04 05 2023

آخرین روز از همایش بین‌المللی “هورامان‌شناسی” سرآغازی بود برای شناخت و معرفی هرچه بیشتر این منطقه بکر و اصیل تا اندیشمندان و اساتید دانشگاه‌های کردستان و اقلیم کردستان عراق راهکارهای محافظت از اصالت فرهنگی و تاریخ هورامان را ارائه دهند.

نوای پایانی همایش بین‌المللی «هورامان‌شناسی» به صدا درآمد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، آخرین روز از همایش بین‌المللی “هورامان شناسی” سرآغازی بود برای شناخت و معرفی هرچه بیشتر این منطقه بکر و اصیل تا اندیشمندان و اساتید دانشگاه‌های کردستان و اقلیم کردستان عراق راهکارهای محافظت از اصالت فرهنگی و تاریخ هورامان را ارائه دهند. 

دکتر علی‌اکبر مظفری در اختتامیه همایش بین‌المللی هورامان‌شناسی که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار داشت: دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانش‌سرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد.

به گفته وی، این دانشگاه در ادامه به عنوان یکی از پردیس‌های دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.
دکتر مظفری تصریح کرد: این دانشگاه هم اکنون دارای ۹  دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم‌ پایه و فنی-مهندسی بیجار و دانشکده علوم و فنون قروه است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه کردستان با اشاره به جمعیت بیش از ۱۲ هزارنفر دانشجو در دانشگاه کردستان، گفت: جمعیت دانشجوی دانشگاه کردستان  ۱۲ هزار و ۳۵۰ نفر در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری بوده و اکنون نیز ۶۰۰ نفر دانشجوی بین‌المللی از کشورهای عراق، افغانستان، سوریه، کامرون، ساحل عاج و مصر در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

وی بیان داشت: در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان تایمز 2022، دانشگاه کردستان با کسب رتبه ۱۰ در بین دانشگاه‌های ایرانی(جامع، صنعتی و علوم پزشکی)  برای دومین سال متوالی رتبه 800-601 جهانی را کسب کرد.
دکتر مظفری عنوان کرد: دانشگاه کردستان شامل پنج معاونت، معاونت اداری مالی، معاونت برنامه ریزی و توسعه فناوری اطلاعات، معاونت آموزشی، معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی و معاونت پژوهشی و نوآوری است.

در ادامه این اختتامیه دکتر نوید نقشبندی دبیر اجرایی همایش بین‌المللی هورامان‌شناسی، اظهار داشت: باید قدردان افرادی بود که همواره در راستای تلاش برای ارتقای سطح آگاهی مردم کردستان از فرهنگ خود و همچنین آگاه کردن سایر هموطنان عزیزمان از میراث هزاران ساله منطقه به بهانه‌ مناسبت‌های علمی و فرهنگی همت کرده و کنفرانسی را خلق می‌کنند.
وی افزود: دانشگاه کردستان، به حکم وظیفه اجتماعی و علمی خود پژوهشکده کردستان شناسی را که سابقه خوبی در اجرای همایشهای مردمی داشته مامور اجرای این تصمیم کرده است.

وی عنوان کرد: دانشگاه کردستان با همکاری دانشگاه حلبچه و سلیمانیه تصمیم بر این گرفتند که نخستین کنفرانس بین‌المللی هورامان با امضای تفاهم‌نامه آغاز کنند و با تقسیم‌کار، جذب مقالات و ایجاد کمیته‌های علمی و اجرایی و همچنین برگزاری “پیش همایشی “ در دانشگاه حلبچه با مشارکت اندیشمندان و فعالان علمی این سه دانشگاه شروع به کار کند.
دکتر نقشبندی با اشاره به پیامدهای مثبت همکاری دو کشور ایران و عراق افزود: برگزاری این همایش در دانشگاه کردستان با همکاری دو دانشگاه اقلیم کردستان ثمرات زیادی داشت، ثمراتی که امیدواریم سبب ارتقاء کیفی فعالیت‌های علمی در زمینه‌های مرتبط شود و تصویر درست‌تری از هورامان را معرفی کند. 

گفتنی است، پرونده منظر فرهنگی منطقه هورامان پنجم مردادماه ۱۴۰۰ در چهل و چهارمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو مورد تایید اعضا قرار گرفت و ثبت جهانی شد.