معرفی ساختارهای کارآفرینی و جامعه محوری دانشگاه های استان کردستان
دکتر رحمت صادقی در نشست مشارکت مراکز علمی و دانشگاهی کردستان برای ارتباط با جامعه و صنعت، به معرفی ساختارهای کارآفرینی دانشگاه های استان کردستان پرداخت.
به گزارش روابط عمومی، رئیس دانشگاه کردستان ساختارهای دانشگاه در بحث کارآفرینی را معرفی و عنوان کرد: در بحث کارآفرینی تعدادی مرکز نوآوری تاسیس کردیم و تعدادی هم در دست راهاندازی داریم که از آن جمله دو مرکز مشارکتی با اداره کل تعاون و بنیاد برکت است که بیشتر برای مرزنشینان و توانمندسازی آنها و به منظور بهره گیری از دانش برای ایجاد شغل و تاثیر آن در ابعاد مختلف بویژه بحث کولبری، مهاجرت و حاشیه نشینی دنبال میشود.
وی با اشاره به اینکه در زمینههای مختلف که استان پتانسیل دارد مراکز نوآوری در دانشگاه کردستان راهاندازی شده، اعلام کرد: در آینده مراکز نوآوری در رابطه با بحث آسیبهای اجتماعی، هنر و صنایع دستی، کشاورزی احداث میشود که عملیات عمرانی آن در حال انجام و اعتبار آن از معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور دریافت شده است.
وی با اشاره به احداث کلینیکهای تخصصی، تصریح کرد: مکانی را برای احداث پلی کلینیک اختصاص دادهایم که شامل توسعه روستایی، حقوق، کسب و کار و کار آفرینی، کامپیوتر و آسیبهای اجتماعی خواهد بود.
دکتر صادقی افزود: دانشکدههای دانشگاه کردستان هر یک به صورت مجزا فعالیتهایی را در راستای مسئولیت اجتماعی انجام داده و یک ساختار جامعه محوری را در داخل دانشگاه تشکیل دادهاند.
به گفته رئیس دانشگاه کردستان، چهار ساختار در دانشگاه تعریف شده از جمله این ساختارها، پژوهشکدههای مختلف است که مهمترین آن پژوهشکده کردستان شناسی با چهار گروه پژوهشی است. 9 مرکز پژوهشی دیگر در دانشگاه فعال هستند که عمدتا در راستای پتانسیلهای استان مانند آب، توت فرنگی، گیاهان دارویی، انرژی توسعه روستایی، خانواده، جنگل و نانوفناوری است.
وی عنوان کرد: بنیاد حامیان دانشگاه کردستان، مرکز نیکوکاری، مرکز ارتباط با خیرین، مرکز هدایت شغلی و کاریابی هم از دیگر مراکز فعال این دانشگاه هستند.
دکتر صادقی ضمن اشاره به فعالیت انجمن دانش آموختگان دانشگاه کردستان، از دانش آموختگان این دانشگاه خواست نقاط ضعف و قوت را یادآوری و به دانشگاه ارائه کنند تا نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را برطرف کنیم.
وی همچنین به بحث کارآموزی و کارورزی اشاره و عنوان کرد: دانشجویان کارآموزی و کارورزی را از طریق دفتر ارتباط با صنعت و جامعه میگذرانند.
رئیس دانشگاه کردستان ادامه داد: بحثی هم که در سالهای اخیر در وزارتخانه مورد توجه قرار گرفته، فرصت مطالعاتی و پسادکتری است که فرصت مطالعاتی عملیاتی شده و پسا دکتری هم در دست اجراست؛ قبلا برای فرصت مطالعاتی و پسا دکتری اساتید باید به دانشگاههای خارجی میرفتند اما اکنون با تصویب طرح جدید میتوانند در مراکز خصوصی، شرکت، دستگاه اجرایی و جایی که ارتباط با جامعه داشته باشد، فرصت مطالعاتی خود را بگذراند.
وی به فعالیت قطب علمی بهسازی و بازآفرینی شهری دانشگاه هم اشاره کرد و یادآور شد: از جمله فعالیتهای این قطب علمی طراحی، نظارت و کارهای مشاورهای پیاده راه فردوسی، نوشتن برنامه راهبردی برای شهرهای مختلف، مطالعات امکان سنجی و مکان یابی شهر جدید سنندج، برنامه عملیاتی و راهبردی شهرداری سنندج و ... میتوان اشاره کرد.
صادقی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات شهرهای کردستان بی برنامگی است، تاکید کرد: مدیریت شهری به دلیل عدم نگاه علمی شهرها با مشکلاتی روبروست که از آن جمله میتوان به وضعیت ترافیک، دشواری دسترسی و ... اشاره کرد که اگر متخصصین در این حوزه فعالیت کنند، نتیجه بهتر حاصل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه با اکثر دستگاههای اجرایی تفاهم نامه همکاری دارد، خاطرنشان کرد: کنفرانسهای زیادی برگزار کردیم که سعی کردیم بخش اجرا و بخش خصوصی هم کنار ما باشند به همین دلیل در زمینه کشاورزی، گیاهان دارویی، آب و گردشگری برنامههای مختلف با مشارکت دستگاههای اجرایی برگزار کردهایم تا ارتباط با جامعه را برقرار کنیم.
رئیس دانشگاه کردستان به فعالیتهای این دانشگاه در دوران کرونا اشاره و عنوان کرد: در دوران کرونا کمپینی تشکیل شد که با تولید محتواهای متنی، صوتی و تصویری، تولید و پخش مواد ضدعفونی، کمکهای مومنانه و فیلمهای اموزشی در راستای مسئولیت اجتماعی و با همکاری علوم پزشکی فعالیت داشته است.
صادقی یادآور شد: در آینده هم دورههای کارآفرینی، مهارت افزایی، اشتغالزایی و توانمندسازی در راستای مسئولیت اجتماعی و کارآفرینی برگزار میشود.
رئیس دانشگاه کردستان در ادامه این مراسم به فعالیتهای دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی در سال 1369 تاسیس شد و در سال 1371 دانشکدههای پزشکی، پرستاری و مامایی که پیش از این جدا از دانشگاه علوم پزشکی کردستان بود، به این دانشگاه اضافه شدند.
وی با بیان اینکه 2 هزار و 700 دانشجو در علوم پزشکی کردستان تحصیل میکنند، افزود: دانشگاه علوم پزشکی کردستان شامل پنج دانشکده پزشکی، بهداشت، پرستاری، مامایی، پیراپزشکی و مامایی و دندان پزشکی بوده و یک پژوهشکده توسعه سلامت و هشت مرکز تحقیقاتی دارد.
دکتر صادقی افزود: سه واحد توسعه تحقیقات بالینی از جمله سلامت معنوی، مراقبت بالینی و سلامت سنجی و ارزشیابی در بیمارستان های کوثر، توحید و بعثت فعالیت میکنند.
رئیس دانشگاه کردستان افزود: فعالیتهایی که دانشگاه علوم پزشکی در ارتباط با صنعت دارد شامل مرکز رشد در حوزه سلامت بوده و دو شرکت دانش بنیان نیز در این دانشگاه فعال هستند.
دکتر صادقی با اشاره به فعالیت های دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تصریح کرد: دانشگاه آزاد در سنندج، قروه ، بیجار، بانه، سقز و مریوان دارای واحد آموزشی است. همچنین دانشکده مهارت و کارآفرینی، و مدارس عالی سما از دیگر واحدهای دانشگاه آزاد کردستان است.
وی گفت: دانشگاه آزاد در سال 1362 تاسیس شد و فعالیت خود را با 22 دانشجوی کاردانی کشاورزی آغاز کرد اما اکنون دانشگاه آزاد واحد سنندج دارای پنج دانشکده و سه مرکز تحقیقاتی کشاورزی، دامپروری و گیاهان دارویی است.
در ادامه این جلسه رئیس دانشگاه کردستان به دانشگاه فنی و حرفه ای استان اشاره کرد و بیان داشت: دانشگاه فنی حرفه ای یا انستیتو تکنولوژی سابق، در سال 53 تاسیس شد در سال 1390 به نام دانشکده فنی و حرفه ای از وزارت آموزش و پرورش منفک شده و به وزارت علوم ملحق شد.
وی با اشاره به اینکه 3 هزار و 500 دانشجو در این دانشگاه تحصیل میکنند، بیان داشت: این دانشکده در مقطع کاردانی و کارشناسی دانشجو داشته، و یک دانشکده و سه آموزشکده در سقز، سنندج و بانه مشغول فعالیت هستند.
دکتر صادقی در پایان به دانشگاه علمی و کاربردی اشاره کرد و عنوان کرد: دانشگاه علمی و کاربردی در سال 1382 تاسیس شد و هدف آن بحث مهارت آموزی و فناوری بود. بالاترین آمار آن مربوط به مرکز فرهنگ و هنر است که 634 دانشجو دارد.
وی گفت: رشته های موجود در دانشگاه علمی و کاربردی در حدود ، 50 رشته است و اکثر رشته های آن جنبه مهارتی دارند.