در نشست عملیاتی شدن سند تحول دولت مردمی بر تلاش دانشگاه کردستان برای حفظ دانشجویان نخبه در داخل کشور تاکید شد.
در نشست عملیاتی شدن سند تحول دولت مردمی مطرح شد: تلاش دانشگاه کردستان برای حفظ دانشجویان نخبه در داخل کشور
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، امروز نشست عملیاتی شدن سند تحول دولت مردمی در سالن جلسات ریاست دانشگاه برگزار شد.
در این جلسه دکتر حسین دانشمهر با اشاره به سند تحول مردمی که شامل 9 فصل و 178 مبحث است، آن را سندی کلی خواند که میطلبد تمامی سرفصلهای آن بر اساس اقتضائات استان، توسط دستگاههای متولی بومیسازی شود.
وی اشاره نمود که در این سند وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با مشارکت وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درگیر 4 بحث مشارکت اجتماعی، خانواده و فرزندآوری، مهاجرت و ورزش و سلامت هستند و دانشگاه کردستان نیز در قالب کمیتههای تخصصی با حضور اساتید صاحبنظر، آمادگی عملیاتی نمودن این وظایف تخصصی در سطح جامعه را دارد.
در ادامه دکتر امید قادرزاده با اشاره به اینکه پژوهشهای صورت گرفته نشان میدهد ما در حوزه مشارکت اجتماعی با مشکل مواجه هستیم، افزود: در نتیجه یک پیمایش در خصوص سرمایه اجتماعی مشخص شد که در کردستان سرمایه اجتماعی در سطح کلان و میانی به شدت تنزل پیدا کرده و ارتباطات نهادی و بینابینی دچار زوال شده که در نتیجه آن با انواع شکافها در جامعه مواجه شدهایم.
رئیس پژوهشکده کردستانشناسی دانشگاه کردستان در رابطه با راهکارهای تقویت سرمایه اجتماعی نیز عنوان کرد: بازسازی و ترمیم مناسبات محلی، تقویت نهادهای مدنی، تقویت اصناف و اتحادیهها، بازتعریف و معرفی مراجع دینی، فرهنگی و اجتماعی را از جمله راهکارهای موثر هستند.
دکتر خالقپناه با بیان اینکه باید فضا را برای مشارکت جوانان آماده کنیم، بیان داشت: مهمترین نکتهای که در ارتباط با جوانان باید به آن توجه کرد فرایند گذار از تحصیلات به کار است که چگونه این گذار را راحتتر کنیم.
دکتر خالقپناه با اشاره به اینکه دولت باید تسهیلات و امکانات را در اختیار جوانان قرار دهد تا آنها تصمیمگیری کنند، تصریح کرد: ضروری است دولت فضای اقتدار خود را به نهادهای جامعه مدنی تفویض کند تا طرح دولت مردمی تحقق پیدا کند.
دکتر امانی روانشناس و مشاور خانواده نیز گفت: نهادینه کردن مشاوره قبل از ازدواج باید در استان مصوب شود زیرا تاثیر آن بسیار مهم است و در مشاورههایی که داشتم با سه جلسه، ۱۲ درصد از زوجین سازش کردهاند.
دکتر امانی تصریح کرد: بیشترین آمار طلاق در دو سال نخست زندگی است و اینجا اهمیت مشاوره نمایان میشود و امیدوارم جلسات اینچینی در بهبود زندگی مردم موثر باشد.
همچنین دکتر رستمی در این جلسه با بیان اینکه اگر فضا را برای مشارکت جوانان مهیا کنیم مهمترین کار این است که بدانیم آنها از چه مسئلهای رنج میبرند.
دکتر رستمی تصریح کرد: مهمترین مسائل جوانان چه چیزی است؟ و بر اساس مطالعات مهمترین مسئله گذار از تحصیلات و ورود به بازار کار بوده و اگر بومیسازی صورت گیرد مهمترین کار این خواهد بود که فضا را برای گذار جوان به سمت اشتغال راحتتر کنیم.
دکتر عبدالله سلیمی نیز با اشاره به اینکه جوانان به دنبال نان و نام هستند، اظهار کرد: متاسفانه به واسطه برخی تصمیم گیریها جوانان از همه اینها محروم شدهاند.
وی افزود: مهاجرت هیات علمی جوان یکی از مشکلات مهمی است که به دلیل مشکلات موجود در جامعه است و دولت در قبال این افراد وظیفه دارد و باید کاری انجام دهد.
دکتر سلیمی عدم دسترسی به ابزارها و وسایل مورد نیاز کار را از دیگر مشکلات جوانان دانست و گفت دولت باید برای تجهیز کردن دانشگاهها نیز چارهای بیاندیشد.
در ادامه نیز دکتر کیومرث کرمی تصریح کرد: ما در دانشگاه کردستان تمام تلاشمان این است که نخبگان را در داخل کشور نگه داریم اما این حجم از فارغالتحصیلان بیکار کشور را مستأصل کرده است.
دکتر شیخ الاسلامی نیز سخنانی در رابطه با اهمیت ورزش ارائه داد و گفت: قدرت و توانی که ورزش دارد، هیچ مقوله دیگر اجتماعی ندارد یعنی در بحث مشارکت اجتماعی ورزش بیش از همه موارد امکان ایجاد اتحاد و نشاط و شور اجتماعی دارد.
وی با اشاره به اینکه در نتیجه رخدادهای ورزشی اتحاد اجتماعی موقت شکل میگیرد، اظهار کرد: این نیرو را در هیچ مقوله دیگری سراغ نداریم اما خیلی ضعیف از آن استفاده میشود.
وی تاکید کرد: به راحتی میتوان مشارکت اجتماعی در استان را از طریق ورزش تقویت کرد و شهرداری، اداره ورزش و جوانان و دانشگاه میتوانند به شکل مطلوبی کار را انجام دهند.
در ادامه این جلسه دکتر حسینیمهر مدیر گروه تربیت بدنی نیز تصریح کرد: اگر بخواهیم چشمانداز خوبی داشته باشیم باید کارگروه تخصصی ایجاد کنیم که این کارگروهها در مورد وضعیت موجود مطالعه کند و سرمایه و بودجهای که در اختیار دارد را با توجه به وضع موجود و با اطلاعات و آگاهی تعیین کند تا شاهد از بین رفتن سرمایه کشور نشویم.
وی افزود: باید بدانیم که چرا ورزشکارانمان مهاجرت میکنند؟ و اگر کارگروهی تشکیل میشود نمایندگان باشگاهها، مدالآوران و اسپانسرها حضور داشته باشند تا با برنامه، طرحریزی کنیم.
دکتر خالقپناه با بیان اینکه باید فضا را برای مشارکت جوانان آماده کنیم، بیان داشت: مهمترین نکتهای که در ارتباط با جوانان باید به آنتوجه کرد فرایند گذار از تحصیلات به کار است که چگونه این گذار را راحتتر کنیم.
دکتر امیر رشیدی نیز در ادامه اظهار کرد: از دو سال پیش شبکه ملی جامعه و دانشگاه در دانشگاه کردستان راهاندازی شده است که در آن سه کارگروه فرهنگی و اجتماعی، کارگروه آب، محیط زیست، منابع طبیعی و کشاورزی و کارگروه اقتصاد، صنعت و گردشگری فعال بوده که اعضای آنها از خبرگان دانشگاهی، مدیران اجرایی توانمند و افراد خوشنام سمنها هستند.
وی افزود: برای دانشگاه 5 ماموریت تعریف کردیم که همه فعالیتهای پژوهشی ما در چهار سال آینده بر این محورها بچرخد که به استانداری هم معرفی کردیم و در صورت اعلام جواب، به وزارتخانه ارسال خواهیم کرد.
در پایان عبدالله رشیدیپور، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان نیز وعده پیگیری مسائل مطرح شده در این جلسه را داد و افزود: سند تحول دولت مردمی در استان باید بومی شود و برای استان در بحث آب، معدن و سایر مسائل چارهاندیشی شود و اساتید و دانشجویان بتوانند از آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: ما به کمک دانشگاه نیاز داریم و برای برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت راهکار ارائه شود و برای مجموعه سند در همه ابعاد انتظار همکاری و پیشنهاد از سوی دانشگاه داریم.