عضو هیأت علمی دانشگاه کردستان: ضرورت توجه به فرهنگ پژوهش در سطح مدیران عالی
دکتر سلیمی گفت: فرهنگ پژوهش در سطح مدیران عالی و دستگاههای اجرایی جامعه باید توسعه یابد تا در برنامهریزیها و تصمیمگیریها با اختصاص بودجه به پژوهش موجب پیشرفت در این سازمانها و نهادها باشیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، دکترعبدالله سلیمی در آیین گرامیداشت هفته پژوهش که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری اظهار داشت: اگر از لحاظ تاریخی به موضوع پژوهش در ایران نگاهی بیندازیم، میبینیم که دانشگاه تهران در بحث آموزش عالی و پژوهش جزو اولین دانشگاههای ایران بوده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه کردستان با اشاره به موانع و چالشهای پژوهش در ایران، افزود: فقدان فرهنگ کار گروهی و ضعف سرمایه در جهت تولید دانش و اندیشه از جمله مواردی است که در بحث عملیاتی شدن موضوع پژوهش اثرگذار است.
دکتر سلیمی تصریح کرد: معضل بسیار بزرگ دیگری که در کشور با آن مواجه هستیم، فرار نخبگان بوده که بر کسی پوشیده نیست.
به گفته استاد برتر کشور در سال 1400، موضوع مهم دیگری که باید مطرح شود خودبزرگ بینی و تفاخر پژوهشگران است، ما نیاز داریم که آدمهای بزرگ و دانشگاههای مهم دنیا را ببینیم تا به درک درستی از خود برسیم و سفرهای علمی و فرصتهای مطالعاتی این امکان را به خوبی فراهم خواهد کرد.
دکتر سلیمی با بیان اهمیت داشتن ارتباطات علمی و بینالمللی در پژوهش، تصریح کرد: ارتباط با سایر دانشگاهها و مراکز علمی دنیا بسیار اهمیت دارد و البته مشکلات سیاسی اندکی این موضوع را دچار مشکل کرده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه کردستان، خاطر نشان کرد: از دیگر چالشهایی که در پژوهش با آن مواجه هستیم، عدم داشتن اخلاق حرفهای در پژوهش، فقدان احساس نیاز به تحقیق و نبود رقابت از بُعد کیفیت و هزینه در همه حوزهها و در نهایت عدم تعریف دقیق از شرح وظایف و رسالتهای مراکز آموزشی و پژوهشی از دیگر مشکلات پژوهش است.
وی گفت: فرهنگ پژوهش در سطح مدیران عالی و دستگاههای اجرایی جامعه باید توسعه یابد تا در برنامهریزیها و تصمیمگیریها با اختصاص بودجه به پژوهش موجب پیشرفت در این سازمانها و نهادها باشیم.
به گفته دکتر سلیمی، در سطح جامعه و مردم عادی نیز اهمیت به پژوهش باید جدی گرفته شود به طور مثال همکاری و دقت در تکمیل پرسشنامههای تحقیقاتی و میدانی بسیار مهم بوده زیرا اگر اطلاعات درست جمعآوری شود موجب خروجیهای مفیدو گرانبها خواهد شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه کردستان با اشاره به بحث فروش رساله و پایاننامه، تاکید کرد: از چالشهای که در سالهای اخیر با آن مواجه هستیم، رشد افسار گسیخته دورههای دکتری و ارشد بی کیفیت بوده و اکنون وزارت علوم به شدت با این دورهها مخالفت میکند اما متاسفانه دیر شده است.
گفتنی است پیشتر در مراسمی با حضور دکتر منصور غلامی وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری دکتر عبدالله سلیمی عضو هیأت علمی دانشگاه کردستان در رشته شیمی به عنوان استاد نمونه کشور در سال 1400 برگزیده شدند.