14 12 2021

کمیته آیسته کردستان بصورت رسمی افتتاح شد

در جلسه‌ای مجازی با حضور رییس سازمان جهانی آیسته (IAESTE)، کمیته آیسته کردستان رسما افتتاح شد.

سازمان آیسته سازمانی بین‌المللی در جهت تبادل دانشجو به کشورهای مختلف برای انجام دوره‌های کارآموزی تخصصی است که سعی دارد تجربه متفاوتی برای دانشجویان سراسر دنیا فراهم آورد. اخیرا تفاهم‌نامه‌ای فی مابین دانشگاه کردستان و آیسته ایران منعقد گردید که مقرر گردید در قالب آن دانشگاه کردستان به عنوان دانشگاه همکار با آیسته ایران شروع به فعالیت نماید. پس از انعقاد این تفاهم‌نامه و برای افتتاح رسمی کمیته کردستان، جلسه‌ای با حضور آقای توماس فالتنر رییس سازمان جهانی آیسته، آقای مهندس حسین افتخار نماینده آیسته ایران، دکتر قباد شفیعی مدیر امور بین‌الملل دانشگاه کردستان، دکتر زانیار میرزایی مسوول بین‌المللی‌سازی دانشکده مهندسی و هماهنگ کننده راه‌اندازی کمیته آیسته کردستان،‌ و خانم پگاه زارع مسوول اجرایی کمیته در روز پنج شنبه 20 آبان برگزار گردید. 

در این جلسه، آقای دکتر میرزایی به عنوان هماهنگ کننده اصلی راه‌اندازی این کمیته توضیحاتی راجع به پیشینه‌ی فعالیت‌های آیسته ایراد و همچنین راجع به فرصت‌های موجود برای اعضای جدید سازمان صحبت کردند. ایشان اظهار داشتند که دانشجویان دانشگاه کردستان به دلیل انگیزه و پشتکارشان مستحق فرصت‌های بین‌المللی در سراسر دنیا هستند.

سپس، آقای دکتر شفیعی به پتانسیل‌های موجود در دانشگاه کردستان جهت میزبانی دانشجویان خارجی و همچنین حضور دانشجویان برتر جهت برگزیده شدن در این برنامه‌های کارآموزی اشاره و بر آمادگی دانشگاه کردستان برای حمایت کامل از کمیته آیسته کردستان تاکید نمودند. ایشان همچنین شرایط و ضوابط دانشگاه کردستان برای اعزام و جذب دانشجو تحت حمایت سازمان آیسته را برشمردند. در ادامه، آقای مهندس افتخار آغاز همکاری با کمیته آیسته کردستان را بسیار حائز اهمیت دانستند و اظهار داشتند که باید به صورت مسمتر جلسات آنلاین و حضوری جهت همفکری و ارتقای آیسته در دانشگاه کردستان انجام گردد.

پگاه زارع، به عنوان اولین دانشجو از دانشگاه کردستان که موفق به کسب یکی از این فرصت‌های کارآموزی بین المللی در کشور برزیل شده است و همچنین مسوول اجرایی کمیته، ضمن اشاره به تجربیات متفاوتی که در این دوره کسب نمودند، از فرصت‌های کارآموزی آنلاین که در مدت شیوع ویروس کرونا گسترش یافته‌اند به عنوان فرصت مناسبی برای دانشجویان دانشگاه کردستان یاد کردند.

در انتهای جلسه نیز آقای توماس فالتنر از شروع این همکاری و افتتاح کمیته کردستان بسیار ابراز خرسندی کردند و عنوان نمودند هر شهر و استان از هر کشور عضو آیسته جهانی فارغ از تمام محدودیت‌ها می‌تواند فضای مناسبی برای دانشجویان خارجی تحت نظارت آیسته ملی کشورها فراهم نمایند. ایشان همچنین از آیسته ایران به عنوان یکی از بهترین اعضای آیسته جهانی نام بردند که دانشجویان خارجی بسیاری بعد از اتمام دوره کارآموزی خود در ایران بسیار احساس خرسندی داشته‌اند.

درباره آیسته

سازمان بین‌المللی تبادل دانشجو برای تجربه فنی در سال 1948 در کالج امپریال لندن تأسیس شد. آیسته یک سازمان تبادل دانشجویی مستقل، غیرانتفاعی و غیر سیاسی است. از سال 1948، این انجمن شاخه و کمیته‌هایی در بیش از 80 کشور ایجاد نموده و بیش از 300000 دانشجو در سرتاسر جهان مبادله نموده است. بر این اساس، سازمان آیسته سالانه نزدیک به 7000 دانشجو را بین کمیته‌های آیسته کشورهای عضو مبادله می‌کند که در توسعه دانش فنی دانشجویان و همچنین اقتصاد جهانی نقش برجسته‌ای داشته است. آیسته ایران که شعبه‌ای از آیسته جهانی مستقر در دانشگاه تهران است‌، اولین بار در سال 1965 توسط وزارت علوم تاسیس شد. در طی این زمان صدها تن از دانشجویان ایرانی توانسته‌اند در بیش از 40 کشور دنیا دوره‌های کارآموزی خود را سپری کنند.

 اهداف آیسته

  • آماده کردن دانشجویان در سطح عالی آموزشی با تجربه‌های فنی مرتبط با رشته‌ی آنها
  • ارائه کارآموزان با‌ مهارت و با‌ انگیزه به کارفرمایان
  • فراهم نمودن یک منبع غنی فرهنگی برای کارآموزان و جوامع میزبان

شرایط و ضوابط:

برای شرکت در این دوره‌های کاراموزی بین‌المللی، شخص متقاضی حتما بایستی تا پایان دوره پیش‌بینی شده دانشجوی فعال دانشگاه باشد. شرکت در آزمون زبان و داشتن رزومه مرتبط از دیگر شرایط اقدام برای این دوره ‌است. پس از کسب حد نصاب نمره آزمون زبان کتبی که توسط آیسته ایران برگزار می‌شود، ارزیابی نهایی پس از مصاحبه شفاهی متقاضیان انجام خواهد گرفت.

‏ IAESTE day  یک همایش سالانه است که در آن در مورد پیشنهادهای کارآموزی بین‌الملل، نحو کار آیسته، نحو برگزاری آزمون زبان، حوزه و رشته‌ها و همچنین کشورهاییکه  پیشنهاد کاراموزی دارند بحث و تبادل نظر خواهد شد. این همایش بصورت سالانه و در دی الی بهمن‌ماه برگزار می‌شود. با توجه به آغاز رسمی همکاری دانشگاه کردستان با سازمان آیسته ایران، دانشجویان علاقمند به صورت کامل از روند اقدامات لازم برای اخذ پذیرش در این دوره‌ها مطلع خواهند شد و در طی این همکاری دانشجویان می‌توانند با توجه امتیازی که در روند ارزیابی به دست می‌آوردند، پیشنهادهای کارآموزی را دریافت نمایند.

دانشجویان علاقمند به شرکت در این دوره‌ها و همکاری با کمیته آیسته کردستان، جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به صفحه وبسایت این کمیته مراجعه و یا با ایمیل زیر ارتباط برقرار نمایند. اطلاعات لازم پیشنهادات کارآموزی سال جاری و نحوه ثبت‌نام متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.

ایمیل: iaeste@uok.ac.ir

سایت: https://international.uok.ac.ir/iaeste/