استاد جامعه شناسی دانشگاه کردستان: 13 درصد از روستاهای استان کردستان خالی از سکنه است/ ضرورت افزایش 150 هزار هکتار زمین آبی در استان
استاد جامعه شناسی دانشگاه کردستان با اشاره به آمار یک هزار و 890 روستا در استان کردستان، افزود: از این میزان روستا نزدیک به 13 درصد آن یعنی در حدود 213 روستای آن خالی از سکونت است و ادامه این روند قابل پیش بینی است و عمدتا در شرق استان این اتفاق رخ داده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، نشست انتخاباتی با موضوع «دولت سیزدهم و مطالبات دانشگاهیان استان کردستان» در سالن جلسات ریاست دانشگاه کردستان برگزار شد.
دکتر حسین دانشمهر در این جلسه با اشاره به کافی نبودن میزان پروازهای سنندج به تهران و بالعکس اظهار داشت: استان همجوار ما یعنی کرمانشاه روزانه 10 پرواز به تهران و گاهاً به شهرهای دیگر دارد و میتوان گفت که استان کرمانشاه ظرفیت توسعه 10 برابری را نسبت به کردستان دارد و این پروازها موجب افزایش سرمایهگذاری میشود.
به گفته دکتر دانشمهر، ما باید از دولت آینده بخواهیم که زیر ساختها، راه آهن و فرودگاههایمان را تقویت کند زیرا موجب میشود سایر زنجیره های تولید و ارزش را با خود همراه کند.
این استاد جامعه شناسی دانشگاه کردستان با اشاره به آمار یک هزار و 890 روستا در استان کردستان، افزود: از این میزان روستا نزدیک به 13 درصد آن یعنی در حدود 213 روستای آن خالی از سکونت است و ادامه این روند قابل پیش بینی است و عمدتا در شرق استان این اتفاق رخ داده است.
وی با بیان اینکه پتانسیل خوبی در مناطق روستایی استان وجود دارد، تصریح کرد: روستاهای کردستان عمدتا در حوزههای آب، گردشگری و کشاورزی بیشترین میزان ظرفیت را داشته و ضروری است در قالب دو مسئله، نهاد معین توسعه برای توسعه روستایی و طرح توسعه اشتغال روستایی را که مطالعات آن در برنامه ششم توسعه به انجام رسیده در استان پیاده کنیم.
دکتر دانشمهر با اشاره به تجدید نظر در سیاستهای توزیع و انتقال آب برون حوزه ای، عنوان کرد: بر اساس اصل 45 قانون اساسی آب سرمایه ملی است و فراتر از آن نیز اعتقاد داریم که آب کالایی سیاسی است و بر اساس قانون برنامه توسعه ، دولت مکلف است تا تفسیر و تبیین استفاده از آب بر اساس شاخصه های اجتماعی و فرهنگی صورت گیرد و ضروری است تا وزیر بعدی نیرو و دولت آینده به این مسئله باید توجه داشته و مانیز مطالبهگری داشته باشیم.
این عضو هیأت علمی دانشگاه کردستان افزود: ما در شهر سنندج آب شربمان کیفیت لازم را ندارد و در استانی که با 11 سد محاصره شده و از لحاظ کیفیت آب در وضعیت مطلوبی است این وضعیت آب شرب اصلا شایسته نیست.
وی گفت: ما در استان یک میلیون اراضی دیم داریم اما به لحاظ منابع آبی جزو رتبه های اول و دوم بوده و در مقابل از نظر زمینهای آبی جزو استانهای آخر هستیم و ضروری است از 18 هزار هکتار زمین آبی به سمت 150 هزار هکتار حرکت کنیم.