رئیس جدید پارک علم و فناوری کردستان با حضور معاون وزیر علوم و روسای دانشگاهها معرفی شد.
رئیس پارک علم و فناوری کردستان معرفی شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، دکتر حامد قادرزاده عضو هیات علمی دانشگاه کردستان به عنوان رئیس جدید پارک علم و فناوری کردستان معرفی شد.
در این آیین، رئیس پیشین پارک علم و فناوری کردستان به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده از آغاز تاسیس پارک علم و فناوری کردستان تا کنون پرداخت و ضمن تشریح دستاوردها، به مشکلات موجود اشاره کرد و خواستار همکاری بیشتر برای پیشرفت علم و فناوری در استان شد.
در ادامه مهدی رمضانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان اظهار کرد: مساله محوری در حوزه علم و فناوری از تاکیدات رهبری است که جامعه نخبگان با رصد، احیا و اولویت بندی مسائل جامعه، باید برای آن چاره اندیشی کنند که در این صورت می شود پیشرفت را به چشم دید.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر توجه بخش حاکمیتی به بخش علم و فناوری بیشتر شده است، اضافه کرد: ترویج گفتمان نوآوری از مسائل مهمی است که پذیرش آن در مراکز دانشگاهی میتواند رویکرد جامعه علمی را به سمت عمل و تجاری سازی علم تبببن می کند، بنابراین تقویت این رویکرد باید به سمتی برود که مدرکگرایی جای خود را به منشا اثر جدی بدهد و همه دانشگاهیان و حتی دانشآموزان به سمت علم کاربردی ترغیب شوند.
همچنین دکتر رحمت صادقی رئیس دانشگاه کردستان در این مراسم ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در پارک علم و فناوری کردستان در راستای گسترش علم، اظهار کرد: امروزه پارک علم و فناوری به درخت تنومندی تبدیل شده است که نقش موثری در توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی و تولید ثروت استان دارد.
وی افزود: پارک علم و فناوری قریب دو دهه است که در کشور آغاز بکار کرده است و امروز تعداد شرکتهای دانش بنیان به بیش از ۷ هزار رسیده است و همچنین در حال توسعه و رشد بیشتر است.
رئیس دانشگاه کردستان عنوان کرد: فناوری و نوآوری از رسالتهای دانشگاههای نسل پنجم است و باید علمی که در دانشگاه هست را به ثروت تبدیل کنند تا در آینده اشتغالزایی را در پی داشته باشد.
وی یکی از راهکارهای ایجاد شغل برای دانشجویان امروز را تاسیس شرکتهای دانش بنیان از سوی اساتید و بکارگیری دانشجویان در این شرکتها دانست و افزود: دانشگاهی در آینده میتواند دوام داشته باشد و جایگاه خود را حفظ کند که بحث نوآوری و فناوری را ویژه ببیند و برای آن برنامهریزی داشته باشد.
در ادامه همچنین معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، علی خیرالدین در این مراسم اظهار کرد: ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان برای توسعه در مسیر متنوعسازی زیستبوم نوآوری است که در کردستان معادن کشاورزی، صنعت و صنایع دستی از جمله این زیستبومها است که با استفاده از فناوری میتواند در زمینه بینالمللی سازی فعالیتهای فناورانه و رفع معضل بیکاری موثر باشد.
خیرالدین با بیان اینکه در بحث اشتغال به دنبال اشتغال دانش بنیان هستیم، افزود: ۴۰۰ هزار شغل مستقیم توسط شرکتهای دانشبینان ایجاد شده است و ۴۹ پارک علم و فناوری، ۲۲۴ مرکز رشد و ۶ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت دارد که یک هزار و ۷۰۰ شرکت به پارکهای علم و فناوری اختصاص دارد و در این شرکتها ۶۵ هزار شغل ایجاد شده که ۵۰ هزار نفر از شاغلین فارغ التحصیل دانشگاه هستند.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه تقویت و ماموریت گرایی باید در سرلوحه فعالیتهای پارکهای علم و فناوری باشد، افزود: کردستان ظرفیت ایجاد پارک علم و فناوری مشترک با اقلیم کردستان عراق را دارد که امیدواریم مقدمات اجرایی آن در استان ایجاد شود و مجوز پردیس آن از سوی وزارت علوم صادر میشود.
خیرالدین به راهاندازی دستیار فناوری اشاره کرد و گفت: در این زمینه یک میلیارد ریال به پارک ها اختصاص یافته است تا دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا با استفاده از این اعتبار به نسبت مقطع تحصیلی خود به مدت ۶ ماه در پارکهای علم و فناوری در کنار تحصیل، کارهای فناورانه انجام دهند.
لازم به ذکر است در این مراسم از زحمات خالد سعیدی قدردانی و دکتر حامد قادرزاده به عنوان رئیس جدید پارک علم و فناوری کردستان معرفی شد.