رئیس دانشگاه سلیمانیه اقلیم کردستان عراق گفت: غنی بودن هورامان از تمامی جنبهها به بستری مهم برای محققان و پژوهشگران و نویسندگان تبدیل شده است تا از این طریق آن را به همه جهان معرفی کنند.
رئیس دانشگاه سلیمانیه: ثروت عظیم هورامان بستری مهم برای محققان، پژوهشگران و نویسندگان است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، کوهسار محمد علی مراد در نخستین همایش بینالمللی هورامانشناسی که در دانشگاه کردستان برگزار شد، پیام خود را به صورت آنلاین قرائت کرد و افزود: خرسندیم که دانشگاه سلیمانیه با دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران و به ویژه دانشگاه کردستان ارتباط خوبی دارد و در برگزاری همایش بینالمللی هورامان در کنار دانشگاه کردستان حضور دارد.
وی افزود: برگزاری کنفرانسی در سطح بینالمللی و با عنوان هورامان اقدام مهم و بزرگی است و برای رشد و توسعه همه ابعاد هورامان لازم و ضروری است.
رئیس دانشگاه سلیمانیه اقلیم کردستان عراق عنوان کرد: بر همگان عیان است که هورامان برای کردها تنها منطقهای جغرافیایی نیست بلکه میراث بزرگی از نظر فرهنگی، اجتماعی، مذهبی، ادبی، معماری و تاریخی است و همین غنی بودن هورامان از تمامی جنبهها به بستری مهم برای محققان و پژوهشگران و نویسندگان تبدیل شده است تا از این طریق آن را به همه جهان معرفی کنند.
وی تصریح کرد: ما معتقدیم که این گنجینه مهم نیاز به آرشیو کردن، تحلیل و گسترش بیشتر دارد تا به ابزاری برای معرفی کردها در جهان تبدیل شود.
کوهسار محمد علی مراد در ادامه با اشاره به اینکه این رویه مهم باید از دانشگاهها آغاز شود، افزود: با برگزاری این همایش، مسئولیت این مهم بر عهده دانشگاه کردستان گذاشته شده که امیدواریم نقطه آغازی برای اهمیت دادن به حفظ ثروت عظیمی باشد که هورامان و هورامیان برای کردها به ارمغان آوردهاند.
وی به ثبت جهانی هورامان به عنوان میراث جهانی ایران در یونسکو نیز گریزی زد و عنوان کرد: این دستاورد بزرگی است و حفظ و گسترش آن نیازمند همکاری همه جانبه است.
رئیس دانشگاه سلیمانیه در ادامه آمادگی این دانشگاه را برای همکاری و برگزاری چنین کنفرانسهایی اعلام کرد و یادآور شد: خرسندیم سال آینده این کنفرانس در دانشگاه سلیمانیه به عنوان پیشاهنگ دانشگاههای اقلیم کردستان عراق برگزار شود