17 07 2022

نشست مشترک دانشگاه و شهرداری سنندج به منظور انعقاد تفاهم‌نامه دانشنامه موسیقی کوردی در راستای شهر خلاق موسیقی، با حضور شهردار سنندج در دانشگاه کردستان برگزار شد.

نشست مشترک انعقاد تفاهم‌نامه «دانشنامه موسیقی کوردی» برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، پیش از ظهر امروز نشست مشترک دانشگاه، شهرداری سنندج به منظور انعقاد تفاهم‌نامه دانشنامه موسیقی کوردی در راستای شهر خلاق موسیقی، با حضور مسئولین شهرداری شامل شهردار، رابط یونسکو در حوزە شهر خلاق، معاون شهردار و همچنین میهمانان دانشگاە شامل گروە موسیقی، پژوهشکده کردستان‌شناسی و معاونین پژوهشی در سالن جلسات ریاست دانشگاه برگزار شد.

در این نشست انور رشیدی، شهردار سنندج ضمن اشاره به اقداماتی که قرار بود توسط شهرداری برای دانشگاه انجام شود، اظهار کرد: سه موضوع قرار بود توسط شهرداری انجام شود که یکی از آنها انتقال آب سد قشلاق بود که تفاهم‌نامه و قرارداد انجام شده و روال اداری خود را طی می‌کند.
وی افزود: حدود چهار کیلومتر جدول سازی و پیاده رو سازی دور دانشگاه بوده که در شان دانشگاه نبود و توسط شهرداری در دستور کار قرار داده شد و در این فصل عمرانی کامل خواهد شد.

شهردار سنندج همچنین از تملک و تهاتر املاک اطراف درب دانشگاه کردستان در میدان شهید ناهید فاتح کرجو خبر داد و گفت: از این طریق درب دانشکده کشاورزی را  هم برای دانشگاه، آزاد می‌کنیم و مزاحمت ایجاد شده از طریق این املاک را برطرف خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: اقدامات مربوط به شهر خلاق موسیقی تنها بر عهده یک اداره و سازمان خاصی نیست، شهرداری به عنوان دبیرخانه و نماینده کار را آغاز کرد اما بدون تلاش سایر بخش‌ها، ثبت سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی که برند جهانی مثبتی است، ممکن نمی‌شد.

رشیدی از احداث 10 هزار متر فضای سبز به عنوان پارک موسیقی در بلوار کردستان خبر داد و یادآور شد: پارک سپیدار را مرمت و بازسازی می‌کنیم و این اقدامات خوبی در راستای تعهداتی است که به یونسکو داده شده است.
وی به محتوای تولید شده در این رابطه نیز اشاره کرد و افزود: مجموع این اقدامات موجب انتخاب سنندج به عنوان پایتخت نوروز جهان شد و در نهایت تاثیرات غیرمستقیمی در فرهنگ، گردشگری و اقتصاد هنر خواهد داشت.
شهردار سنندج با تاکید بر این موضوع که این اقدامات نیازمند پشتوانه علمی است، عنوان کرد: بر این اساس تصمیم گرفته شد تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه کردستان منعقد شود تا دانشنامه موسیقی تدوین شود.
وی به سایر اقدامات صورت گرفته در این راستا اشاره کرد و خواستار همکاری دانشگاه کردستان به عنوان یک نهاد آکادمیک بین‌المللی شد.

در ادامه این نشست محمد میرزائی کوتنائی مدیر گروه موسیقی دانشگاه کردستان با اشاره به اهمیت تامین مالی نوازندگان افزود: اگر نوازندگان، از شهر خلاق موسیقی منتفع نشوند قطعا در آینده همکاری نخواهند کرد و نمی‌توان به صورت رایگان انتظار کار داشته باشیم.

در ادامه کژوان ضیاء‌الدینی عضو هیأت علمی گروه موسیقی دانشگاه کردستان تصریح کرد: پتانسیل‌های بسیاری در گروه موسیقی دانشگاه کردستان وجود دارد و باید از این ظرفیت و همچنین تاریخ و پیشینه موسیقی در استان کردستان استفاده کنیم.

در ادامه این جلسه دکتر حسینی مدیر گروه تاریخ و فرهنگ پژوهشکده کردستان‌شناسی تصریح کرد: حوزه تخصصی موسیقی نیازمند متخصصان خود بوده اما مدیریت کردن ساختار دایره‌المعارف و دانشنامه نیز تخصص ویژه‌ای می‌طلبد و ضروری‌ است تا تلاش‌هایی که انجام می‌شود به صورت سنتی و چاپی نباشد زیرا در صورت تمرکز بر مسائل چاپی مخاطبین جهانی را دیرتر جذب خواهیم کرد و باید تلاش کنیم بیشتر به سمت دانشنامه الکترونیکی حرکت کنیم. 

دکتر مسعود بیننده مدیر بخش دانشنامه‌نویسی پژوهشکده کردستان‌شناسی نیز افزود: باید بستری الکترونیکی در این دانشنامه تعریف شود زیرا اکثر دانشنامه‌ها الکترونیکی شده‌اند و همچنین بهتر است این دانشنامه مدخل‌محور باشد تا برای مخاطبانش دسترس‌پذیرتر‌ باشد زیرا نوشتن دانش‌نامه این‌چنینی نیازمند رویکرد نوینی بوده و بر اساس ویژگی‌های خاص موسیقی کوردی مدخل‌ها تعریف شود.

دکتر یادگار کریمی عضو هیأت علمی دانشگاه کردستان نیز اظهار داشت: صیانت از دانش یک کار تخصصی است و باید در راه‌اندازی پایگاه‌داده از افراد متخصص در تالیف این دانشنامه بهره‌ گرفت زیرا تمام دانش موسیقی که توسط پژوهشگران این طرح جمع‌آوری می‌شود برای همیشه در دسترس همه قرار خواهدگرفت و ماندگار می‌شود.

دکتر حسین دانش‌مهر نیز با اشاره به نقش مهم دانشگاه کردستان در اجرای مسئولیت اجتماعی خود، افزود: دانشگاه کردستان همواره در قبال انجام مسئولیت اجتماعی خود جزو دانشگاه‌های برتر بوده و همکاران این دانشگاه به تناسب از دانشکده‌های مختلف بازوی دسته‌های اجرایی، نظام سیاست‌گذاری و مشورتی بوده‌اند و همواره اعلام آمادگی کرده‌اند.

همچنین دکتر بختیار بهرامی از دانشکده هنر و معماری افزود: سنندج شهر خلاق موسیقی شده و هدف این است که موسیقی وارد زندگی روزمره انسان‌ها شود و ما باید کاری بکنیم مردم از دیگر کشورها بیایند و از سنندج دیدن کنند.

گفتنی است این جلسە در راستای عقد تفاهم‌نامە فی ما بین در خصوص تدوین دانشنامە موسیقی کوردی برگزار شد، کە در قالب برنامە چهارسالە توسعە شهر خلاق دنبال می‌شود. 
شبکه شهرهای خلاق یونسکو از سال ٢٠٠٤ و بە منظور ایجاد توسعە فرهنگی در شهرهای عضو شبکە تاسیس شد و سنندج از سال ٢٠١٩ عضو این شبکە در حوزە موسیقی است و این ثبت با استناد بە میراث موسیقایی شهر سنندج صورت گرفتە است. 
همچنین دانشگاە کردستان یکی از نقش‌آفرینان این پروژە توسعە محور بودە و تفاهم‌نامە فی ما بین گام مهمی در این خصوص محسوب می‌شود.