رئیس دانشگاه کردستان لازمه دسترسی به توسعه پایدار را نهادینه کردن ارزش خاک دانست و یادآور شد: ارزش خاک به هیچ عنوان قابل انکار نیست؛ چرا که این منبع به راحتی قابل جابجایی و احیا نیست.
رئیس دانشگاه کردستان: نهادینه کردن ارزش خاک لازمه دسترسی به توسعه پایدار است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان حامد قادرزاده در پنجمین همایش استانی بزرگداست روز جهانی خاک با شعار "خاک و آب منشا زندگی" در دانشگاه کردستان، اظهار کرد: لازم است همه مجموعهها با نیروهای علمی شاخص و ارزشمند دانشگاه ارزش اقتصادی خاک را در هر منطقه به درستی تعیین کنند تا همه نسبت به حفظ این منبع حیاتی احساس مسئولیت کنند.
وی افزود: باید دانش اقتصاد منابع اعم از آب، خاک و هوا را نهادینه کرده و این منابع به هیچ عنوان نباید نادیده گرفته و قربانی راهبردهای کوتاه و بلند مدت شود.
رئیس دانشگاه کردستان لازمه دسترسی به توسعه پایدار را نهادینه کردن ارزش خاک دانست و یادآور شد: ارزش خاک به هیچ عنوان قابل انکار نیست؛ چرا که این منبع به راحتی قابل جابجایی و احیا نیست.
قادرزاده با بیان اینکه اثرات جانبی بی توجهی به خاک نباید نادیده گرفته شود، تاکید کرد: برای هر نوع محصول باید خاک مناسب تعیین کرد و هر جایی هم کشت صورت نگیرد.
وی ابزار و ظرفیتهای دانشگاه را محل مناسبی برای تحقق اهداف بلند مدت توسعه پایدار برشمرد و افزود: اگر امروز شاهد تخریبهایی در محیط زیست و بحرانهای اقتصادی هستیم، به دلیل این است که ارزش منابع به ویژه خاک را به خوبی تعیین نکردهایم.
رئیس دانشگاه کردستان ادامه داد: از قدیم به دلیل اینکه تکنولوژی مناسبی برای جابجایی آب نبوده و مردم ارزش آب را به صورت ملموس میدانستند، توجه کمتری به خاک داشتند و باید امروز ارزش این منبع برای مردم روشن شود.
با توجه به اهمیت خاک به عنوان یکی از مهمترین اجزاء طبیعت، اتحادیه جهانی علوم خاک (International Union of Soil Science) در سال ۲۰۰۳، در راستای ارج نهادن به اهمیت خاک و جلوگیری از تخریب و نابودی آن، روز ۵ دسامبر برابر با ۱۴ آذر را به عنوان روز جهانی خاک نامید.
لازم به ذکر است این همایش با همکاری دانشگاه کردستان، انجمن علوم خاک ایران، دانشگاه حلبچه، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان، اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان، تولیدکننده لوازم آبیاری کشاورزی میران پلاست و انجمن صنفی شرکتهای طراح و مشاور برگزار شد.