13 06 2022

رئیس دانشگاه کردستان خواستار جذب افرادی شد که می‌توانند پژوهش‌های خود را به سمت نوآوری، فناوری و شرکت‌های دانش بنیان سوق دهند.

جذب افرادی که پژوهش‌های خود را به سمت نوآوری و فناوری سوق می‌دهند، ضروری است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، جلسه شورای دانشگاه با دستور کار ارائه گزارش عملکرد مدیریت توسعه کارآفرینی، مراکز رشد و نوآوری و همچنین ارائه گزارش آمادگی برای بزرگداشت نیم‌قرن فعالیت دانشگاه کردستان برگزار شد.

در ابتدای این جلسه دکتر زاهد شمی مدیر توسعه کارآفرینی، مراکز رشد و نوآوری به ارائه گزارش خود پرداخت و برنامه‌های این حوزه را تشریح کرد.
وی ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در راستای عملیاتی کردن برنامه‌های تعیین شده، اظهار کرد: در سال 1400 شرکت‌های دانش‌بنیان ما 105 نفر نیروی انسانی داشته‌اند که بر اساس آمار خوداظهاری 622 میلیون تومان فروش محصولات داشته‌اند.
شمی در ادامه همچنین کمبود نیروی انسانی، نبود منابع مالی و عدم همکاری اعضای هیات علمی را از جمله چالش‌های این حوزه عنوان کرد و افزود: باید دانشگاه را در حوزه نوآوری و فناوری به سطح بالایی برسانیم و گرچه تاکنون هم رشد خوبی داشته‌ایم اما با ادامه این شرایط امکان پیشرفت چندانی نخواهیم داشت.

دکتر عبدالله سلیمی در رابطه با عدم همکاری اعضای هیات علمی با این مرکز، اظهار کرد: آیین‌نامه‌های تشویقی وزارتخانه ممکن است محرکی برای همکاری اعضای هیات علمی باشد اما تسهیل گرنت‌های فناورانه و اخذ تسهیلات نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد.
وی تاکید کرد: از پتانسیل موجود در پارک علم و فناوری، دانشگاه آزاد و بخش خصوصی در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه استفاده شود تا موجب بهره‌گیری بهینه از پتانسیل‌های موجود و راه‌اندازی کسب و کار شود.

در ادامه این جلسه دکتر کیومرث کرمی اظهار کرد: بیشتر وقت معاونت پژوهشی صرف ایجاد زیرساخت‌های زیست‌بوم فناوری و مراکز نوآوری دانشگاه می‌شود زیرا از چند لحاظ برای ما اهمیت دارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان به «مرکز نوآوری شهر» اشاره کرد و افزود: مرکز نوآوری شهر، فضایی در حدود یک هزار مترمربع در دو طبقه که شامل ۲۱ واحد است که بستر بسیار مناسبی را برای استفاده دانشجویان دانشگاه کردستان فراهم می‌کند.
وی گفت: کلینک‌های تخصصی حوزه علوم انسانی، مرکز نوآوری اجتماعی، مرکز نوآوری دانشکده مهندسی، مرکزنوآوری فرش در بیجار و …. همگی یک ماراتن نفسگیر برای گرفتن بودجه خواهد بود و تاکنون ۱۲ میلیارد بودجه خارج از بودجه مصوبه دانشگاه برای این مراکز دریافت کرده‌ایم.
دکتر کرمی با اشاره به اهمیت رتبه‌بندی برای دانشگاه‌ها افزود: در رتبه بندی‌های بین‌المللی و رتبه‌بندی ISC دانشگاه‌های کشور، بحث فناوری حدود ۲۰ درصد اهمیت دارد که براساس تعداد شرکت‌های مستقر، واحدهای فناور و همچنین میزان اشتغالزایی و درآمدزایی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

دکتر رحمت صادقی، رئیس دانشگاه کردستان در بخش پایانی جلسه شورای دانشگاه ضمن اشاره به انتخاب شعار تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی از سوی رهبر معظم انقلاب برای سال جاری، اظهار کرد: این شعار هم تکلیف ما را بیشتر می‌کند و هم فرصت‌هایی را برای ما ایجاد می‌کند که باید از آنها بهره بگیریم.
وی با اشاره به اهمیت روزافزون نوآوری و فناوری در دانشگاه‌ها، عنوان کرد: پارک‌های علم و فناوری و سایر مراکز رشد با دانشگاه‌ها قابل مقایسه نیستند چراکه فناوری و نوآوری نیاز به زیرساخت‌هایی نظیر کتابخانه، آزمایشگاه، تجهیزات، مزرعه و ... دارد که همه آنها در دانشگاه به بهترین نحو در دسترس هستند.
رئیس دانشگاه کردستان با تاکید بر اینکه دانشگاه کردستان نه در تامین منابع و نه در فضای مورد نیاز برای فعالیت این مراکز محدودیتی ندارد، عنوان کرد: با تشویق و ترغیب افراد، این فرهنگ نهادینه شود و ضروری است در این راستا اقداماتی در میان دانشکده‌ها، گرو‌ها و دانشجویان صورت گیرد.
وی خواستار بکارگیری همه راه‌ها برای جذب افرادی شد که می‌توانند پژوهش‌های خود را به سمت نوآوری و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان سوق دهند.

در ادامه نیز دکتر روشن خوشنوازی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه کردستان در گزارشی اقدامات دانشگاه برای برگزاری جشن 30 سالگی را تشریح کرد و گفت: تشکیل شورای سیاست گذاری، انتخاب شعار از طریق نظرسنجی، طراحی سردر، تهیه تاریخ شفاهی دانشگاه و ... از جمله اقداماتی است که تاکنون در این رابطه صورت گرفته است.
وی افزود: همه برنامه‌ها به خوبی پیش رفته و با هماهنگی‌هایی که صورت می‌گیرد، جشن باشکوه بزرگداشت سی سالگی دانشگاه در شهریور ماه برگزار خواهد شد.