در هماندیشی مدیران سازمان سنجش با عوامل اجرایی استان مطرح شد:
شرکت بیش از ۲۴ هزار کردستانی در کنکور سراسری/ ضرورت هوشمندسازی آزمون در آینده
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، هم اندیشی مدیران سازمان سنجش با عوامل اجرایی آزمونهای این سازمان در استان کردستان عصر امروز در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.
عبدالسلام قادری در ابتدای این نشست با اشاره به هوشمندسازی آزمونها، اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاههای استان امکان هوشمندسازی آزمونها را ندارند اما این امکان وجود دارد تا برخی از آزمونها را در سطح استان به صورت الکترونیکی برگزار کنیم.
وی افزود: اهمیت آزمون سراسری در مقایسه با سایر آزمونها بسیار بالاتر بوده، به خصوص این حساسیت در برخی رشتهها بسیار زیادتر است از این رو مطالب ارائه شده در این نشست باید به صورت گسترده منعکس شود.
در ادامه این نشست طالب رستمی با اشاره به محدود بودن امکانات در زمان آزمون سراسری، تصریح کرد: کلاسهای مدارس برای آموزش طراحی شده است و امکان اینکه در آن آزمون برگزار شود وجود ندارد.
وی به ایرادات بومیگزینی اشاره کرد و افزود: دانش آموزان کردستانی در بحث بومی گزینی بسیار ضرر میکنند و به این موضوع باید رسیدگی شود.
وی افزود: تعداد داوطلبان کردستانی در کنکور سالجاری ۲۴ هزار و ۱۷۹ نفر در ۱۵۲ حوزه بوده که از این میزان ۱۴ هزار و ۲۰۵ نفر دختر و ۹ هزار و ۹۷۹ نفر پسر از ۱۱ شهرستان شرکت خواهند کرد.
شیخیزاده نیز در این جلسه تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که داوطلبان با آن مواجه هستند موضوع بومیگزینی است که در حوزه اختیار سازمان سنجش و وزارت علوم نیست و در هیأت دولت باید به این موضوع رسیدگی شود.
شیخیزاده عنوان کرد: اگر به دنبال عدالت آموزشی در بحث کنکور هستیم باید به فضاهایی که آزمون در آن برگزار میشود اهمیت داد تا برای داوطلبان کمترین مشکلی ایجاد نشود.
عبدالکریم شادمهر نیز در ادامه این جلسه خاطر نشان کرد: سازمان سنجش امسال آمادگی بیشتری برای برگزاری آزمون سراسری دارد و این آزمون بدون تغییر در روزهای هشتم، نهم، دهم و یازدهم تیرماه در پنج گروه ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان برگزار میشود.
وی افزود: امسال پاسخنامههای آزمون سراسری متناسب با مواد درسی طراحی شده و این موضوع ضریب اشتباه داوطلبان را در زمان پاسخگویی کاهش خواهد داد.
وی همچنین از برگزاری آزمون به صورت الکترونیکی به عنوان یکی دیگر از برنامههای سازمان سنجش برای هوشمندسازی آزمون سراسری نام برد و گفت: پیشبینی میشود این هوشمندسازی از سال ۱۴۰۳ اجرایی شود.
انوشیروان علاء همچنین در این نشست به ضرورت برگزاری آزمون الکترونیک اشاره کرد و افزود: از جمله مزایای هوشمندسازی آزمونها: صرفهجویی در مصرف کاغذ و حفظ محیط زیست، کاهش مشکلات امنیتی حین حمل و نقل و همچنین بازخورد سریعتر و دقیقتر نتایج میتوان اشاره کرد.
وی با اشاره به حساسیتهای برگزاری آزمونها، گفت: در فرایند آزمون باید نهایت دقت صورت گیرد تا حقوق داوطلبان حفظ شده و عوامل اجرایی آزمونها با تسلط کامل به اجرای بخشنامهها و ضوابط آزمون بپردازند.
در پایان نیز، هر یک از عوامل اجرایی آزمون سراسری استان کردستان که در این نشست حضور یافتند، باتوجه به تجربیات خود از حضور در آزمونها به بیان دیدگاهها و نقطه نظراتشان پرداختند.