14 12 2021

مراسم بزرگداشت هفته دفاع مقدس

مراسم بزرگداشت چهل و یکمین سالگرد جانفشانی قهرمانان ملی در هشت سال دفاع مقدس با حضور امیر دریادار شهرام ایرانی در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، امیر دریادار شهرام ایرانی در مراسم بزرگداشت چهل و یکمین سالگرد جانفشانی قهرمانان ملی در هشت سال دفاع مقدس که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار داشت:  در ابتدای جنگ اصلی‌ترین ماموریتی که نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام داد ، تثبیت دشمن بود و اجازه ندادند که دشمنان به پیشروی‌های خود در خاک ایران ادامه دهد.
وی گفت: در کنار نیروی زمینی ارتش نیز نیروی هوایی قهرمان ما با یک پرواز 140 فروندی ضربه شستی به دشمن زد و نیروی پدافند همیشه بیدار نیز رصد آسمان را برعهده داشت، گرچه در شهرهای مختلف از جمله کردستان مورد هجمه هوایی قرار گرفتیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی تصریح کرد: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در کمترین زمان و در 67 روز از شروع جنگ با یک سری عملیات طرح‌ریزی هوشمندانه توانست به شاهرگ اقتصادی دشمن ضربه کاری زد.
امیر دریادار ایرانی عنوان کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس عرصه دریا از حیث وجود دشمن بعثی پاک بود و دغدغه‌ای در این منطقه نداشتیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی خاطر نشان کرد: ما تا این زمان اجازه نداده ایم نیروی نظامی دشمنان در صحنه دریا حضور پیدا کند و این نتیجه تلاش شبانه روزی همرزمان ما در ارتش نیروی دریای است.

وی با اشاره به اهمیت تامین امنیت خطوط کشتی‌رانی افزود: یکی از ماموریتهای اصلی ما که همواره ادامه دارد، باز گذاشتن شاهرگ اقتصادی کشور و تامین امنیت خطوط کشتی‌رانی است و در طول هشت سال دفاع مقدس 10 هزار فروند کشتی تجاری را با افتخار اسکورت کردیم.
وی همچنین افزود: در این هشت سال جنگ از میزان 10 هزار کشتی تجاری که اسکورت شد در حدود 250 کشتی مورد اصابت قرار گرفت و از این تعداد هم حدود 100 فروند کشتی غرق شد و  جنگ اینگونه مدیریت شد و این را مدیون جنگیدن رزمندگان و شهدای گرامی هستیم.

حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی نماینده ولی فقیه در استان از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی در سخنانی اظهار داشت: دانشگاه سه رسالت اساسی از جمله آموزش، پژوهش و مباحث فرهنگی را بر عهده دارد.
نمایندهٔ ولی فقیه در استان کردستان افزود: نخستین موضوعی که دانشگاه باید تقدیم جامعه کند، علم و تخصص است و نباید آن را سرسری گرفت، در غیر اینصورت در توسعه و پیشرفت دچار مشکل خواهد شد.
وی در ادامه افزود: هویت ایرانی_اسلامی بخش دیگری از رسالت دانشگاه است که باید به آن توجه کرد و الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی موضوعی است که ما را دور هم جمع کرده و نباید بر قومیت خاصی‌ تکیه کرد، هرچند قومیتها در زیر پرچم ایران هستند و این باعث افتخار است.
حجت الاسلام پورذهبی گفت: موضوع دیگری که باید مطرح شود خودباوری است زیرا پیشرفتها در زمینه علم و تکنولوژی در ایران نشان از خود باوری دانشمندان ما بوده و اکنون میبینیم دشمن نه تنها سیاستمداران بلکه دانشمندان ما را نیز مورد حمله قرار میدهد و این نشان از اهمیت علم و پیشرفت است.
نمایندهٔ ولی فقیه در استان کردستان تصریح کرد: تعهد، تخصص، خودباوری و هویت رمز مهم دفاع مقدس بود زیرا مدافعین ما در طی جنگ تحمیلی از همه اقشار جامعه از جمله تحصیلکرده، طلبه، پزشک، غیر مسلمان و ... بودند که نقطه اشتراک همه آنها هویت ایرانی_اسلامی آنها بود.  
وی در پایان به حضور پر افتخار امیر دریا دار ایرانی در این مراسم اشاره کرد و افزود: امیر دریا دار ایرانی فرزند شایسته کردستان است و اکنون ما در کردستان علاوه بر افتخار کردن به علما و شهدایمان به حضور فرد متخصصی مانند امیردریادار  ایرانی در این جایگاه بسیار مهم افتخار میکنیم.

بهمن مرادنیا استاندار کردستان نیز در این مراسم اظهار داشت: اگر امروز خوابی آرام در چشمان ما هست، به دلیل این است که چشم دلیرمردانی در اقصی نقاط این کشور بیدار است و آنها هستند که آرامش را برای ما به ارمغان آورده اند.

بهمن مرادنیا اظهار داشت: دشمنان همواره تلاش کرده‌اند تا کُردها و کردستان را جدای از کشورمان ایران معرفی کنند و این تلاش ادامه دارد و با تبلیغ اینکه کردستان از محرومیت رنج می‌برد در پی جدا کردن مردم ما هستند.
وی افزود:  اما باید بدانیم انصافا در کردستان توسعه عمرانی و توسعه فرهنگی و همچنین در تربیت نیروهای متخصص و ارزشمند قدمهای خوبی را برداشته‌ ایم.
وی با اشاره به سرمایه‌گذاری دولت در استان افزود: در چندسال گذشته و در موضوع آب و کشاورزی بیشترین سرمایه‌گذاری در بخش سدسازی و انتقال آب به مناطق مختلف انجام شده و ان شاءالله نتایج مثبت آن را در آینده شاهد خواهیم بود.

استاندار کردستان در پایان افزود: در بعد ارتباطات هوایی، ریلی، جاده‌ای همه شما شاهد هستید چه کارهایی صورت گرفته از جمله راه‌آهن و فرودگاه سقز که در ماه‌های آینده در شرف انجام است.
استاندار کردستان با اشاره به توسعه امنیت در استان تصریح کرد: خوشبختانه در نقطه صفر مرزی در شهرهای بانه و مریوان مناطق آزاد اقتصادی راه‌اندازی شده و این نشان از توسعه همه جانبه در استان است.
مرادنیا تاکید کرد: بیست سال پیش تاکید بر این بود که نگاه توسعه‌ای استان کردستان به اقلیم کردستان عراق باشد ولی امروز این اقلیم کردستان است که به ما نگاه میکنند و این نشان از ضرورت تلاش همگی مردم برای توسعه پایدار است.
وی با اشاره به مراسم گرامی‌داشت 5400 شهید مظلوم کردستان افزود: ما در این مراسم و در حضور مقام معظم رهبری بودیم و جملات بسیار ارزشمندی را عنوان کردند، ایشان فرمودند برای توسعه کردستان بجنگید و پیگیری کنید زیرا شما هستید که باید برای این امر تلاش کنید و امیدواریم همه ما باهم توسعه کردستان را بیش از پیش متبلور کنیم.

لازم به ذکر است در شروع این مراسم دکتر رحمت صادقی رئیس دانشگاه کردستان در سخنانی ضمن خوش آمد گویی به حاضرین اظهار داشت: جنگ و گزینه نظامی در میان ما مسلمانان به عنوان آخرین راه حل توصیه شده است اما در آیات قران کریم ذکر شده هنگام تعدی به‌خاکتان از آن دفاع کنید و از این رو هشت سال جنگ تحمیلی، نمونه یک دفاع مشروع  از خاک و جان مردم ایران بود.
به گفته دکترصادقی، در 31 شهریور سال 59 ، صدام با ظاهر شدن در جلو رسانه ها و پاره کردن عهدنامه 1975 الجزایر عملا شیپور آغاز جنگ را نواخت و با این تصور که کشور درگیر مسائل داخلی خود است و توان و آمادگی دفاع ندارد در پی اشغال خاک ایران بود که صد البته محاسباتشان اشتباه از آب در آمد.  
دکتر صادقی با اشاره به سفر مقام معظم رهبری در سال 88 به استان کردستان، افزود: این سفر در کنار دستاوردهایی از جمله پروژه های عمرانی متعدد در استان و همچنین در دانشگاه کردستان, مباحث و کلید واژه هایی در آن سفر مطرح شد که دستمایه بسیاری از سیاستگزاریهای مدیران استانی و کشوری شد.
 رئیس دانشگاه کردستان عنوان کرد: یکی از این کلید واژه ها بحث «وحدت» بود و اکنون شاهد آن هستیم که اگر شخصی در هر جای کشور سخن تفرقه افکنانه‌ای را عنوان کند تمام مردم ایران با همدلی و وحدت خود این موضوع را خنثی خواهند کرد. انتصابات متعدد در سطحهای مختلف اداری نیز از جمله پیامدهای این موضوع بود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: در دانشگاه کردستان رشته فقه شافعی در دو مقطع کارشناسی و ارشد سالهاست دایر شده و چندین دوره فارغ التحصیل داشته که موجب دلگرمی و دلبستگی هر چه بیشتر مردمان این منطقه به کشور عزیزمان شده است.
دکتر صادقی اظهار داشت: بحث فرهنگی خواندن استان کردستان نیز موضوع مهمی است و خوشبختانه فعالیتهای فرهنگی متعددی که در سالهای اخیر در استان صورت گرفته و همچنین سه اتفاق بزرگ از جمله سنندج شهر خلاق‌ موسیقی، ثبت جهانی هورامان و مریوان شهر جهانی کلاش گواه این موضوع است که استان کردستان به حق یک استان فرهنگی است.
رئیس دانشگاه کردستان با اشاره به تاسیس رشته زبان و ادبیات کُردی در دانشگاه کردستان تصریح کرد این موضوع بسیار مثبت و موثر در همگرایی بیشتر، از پیامدهای  یکی از سخنرانی‌های رهبر معظم که زبان کُردی را ثروت ملی توصیف کردند  بود که پس از آن در دانشگاه کردستان این رشته تاسیس شد.
وی همچنین عنوان کرد: تاسیس پژوهشکده کردستان شناسی و همچنین نشریات، مطبوعات و کتابهای مختلفی که به زبان کُردی منتشر شد  نتیجه تاکید معظم له بر روی ترویج زبان کُردی و استفاده از آن در استان بود.
دکتر صادقی با اشاره به دانشجویان بین المللی دانشگاه کردستان، افزود: بیش از 600 دانشجوی خارجی از 7 ملیت مختلف در دانشگاه کردستان مشغول تحصیل هستند و این دانشجویان سفیران ما در کشورهای خود خواهند شد که بیش از 500 نفر از آنان از اقلیم کردستان هستند.