12 03 2023

نشست تخصصی "بررسی چالش‌ها و موانع شناسایی شده در حوزه مدیریت کیفیت منابع آب استان" با حضور نمایندگانی از ارگان‌های مختلف در تالار فردوسی دانشگاه کردستان برگزار شد.

نشست تخصصی "بررسی چالش‌ها و موانع شناسایی شده در حوزه مدیریت کیفیت منابع آب استان" در دانشگاه کردستان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، مرکز پژوهشی مهندسی آب و گروه پژوهشی مطالعات محیطی دریاچه زریبار دانشگاه کردستان همراه با ارگان‌های اجرایی استان اقدام به برگزاری نشست تخصصی "بررسی چالش‌ها و موانع شناسایی شده در حوزه مدیریت کیفیت منابع آب استان" کرد. 
هدف از برگزاری این نشست بررسی مشکلات و راه حل‌های موجود در حوزه کیفیت آب استان در سدها و همچنین آب شرب در شهرستان‌های استان اعلام شده است.

علی اکبر مظفری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان در آغاز این مراسم ضمن اشاره به اهمیت مسئله کیفیت آب، اظهار کرد: استان کردستان یکی از استان‌های پرآب کشور است اما بر اساس آمارها 11 تا 13 درصد از اراضی استان آبی هستند.
وی با اشاره به اینکه میانگین اراضی آبی در کشور 46 درصد است، افزود: این وضعیت برای استان کردستان که مانند انبار آبی کشور است، مناسب نیست. 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه فرهنگ مصرف آب در استان مناسب نیست، عنوان کرد: امیدواریم دستگاه‌های اجرایی این را به عنوان یک چالش دیده و راهکارهایی برای ترغیب مردم به آموزش صحیح بکار گیرند. 
وی تصریح کرد: توزیع آب در استان متناسب با زمین‌های کشاورزی نبوده و بیشترین زمین‌های کشاورزی ما در دشت دهگلان و قروه است در حالیکه بیشترین میزان آب در غرب استان است. 
مظفری با اشاره به اینکه امروزه در همه دنیا تکنولوژی‌هایی برای تامین کیفیت آب به کار گرفته می‌شود، خاطرنشان کرد: در کشور ما هم باید برای تامین کیفیت آب هزینه بیشتری شود تا آب سالم برای همه در دسترس باشد و این نیازمند همکاری و همیاری همه ارگان‌هاست.

حبیب‌الله محمدی، عضو هیات علمی دانشگاه کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: توزیع آب در ایران 91 درصد در بخش کشاورزی، 2 درصد در بخش صنعت و 8 درصد هم به آب شرب اختصاص یافته است که فاصله فاحشی با نسبت جهانی داریم. 
وی افزود: در استان کردستان پتانسیل آب‌های سطحی بسیار بالاست و یک دریاچه طبیعی و 17 سد آبگیری شده داریم که مدیریت این رواناب‌ها و آب‌های ساکن بسیار پیچییده و سخت است نیاز به مدیریت آینده‌نگر و هدفمند دارد. 
این عضو هیات علمی دانشگاه کردستان با اشاره به مضرات سدسازی در استان، عنوان کرد: در رودخانه‌ها جلبک‌های مفیدی داریم که مختص آبهای سرد و غنی است اما در سدها با افزایش مواد مغذی، لجن و کودهای کشاورزی به سمت غالب شدن جلبک‌های سمی می‌شود که اکوسیستم را دچار مشکل می‌کند. 
وی در ادامه به سایر تاثیرات مضر سدسازی  اشاره و خاطرنشان کرد: استان کردستان در وضعیتی قرار گرفته که اگر به مسائل کیفی توجه نشود، در آینده برای تامین آب شرب سالم به مشکل برمی‌خوریم.

در ادامه همچنین مومن پور معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای کردستان، حیدری مدیر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه‌ای کردستان و نمایندگانی از جهاد کشاورزی و دانشگاه علوم پزشکی نیز به سخنرانی پرداختند.