جشنواره تدریس خلاق در آموزش عالی که از روز شنبه در دانشگاه کردستان آغاز شده بود، به کار خود پایان داد.
جشنواره تدریس خلاق در آموزش عالی به کار خود پایان داد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، دومین جشنواره تدریس خلاق در آموزش عالی از روز شنبه در دانشگاه کردستان آغاز و هر روز با برگزاری دو نشست ادامه داشت و پس از ارائه 30 مقاله در موضوعات مختلف، دوشنبه به کار خود پایان داد.
در این جشنواره 30 مقاله با موضوعات مختلف آموزش مجازی و ساختار اجتماعی آموزش، تولید محتوای خلاقانه، مدیریت یادگیری، آموزش خلاقانه، آموزش حضوری و مجازی و همچنین 27 ایده خلاقانه ارائه شده است.
همچنین علی اکبر صفوی، دکتر علی خاکی صدیق و دکتر کمال خالق پناه به عنوان سخنرانان کلیدی طی سه روز مقالات خود را ارائه کردند.
رحمت صادقی رئیس دانشگاه کردستان در آیین اختتامیه این جشنواره ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این جشنواره، بر بکارگیری نتایج آن در تدریس تاکید کرد.
وی در ادامه به مشکلات موجود در حوزه آموزش اشاره کرد و افزود: در کشور ما توزیع استعدادها نامتعادل و نامتوازن است چنان که در برخی رشتهها بهترین رتبههای کنکور تحصیل میکنند و برخی رشتههای دیگر از استعدادهای برتر تخلیه شدهاند.
صادقی انتخاب رشته تحصیلی بر اساس آینده شغلی و نه بر اساس علایق شخصی را از آسیبهای جدی دانست و افزود: این مشکل موجب میشود شخصیت علمی کشور شکل نگیرد.
وی همچنین بی انگیزگی و ناامیدی دانشجویان را موجب بی توجهی به اساتید، روش تدریس و... دانست و خاطرنشان کرد: این یک آسیب در حوزه آموزش است بنابراین باید به فکر انگیزه دادن به دانشجویان باشیم و اجازه ندهیم دلسرد شوند، استاد خوب استادی است که دانشجو را امیدوار کند.
رئیس دانشگاه کردستان تاکید کرد: برای اینکه دانشجو را پاسخگو بار بیاوریم، باید خودمان پاسخگو باشیم. وظیفه ما تدریس محض نیست بلکه نسبت به نیازهای اجتماعی، علمی، فرهنگی و سیاسی دانشجو باید پاسخگو باشیم.
وی یکی دیگر از مشکلات را بیمهارتی دانشجویان دانست و یادآور شد: در سطح کشور هم مهارت افزایی در آموزش مطرح شده و ما هم باید تلاش کنیم در کارورزی و کارآموزی دانشجویان برنامههایی را تعریف کنیم تا از این طریق صنعت و مهارتی را یاد بگیرند و بتوانیم این مشکل را برطرف کنیم.
صادقی در ادامه به تلاشهای حوزه آموزش دانشگاه اشاره کرد و افزود: همکاران این حوزه خلاقیتهای خوبی داشتهاند و در سالهای اخیر در سطح کشور هم در این حوزه حرف برای گفتن داشتهایم.
وی ادامه داد: با همت همه اساتید و مدرسین در حوزه آموزش مجازی دانشگاه موفقی بودهایم و به همین دلیل در ارزیابی وزارت علوم دانشگاه کردستان در سطح یک قرار گرفته است ونشان دهنده این است که آموزش مجازی ما با کیفیت خوبی پیش رفته است.
صادقی آموزش مجازی را ظرفیتی دانست که نباید آن را از دست داد و تاکید کرد: در حال حاضر باید حضوری شدن آموزش را جدی بگیریم و امیدواریم از ترم آینده با برنامهریزی بتوانیم از ظرفیت آموزش مجازی برای اساتید خارج از کشور و اساتید مدعو در زمانهای مختلف بهره بگیریم.
در پایان این مراسم از شرکت کنندگان در جشنواره تقدیر بعمل آمد.