کارگاه ضیافت اندیشه اساتید با موضوع «اخلاق آموزش» برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، پیش از ظهر امروز ۲۶ خرداد ۱۴۰۱، جلسه ضیافت اندیشه اساتید با موضوع اخلاق آموزش با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدعلی اکبر حسینی قلعه بهمن در سالن جلسات آموزش دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه کردستان برگزار شد.
حجت الاسلام عباسعلی فرهنگیان با اشاره به تاثیر رفتار اساتید بر اخلاقیات دانشجویان در بحث آموزش، اظهار کرد: دانشجو از نظم، کیفیت آموزش، وجدان کاری و امید به زندگی اساتید تاثیر میپذیرد و برنامه آیندهاش را بر این اساس تنظیم خواهد کرد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کردستان تصریح کرد: برگزاری جلسات اخلاق در آموزش یک ضرورت بوده و دانشگاه از هر انتقاد و پیشنهادی در برگزاری هرچه بهتر این جلسات استقبال خواهد کرد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدعلی اکبر حسینی قلعه بهمن، هدف برگزاری این جلسات را بررسی اخلاق علمی حرفهای با نگاه به اخلاق آموزش عنوان کرد.
به گفته این مدرس، در بحث اخلاقیات «اخلاق هنجاری» اهمیت ویژهای داشته زیرا اخلاق هنجاری سیستمی است که بایدها و نبایدها را مطرح کرده و شامل دو شاخه اخلاق عمومی و اخلاق کاربردی است.
حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: اخلاق عمومی سامانه اخلاقی عموم مردم را بیان میکند و اخلاق کاربردی سامانهای است که به پیروان خود حاکم بوده و رفتارها و صفات آنها را در مواجه با خود، خدا، دیگران و محیط زیست را در جهت خاص و مطلوب هدایت میکند.
مدرس این کارگاه عنوان کرد: اخلاق کاربردی خود شامل «اخلاقمحور» و «مسئلهمحور» بوده که اخلاق کاربردی اخلاقمحور برای یک حرفه و شغل خاص تعریف میکند که نظام اخلاقی، افراد یک شغل و حرفه را تعریف میکند.
وی با اشاره به اخلاق تدریس گفت: اخلاق تدریس سامانهای است که به معلم و مدرسها حاکم بوده و رفتارها، صفات و وضعیتهای اختیاری او را در مواجهه با او در جهت مطلوب هدایت میشود.
حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: سامانه تدریس از ۶ عنصر تشکیل شده و شامل: نظریه ارزش، اصل یا اصول بنیادی، قواعد استنتاجی، مشوقها، ضمانتهای اجرا و توجیه است.