استاندار کردستان گفت: تلفیق میراث ملموس و ناملموس هورامان و مردم کٌرد فرصتی بی نظیر و بی بدیل برای رشد و ارتقای همه شاخصهای پیشرفت است.
استاندار کردستان: تلفیق میراث ملموس و ناملموس هورامان فرصتی بی نظیر برای ارتقای شاخصهای پیشرفت است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، اسماعیل زارعی کوشا در مراسم افتتاحیه نخستین همایش بینالمللی هورامان که در دانشگاه کردستان برگزار شد، پیام خود را به صورت آنلاین قرائت و اظهار کرد: امیدواریم این کنفرانس و مطالب و مقالاتی که در آن ارائه میشود، منجر به به بهره مندی بیشتر از ظرفیت عظیم منطقه هورامان شود.
وی افزود: هورامان ظرفیتی بزرگ و یکی از میراث ملموس طبیعی منطقه است که باید در کنار آن به میراث ناملموس منطقه که همانا فرهنگ و تمدن، منش و اخلاق، بزرگواری و مهربانی مردم این منطقه است نیز توجه کرد.
استاندار کردستان تلفیق میراث ملموس و ناملموس هورامان و مردم کرد را فرصتی بی نظیر و بی بدیل برای رشد و ارتقای همه شاخصهای پیشرفت دانست و عنوان کرد: از این موهبت مشترک که خدا در جمهوری اسلامی ایران و کشور عراق و منطقه اقلیم کردستان عراق به ما عنایت کرده، باید برای برادری و صمیمیت و بهره مندی مناسبتر از فرصتها برای رشد و ارتقا بهره بگیریم.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کردستان گفت: متاسفانه شاهد ساخت و سازهای نامناسب با فرهنگ و معماری در مناطق هورامانات هستیم و ضروری است با تاکید بر پاسداشت فرهنگ و اصالت هورامان در حفظ منظرگاه فرهنگی و اجتماعی این منطقه اهتمام ورزیم.
عبدالله رشیدیپور افزود: هورامان مختص به استان کردستان و کرمانشاه نبوده بلکه جهانی است و باید در برگزاری مراسم به این جهانی بودن توجه کنیم تا به تثبیت این فرهنگ و اصالت کمک کنیم.
به گفته معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کردستان، متاسفانه برخی محصولات اصیل هورامان در بازار توسط چین و یا سایر مناطق به صورت تقلبی عرضه میشود و این نگران کننده است.
رشیدیپور تصریح کرد: امکانات زیرساختی در منطقه هورامان ایجاد شده تا مردم در رفاه باشند ولی شیوه تقویت و تامین آن بگونهای بوده که بافت بومی آن آسیب نبیند.