ارزیابی فعالیتهای علمی بینالمللی دانشگاهها در سال 1399
دانشگاه کردستان در مسیر توسعه و بینالمللی شدن
نتایج آخرین ارزیابی مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1399، حکایت از حضور دانشگاه کردستان در جمع 10 دانشگاه برتر کشور در چهار شناسه دورههای آموزشی بینالمللی مشترک (رتبه 2)، میزان گرنتهای بینالمللی دریافتی (رتبه 5)، تعداد نشستهای مجازی با اساتید و پژوهشگران بینالمللی (رتبه 9) و تعداد دانشجویان بینالملل (رتبه 10) دارد. بر اساس این ارزیابی و جمعبندی امتیازات تمامی شاخصهای در نظر گرفته شده، دانشگاه کردستان در رتبه 10 دانشگاههای جامع و 15 کل دانشگاههای کشور قرار دارد.
مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بصورت سالیانه فعالیتهای علمی بینالمللی دانشگاهها و مراکز پژوهشی را بررسی مینماید. پس از تحلیل و ارزیابی اطلاعات دانشگاهها و مراکز پژوهشی در هر سال، نتایج رتبهبندی منتشر میشود. در سال 1399 سامانه یکپارچه ارزیابی عملکرد به منظور تسهیل و یکپارچهسازی ارزیابی شناسههای بینالمللی دانشگاهها، پژوهشگاهها و سازمانهای بینالمللی از سوی این مرکز راهاندازی شد.
در جدیدترین ارزیابی مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی، عملکرد دانشگاهها در سال تحصیلی 99-1398 بر اساس 8 شناسه مورد ارزیابی قرار گرفت و برای هرکدام از این شناسهها 10 دانشگاه برتر معرفی شدند. بر اساس نتایج ارزیابی تمامی شناسهها، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه تهران، دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه صنعتی شریف به ترتیب رتبه اول تا چهارم را کسب کردند. و دانشگاه کرستان با کسب امتیاز نهایی 131 پس از دانشگاه شیراز و علامه طباطبایی در جایگاه 10 دانشگاههای جامع و 15 کل دانشگاههای داخلی قرار گرفت.
این مرکز اطلاعات مرتبط با شناسهها را بر مبنای خوداظهاری دانشگاهها و منابع وزارت علوم گردآوری و برای هر شناسه مدارک ارسالی را بررسی و راستیآزمایی نموده است. با بررسی کلی شناسهها میتوان رویکرد حاکم بر این ارزیابی را کمی قلمداد نمود. از آنجایی که دانشگاههای بزرگتر از تعداد اعضای هیات علمی و امکانات بالاتری جهت تحقیق و انتشار مقالات برخوردار هستند، شانس کسب امتیازات بالاتری (خصوصا در شناسههای 6 تا 8) را نیز دارند.
با این وجود، عملکرد علمی بینالمللی دانشگاه کردستان در برخی از شناسهها چشمگیر بوده و سبب کسب موفقیت کلی دانشگاه در این ارزشیابی شده است. دانشگاه کردستان از منظر فعالیتهای بینالمللی پس از دانشگاههای بزرگ تهران و چهار شهر بزرگ کشور (تبریز، اصفهان، شیراز، مشهد)، جایگاه بالاتری را نسبت به سایر دانشگاههای کشور دارد.
عملکرد دانشگاه کردستان در تعدادی از شناسهها:
- رتبه 2 کل دانشگاهها در شناسه (5) با برگزاری تعداد 3 دوره آموزشی مشترک
- رتبه 5 کل دانشگاهها در شناسه (3) با دریافت میزان 2782 (هزار دلار) گرنتهای بینالمللی
- رتبه 9 کل دانشگاهها در شناسه (1) با برگزاری تعداد 63 نشست مجازی با اساتید و پژوهشگران بینالمللی
- رتبه 10 در شناسه (4) با تعداد 489 دانشجوی بینالملل
شایان ذکر است، دانشگاه کردستان پیشتر در سال 1397 به عنوان دانشگاه در مسیر پیشرفت از سوی مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی معرفی شده بود.