بر روی مولفه‌ی کیفیت درک شده برند و تداعی برند را تعدیل می‌کند اما برای آگاهی از برند و وفاداری به برند اثر تعدیل‌گری نداشت. بنابراین بر طبق نتایج حاصل از پژوهش لزوم توجه به تبلیغات شفاهی الکترونیک و همچنین نقش قوم‌گرایی بر ارزش ویژه برند و بالا بردن علاقه به برند محلی استنباط شد. نتایج این پژوهش به یک مشکل اشاره دارد و به صاحبان کسب‌وکار کمک می‌کند تا بطور موثرتری به ارزش‌گذاری برای برند خود بپردازند. همچنین نشان داد که مدیران می‌توانند با سرمایه گذاری اصولی در بخش تبلیغات و تلاش برای جذب مشتریان بومی؛ هم برند خود را در اذهان برجسته کنند و هم فروش و سود خود را بالا ببرند.
  8. عوامل موثر بر سودآوری بانک‎ها در افغانستان (مورد مطالعه: عزیزی بانک)
    1402
    بانک‌‌ها به‌‌عنوان یکی از عوامل مهم سیاست‌‌های پولی و مالی، مجریانی برای تصمیمات اقتصادی بانک مرکزی هستند که سودآوری یکی از مهم‌‌ترین فاکتورهای ارزیابی یک بانک به‌‌شمار می‌‌رود، هر سازمان، شرکت یا موسسه‌‌ای به دنبال رسیدن به اهداف خاصی است. بانک‌‌ها برای رسیدن به اهداف و هم چنین برای اطمینان از تداوم حیات خود احتیاج دارند که سود خود را حداکثر کنند. بر این اساس در این پژوهش به بررسی و مطالعه عوامل موثر بر سودآودی عزیزی بانک در کشور افغانستان پرداخته شد. روش انجام این این پژوهش از نظر هدف، کاربردی- توسعه‌‌ای و از میان رویکردهای مختلف تحقیقات علمی با رویکرد کمی و نحوه گردآوری اطلاعات و اجرای آن از نوع تحقیقات توصیفی می‌‌باشد. جامعه آماری مورد مطالعه، کلیه مدیران در سرپرستی بانک و روسا و معاونین شعبه های عزیزی بانک در شهر کابل می‌‌باشد که براساس گروه آمار این بانک تعداد آنها 32 نفر بود و تمامی آنها به‌‌عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع‌‌آوری داده‌‌ها پرسشنامه محقق‌‌ساخته بود که روایی آن توسط اساتید و افراد خبره مورد تایید قرار گرفت و همچنین پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ 776/0 به‌‌دست آمد. یافته‌‌های پژوهش بیانگر آن بود که آماره t برای میانگین متغیر اندازه بانک برابر با 592/17، میانگین متغیر ریسک اعتباری برابر با 778/5، میانگین متغیر نقدینگی برابر با 926/8 و برای میانگین متغیر تولید ناخالص داخلی برابر با 220/4 می‌باشد که در فاصله اطمینان 99 درصد تفاوت معناداری با صفر دارد که نشان‌‌دهنده تاثیر مثبت و معنی‌‌دار متغیرهای اندازه بانک، ریسک اعتباری، نقدینگی و تولید ناخالص داخلی بر سودآوری عزیزی بانک بود. بر اساس این نتایج به‌‌دست آمده در این پژوهش پیشنهاد می‌‌شود، مدیران بانک‌‌ها ضمن تحلیل شرایط محیطی، به مدیریت منابع در اختیار خود توجه کافی داشته باشند به‌‌ویژه افزایش در دارایی‌‌ها از طریق جذب سپرده و افزایش سرمایه و همچنین استفاده بهینه از سرمایه‌‌های انسانی نقش تعیین‌‌کننده‌‌ای در بهبود سودآوری دارند.
  9. تاثیر هوش و تبادل اجتماعی در عملکرد فروش ویزتورهای بیمه عمر
    1402
    چکیده در دهه‌های اخیر، توجه به اهمیت هوش اجتماعی و تبادل اجتماعی در محیط کار و به‌ویژه در صنعت بیمه عمر، افزایش یافته است. به عنوان مثال، توانایی ویزتورهای نمایندگی‌ها در برقراری ارتباطات مثبت با مشتریان، افزایش اعتماد و پایداری روابط تجاری، عواملی هستند که می‌توانند به بهبود عملکرد فروش کمک کنند. هدف این تحقیق، بررسی تاثیر هوش اجتماعی و تبادل اجتماعی بر عملکرد فروش ویزتورهای نمایندگی‌های بیمه عمر است. با معرفی و بررسی این عوامل، تلاش می‌شود تا راهکارها و استراتژی‌هایی برای بهبود عملکرد فروش و تقویت روابط ویزتورهای با مشتریان ارائه شود. این تحقیق می‌تواند به مدیران و صاحبان نمایندگی‌های بیمه عمر کمک کند تا با درک بهتری از ارتباطات اجتماعی، بهینه‌سازی فرآیندها و افزایش سطح کیفی خدمات به مشتریان را در پیش بگیرند. تحقیق حاضر از نظر گردآوری داده‌ها و اطلاعات و روش تجزیه و تحلیل یک تحقیق توصیفی و غیر آزمایشی می‌باشد. همچنین از نظر هدف، یک تحقیق کاربردی است زیرا نتایج برای حل مسائل اجرایی و واقعی به کار گرفته خواهد شد و از نظر رویکرد کمی می‌باشد. برای جمع‌آوری اطلاعات از روش های کتابخانه ای و تحقیقات میدانی استفاده خواهد شد و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه ی ویزتورهای نمایندگی های بیمه عمر در شهر سنندج می‌باشد. تعداد افراد 150 نمونه می باشند که با استفاده از پرسشنامه و مراجعه به نمایندگی‌های بیمه عمر جهت گردآوری آن ها اقدام شده است. روایی پرسشنامه مذکور توسط اساتید مربوطه و پایایی آن از طریق محاسبه آلفای کرونباخ، ضرایب بارهای عاملی و پایایی ترکیبی مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزارهای spss , smartpls استفاده شد و یافته های پژوهش حاکی از آن است که مقدار t سازه ها درسطح اطمینان 95% و ضریب مسیر و معناداری فرضیه های تحقیق با توجه به نتایج بدست آمده مورد تایید می باشند. کلمات کلیدی: بیمه عمر، تاریخچه بیمه عمر، ضریب نفوذ بیمه، ویزتورها( نمایندگان) بیمه عمر، نمایندگان مشتری مدار، عملکرد فروش، هوش اجتماعی.
  10. شناسایی و اولویت بندی ابعاد توسعه نام و نشان تجاری لوکس با بهره گیری از تجارب مشتری (مورد مطالعه: شرکت های تجاری استان کردستان)
    1402
    این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی ابعاد توسعه نام و نشان تجاری لوکس با بهره گیری از تجارب مشتری در شرکت های تجاری استان کردستان به انجام رسیده است. این تحقیق براساس هدف، تبیینی و اکتشافی است و سعی دارد ابعاد توسعه نام و نشان تجاری لوکس با بهره گیری از تجارب مشتری را با استفاده از روش دلفی مشخص سازد، جامعه آماری این تحقیق خبرگان در شرکت های تجاری استان کردستان و روش نمونه گیری در این بخش، روش نمونه گیری هدفمند است، بر اساس جمع بندی مطالعات پیشین و برپایه داده های بدست آمده از پیاده سازی تکنیک دلفی در میان خبرگان شرکت های تجاری استان کردستان و خط مشی گذاران آن سازمان در این حوزه پنج معیار «تعالی تجربۀ و ادراک مشتری، متمایز سازی نام و نشان تجاری، اطلاع رسانی دقیق و تاکید بر وفادار سازی مشتری، رضایت ادارک شده مشتری و نیاز سنجی تخصصی و روانشناختی مشتریان» به عنوان ابعاد توسعه نام و نشان تجاری لوکس با بهره گیری از تجارب مشتری سازمان شناسایی شدند. با بهره‌گیری از رویکرد سلسله مراتبی، ابتدا با استفاده از این روش درخت سلسله مراتب تشکیل گردید، سپس به بررسی گزینه‌های مورد بررسی با توجه به معیارهای پرداخته شد و پس از آن به بررسی معیارها بر مبنای تابع هدف پرداخته شد. با پیاده سازی نرم افزار اکسپرت چویس اولویت بندی شد. نتایج این پژوهش نشان داد رضایت ادارک شده مشتری با ارزش 0.241در رتبه اول، نیاز سنجی تخصصی و روانشناختی مشتریان با ارزش 0.238 در رتبه دوم، متمایز سازی نام و نشان تجاری با ارزش 0.206 در رتبه سوم، تعالی تجربۀ و ادراک مشتری با ارزش 0.179در رتبه چهارم و نهایتا اطلاع رسانی دقیق و تاکید بر وفادار سازی مشتری با ارزش 0.119 در رتبه پنجم اولویت بندی ابعاد توسعه نام و نشان تجاری لوکس با بهره گیری از تجارب مشتری را در اختیار دارند، نرخ سازگاری 0.004 نیز در بازه مقبول قرار دارد. این نتایج می تواند تصمیم گیری های مدیران را متحول نموده و سبب برخی تغییرات در نگرش آنها گردد
  11. بخش‌بندی بندی مشتریان براساس ریسک‌های اعتباری دربانک‌های تجاری کردستان عراق
    1402
    یکی از مهم‌ترین تکنیک‌های بخش مالی و بانکی که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است، تکنیک مدیریت ریسک است. ریسک اعتباری به معنای احتمال قصور در بازپرداخت وام در موعد مقرر از سوی مشتریان می باشد . این ریسک زمانی ظهور می‌کند که گیرنده تسهیلات قادر به ایفای تعهدات خود نباشد. تحقیق حاضر با هدف ارائه مدل بخش‌بندی مشتریان براساس ریسک‌های اعتباری؛ و شناسایی و اولویت بندی شاخص های بخش‌بندی مشتریان براساس ریسک‌های اعتباری در بانک‌های تجاری کردستان عراق انجام شده است. روش تحقیق بر حسب روش توصیفی و از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل 70 نفر از اساتید و کارشناسان امور بانکی در بانکهای تجاری سلیمانیه می باشد. در این تحقیق جهت آزمون از روش «فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP» به عنوان یکی از روشهای تصمیم گیری چند معیاره استفاده شده است. برای رتبه بندی معیارها و تعیین اولویت آنها در این تحقیق از نرم افزار expert choice 11 استفاده شده است. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد از میان 5 معیار اصلی که مورد مقایسه قرار گرفته‌اند ، معیار سرمایه مشتری با وزن 280/0 در رتبه اول، ظرفیت مشتری با وزن 278/0 در رتبه دوم، وثایق مشتری با وزن 226/0 در رتبه سوم، شخصیت مشتری با وزن 131/0 در رتبه چهارم و شرایط کلی مشتری با وزن 084/0 در رتبه پنجم عوامل موثر بر رتبه بندی اعتباری مشتریان قرار گرفته‌اند. همچنین از بین زیرمعیارها، سرمایه جاری /کل دارایی در رتبه اول اهمیت قرار دارد.
  12. واکاوی آثار تحریم های بین المللی برکسب و کارها و استراتژی های کارآفرینان در چهارچوب رویکرد ساز و کارهای بیرونی (مطالعه موردی: تولیدکنندگان قطعات خودرو)
    1402
    اقتصاد هر کشور نشان دهنده سلامت کلی آن کشور است و صنعت خودرو یکی از بخش های مهم اقتصاد محسوب می شود که علاوه بر افزایش درآمد ناخالص داخلی باعث پیشرفت و توسعه می گردد. تحریم‌های بین‌المللی به عنوان یک عامل خارجی و سازوکار بیرونی باعث ایجاد محدویت‌ها و موانع مستقیم و غیرمستقیمی روی این صنعت شده و کارآفرینان و مدیران اجرائی این صنعت بایستی به مقابله و اتخاذ استراتژی‌هایی برای بقا بپردازند و فرصت‌های احتمالی را کشف کرده و به نحو احسن از آن بهره ببرند. هدف این پژوهش واکاوی آثار تحریم‌های بین‌المللی روی تولیدکنندگان قطعات خودرو در ایران است و در ادامه پژوهش به بررسی و کشف استراتژی‌های کارآفرینان در مقابله با این فرثت‌ها و محدودیت‌ها پرداخته‌ایم. تحقیق حال حاضر به روش کیفی و مصاحبه نیمه‌ساختاریافته صورت گرفته و از روش توصیفی و نمونه‌گیری گلوله برفی استفاده شده است و با ۷ کارآفرین تا حد رسیدن به اشباع نظری مصاحبه و واکاوی ادامه پیدا کرده و با کمک نرم‌افزار MAXQUDA 2020 و EXCEL داده ها تجزیه و تحلیل شدند. خروجی اولیه داده‌ها در دسته های مشخصات عمومی و تخصصی مشارکت کنندگان و کسب و کار، تاثیرات مثبت و منفی تحریم‌های بین المللی و استراتژی کارآفرینان در مقابله با تحریم تقسیم‌بندی شدند و بعد از استخراج کدها و نمودارهای مختلف و گراف‌های لازم به تحلیل داده‌ها پرداخته‌ایم و از سه نظر داده‌های استخراج شده پردازش شدند که شامل تاثیرات اولیه و مستقیم تحریم بین المللی، تاثیرات ثانویه و غیر مستقیم تحریم بین المللی و استراتژی مقابله کارآفرینان می‌باشند. در انتهای تجزیه و تحلیل به یک نمودار مفهومی جهت نشان دادن ارتباط معنایی استراتژی‌های اتخاذ شده کارآفرینان در مقابله با تاثیرات تحریم‌های بین‌المللی دست پیدا کرده‌ایم و نتایج نشان داده‌ است که تاثیرات منفی تحریم‌ها بیش از ۸۰٪ است و استراتژی‌های اتخاذ شده کارآفرینان این صنعت در حد حفظ بقا موثر بوده و از تکنولوژی و تجهیزات و مواد اولیه روز دنیا محروم بوده اند و از طرفی شاید برخی از محدودیت‌ها قابلیت جبران نداشته اند.
  13. تبیین و اولویت‌بندی مولفه‌های ارائه خدمات ناب در بانک‌های تجاری استان همدان
    1402
    هدف خدمات ناب برآورده کردن خواسته‌های مشتریان در بالاترین کیفیت، کمترین هزینه و زمان ممکن از طریق حذف دائمی اتلاف و رسیدن به اتلاف به صفر است، از طرفی بانک‌های تجاری نقش مهمی در اقتصاد ملی و استانی ایفا می‌کنند و به عنوان یکی از ارکان اصلی نظام بانکی، تامین‌کننده اصلی نیازهای مالی بنگاه‌های اقتصادی و خانوارها محسوب می‌شوند. از اینرو، هدف تحقیق حاضر تبیین و اولویت‌بندی مولفه‌های ارائه خدمات ناب در بانک‌های تجاری استان همدان بود. روش تحقیق حاضر توصیفی-تحلیلی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ستادی بانک‌های تجاری ملت، تجارت، ملی و صادرات به تعداد 4000 نفر بود که طبق فرمول مورگان، 360 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و روش نمونه‌گیری طبقه‌بندی-تصادفی بود. ابزار تحقیق یک پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن به ترتیب 793/0 و 908/0 بدست آمد. از روش‌های آماری کولموگروف-اسمیرنوف، فریدمن و باینومیال در نرم‌افزار SPSS26 و از حداقل مربعات برای مدل معادلات ساختاری از نرم‌افزار SmartPLS4 استفاده گردید. نتایج شش مولفه مقررات‌زدایی، نوآوری، تمرکز، تمایز، رضایت مشتریان و هزینه را با بار عاملی مناسب شناسایی کرد و مولفه مقررات‌زدایی را در رتبه اول (94/4) و تمایز (18/2) را در رتبه آخر نشان داد. همچنین نتایج نشان داد که ارائه خدمات ناب در بانک ملت با نسبت مشاهده شده (0/1 از 0/1) و بانک ملی با نسبت مشاهده (8/0 از 0/1) در سطح معناداری (05/0) وجود دارد و در بانک صادرات با نسبت مشاهده شده (0/1 از 0/1) و در بانک صادرات با نسبت مشاهده شده (6/0 از 0/1) در سطح (05/0) معنادار نمی‌باشد. بنابراین در حوزه ارائه خدمات ناب، بهترین وضعیت را بانک‌های ملت و ملی داشتند و بدترین وضعیت را بانک‌های تجارت و صادرات داشتند. پژوهش حاضر به شناسایی عوامل موثر (نقاط قوت و ضعف) بر خدمات ناب بانکداری کمک نمود، از اینرو برندهای مذکور می‌توانند با استفاده از این نقاط قوت و ضعف به ارتقای سطح کیفی خدمات خود اقدام نمایند.
  14. اثر مدیریت چابک در زنجیره تامین در شرایط وجود اختلال (مطالعه موردی: صنعت توزیع دارو در استان کردستان)
    1402
    هدف از انجام موضوع این پژوهش تجزیه و تحلیل اثر مدیریت چابک در زنجیره تامین در شرایط وجود اختلال (مطالعه موردی: صنعت تولید و توزیع دارو استان کردستان) می‌باشد. پژوهش انجام شده از لحاظ هدف کاربردی و از نظر نوع روش پژوهش، توصیفی‌پیمایشی می‌باشد. این پژوهش از مطالعات کتابخانه‌ای، یک پرسشنامه مورد نیاز از نوع طیف لیکرت تحقیق شده با یک پیش آزمون مقدار پایایی آن به‌وسیله آلفای کرونباخ 849/0 محاسبه و اثبات شده، همچنین داده‌های جمع آوری شده از نظر همبستگی و نرمال بودن و همچنین آزمون‌های ناپارامتریک به وسیله نرم افزار‌های تحلیلی نظیر SPSS مورد آزمون قرار گرفتند که نتایج حاصل از انجام این مطالعه نشان داد که متغیر‌های استراتژی چابکی و پیاده سازی آن در زنجیره تامین، تضعیف کارایی زنجیره تامین، استراتژی‌های کاهش اختلالات و ارتقای بهینه دارای اثر مثبت و معناداری بر روی اختلالات در مدیریت زنجیرۀ تامین دارند.
  15. بررسی تاثیر اخلاق خرده فروشان الکترونیکی بر تجربه مشتری آنلاین و رضایت مشتری (مورد مطالعه: مشتریان خرده فروشی های الکترونیک )
    1402
    در دنیای دیجیتال امروز، خرید آنلاین به بخش جدانشدنی از زندگی روزمره تبدیل شده است. با گسترش اینترنت و فناوری‌های مرتبط، فروشگاه‌های آنلاین فرصت‌های جدیدی را برای تجارت و مصرف‌کنندگان ایجاد کرده‌اند. این فروشگاه‌ها نه تنها دسترسی به محصولات و خدمات مختلف را آسان‌تر کرده‌اند، بلکه باعث شده‌اند تا انتظارات مشتریان نیز به شکل قابل توجهی افزایش یابد. مشتریان امروزی نه تنها به دنبال کیفیت بالا و قیمت مناسب هستند، بلکه انتظار دارند که فروشندگان نیز اصول اخلاقی را رعایت کنند. اخلاق در تجارت آنلاین، که شامل صداقت، شفافیت، و مسئولیت‌پذیری اجتماعی و محیطی است، به یک معیار کلیدی برای جلب اعتماد و وفاداری مشتری تبدیل شده است. در این میان، اصول اخلاقی فروشندگان آنلاین می‌تواند تاثیر به‌سزایی بر تجربه خرید مشتریان داشته باشد. به همین دلیل، شناسایی و درک تاثیر این اصول بر رضایت مشتری اهمیت زیادی دارد، به ویژه در بازارهای رقابتی امروز. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر پنج بُعد اصلی اخلاق فروش آنلاین—که شامل محصولات منصفانه، قیمت‌گذاری منصفانه، صداقت در معاملات، تجارت منصفانه و محصولات سازگار با محیط زیست است—بر تجربه و رضایت مشتریان در شهر سنندج انجام شده است. با توجه به اهمیت فزاینده تجارت الکترونیک و تاثیر آن بر اقتصاد محلی و جهانی، نتایج این تحقیق می‌تواند دیدگاه‌های مهمی را برای فروشندگان آنلاین و سیاست‌گذاران فراهم آورد تا با بهبود اصول اخلاقی خود، به افزایش رضایت و وفاداری مشتریان بپردازند. در این مطالعه، 384 نفر به عنوان نمونه آماری از طریق یک پرسشنامه 25 سوالی بر اساس مقیاس لیکرت انتخاب شده‌اند. این پرسشنامه به ارزیابی تجربه و رضایت مشتریان از اصول اخلاقی فروشندگان آنلاین می‌پردازد. نمونه‌گیری به روش تصادفی ساده و با استفاده از فرمول کوکران انجام شده است. این روش تضمین می‌کند که هر عضو جامعه آماری شانس برابری برای انتخاب شدن دارد، که منجر به نمونه‌ای معتبر و نماینده می‌شود. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ بررسی شده است که مقادیر بالای 0.7 نشان‌دهنده قابلیت اعتماد به پاسخ‌های پرسشنامه است. این امر به این معناست که پرسشنامه به طور مداوم اطلاعات قابل اعتمادی را فراهم می‌کند. تجزیه و تحلیل داده‌ها شامل بررسی نرمال بودن توزیع متغیرها و انجام تحلیل عاملی تاییدی برای ارزیابی صحت ساختاری مولفه‌های پرسشنامه بوده است. این کار به بررسی اینکه آیا داده‌های جمع‌آوری شده واقعاً آنچه را که می‌خواستیم اندازه‌گیری کنیم، اندازه‌گیری کرده‌اند، می‌پردازد. پس از تحلیل عاملی، با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری، برازش مدل پیشنهادی بررسی شده و فرضیه‌های تحقیق مورد آزمون قرار گرفته‌اند. نرم‌افزار AMOS برای انجام این تحلیل‌ها استفاده شده است، که نتایج نشان داده‌اند اصول اخلاقی فروشندگان آنلاین تاثیر معناداری بر بهبود تجربه و رضایت مشتریان دارد. این یافته‌ها می‌توانند به فروشندگان آنلاین کمک کنند تا استراتژی‌های خود را برای بهبود اخلاق کاری و افزایش رضایت مشتری بهبود ببخشند.
  16. تاب‌آوری زنجیره تامین پایدار در صنعت فرش (مطالعه موردی فرش دستباف بیجار)
    1401
    در سالیان اخیر با توجه به افزایش جهانی شدن و رقابت بالا در بازارهای جهانی، یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد بررسی زنجیره تامین می‌باشد. تاب‌آوری زنجیره تامین به علت بروز اختلالات ناشی از مخاطرات طبیعی، جنگ، تحریم و اختلالات عمدی به عنوان موضوعی کاربردی و موثر در تحقیقات اخیر مورد بررسی قرار گرفته است. از سوی دیگر با توجه به بحران‌های اجتماعی و زیست‌محیطی، زنجیره تامین پایدار به یک موضوع موثر بر کسب و کار و فرآیندهای سازمانی تبدیل شده است. با توجه به تحولات بازارهای جهانی و تحریم های اعمال شده بر تجارت بین المللی، صادرات کشور به ویژه در حوزه صنایع دستی و فرش دستباف بحران های فراوانی را در پیش رو داشته است. لذا هدف از پژوهش حاضر ارائه مدلی مفهومی برای تاب‌آوری زنجیره تامین پایدار در صنعت فرش دستباف در حوزه فرش دستباف بیجار می‌باشد که در ده سال گذشته رو به افول است. این پژوهش به شیوه پژوهش های کیفی و با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی انجام گرفته است. جامعه مورد بررسی افراد فعال در زنجیره تامین فرش دستباف در شهرستان بیجار در استان کردستان بوده و علاوه بر بررسی و مطالعه‌ی مقالات به روز مرتبط با این موضوع، با استفاده از نمونه گیری گلوله برفی افراد نمونه انتخاب شده اند و ابزار جمع‌آوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختار یافته می‌باشد. به منظور اعتبارسنجی، نتایج به دست آمده با بررسی اساتید مربوطه و افراد خبره مشغول به فعالیت به بحث گذاشته شده وتایید شده است. در نهایت با بررسی ابعاد پایداری زنجیره تامین فرش دستباف این مطالعه نشان می‌دهد مولفه‌های چابکی زنجیره تامین، فرهنگ مدیریت ریسک، همکاری تامین‌کنندگان و اصول طراحی زنجیره تامین از مهم‌ترین عوامل در تاب‌آوری این هنر-صنعت می‌باشد
  17. تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر گرایش کارآفرینانه با نقش واسطه گری هوشیاری کارآفرینانه (مورد مطالعه: شرکت‌های دانش بنیان استان کرمانشاه)
    1401
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر گرایش کارآفرینانه با نقش واسطه گری هوشیاری کارآفرینانه می‌باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از جهت روش گرد آوری داده‌ها، توصیفی و به طور مشخص ترکیبی از نوع توصیفی- علی و از نظر نوع داده‌ها کمی است. روش گردآوری داده‌ها ازروش کتابخانه‌ای و اینترنتی به منظور آشنایی با ادبیات و پیشینه تحقیق وروش میدانی به منظور جمع آوری داده‌های مورد نیاز از افراد مشمول در نمونه آماری می‌باشد. جامعه آماری مورد نظر در این پژوهش متشکل از ‌شرکت‌های دانش بنیان استان‌های کرمانشاه می‌باشند. که تعداد آنها 64 شرکت است می‌باشد، با توجه به محدود بودن تعداد مدیران و معاونین شرکت‌های دانش بنیان از شیوه نمونه گیری در دسترس استفاده و از هر شرکت 4 نفر شامل مدیر و سه نفر از معاونین (معاون مالی، اداری و مدیر فروش و مدیر اجرایی) جمعاً 256 نفر دعوت به همکاری شد. با این حجم نمونه استاندارد های نمونه گیری معادلات ساختاری نیز رعایت شده است. برای سنجش مولفه‌ها و متغیرهای مورد استفاده در پژوهش از پرسشنامه‌های استاندارد مشتمل بر 25 سئوال و مبتنی بر طیف 5 گزینه‌ای لیکرت استفاده شد. با کمک نرم افزار آماری PLS روایی وپایایی پرسشنامه و آزمون‌های مربوطه بر روی فرضیه‌های پژوهش انجام شد. با بررسی‌های صورت گرفته در آزمون‌های آماری پژوهش تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر گرایش کارآفرینانه با نقش واسطه گری هوشیاری کارآفرینانه مورد تائید قرار گرفت، این دیدگاه می‌تواند زمینه ساز ایجاد تحول مثبت در فضای فعالیت شرکت های دانش بنیان در همه ابعاد و بکارگیری ابعاد متفاوت کسب و کار در سازمان باشد.
  18. بررسی اولویت‌بندی استراتژی‌های ارتباطات یکپارچه بازاریابی بر اساس عادات رسانه‌ای مشتریان بازار هدف با رویکرد تصمیم‌گیری چند معیاره
    1401
    یکی از بخش‌های مهم بازاریابی، ارتباطات است و اثربخش‌ترین شیوه مدیریت آن مفهوم ارتباطات یکپارچه بازاریابی(IMC) است که موجب ارتباط و به‌هم‌پیوستگی همه پیام‌های ارسالی می‌شود. این تحقیق به اولویت‌بندی استراتژی‌های IMC بر اساس عادات رسانه‌ای مشتریان مراکز خدمات زیبایی می‌پردازد. بررسی IMC بر اساس عادات رسانه‌ای می‌تواند درک درستی از چگونگی کارکرد IMC در اختیار بازاریابان قرار دهد. با توجه به ساختار مسئله از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) استفاده شد. تحقیق حاضر ازنظر روش تحقیق توصیفی و ازنظر هدف از نوع کاربردی بوده که مشتریان مراکز خدمات زیبایی شهرهای سنندج و همدان مورد آزمون قرارگرفته‌اند. طبق جدول مورگان حجم نمونه 384 نفر در نظر گرفته‌شده و روش نمونه‌گیری از نوع نمونه‌گیری تصادفی در دسترس بوده است. پس از شناسایی عادات رسانه‌ای موثر به کمک پرسشنامه، مدل‌سازی شد و اولویت‌ها تعیین گردید. وزن نهایی هر یک از استراتژی‌های IMC مشخص و این استراتژی‌ها رتبه‌بندی شدند. نتایج نشان می‌دهد انتخاب استراتژی‌های IMC مربوط به عادات رسانه‌ای برحسب زمان بیشترین درصد استراتژی WOM و کمترین درصد استراتژی روابط عمومی است. در انتخاب استراتژی‌های IMC مربوط به عادت رسانه‌های دیداری بیشترین درصد استراتژی روابط عمومی و کمترین درصد استراتژی ترفیع فروش می‌باشد و نیز در انتخاب استراتژی‌های IMC مربوط به عادت رسانه نوشتاری بیشترین درصد استراتژی ترفیع فروش و کمترین درصد استراتژی بازاریابی مستقیم بود. از طرفی، در انتخاب استراتژی‌های IMC مرتبط با عادت رسانه شنیداری بیشترین درصد استراتژی ترفیع فروش و کمترین درصد استراتژی بازاریابی مستقیم به دست آمد. همچنین بیشترین درصد انتخاب استراتژی‌های IMC مربوط به عادات رسانه‌ای برحسب وظایف وسایل ارتباط‌جمعی با انتخاب استراتژی ترفیع فروش و کمترین درصد مربوط به عادات رسانه‌ای رتبه‌بندی نوع رسانه با انتخاب استراتژی ترفیع فروش هست. در انتخاب استراتژی‌های IMC مرتبط با عادات رسانه‌ای رتبه‌بندی روش تبلیغی بیشترین درصد استراتژی روابط عمومی و کمترین درصد استراتژی ترفیع فروش است. اولویت‌بندی متغیرهای عادات رسانه‌ای ازنظر مراجعین به ترتیب عادت رسانه دیداری، زمان، عادت رسانه نوشتاری، رتبه‌بندی روش تبلیغی، رتبه‌بندی نوع رسانه و عادت رسانه شنیداری است. اولویت‌بندی استراتژی‌های عادات رسانه‌ای ازنظر خبرگان به ترتیب تلویزیون، روزنامه – مجله و رادیو و اولویت‌بندی استراتژی‌های IMC به ترتیب روابط عمومی، WOM و ترفیع فروش به دست آمد.
  19. تاثیر مدیریت زنجیره تامین پایدار بر روی عملکرد شرکت از طریق قابلیت پویای زنجیره تامین (مطالعه موردی: شرکت فراورده های لبنیاتی مانیزان و کلهر اسلام آباد غرب)
    1401
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین پایدار بر روی عملکرد شرکت از طریق قابلیت پویایی زنجیره تامین (مطالعه موردی: شرکت فرآورده های لبنیاتی مانیزان و کلهر اسلام آباد غرب) می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر نوع روش پژوهش، توصیفی-پیمایشی می باشد. ابزار اصلی علاوه بر مطالعات کتابخانه ای، یک پرسشنامه محقق ساخته است که با یک پیش آزمون مقدار پایایی آن به وسیله آلفای کرونباخ 70/0 محاسبه شد. نتایج این تحقیق وجود رابطه مثبت بین شیوه های مدیریت زنجیره تامین پایدار و عملکرد شرکت از طریق متغیر میانجی قابلیت پویایی را تایید می کند.
  20. تاثیر قابلیت یادگیری و جو خلاق بر تاب‌آوری شرکت‌های کوچک و متوسط با نقش میانجی نوآوری
    1401
    با توجه به شرایط حاکم بر کشور در سنوات اخیر و ایجاد بحران های پیاپی نظیر پاندمی کرونا، تحریم های اقتصادی، بحران ارزی و کاهش ارزش پول ملی و .... و لزوم تاب آوردن کسب‌وکارهای کوچک و متوسط به‌عنوان ستون فقرات اقتصاد جامعه دربرابر این بحران ها و ایضاً نامگذاری سال 1401 به نام سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین برآن شدیم، با در نظر گرفتن تاثیر متغیرهای یادگیری، جوخلاق و نوآوری بر تاب آوری که به صورت منفرد یا جمعی از عناصر ذاتی هر کسب‌وکار دانش‌بنیانی می باشند؛ به بررسی عوامل موثر بر ظرفیت تاب آوری شرکت های کوچک و متوسط با تمرکز بر شرکت های دانش‌بنیان در پژوهش حاضر بپردازیم. جامعه ی پژوهش حاضر شرکت های دانش‌بنیان شهرک های صنعتی استان کرمانشاه به تعداد 64 شرکت از انواع نوپا و تولیدی نوع اول و دوم می باشد. از این میان تعداد اعضای هیئت‌مدیره‌ی آنها در سال 1401 تعداد 170 نفر مشخص‌شد و به منظور سنجش متغیرهای یادشده به ترتیب از پرسشنامه های Wijand et al. (2012), Koval (2013), Coles and Rundenbrook (2007) and Connor and Davidson (2009). استفاده گردید. تعداد 118 پرسشنامه مطابق با حجم نمونه بدست آمده از فرمول کوکران توزیع گردید و داده های بدست امده بعد از سنجش پایایی توسط آزمون آلفای کرونباخ که نتایج آن بالای 70 بدست آمد توسط نرم افزار اسمارت پی ال اس تحلیل گردید که بجز یکی از فرضیات، الباقی فرضیات پزوهش تایید گردید و نتیجه بعمل آمد که جو خلاق، نوآوری هر کدام بطور مثبت و معناداری با تاب آوری ارتباط داشته و نوآوری بعنوان متغیر میانجی رابطه مثبت و معناداری در بین یادگیری و جو خلاق بعنوان متغیرهای مستقل و تاب آوری به‌عنوان متغیر وابسته دارد.
  21. تاثیر قابلیت یادگیری و جو خلاق بر تاب‌آوری شرکت‌های کوچک و متوسط با نقش میانــجی نوآوری (مطالعه‌ی موردی: شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک‌های صنعتی کرمانشاه)
    1401
    با توجه به شرایط حاکم بر کشور در سنوات اخیر و ایجاد بحران های پیاپی نظیر پاندمی کرونا، تحریم های اقتصادی، بحران ارزی و کاهش ارزش پول ملی و .... و لزوم تاب آوردن کسب‌وکارهای کوچک و متوسط به‌عنوان ستون فقرات اقتصاد جامعه دربرابر این بحران ها و ایضاً نامگذاری سال 1401 به نام سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین برآن شدیم، با در نظر گرفتن تاثیر متغیرهای یادگیری، جوخلاق و نوآوری بر تاب آوری که به صورت منفرد یا جمعی از عناصر ذاتی هر کسب‌وکار دانش‌بنیانی می باشند؛ به بررسی عوامل موثر بر ظرفیت تاب آوری شرکت های کوچک و متوسط با تمرکز بر شرکت های دانش‌بنیان در پژوهش حاضر بپردازیم. جامعه ی پژوهش حاضر شرکت های دانش‌بنیان شهرک های صنعتی استان کرمانشاه به تعداد 64 شرکت از انواع نوپا و تولیدی نوع اول و دوم می باشد. از این میان تعداد اعضای هیئت‌مدیره‌ی آنها در سال 1401 تعداد 170 نفر مشخص‌شد و به منظور سنجش متغیرهای یادشده به ترتیب از پرسشنامه های Wijand et al. (2012), Koval (2013), Coles and Rundenbrook (2007) and Connor and Davidson (2009). استفاده گردید. تعداد 118 پرسشنامه مطابق با حجم نمونه بدست آمده از فرمول کوکران توزیع گردید و داده های بدست امده بعد از سنجش پایایی توسط آزمون آلفای کرونباخ که نتایج آن بالای 70 بدست آمد توسط نرم افزار اسمارت پی ال اس تحلیل گردید که بجز یکی از فرضیات، الباقی فرضیات پزوهش تایید گردید و نتیجه بعمل آمد که جو خلاق، نوآوری هر کدام بطور مثبت و معناداری با تاب آوری ارتباط داشته و نوآوری بعنوان متغیر میانجی رابطه مثبت و معناداری در بین یادگیری و جو خلاق بعنوان متغیرهای مستقل و تاب آوری به‌عنوان متغیر وابسته دارد.
  22. بررسی رابطه راهبردهای بین المللی سازی با طبقه بندی ساختاری شرکت های دانش بنیان
    1401
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه راهبردهای بین المللی سازی با طبقه بندی ساختاری شرکت های دانش بنیان است. پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر راهبرد جزو تحقیقات کمی است. با توجه به بررسی رابطه دو متغیر، تحقیق را می توان جزو تحقیقات همبستگی دسته بندی نمود. با توجه به نحوه جمع آوری داده ها پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل مدیران ارشد، مدیران میانی و مسولین بازاریابی شرکت های دانش بنیان استان کردستان است. ابزار نمونه برداری پرسشنامه استاندارد است که بعد از انجام روایی صوری با کمک اساتید محترم دانشکده، به کمک نرم افزار pls روایی سازه آن مورد تاییدقرارگرفت. پایایی به کمک آلفای کورنباخ محاسبه و تائید شد. برای بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش از رگرسیون چندگانه و مدل ساختاری استفاده شد. یافته های پژوهش تائید کننده رابطه معنی دار و تاثیرگذاری نقش راهبردهای بین المللی سازی با طبقه بندی ساختاری شرکت های دانش بنیان است و در میان ابعاد متغیر راهبردهای بین المللی سازی بیشترین اثر را بین المللی سازی در بعد درونی بر روی طبقه بندی ساختاری شرکت های دانش بنیان داشته است.
  23. تاثیر سیستم های بین سازمانی بر عملکرد زنجیره تامین با نقش واسطه ای قابلیت های مدیریت زنجیره تامین در صنعت تولید لاستیک
    1401
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر سیستم های بین سازمانی بر عملکرد زنجیره تامین با نقش واسطه ای قابلیت های مدیریت زنجیره تامین در صنعت تولید لاستیک بود. پژوهش حاضر از نظر رویکرد,کمی و از لحاظ هدف کاربردی بود. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه کارکنان شرکت لاستیک سازی بارز کردستان در سال 1400 است که تعداد 234 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه های استاندارد بود که روایی صوری آن توسط اساتید تایید گردیده و سپس پایایی آن نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. همچنین از روش آماری توصیفی جهت توصیف داده های پژوهش و از آزمون های آمار استنباطی همبستگی و رگرسیون، سوبل و تحلیل مسیر جهت تحلیل داده ها استفاده گردید. نتایج نشان دادند که سیستم های بین سازمانی بر عملکرد زنجیره تامین و قابلیت های مدیریت زنجیره تامین در صنعت تولید لاستیک با مواد بازیافتی موثر است. و قابلیت های مدیریت زنجیره تامین بر عملکرد زنجیره تامین در صنعت تولید لاستیک با مواد بازیافتی اثر گذار می باشد. همچنین نقش واسطه ای قابلیت های مدیریت زنجیره تامین در اثرگذاری سیستم های بین سازمانی بر عملکرد زنجیره تامین در صنعت تولید لاستیک تایید شد.
  24. بررسی تاثیر هوشمندی رقابتی بر تصمیم گیری مدیران در موسسات آموزشی خصوصی شهر سنندج
    1401
    چکیده با توجه به پیچیدگی جامعه موسسات آموزشی جایگاه والایی یافته اند و می توانند در تمام سطوح جامعه موثر باشند به گونه ای که موفقیت سایر سازمان ها و نهایتا موفقیت اجتماع تا اندازه زیادی وابسته به عملکرد این موسسات می باشد. آن چه در این میان نقش اساسی دارد چگونگی و مهارت تصمیم گیری مدیران آموزشی است.تصمیم گیری قلب مدیریت است و مدیریت تصمیم گیری است. تصمیمات در موفقیت یا شکست سازمان ها و فراز و نشیب تمدن-های بشری نقش بنیادی ایفا کرده اند.مهم ترین پیش نیاز برای تصمیم گیری داشتن اطلاعات است. هوشمندی رقابتی یک رویکرد مناسب و یک ابزار قدرتمند است که با نظارت دقیق و منظم بر عملکرد رقبا و شناسایی آن ها به ایجاد یک پروسه مدون جهت به کارگیری راه های قانونی برای به دست آوردن اطلاعات مورد نیاز به تصمیم گیرندگان سازمان در راستای ارتقای توان رقابتی آن ها در بازار کمک شایانی می کند. بدون تردید ایجاد یک سیستم هوشمندی رقابتی که بر تصمیم گیری تاثیر داشته باشد در وهله اول نیازمند شناخت ابعاد هوشمندی رقابتی موثر بر تصمیم گیری است.پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هوشمندی رقابتی بر تصمیمگیری مدیران موسسات آموزشی خصوصی سنندج صورت گرفته است. جامعه آماری شامل 140 نفر از مدیران و کارکنان وئسسات آموزشی خصوصی بوده است که براساس فرمول کوکران حجم نمونه شامل 103 می باشد. پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی است و از لحاظ موضوع پیمایشی از نوع توصیفی است. یافته های پژوهش، حاکی از وجود ارتباط معنی-دار بین هوشمندی رقابتی و ابعاد آن بر تصمیم گیری مدیران در موسسات آموزشی خصوصی سنندج است هوشمندی رقابتی مدیران، سازمان ها را در اخذ تصمیمات صحیح و افزایش سطح کیفی تصمیم گیری کمک می کند. در این پژوهش نیز هوش رقابتی مدیران این امکان را به آنان می دهدکه با توجه به توانایی و هوش خود از وضعیت رقبا، فناوری، راهبردی اجتماعی و نیز وضعیت بازار هدف اطلاع پیدا نموده و با افزایش دانش و آگاهی در این زمینه بستر افزایش تصمیم گیری بهینه را فراهم آورند.
  25. بررسی تاثیر نوآوری فرآیند سبز بر عملکرد مالی با نقش میانجی نوآوری محصول سبز (مورد مطالعه: شرکت های فعال حوزه محصولات سبز استان کرمانشاه)
    1400
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر نوآوری فرآیند سبز بر عملکرد مالی با نقش میانجی نوآوری محصول سبز در شرکتهای فعال حوزه محصولات سبز استان کرمانشاه است. تحقیق حاضر براساس هدف کاربردی است و بر اساس ماهیت و نحوه گردآوری داده هااز نوع توصیفی_ علی و از نظر نوع داده ها کمی می باشد. جامعه آماری موردنظر در این پژوهش متشکل از 38 شرکت فعال در حوزه ساخت محصولات زیست محیطی و فعال در عرصه مشاوره زیست محیطی سازمان های صنعتی دولتی و خصوصی که در پارک علم و فناوری استان کرمانشاه دارای سابقه فعالیت می باشند. روش نمونه گیری از نوع در دسترس بوده و از 76 نفرمدیر و معاون شرکت ها بعنوان نمونه پژوهش دعوت به همکاری شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد در سه زمینه فرایند نوآوری سبز (Xuemei et al., 2019) عملکرد مالی (Xuemei et al., 2019) نوآوری محصول سبز (Xuemei et al., 2019 ) و نمونه بومی و داخلی( اسکندری و همکاران، 1395)، این پرسشنامه با ارائه سوالات از نوع بسته و با بهره گیری از طیف 5 گزینه ای لیکرت می باشد. پس از تهیه و توزیع، جمع آوری و جمع بندی داده های جمع آوری شده و وورد این داده ها به نرم افزار آماری PLS ، روایی وپایایی پرسشنامه و آزمون های مربوطه بر روی فرضیه های پژوهش انجام و تاثیر نوآوری فرآیند سبز بر عملکرد مالی با نقش میانجی نوآوری محصول سبز در شرکتهای فعال حوزه محصولات سبز استان کرمانشاه تائید شد.
  26. شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر جذب منابع مالی در شعب بانک ملی شهر سنندج تلفیق رویکرد فراترکیب و دلفی فازی
    1400
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر جذب منابع مالی در شعب بانک ملی شهر سنندج تلفیق رویکرد فراترکیب و دلفی فازی انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف از نوع پژوهش های کاربردی است و از نظر نحوه گردآوری داده ها از نوع پژوهش های پیمایشی است و از آنجاییکه به دنبال بررسی رابطه بین دو مولفه هستیم این پژوهش نیز مانند سایر پژوهش های مشابه از نوع پژوهش های کمی – فراترکیبی است. جامعه آماری در بخش کیفی پژوهش شامل کلیه مقالات و منابع علمی نگارش شده در زمینه جذب منابع نقدینگی و در بخش کمی شامل متخصصان و خبرگان حوزه بانکی می باشد که تعداد آن ها 189 نفر برآورد شده است. تعداد 50 مقاله برای بخش فراترکیب مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 124 نفر به صورت هدفمند به عنوان نمونه قسمت کمی پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش فراترکیب مقالات مرتبط با عنوان پژوهش و در بخش دلفی فازی نیز پرسشنامه استخراج شده از مرحله قبل بوده است. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش فراترکیب و دلفی فازی استفاده شده است. نتایج نشان داد که 37 مولفه در جذب منابع نقدینگی در بانک ها تاثیر دارد.
  27. بررسی رابطه بین معماری، آوازه و رضایتمندی از برند (مطالعه ای در میان مدارس خاص و غیرانتفاعی شهرستان سنندج)
    1400
    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین معماری، آوازه و رضایتمندی از برند (مطالعه ای در میان مدارس خاص و غیرانتفاعی شهرستان سنندج) می باشد. این پژوهش با توجه به هدف، از نوع تحقیقات کاربردی است. تحقیق حاضر با توجه به نحوه ی جمع آوری اطلاعات، از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی با بهره گیری از پرسشنامه است. برای بررسی فرضیه های مطرح شده نیز از تحلیل همبستگی و معادلات ساختاری با بهره گیری از نرم افزار Smart PLS استفاده شده است. جامعه ی مورد مطالعه ی پژوهش شامل دانش آموزان مقطع متوسطه مدارس خاص و غیرانتفاعی سطح شهرستان سنندج ناحیه 2 که شامل 21 مدرسه می باشد. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شده است که بر اساس محاسبات انجام شده تعداد نمونه، 364 نفر می باشد. به منظور سنجش متغیرهای پژوهش شامل ارزیابی رضایتمندی از برند، از پرسشنامه (آرین و همکاران، 1396) و برای اندازه گیری آوازه برند از پژوهش (صنایعی و همکاران، 1397) و برای اندازه گیری معماری برند از پرسشنامه پژوهش (صنایعی و همکاران، 1397) بهره گرفته شد. با توجه آزمون صورت گرفته این نتایج به دست آمد که، میان معماری و میزان آوازه برند در مدارس مورد مطالعه رابطه معناداری وجود دارد. میان میزان آوازه برند و رضایتمندی درک شده از سوی افراد در مدارس مورد مطالعه رابطه معناداری وجود دارد. میان معماری برند و رضایتمندی درک شده از سوی افراد در مدارس مورد مطالعه رابطه معناداری وجود دارد و فرضیات پژوهش مورد تایید قرار گرفت.
  28. رابطه میان شبکه سازی بازاریابی کارآفرینانه و قابلیت های رقابت پذیری صادراتی شرکت های تولیدی
    1400
    بدون شک مدیریت هدفمند روابط با مشتریان تجاری در تمام بنگاه کوچک و متوسط یکی از عوامل موفقیت شناخته شده است بر این اساس شبکه و فعالیت های آن روش تازه و کارآفرینانه ای برای توسعه محصول، ارتقا بازار، خلق استراتژی رقابتی و معرفی شرکت در بازارهای جهانی به مشتریان جدید و در نهایت بهبود عملکردهای و جهت گیری های استراتژیک شرکت معرفی شده است، در این پژوهش هدف بررسی رابطه و میزان تاثیرگذاری شبکه سازی بازاریابی کارآفرینانه به عنوان روشی کارآفرین بر عملکردهای شرکت های تولید به خصوص عملکرد صادراتی که حاصل آن سودآوری و مزیت بخشی برای شرکت است مورد بررسی قرار گرفته که دو متغیر بسیار مهم از مولفه شبکه سازی بازاریابی کارآفرینانه شامل قدرت شبکه بازاریابی برای سنجش توان، مدیریت فرصت های ایجاد شده، ارتباط شرکت ها برای ارتقا بازاریابی و کسب دانش بازار قابل بررسی و همچنین قدرت شبکه کاربران که میزان ارتباط مشتری با بنگاه ها، خرید مشترک، ارزش آفرینی و اعتمادسازی بنگاه های کوچک و متوسط را مورد بررسی قرار می دهد که طی روش های آماری اثبات شده این موارد تاثیر بسزایی در شبکه سازی و قدرت گرفتن آن و توسعه و هدفمندی شرکت ها دارد. صادرات یکی از حیاتی ترین بخش اقتصادی و حضور شرکت ها تولیدی در بازارهای جهانی است. مولفه رقابت پذیری صادرات تحت تاثیر متغیرهایی ازجمله قابلیت مدیران و بنگاه ها در جهت افزایش تعاملات آن ها در هر کسب وکار برای محیط داخلی و خارجی بنگاه ها و ایجاد نوعی توازن، تعهد و ریسک پذیری مدیران، نفوذ بنگاه ها در بازارهای صادراتی و ایجاد جذابیت با داشتن محصول و خدمت رقابتی است و متغیر هدف گذاری صادراتی با تاثیرپذیری از ابعاد رفتار مناسب صادراتی و خلق استراتژی و داشتن مهارت برنامه ریزی و بخش بندی بازار برای ورود و ماندن در بازارهای تجاری است و متغیر آمیخته بازاریابی که مولفه بسیار تاثیرگذار بر رقابت پذیری صادراتی شرکت های تولیدی در ارائه محصول و خدمت خاص به مشتریان است. با بررسی های انجام شده در شرکت های تولیدی واقع در شهرک های صنعتی به این نتیجه رسیده ایم که می توان رابطه ای کارآمد و مفید بین شبکه سازی بازاریابی به عنوان متغیر مستقل و تاثیرگذار بر رقابتی پذیری صادرات ایجاد کرد که طبق آزمون های آماری که انجام شده این دو مولفه ارتباط مستقیم در سودآوری و برتری فعالیت های داخلی و خارج بنگاه ها دارند. رویکرد این پژوهش کمی و از نظر هدف کاربردی بوده و نحوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی است لذا با استفاده از فرمول کوکران، 127 شرکت تولیدی با توزیع 250 پرسشنامه به طور خالص مورد بررسی قرار گرفته است و پرسشنامه ها بین شرکت های تولیدی واقع در شهرک های صنعتی استان کردستان (شهر سنندج) توزیع گردیده که با بررسی نظرات مدیران و کارشناسان بازاریابی در هر شرکت تولیدی همراه بوده است. در این پژوهش از نرم افزار Spss در سنجش آمارگیری پژوهش استفاده شده است.
  29. نقش سیاست های پاسخ سریع به بحران کرونا در عملکرد شرکت
    1400
    امروزه افزایش پیچیدگی، عدم اطمینان و مسائل دیگر باعث شده است تا اهداف بسیاری از سازمان ها از تلاش برای سودآوری به تلاش برای بقا و تاب آوری تغییر پیدا کند. در این میان بلایای طبیعی، حملات تروریستی، خطاهای انسانی و بیماری های همه گیر چالش هایی را برای کسب و کارها ایجاد کرده است. یکی از بحران هایی که اخیراً بقای شرکت ها را در مقیاس جهانی مورد تهدید قرار داده است بیماری همه گیر کووید-19 است، بنابراین در این شرایط مدیریت بحران امری ضروری است. در راستای کمک به سازمان ها با بحران های فراگیر این پژوهش به دنبال شناسایی استراتژی های پاسخ به بحران و بررسی نقش آن ها در عملکرد شرکت مبتنی بر نقش تعدیل گر ویژگی های جمعیت شناختی است از این رو پس از مطالعه مبانی نظری پژوهش ابعاد متغیرها شناسایی شد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ گردآوری داده ها توصیفی- همبستگی است. داده های موردنیاز در این مطالعه با استفاده از پرسشنامه بر اساس طیف 5 گزینه ای لیکرت جمع آوری گردید، جامعه آماری پژوهش نیز شامل مدیران شرکت های ایرانی در صنایع مختلف است و داده های مورد نیاز برای انجام پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس از میان 384 نفر از مدیران شرکت های ایرانی و از طریق فضای مجازی به دست آمده است. از تکنیک تحلیل عاملی تاییدی جهت بررسی روایی سازه و ضریب آلفای کرونباخ جهت سنجش انسجام درونی ابزارها بهره گرفته شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی به کمک نرم افزار smart- pls انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان می دهد که سیاست های پاسخ سریع به بحران کرونا تاثیر مثبت و معنی داری بر عملکرد شرکت دارند و از میان ابعاد سیاست های قوت کسب و کار، سیاست های تاب آوری مالی و سیاست های شفافیت اجرا عملکرد شرکت را تحت تاثیر قرار می دهند و سیاست های تیم ایمنی و بهداشت تاثیر معنی داری بر عملکرد شرکت ندارد. همچنین نتایج بیانگر تایید نقش تعدیل گری متغیرهای جمعیت شناختی تعداد کارکنان و نوع صنعت و عدم تایید نقش تعدیل گری سن سازمان و سمت سازمان در رابطه بین سیاست های پاسخ سریع به بحران و عملکرد شرکت است.
  30. بررسی اثرات آموزش کارآفرینانه بر توسعه اخلاق کسب و کار و پاسخگویی اجتماعی
    1400
    چکیده علی رغم جدید بودن مباحث مرتبط با اخلاق و کارآفرینی، اما پژوهش های علمی قابل توجهی در این زمینه صورت گرفته است که ارتباط بین اخلاق و کارآفرینی را تبیین کرده اند. شناخت کارهای تجربی و نظری انجام شده در این حوزه دورنمای مناسبی برای درک کنش متقابل بین اخلاق و کارآفرینی فراهم می کند. به علاوه همزمان با رشد توجه به مباحث کلی کارآفرینی، اخلاقیات کارآفرینی و کسب وکار نیز به روش های مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است. لذا در این تحقیق با هدف بررسی اثرات آموزش کارآفرینانه بر توسعه اخلاق کسب و کار و پاسخگویی اجتماعی پرداخته شده است. مطالعه حاضر یک تحقیق توصیفی-پیمایشی محسوب می شود. در این مطالعه جامعه آماری کلیه کارکنان شهرک های صنعتی شهر سنندج می باشند و تعداد آن190 نفر می باشد که بر حسب جدول مورگان، حجم نمونه 120 نفر از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. جهت گردآوری داده ها پرسشنامه ای استاندارد طراحی گردید. داده های گردآوری شده نیز با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS و SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته های مطالعه حاکی از این بود که آموزش کارآفرینانه بر اخلاق کسب و کار تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین تاثیر آموزش کارآفرینانه بر پاسخگویی اجتماعی مورد تایید قرار گرفت و در نهایت پاسخگویی اجتماعی بر اخلاق کسب و کار تاثیر مثبت و معناداری دارد.
  31. تاثیر فعالیتهای بازرایابی رسانه های اجتماعی بر فعالیت رفتاری مشتریان فروشگاههای اینترنتی اقلیم کردستان عراق بر اساس نقش میانجی هویت اجتماعی ارزش درک شده و رضایتمندی
    1400
    در دنیای امروز بایستی از بازارهای بالغ و به حد کمال رسیده ای سخن گفت که ویژگیهای متفاوتی نسبت به گذشته دارند و از مهمترین ویژگیهای آن ها می توان به مهارت و قدرت مشتری و کاهش تاثیر تبلیغات بر وی اشاره نمود. امروزه، نیت های رفتاری به عنوان انتظار رفتار نسبت به خرید، دفع و مصرف کالای یا خدمات تعریف شده است. تحقیقات مختلف مشخص کرد که ارزش واقعی، در درون محصول یا خدمات نیست، بلکه این ارزش در ذهن مشتریان واقعی و بالقوه وجود دارد و این نام تجاری است که ارزش واقعی را در ذهن مشتریان ایجاد می کند. ضرورت نفوذ در اذهان، دربخش خدمات و صنعت بانکداری نیزمشهود است. جامعه آماری ما در این مطالعه 384 نفر از افرادی هستند که برای گرفتن خدمات فروشگاه های اینترنتی و مشارکت در پژوهش همکاری لازم را داشته اند. پرسشنامه شامل خصوصیت هایی شامل بازاریابی اجتماعی، نیات رفتاری مشتریان، هویت اجتماعی، ارزش درک شده، رضایت مشتری بودند. اطلاعات مورد نیاز پژوهش از طریق پرسشنامه جمع آوری شده و از طریق نرم افزارهای SPSS24 و Smart PLS 3 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.. بررسی فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی بر نیات رفتاری مشتریان فروشگاه های اینترنتی اقلیم کردستان عراق براساس نقش میانجی هویت اجتماعی، ارزش درک شده و رضایتمندی هدف اصلی این پژوهش بوده است. در نتیجه ی بدست آمده از مدل سازی و تجزیه و تحلیل ها، فرضیه های پژوهش تماماً تایید می گردند. نتایج نشان دادند که این رابطه میانجی گری هویت اجتماعی، ارزش درک شده و رضایتمندی یک رابطه معنادار جزئی است. در نتیجه خود بازاریابی رسانه های اجتماعی بدون جلب هویت اجتماعی، ارزش درک شده و رضایتمندی جامعه باز هم تا حدودی تاثیرگذار خواهد بود اما فاکتور اصلی در تاثیرگذاری نیات مشتریان همان سه فاکتور هویت اجتماعی، ارزش درک شده و رضایتمندی است که باید افزایش یابد.
  32. شناسایی و اولویت بندی عوامل کلیدی موفقیت دانشگاه پایدار با استفاده از روش های فراترکیب و MCDM (مورد مطالعه: دانشگاه کردستان)
    1400
    دانشگاه ها نقش مهمی در ارتقاء پایداری ایفا می کنند و تعداد زیادی از ذینفعان انتظار دارند که آن ها سازمان های پایدار باشند. با این حال، این تنها زمانی می تواند محقق شود که عوامل کلیدی برای دستیابی به این هدف مهم شناسایی شوند. بر این اساس هدف اصلی این پژوهش شناسایی و اولویت بندی عوامل کلیدی موفقیت دانشگاه پایدار است. فرآیند انجام این پژوهش شامل سه مرحله، شناسایی عوامل کلیدی موفقیت با استفاده از روش فراترکیب، طراحی مدل با استفاده از روش مدلسازی ساختاری – تفسیری (ISM) و اولویت بندی عوامل با بهره گیری از روش فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP) است. این پژوهش از نوع آمیخته (کیفی و کمی) است. جامعه آماری اول شامل مقالات معتبر در سایت های خارجی و جامعه آماری دوم متشکل از خبرگان و مدیران دانشگاه است. در ابتدا با بررسی مقالات تعداد 574 کد باز استخراج که در قالب 36 کد محوری و 9 مقوله (حاکمیت و فرهنگ دانشگاه، فعالیت های اجتماعی – مشارکتی، فعالیت های آموزشی، فعالیت‎های پژوهشی و یادگیری، فعالیت های زیست محیطی، ذینفعان و منابع، مدیریت دانش، IT و کیفیت، دولت و روابط بین المللی و نظارت و ارزیابی عملکرد) دسته بندی شدند. در ادامه برای طراحی مدل این 9 عامل کلیدی پرسشنامه ای تهیه و در اختیار خبرگان قرار گرفت که عامل دولت و روابط بین المللی به عنوان عامل تاثیرگذار بر سایر عوامل شناخته شد. وزن و اولویت عامل ها با روش فرآیند تحلیل شبکه ای تعیین شد که فعالیت‎های پژوهشی و یادگیری با بیشترین وزن در اولویت اول، فعالیت های آموزشی، فعالیت های اجتماعی – مشارکتی، نظارت و ارزیابی عملکرد، ذینفعان و منابع، مدیریت دانشIT و کیفیت فعالیت های زیست محیطی و دولت و روابط بین المللی به ترتیب در اولویت‎های بعدی قرار گرفتند.
  33. رابطه حکمرانی خوب با رفتار شهروندی سازمانی با نقش میانجی اخلاق حرفه ای در سازمان تامین اجتماعی
    1400
    پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه حکمرانی خوب با رفتار شهروندی سازمانی با نقش میانجی اخلاق حرفه ای در سازمان تامین اجتماعی استان کردستان انجام شده است. این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی-پیمایشی هست. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان سازمان تامین اجتماعی استان کردستان در سال 1400 تشکیل می دهند. با استعلام انجام شده تعداد کارکنان 541 نفر مشخص شدند که با استفاده از فرمول کوکران 278 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت سنجش متغیر رفتار شهروندی سازمانی از پرسش نامه اورگان و کانوسکی (2015)، برای حکمرانی خوب از پرسش نامه لی و همکاران (2001) و برای اخلاق حرفه ای از پرسش نامه هییود و همکاران (2009) استفاده شد. در نهایت تحلیل ها با کمک برنامه های SPSS نسخه 24 و Smart PLS نسخه 3 انجام شده است. نتایج نشان داد که حکمرانی خوب با رفتار شهروندی سازمانی، حکمرانی خوب با اخلاق حرفه ای و اخلاق حرفه ای با رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معناداری دارند.
  34. بررسی راهبردهای بازاریابی گردشگری پزشکی با محوریت بازار هدف عراق (مطالعه موردی: بیمارستان ها و مراکز درمانی استان کردستان)
    1400
    گردشگری پزشکی از مهم ترین شاخص های صنعت توریسم به شمار رفته که منافع اقتصادی-اجتماعی بالایی را برای کشورها به همراه دارد. با توجه به ظرفیت های زیاد استان کردستان در حوزه گردشگری و گردشگری پزشکی و منافع چشمگیر رشد این صنعت در استان، تحقیقی به منظور بررسی راهبردهای بازاریابی گردشگری پزشکی با محوریت بازار هدف عراق در بیمارستان های استان کردستان انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل مدیران و کارکنان بیمارستان های دارای پذیرش بیماران بین الملی در استان کردستان و گردشگران سلامت (بیماران عراقی مراجعه کننده به مراکز درمانی) بودند که 120 نفر از گردشگران سلامت و 316 نفر از کارکنان بیمارستان ها در انجام پژوهش مشارکت داشتند. روش پژوهش در این مطالعه مبتنی بر رویکرد آمیخته بازاریابی (P4) بود. مولفه های در نظر گرفته شده شامل محصول، قیمت، ترفیع و ترویج بود. به منظور بررسی این مولفه ها، پرسشنامه محقق ساخته طراحی شد. این پرسشنامه شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و گویه های مربوط به 4 مولفه آمیخته بازاریابی بود. پس از تکمیل پرسشنامه و گرداوری داده ها، تجزیه و تحلیل داده ها با SPSS21 انجام شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که در راهبردهای بازاریابی گردشگری پزشکی با محوریت بازار هدف عراق بین دیدگاه کارکنان بیمارستان ها و گردشگران سلامت تفاوت معناداری وجود دارد و به جز ترفیع، در سایر ابعاد میانگین امتیازات کمتری توسط گردشگران سلامت به خود اختصاص داده است. در راهبردهای محصول، قیمت گذاری، ترفیع و آمیخته بازاریابی، میانگین امتیازات اختصاص یافته کمتر از حد متوسط بوده است و این موضوع نشان دهنده وضعیت نابسامان در این ابعاد می باشد که نیاز به توجه بیشتر را نشان می دهد. در بعد راهبردی توزیع عملکرد مناسبی مشاهده شده است و دسترسی راحت به بیمارستان، نزدیکی به شهر و شرایط مناسب حمل و نقل شهری مناسب بوده است. همچنین رضایت از امکانات و تجهیزات پزشکی مناسب بوده است. اما در مورد خدمات پس از ترخیص، تبلیغات و اطلاع رسانی بیمارستان و خدمات پزشکی و فضای سبز، شرایط وعملکرد در جلب رضایت در جهت توسعه گردشگری پزشکی مناسب نبوده است. در نهایت با توجه به نتایج این تحقیق می توان ابراز کرد راهبردهای بازاریابی گردشگری پزشکی با محوریت بازار هدف عراق در بیمارستان های استان کردستان در وضعیت نامطلوبی قرار دارد و جهت توسعه گردشگری پزشکی و بازاریابی در این استان باید اقدامات کلیدی مهم و تاثیرگذاری صورت بگیرد.
  35. نقش رویدادهای بومی محلی در ایجاد ذهنیت از مقصد گردشگری: مطالعه موردی جشنواره های بومی در اورامانات کردستان
    1400
    از آنجایی که ذهنیت از مقصد، به عنوان راهی برای جایگاه یابی مقاصد گردشگری و دستیابی به میزان قابل توجهی از شناخت نسبت به مقصدهای گردشگری توسط گردشگران شناخته می شود و همچنین، موفقیت یا ناکامی در بسط و گسترش گردشگری بسیاری از مقاصد گردشگری در تمام دنیا به دهنیت از مقصد گردشگر در رابطه با مقصد و نحوه مدیریت این تصویر توسط متوالیان و برنامه ریزان گردشگری وابسته است. در این پایان نامه موضوع رابطه و تاثیر نقش رویدادهای بومی محلی در ایجاد ذهنیت از مقصد گردشگری با تاکید بر تاثیرِ چهار متغیر مستقلِ اصالت جشنواره، کیفیت جشنواره، رضایت از جشنواره و ارزش جشنواره بر متغیر وابسته ی ذهنیت از مقصد، مورد تحقیق و آزمون قرار گرفته است. به گونه ای که هدف از این مطالعه و آزمونهای صورت گرفته در آن ایجاد درک علمی و کاربردی از عوامل تاثیر گذار بر ذهنیت از مقصد بوده است تا با آگاهی از آن ها و هم چنین تاثیر ایجاد تصویری مثبت، بر جلب بیشتر گردشگران به واسطه ی تشویق و تحریک آنها به بازگشت و پیشنهاد آن، موجبات مدیریت بازاریابی بهتر، برای جشنواره های هورامان فراهم آید. ویکرد این پژوهش کمی و از نظر هدف کاربردی بوده و از نظر نحوه گردآوری دادهها توصیفی- پیمایشی است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده و حجم نمونه با توجه به فرمول کوکران ، 384 نفر از روش تصادفی ساده انتخاب شده است. جامعه مورد بررسی گردشگرانی هستند که به هورامان به منظور شرکت در جشنواره های نامبرده سفر کرده اند. نتایج حاصله شده با استفاده از روشهای آماری نشان دهنده ی تاثیر هر چهار نوع متغییر پژوهش اصالت، کیفیت، رضایت و ارزش بر ذهنیت از مقصد هورامان بود به نحوی که مطابق نظر پاسخ دهندگان، بیشترین مقدار میانگین ) 41 / 3 ( به ارزش جشنواره اختصاص یافته است و مهمترین حیطه از نظر آنها میباشد. ذهنیت از مقصد گردشگری در رتبه دوم با کسب میانگین رتبهای 36 / 3 قرار دارد و پس از آن به ترتیب حیطه های کیفیت جشنواره، رضایت از جشنواره و اصالت جشنواره قرار دارند.
  36. نقش اعتماد بین سازمانی در مزیت رقابتی و عملکرد شرکتی مورد مطالعه: شرکت های صنعتی استان کردستان
    1400
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه نقش اعتماد بین سازمانی در مزیت رقابتی و عملکرد شرکتی در شرکت های صنعتی استان کردستان است. پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر راهبرد جزو تحقیقات کمی است. با توجه به بررسی رابطه دو متغیر، تحقیق را می توان جزو تحقیقات همبستگی دسته بندی نمود. با توجه به نحوه جمع آوری داده ها پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل شرکت های فعال صنعتی در استان کردستان است. ابزار نمونه برداری پرسشنامه استاندارد است که بعد از انجام روایی صوری با کمک اساتید محترم دانشکده، به کمک نرم افزار اسمارت پی ال اس روایی سازه آن مورد تائید قرار گرفت. پایایی به کمک آلفای کورنباخ محاسبه و تائید شد. برای بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش از آزمون رگرسیون و مدل ساختاری استفاده شد. همچنین از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. یافته های پژوهش تائید کننده رابطه معنی دار و تاثیرگذاری اعتماد بین سازمانی بر عملکرد شرکت با توجه به متغیر میانجی مزیت رقابتی در شرکت های صنعتی استان کردستان است.
  37. تاثیر رهبری خدمتگزار بر وفادار سازی کارکنان و دانشجویان
    1400
    در جهانی که دانش و روابط مشتری به طور فزایندهای اهمیت مییابد ، سرمایه انسانی ، که نمایانگر حجم دانش ، مهارتهای فنی، خلاقیت و تجربه سازمان است، به طور فزایندهای اهمیت پیدا میکند و بنابراین نیروی کار سرمایه ای پرهزینه نیست. بلکه دارایی های مولد منسوب می شود و همچنین یکی از دغدغه های اصلی دانشگاهها حفظ وفاداری کارکنان و دانشجویان است، که در راستای تنقب آن توجه خاصی ازنظر آکادمیک و کاربردی به برنامه های وفاداری شده است. بهبود وفاداری کارمندان و دانشجویان یکی از دشوارترین مشکلات امروزی است که رهبران سازمانها را به دردسر میاندازد. روشهای مختلفی برای حل این مشکل پیشنهادشده است، ازجمله بهبود سبک رهبری به یک چشمانداز اصلی است، زیرا تا حدی سبک رهبری رابطه بین رهبران و کارمندان را تعیین میکند و رهبری خدمتگزار میتواند نقشی حیاتی در رهبری آینده سازمانها و جوامع داشته باشد. بر همین اساس پژوهش حاضر باهدف تاثیر رهبری خدمتگزار بر وفادار سازی کارکنان و دانشجویان انجام شده است. پژوهش حاضر از روش توصیفی- همبستگی استفاده کرده است و جامعه آماری آن کلیه کارکنان و دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک سلیمانیه عراق بوده است که با استفاده از فرمول کوکران و نمونه گیری در دسترس تعداد 384 نفر بهعنوان نمونه انتخاب شدند. جهت گردآوری اطلاعات از مطالعات کتابجانه ای و پرسشنامه استاندارد استفاده شده است که برای سنجش متغیر رهبری خدمات گزار از پرسشنامه پترسون ن 2003 ( و جهت سنجش وفادارسازی از پرسشنامه لی و همکاران ن 2012 ( استفاده شده است.. در بخش توصیفی این مطالعه، از روشهایی مانند رسم جداول توزیع فرکانس و درصد، هیستوگرام نمودار میله ای توصیفی، شاخص مرکزی و مقایسه آن در بجشهای مجتلف و پراکندگی شاخصهای اننراف معیار و از واریانس پاسخهای ارائه شده و در آمار استنباطی از روشهایی مانند مقایسه میانگین ها، تجزیه واریانس، همبستگی بین متغیرهای تنقیب و روشهای تنلیل عاملی و تنلیل رگرسیون استفاده شده است. سرانجام، از نرمافزار SPSS 22 برای تجزیه وتنلیل یافته های این مطالعه استفاده شد. درنهایت نتایج نشان داد که رهبری خدمتگزار و مولفه های آن بر وفادار سازی نگرشی ، وفاداری رفتاری و وفاداری موقعیتی کارکنان و دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک سلیمانیه عراق تاثیر مثبت و معناداری دارد و مدل نیز دارای برازش مناسبی است. بر اساس نتایج میتوان نتیجه گرفت که تمرکز بر نیازهای دانشجویان و کارمندان به معنای توجه به کیفیت و ارائه خدمات به آنان است، بنابراین دانشگاه تلاش میکند رضایت افراد را کسب کند. کیفیت خدمات تاثیر عمده ای در کاهش هزینه ها، افزایش رضایت و وفاداری این افراد، افزایش سودآوری و همچنین عملکرد کلی دانشگاه دارد.
  38. رتبه بندی موانع ایجاد سازمان های یادگیرنده با رویکرد تصمیم گیری
    1399
    این مطالعه به رتبه بندی موانع ایجاد سازمان یادگیرنده با استفاده از رویکرد تئوری تصمیمگیری چندمعیاره و مدل معادلات ساختاری در شعب بانک سپه شهر کرمانشاه می پردازد. هدف اصلی این پژوهش رتبهبندی موانع ایجاد سازمان های یادگیرنده است. با بررسی و مطالعه پیشینه پژوهش و مبانی نظری، موانع مهم ایجاد سازمان های یادگیرنده شناسایی شده و مدلی برای رتبهبندی این موانع طراحی شده است. این پژوهش از منظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی است. جامعه آماری را کلیه کارکنان بانک سپه شهر کرمانشاه تشکیل دادهاند. با توجه به اینکه دو نوع پرسشنامه برای این پژوهش طراحی شده است، تعداد نمونه برای مدل معادلات ساختاری نسل دوم بر اساس روش نمونهگیری بارکلای و همکاران تعداد 50 نمونه انتخاب شده است و برای روش تئوری تصمیمگیری چندمعیاره با توجه به تعداد 18 شعبه بانک سپه،تعداد 18 نمونه انتخاب شده است.ابزار تحقیق پرسشنامه می باشد. پرسشنامه براساس موانع سازمان یادگیرنده که با مطالعه آثار پیتر سنگه در پژوهش امیر البدوی و رضا شفاعی (1381) ذکر شده ، طراحی شده است.پنج معیار موانع فرهنگی، مقاومت مدیران، فقدان زمان کافی برای یادگیری، محیط سیاسی درون سازمان به عنوان موانع مورد سنجش قرار گرفت. یافتهها نشان داد که موانع فرهنگی مهمترین مانع بر راه ایجاد سازمان یادگیرنده و در میان موانع فرهنگی، عادتهای فکری غلط نیز دارای بیشترین اهمیت می باشد و همچنین با رتبهبندی شعب با استفاده از روشهای تئوری تصمیمگیری چندمعیاره شعبه 6 (شهید بهشتی) با کمترین فاصله تا مفهوم ایدهآل سازمان یادگیرنده رتبه یک را کسب کرد. برای رسیدن به یک اجماع برای رتبهبندی موانع یاد شده، رتبهبندیهای بدست آمده از مدل معادلات ساختاری نسل دوم و روش تئوریهای تصمیمگیری چندمعیاره مجددا بر اساس روشهای ادغام (میانگین رتبهها و بردا ) رتبهبندی کرده که نتایج نشان داد که برای مانع فرهنگی(عادتهای فکری غلط) به عنوان مهمترین مانع اجماع وجود دارد.و همچنین ضریب همبستگی 0.991 میان رتبهبندیهای روش بردا و میانگین رتبهها نشان داد که همبستگی میان روشهای رتبهبندی مثبت و نتایج حاصل قابل اتکا میباشد. نتایج این پژوهش می تواند برای مدیران منطقه و مدیران شعب بانک سپه شهر کرمانشاه مفید باشد و در پایان نیز پیشنهاداتی برای پژوهشهای آتی ارائه شده است.
  39. شناسایی و رتبه بندی شاخصهای فروش و بازاریابی بر ارزیابی عملکرد بانک قرضالحسنه مهر ایران با روش AHP فازی
    1399
    هدف اصلی این پژوهش ارزیابی عملکرد شعب بانک قرض الحسنه مهر ایران با تاکید بر شاخصهای بازاریابی و فروش با روش AHP فازی باشد. باوجود هزینه های بسیاری که بانک ها برای جذب و حفظ مشتری صرف می کنند، اما به علت عدم توجه و شناسایی صحیح ابعاد عملکرد بازاریابی و وفاداری مشتریان و فعالیت در یک فضای پیچیده رقابتی اغلب دچار ناکامی می شوند. در این راستا معیارهای پژوهش با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، استخراج شده اند که به عنوان متغیرهای مستقل اثرتغییر آنها بر متغیرهای وابسته که همان ارزیابی عملکرد شعب بانک قرض الحسنه مهر ایران با تاکید بر شاخصهای بازاریابی و فروش است، موردسنجش قرار گرفتند. پرسشنامه تحقیق بین 15 نفر از خبرگان و مدیران و مسئولان شعب بانک قرضالحسنه مهر ایران شهر سنندج، توزیع شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر مدیران و کارشناسان بانک مهر ایران است و نمونه یک گروه 15 نفری است که در واحدها وادارات مسئول واحدهای بانکی تخصص دارند. به دلیل محدود بودن حجم جامعه روش نمونه گیری تمام شماری است و از تمامی خبرگان بهره خواهیم برد. روش تجزیه وتحلیل عوامل تحقیق با استفاده از روش تصمیم گیری چندمعیاره و سیستم های فازی با نرمافزاریهای Excell و Expert Choice انجام شده است. یافته ها حاکی از آن است که عوامل ارتباطی- انسانی معیار اول، سپس معیار عوامل سازمانی، مزیت رقابتی و عوامل خدماتی در اولویتهای بعدی قرار گرفتند.
  40. اثر بازاریابی توصیهای بر میزان مقاومت مصرفکننده در برابر جایگزینی برند کالای تند مصرف
    1399
    چکیده امروزه روش های جدید بازاریابی با کارایی بیشتر، اقتصادی تر و تاثیرگذاری بیشتر جایگزین روش های قدیمی بازاریابی شده اند. امروزه محققان حوزه بازاریابی به این امر آگاه اند که بازاریابی توصیه ای نقشی بسیار مهم در تصمیم گیری برای خرید مشتری را بازی می کند. بازاریابی توصیه ای درواقع نوشدارویی است که هم خواست مشتریان را تامین می کند و هم صاحبان مشاغل را از سردرگمی برای هزینه های گزاف با اثرگذاری موقت تبلیغات نجات می دهد. بازاریابی توصیه ای که به وسیله مشتری انجام می شود نتیجه عوامل بسیار گوناگونی است. با افزایش نمانام های مصرفی، مدیران در تلاش اند که با استفاده از شیوه های بازاریابی توصیه ای مقاومت مشتریان را در برابر پذیرش برند خود افزایش دهند. این امر برای آن ها بسیار حائز اهمیت است که مطمئن شوند می توانند مقاومت مصرف کننده را در برابر پذیرش برند جدید خود به حداکثر برسانند و درنتیجه اعتماد مصرف کننده و سرمایه وفاداری را در مشتریان ایجاد کنند. هدف این مطالعه اثر بازاریابی توصیه ای بر میزان مقاومت مصرف کننده در برابر جایگزینی برند کالای تند مصرف در فروشگاه افق کوروش شهر سنندج است که حجم نمونه موردبررسی برابر با 384 نفر بود. ازنقطه نظر هدف، این پژوهش بر اساس هدف کاربردی و اساس چگونگی به دست آوردن داده های موردنیاز توصیفی، همبستگی است. در این پژوهش از پرسشنامه برای جمع آوری داده ها و دریافت پاسخ سوالات محقق استفاده شده است. برای به دست آوردن آن از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شده است، به منظور تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرون باخ استفاده شده است و ابزار گردآوری پژوهش تحقیقات میدانی است. از شاخص برازندگی برای تعیین برازندگی و اعتبار مدل مفهومی پژوهش استفاده می شود. ازنظر اساتید برای روایی پرسشنامه استفاده گردید. روش تجزیه وتحلیل داده ها به روش آمار توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس و آماس انجام شده است. برای بررسی نرمال بودن داده ها از آزمون کلموگراف-اسمیرونوف و از آزمون تحلیل عاملی تاییدی جهت تایید روایی سوالات و برای بررسی برازش مدل پژوهش با استفاده از داده های گردآوری شده از مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که روش های بازاریابی توصیه ای شامل توصیه شفاهی، توصیه الکترونیکی و توصیه بازاریابان است و در این مطالعه توصیه شفاهی بیشترین و توصیه بازاریابان کمترین تاثیر را نسبت به مقاومت مصرف کننده در برابر جایگزینی برند کالای تند مصرف دارند و تمام متغیرهای بازاریابی توصیه ای باعث افزایش مقاومت مصرف کننده و وفاداری مصرف کننده نسبت به برند مصرفی می شوند.
  41. بررسی نقش ابعاد جامعه آنلاین بر رابطه برند(مورد مطالعه:هتل های استان کردستان
    1399
    بسیاری از شرکت ها از جوامع آنلاین برای گسترش روابط با مشتری، تسهیل روابط مشتری با مشتری و دست یابی به ایده های تولید یا توسعه محصول، استفاده می کنند. تاکنون مطالعات اندکی در زمینه رابطه بین جوامع آنلاین و استراتژی های برندسازی انجام گرفته است. بنابراین تاثیر جوامع آنلاین بر نام تجاری(برند) نیازمند بررسی است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر عوامل جامعه آنلاین بر رابطه برند در هتل های استان کردستان می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی و از نظر روش انجام پژوهش، پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل افرادی است که عضو جامعه آنلاین هتل های استان کردستان به ویژه هتل های سه ستاره به بالای سه شهر پربازدید استان کردستان یعنی شهرهای سنندج، مریوان و بانه می باشد. با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری، تعداد اعضای نمونه مطابق فرمول کوکران، 384 نفر تعیین شده است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد استفاده شده است و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS و SPSS استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که از طریق جامعه آنلاین می توان روابط برند را توسعه داد. همچنین نتایج فرضیه های پژوهش نشان می دهد که 1. احساس جامعه آنلاین بر رابطه برند تاثیر مثبت دارد، 2. تجربه قبلی با جامعه آنلاین بر رابطه برند تاثیر مثبت دارد و نیز 3. اعتماد در جامعه آنلاین بر رابطه برند تاثیر مثبت دارد. اما 4. لذت در جامعه آنلاین بر رابطه برند تاثیر ندارد
  42. نقش تجربه گردشگر در ترجیح برند مقصد با در نظر گرفتن نقش میانجی ارزش ویژه برند شهری (مورد مطالعه: گردشگران شهر سنندج)
    1399
    این مطالعه از منظر تجربه گردشگر به بررسی ترجیح برند مقصد می پردازد. هدف اصلی این پژوهش، بررسی نقش تجربه گردشگر بر روی ترجیح برند شهر سنندج است. با بررسی و مطالعه پیشینه پژوهش و مبانی نظری دو مدل برای پژوهش ارائه شد که در آن به نقش تجربه گردشگر در ترجیح برند مقصد با در نظر گرفتن ارزش ویژه برند مقصد به عنوان میانجی، هم چنین ضمن تفکیک مولفه های ابعاد تجربه گردشگر (حسی، عاطفی، فکری، رفتاری) تاثیر آن بر ارزش ویژه برند شهر سنندج نیز پرداخته شده است. یک مطالعه تجربی برای آزمایش مدل نظری انجام شد. همچنین ابزار تحقیق را پرسشنامه تشکیل داده است. داده ها به صورت آنلاین در شبکه های اجتماعی جمع آوری شده و اطلاعات مربوط تجارب گردشگر و اثرات آن بر ارزش ویژه برند مقصد و ترجیح برند مقصد را شامل می شود. یافته ها نشان می دهد که تجربه گردشگر و ارزش ویژه برند مقصد کاتالیزورهای مهمی برای ترجیح دادن برند مقصد هستند. در واقع ابعاد تجربه گردشگر (حسی، عاطفی و رفتاری) تاثیری مثبت بر ارزش ویژه برند مقصد دارند، همچنین نتایج نشان می دهد که ارتباط مثبت و معناداری بین ارزش ویژه برند مقصد و ترجیح برند مقصد وجود دارد. پس می توان گفت که ارزش ویژه برند مقصد بین تجربه گردشگر و ترجیح برند مقصد تاثیر مثبت می گذارد. نتایج این پژوهش می تواند برای فعالان حوزه گردشگری و گردشگران و پژوهشگران مفید باشد. همچنین در پایان پژوهش، پیشنهاد هایی برای پژوهش های آتی ارائه شده است.
  43. محرک های تاثیر گذار بر رضایت گردشگران پزشکی شهر سنندج
    1398
    صنعت گردشگری دامنه ای وسیع دارد و از بخشهای متنوعی تشکیل شده است، که یکی از مهمترین بخش های صنعت گردشگری، گردشگری پزشکی و درمانی است. رشد روز افزون گردشگری پزشکی و نیز رقابتی شدن این حوزه، لزوم توسعه و ارتقا کمی و کیفی خدمات پزشکی مورد نیاز گردشگران را انکارناپذیر کرده است. این پژوهش با هدف بررسی محرک های تاثیر گذار بر رضایت گردشگران پزشکی شهر سنندج مورد آزمون قرار گرفته است. جامعه آماری این پژوهش، گردشگران پزشکی هستند که جهت شروع یا ادامه درمان به مراکز پزشکی شهر سنندج مراجعه کرده اند. تعداد اعضای نمونه با توجه به جامعه آماری و جدول مورگان به صورت در دسترس 77 نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه و برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از آمار استنباطی استفاده شده است. نتایج نشان داد که محرک های تاثیرگذار شامل دسترسی به اطلاعات مراقبت های پزشکی، کیفیت خدمات، صرفه جویی در هزینه، شباهت های فرهنگی و خدمات حمایتی بر رضایت گردشگران پزشکی در شهر سنندج تاثیرگذار هستند. براساس نتایجی که در بخش بررسی فرضیات حاصل شد، مولفه کیفیت خدمات بیشترین تاثیرگذاری را بر رضایت گردشگران و خدمات حمایتی کمترین تاثیر را در میان مولفه های پژوهش داشته است.
  44. تااثیر کیفیت خدمات پس از فروش بر رضایت مشتریان صنعت لوازم خانگی شهر سنندج
    1398
    چکیده با توجه به شرایط اقتصادی که در داخل کشور وجود دارد و سالی که با نام حمایت از تولید ملی نامیده شد، بیانگر حساسیت این برهه از زمان جهت حمایت از تولیدات داخلی است. در این میان بخش صنعت برای رسیدن به این هدف نقش پررنگی دارد و زمانی مردم از صنعت داخلی حمایت می کنند که از شرکت های تولیدکننده داخلی احساس رضایت کنند. یکی از راهکارهای تامین رضایت مشتریان کیفیت خدمات پس از فروش هست. این پژوهش از جنبه هدف کاربردی است چرا که نتایج رضایت مشتریان از کیفیت خدمات پس از فروش شرکت های تولیدکننده لوازم خانگی، کلیدی و کاربردی است. از طرف دیگر این پژوهش توصیفی است و چون از ابزار پرسشنامه بهره گرفته شده است پیمایشی هست. جامعه آماری این پژوهش را مشتریان لوازم خانگی شهر سنندج تشکیل می دهند و از آنجا که حجم دقیقی از جامعه آماری در دست نبود پژوهشگر آن را به صورت نامحدود در نظر گرفت و از طریق جدول مورگان تعداد 384 نفر از طریق نمونه گیری تصادفی ساده بدون جایگزین انتخاب شدند؛ که در نهایت 383 نفر پرسشنامه را تکمیل نمودند. نتایج و یافته های پژوهش در دو بخش توصیفی و استنباطی بیان می شود. نرم افزارهای مورد استفاده در پژوهش Spss و Amos هست. نتایج حاکی از تاثیر هر 4 بعد کیفیت خدمات پایه، کلیدی، ثانویه و فوق العاده بر رضایت مشتریان هست.
  45. تاثیر اجتماعی شدن مشتریان شرکتی بر تعاملات آتی مشتری- شرکت در نمایشگاه های تجاری
    1398
    این مطالعه از منظر بازاریابی رابطه مند به بررسی نمایشگاه تجاری صنعتی می پردازد. هدف اصلی این پژوهش، درک روابط متقابل خریدار و فروشنده در چارچوب نمایشگاه تجاری، ارزیابی تاثیر آنها بر کیفیت روابط و توسعه روابط در درازمدت است. با بررسی و مطالعه پیشینه پژوهش و مبانی نظری یک مدل برای پژوهش ارائه شد که در آن به نقش بخش های اجتماعی شدن در توسعه کیفیت ارتباط بین خریداران و فروشندگان، در زمینه نمایشگاه های تجاری صنعتی تحت دیدگاه بازاریابی رابطه مند پرداخته شده است. یک مطالعه تجربی برای آزمایش مدل نظری انجام شد. همچنین ابزار تحقیق را پرسشنامه تشکیل داده است. داده ها در بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی تهران جمع آوری شده و اطلاعات مربوط به تعامل بین بازدید کننده و غرفه دار را شامل می شود. یافته ها نشان می دهد که قسمت های جامعه پذیری یا بخش های اجتماعی شدن (یعنی تبادل اجتماعی و تبادل اطلاعات) در نمایشگاه های تجاری صنعتی، کاتالیزورهای مهمی برای کیفیت و توسعه روابط هستند. در واقع فضای غیر رسمی نمایشگاه باعث تسهیل تبادل اجتماعی و اطلاعاتی می شود که در نهایت منجر به افزایش کیفیت رابطه مشتری- شرکت می شود. همچنین نتایج نشان می دهد که ارتباط مثبت و معنی داری بین کیفیت رابطه مشتری-شرکت و پیش بینی تعاملات آتی وجود دارد. پس می توان گفت که کیفیت رابطه بین خریدار و فروشنده بر تعاملات آینده آنها تاثیر مثبت می گذارد. نتایج این پژوهش می تواند برای غرفه داران، بازدیدکنندگان و برگزارکنندگان نمایشگاه تجاری مفید باشد. همچنین در پایان تحقیق، پیشنهاداتی برای پژوهش های آتی ارائه شده است.
  46. تاثیر برون سپاری بر کیفیت خدمات ادراک شده مشتریان (مطالعه موردی: شرکت مخابرات شهر سنندج)
    1398
    هدف این پژوهش تاثیر برون سپاری خدمات شرکت مخابرات شهر سنندج بر کیفیت خدمات ادراک شده مشتریان می باشد. روش اجرای پژوهش حاضر توصیفی و طرح پژوهش همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود و جهت سنجش کیفیت خدمات از مدل سروکوال استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش مدیران شرکت مخابرات شهر سنندج و مشتریان شرکت مخابرات شهر سنندج می باشد. در این پژوهش از روش نمونه گیری طبقه ای ساده در گزینش آزمودنی ها استفاده شده است. با توجه به حجم جامعه ی آماری، برای تعیین تعداد حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد. بنابراین 48 نفر از مدیران شرکت مخابرات و 384 نفر از مشتریان شرکت مخابرات شهر سنندج انتخاب شدند. از بین پرسشنامه های توزیع شده بین مشتریان 346 پرسشنامه به صورت صحیح به دست محقق رسید. پایایی و روایی ابزارها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج به دست آمده نشان از پایایی و روایی مورد قبول برای ابزارها داشت. یافته های تحقیق حاکی از آن است که برون سپاری بر عوامل ملموس کیفیت خدمات، قابلیت اطمینان کیفیت خدمات و قابلیت پاسخگویی کیفیت خدمات تاثیر معناداری دارد. همچنین برون سپاری بر ضمانت و تضمین کیفیت خدمات و احساس همدلی کیفیت خدمات نیز تاثیر معناداری دارد. برون سپاری با ضریب مسیر 89/0 بیشترین تاثیر را بر عوامل ملموس کیفیت خدمات و کمترین اثر را بر احساس همدلی کیفیت خدمات با ضریب مسیر 63/0 دارد
  47. ارزیابی کانال های بازاریابی با استفاده از روش های تحلیل شبکه ای فازی و تاپسیس فازی (مورد مطالعه: صنعت مواد غذایی)
    1398
    با افزایش روز افزون رقابت در بازار و جهانی شدن ان و ظهور تجارت الکترونیک و تنوع محصولات و افزایش سطح انتظارات مشتریان و گسترش بازارها و مسیرهای گوناگون دسترسی به این بازارها، مدیران باید با اتخاذ بهترین تدابیر بهینه ترین مسیرها را برای رساندن کالا یا خدمت به دست مصرف کننده شناسایی و بکار گیرند، تصمیم گیری در مورد این مسیرها که به انها در بازاریابی، کانال های بازاریابی گفته می شود یکی از مهم ترین تصمیمات مدیریتی است که می تواند در فروش و سودآوری و ایجاد وفاداری در مشتریان بسیار کارامد باشد و از این طریق ایجاد مزیت رقابتی کرد. استفاده از روش های علمی برای اتخاذ تصمیم توسط مدیران بسیار مفید و قابل اتکا خواهد بود. در این پژوهش با استفاده از روش های تصمیم گیری چند معیاره چارچوبی برای ارزیابی کانال های بازاریابی ارایه شده است. روش تحلیل شبکه ای فازی برای وزن دهی به معیارها و تاپسیس فازی برای رتبه بندی گزینه ها استفاده می شود. جامعه اماری این پژوهش مدیران شرکت های صنعت غذایی می باشند که به دلیل محدودیت هایی، به صورت موردی شرکت سقزسازی ون مورد بررسی قرار گرفت و همه مدیران شرکت به عنوان نمونه انتخاب شدند در واقع از روش تمام شماری استفاده گردید. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه و مصاحبه نیمه ساختاریافته بهره گرفته شد و برای تحلیل داده ها از نرم افزار اکسل استفاده شد و کانال الکترونیک به عنوان کانال بهینه انتخاب گردید. معیارهای مورد بررسی در این پژوهش: کارکرد، عملکرد، ارتباطات در کانال، هزینه. زیر معیارها: کیفیت خدمات رسانی، مدیریت موجودی کالا، نمایش مطلوب کالا، ایجاد جذابیت برای مشتریان بالقوه، ایجاد وفاداری برای مشتریان موجود، اعتماد، بی عدالتی ادراک شده، فرصت طلبی، هزینه هماهنگی، هزینه جذب مشتریان، هزینه برگشت محصول.
  48. ارزیابی عملکرد مدیریت زنجیرۀ تامین سبز با رویکرد معادلات ساختاری (مطالعه موردی: صنعت پتروشیمی سنندج وکرمانشاه)
    1398
    چکیده هدف از پژوهش حاضر ارزیابی عملکرد مدیریت زنجیره تامین سبز با استفاده از رویکرد مدل یابی معادلات ساختاری (مطالعه موردی: صنعت پتروشیمی سنندج و کرمانشاه) میباشد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر نوع روش پژوهش، توصیفی-پیمایشی می باشد. ابزار اصلی علاوه بر مطالعات کتابخانهای، یک پرسشنامه محقق ساخته است که با یک پیش آزمون مقدار پایایی آن بهوسیله آلفای کرونباخ 89/0 محاسبه شد. نتایج حاصل از انجام این مطالعه نشان داد که متغیرهای طراحی سبز، خرید سبز، تولید سبز، لجستیک سبز و لجستیک معکوس دارای اثر مثبت و معناداری بر روی عملکرد مدیریت زنجیرۀ تامین سبز هستند.
  49. انتخاب استراتژی بهینه بازاریابی با استفاده از رویکرد MCDM (مورد مطالعه: هتل های سه ستاره و بالاتر مراکز استان های کرمانشاه و کردستان)
    1397
    در دنیای پر رقابت امروزی، بکار گیری استراتژی بازاریابی مناسب و بهینه به منظور دستیابی به عملکرد برتر برای همه ی سازمان های تولیدی و خدماتی امری حیاتی است. سازمان ها با محدودیت-های بسیاری از جمله کمبود منابع و قابلیت ها مواجه اند و تصمیم گیری در مورد انتخاب استراتژی تا حد زیادی وابسته به منابع هر سازمان است، بنابراین انتخاب مهم ترین و کلیدی ترین استراتژی ها که ارزش تخصیص منابع را داشته باشد، یکی از وظایف اصلی سازمان ها است. در این بین، استفاده از روش های علمی و کمی که بتواند راهنمای عمل تصمیم گیرندگان برای انتخاب صحیح باشد، مفید و کمک کننده است. پژوهش حاضر به دنبال انتخاب استراتژی بهینه بازاریابی با استفاده از رویکرد تصمیم گیری چند معیاره (روش فرآیند تحلیل شبکه ای و تاپسیس) در هتل های سه ستاره و بالاتر شهر های کرمانشاه و سنندج است. جامعه آماری پژوهش، مدیران ارشد سطوح مختلف هستند که با توجه به محدود بودن تعداد این هتل ها همه ی آن ها مورد بررسی قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه (در قالب ماتریس مقایسات زوجی) و برای تحلیل داده ها از نرم افزار-های تخصصی Super decision و MCDM engine و Excel استفاده شد. معیار های مورد بررسی در این پژوهش عبارتند از: قابلیت های مدیریتی، قابلیت های ارتباط با مشتری، قابلیت های نوآوری در بازار، دارایی های منابع انسانی و دارایی های اعتباری و حسن شهرت. استراتژی های اسلاتر و اولسون شامل استراتژی بازاریابی تهاجمی، استراتژی بازاریابی انبوه، استراتژی حداقل سازی بازاریابی و استراتژی بازاریابی ارزشی به عنوان گزینه های انتخابی برای بهینه ترین استراتژی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در رویکرد تاپسیس استراتژی بازاریابی تهاجمی و در رویکرد فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP) استراتژی بازاریابی ارزشی بهینه ترین استراتژی بازاریابی بوده است و همچنین قابلیت های مدیریتی اولویت اول (مهم ترین معیار) و دارایی های اعتباری و حسن شهرت رتبه آخر را در بین پنج معیار بررسی شده کسب کرده اند.
  50. تاثیر بازارگرایی و قابلیتهای بازاریابی بر عملکرد فروش شرکت با توجه به نقش میانجی مزیت رقابتی
    1397
    قابلیت قبل از ظهور در رشتهی بازاریابی در رشتههای دیگر دانشگاهی مانند: مدیریت استراتژی، علوم اجتماعی، روانشناسی و اقتصاد مطالعه شده است و به طور برجسته در رفاه اقتصادی، روانشناسی سیاسی، تفکر توسعه، استراتژی سازی و سیاستهای اجتماعی استفاده شد. در طول دهه های اخیر اصطالح قابلیت به طور فزاینده ای در ادبیات بازاریابی استفاده شد و با عنوان قابلیتهای بازاریابی نامیده شده است و به عنوان یک حوزه ی پژوهشی مهم شناخته شده است. این در حالی است که موسه علوم بازاریابی قابلیتهای بازاریابی را به عنوان یک اولویت پژوهشی کلیدی معرفی کردهاست. به هر حال مفهوم" قابلیتهای بازاریابی" برای دانشگاهها جدید نیست و مقاالت متعددی در زمینهی قابلیتهای بازاریابی موجود است که عمدتا در مجالت برجسته منتشر شدهاند. با وجود محبوبیت مفهوم قابلیتهای بازاریابی در جهان آکادمیک، مطالعاتی که بتواند رابطهی بین بازارگرایی، قابلیتهای بازاریابی و عملکرد فروش شرکت را تعیین کند، و نقش متغییرهای میانجی را بررسی کند، وجود ندارد. به همین دلیل است ما سعی داریم ارتباط بین قابلیتهای بازاریابی، بازارگرایی، و عملکرد فروش شرکت را تبیین کنیم و البته نقش متغییر میانجی مزیت رقابتی را در ارتباط فوق بررسی کنیم. این پژوهش با هدف کمک به فقدان تحقیقات تجربی روی قابلیتهای بازاریابی با شناخت قابلیتهای بازاریابی کلیدی که به عملکرد فروش شرکت بستگی دارد توسعه یافته است. که با تمرکز روی شرکتهای تولیدی انجام میشود.
  51. اثر بازارگرایی بر کیفیت ارائه خدمات شرکتهای بیمه ای
    1395
    تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر بازارگرایی بر کیفیت ارائه خدمات شرکتهای بیمه ای انجام شده است. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه مدیران، کارشناسان بازاریابی، و نمایندگی های بیمه های شهرستان سنندج که تعداد آنها در زمان انجام پژوهش 400 نفر بود، تشکیل داد. برای نمونه گیری از جامعه آماری فوق، از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. تعداد نمونه 206 نفر با استفاده از جدول مورگان بدست آمد. برای جمع آوری داده های آماری از پرسشنامه های بازارگرایی و پرسشنامه سنجش کیفیت خدمات استفاده شد که از روایی و پایایی مطلوبی برخوردار بودند. مراحل آماری تحقیق با استفاده از نرم افزار اماری SPSS به انجام رسید. در بخش توصیفی از فراوانی، درصد و شاخصهای میانگین، انحراف معیار، حداقل و حداکثر جهت تلخیص اطلاعات استفاده شده و در بخش استنباطی از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون برای تحلیل روابط بهره گرفته شد. نتایج همبستگی تایید کلیه فرضیه های تحقیق را نشان داد که بازارگرایی، مشتری گرایی، رقیب گرایی و هماهنگی بین بخشی بر کیفیت ارائه خدمات شرکتهای بیمه ای اثر مثبت و معناداری دارند.
  52. بررسی تاثیر استقرار E-CRM بر کیفیت روابط مشتریان بانک: مطالعه موردی مشتریان شعب بانک مهر اقتصاد شهر همدان
    1394
    این پژوهش به بررسی و اندازه گیری نتایج پیاده سازی سیستم مدیریت ارتباط الکترونیکی با مشتری و تاثیر ان بر کیفیت روابط مشتریان بانک مهر اقتصاد همدان می پردازد. روش اجرای پژوهش پیمایشی و ابزار مورد استفاده جهت تجزیه و تحلیل داده ها پرسشنامه محقق ساخته می باشد. نتایج بدست امده از ارمونهای اماری نشان داده است که برقراری سیستم مدیریت ارتباط الکترونیکی با مشتری بر کیفیت رابطه مذکور تاثیر بسزایی داشته است.
  53. تاثیر قابلیتهای مدیریت دانش بر موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری در بانکهای تجاری شهر خرم آباد
    1394
    در پژوهش حاضر اثرات مدیریت دانش بر موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری مورد بررسی قرار گرفته است. روش پژوهش توصیفی و از شاخه پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش کارکنان و مدیران شعب بانکهای تجاری شهر خرم آباد می باشد. مدل تحلیلی این پژوهش بر اساس تلفیق مدل عمومی نیومن و کنارد و مدل مورنو و ملندز شکل گرفته است. تحلیل داده ها از طریق نرم افزار SPSS و مدل معادلات ساختاری نرم افزار LISREL صورت گرفته است. یافته های پژوهش نشان می دهد قابلیتهای مدیریت ارتباط دانش بر موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری تاثیر دارند. بر اساس یافته ها بیشترین تاثیر را انتشار دانش و کمترین تاثیر را کاربرد دانش بر موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری دارا هستند.