آغاز هشتمین هفته جهانی کارآفرینی ایران به میزبانی دانشگاه کردستان
هشتمین هفته جهانی کارآفرینی ایران در دانشگاه کردستان آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، صبح امروز 17 آبان ماه 1400، هشتمین هفته جهانی کارآفرینی ایران با حضور مسئولین استانی و اساتید و هئیت علمی دانشگاه آغاز به کار کرد و تا روز یکشنبه 23 آبان ماه ادامه خواهد داشت.
کیومرث کرمی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان با اشاره به چالشهای دانشگاه ها در قبال فارغ التحصیلان دانشگاهی، بیان کرد: براساس مرکز آمار ایران متاسفانه 40 درصد بیکاران کشور فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند و برای خروج از این چالش، باید فکر چاره راهی کارساز و اصولی باشیم.
وی به تشریح نقش و هدف دانشگاه ها در چهار دهه انقلاب پرداخت و اظهار داشت: دانشگاه ها در دهه اول انقلاب اسلامی نقش آموزشی داشتند و در دهه دوم در کنار آموزش به موضوع پژوهش نیز پرداختند.
دکتر کرمی ادامه داد: از اوایل دهه سوم انقلاب، کارآفرینی در حوزه دانشگاهها ورود پیدا کرد و در دهه چهارم دانشگاه ها جامعه محور شدند و خوشبختانه در دهه پنجم شاهد این هستیم که دانشگاه ها به سمت تمدن سازی و توسعه کشور روی آورده اند و ایجاد مراکز کارآفرینی، مراکز کاریابی و پارک های فناوری در دانشگاه ها یکی از اثرات این مهم است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان به تلاشهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در راستای توسعه کارآفرینی اشاره کرد و بیان داشت: متاسفانه در سالهای گذشته اعتبار دانشگاه ها نزد خانواده ها کم شده بود که با تلاشهای وزارتخانه شاهد اعتماد دوباره به دانشگاه ها شده ایم.
خالد جعفری معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان با تاکید بر فرهنگ سازی درست در زمینه کارآفرینی، گفت: ایجاد اشتغال یکی از ثمره های کارآفرینی صحیح است و باید این فرهنگ سازی ابتدا از خانواده ها آغاز و بعد در آموزش و پرورش و نهایتا در دانشگاه ها ایجاد گردد.
وی ایجاد شیوه های جدید کارآفرینی را محرک اقتصاد جامعه دانست و عنوان کرد: از ایدههای نو در زمینه کارآفرینی باید استقبال کرد و برای اینکه آنها موفق شوند باید حمایت و پشتیبانی شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان ر پایان سخنان خود از مجموعه دانشگاهی، بخصوص دانشگاه کردستان برای انجام اقدامات ارزنده و شایسته در راستای گسترش کارآفرینی و ایجاد اشتغال تقدیر و تشکر کرد.
فعالیت 7 مرکز مشاوره کارآفرینی در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان
برهان صلواتی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان با تبریک هفته کارآفرینی بیان کرد: کارآفرینی دایره گسترده ای را شامل می شود و کارآفرین موفق کسی است که به دنبال تحقق ایده خود به بهترین شکل ممکن باشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان به حوزههای مختلف کارآفرینی اشاره کرد و افزود: کارآفرینان حوزه تولید و مسکن باید تقویت و حمایت شوند زیرا بیشترین میزان اشتغال را این دو حوزه دارند.
وی با اشاره به فعالیت 7 مرکز مشاوره کارآفرینی در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، اظهار داشت: اداره کل استان از هرگونه پیشنهاد، ایده و فکر جدید استقبال خواهد کرد و این مراکز می توانند به صورت کامل در زمینه مشاوره و انجام خدمات، همراه کارآفرینان باشند.
ناصر شکری رئیس کانون کارآفرینان استان کردستان از کم لطفی و عدم حمایت و توجه به کارآفرینان استان گلایه کرد و افزود: در کنار این موارد تحریم های ظالمانه و گسترش ویروس کرونا ضربه های سنگینی بر جامعه کارآفرینان وارد کردند.
وی ادامه داد: زمان طولانی اخذ مجوزات، عدم تسهیل گری بانک ها برای پرداخت تسهیلات، بروکراسی اداری، موازی کاری، مشکلات تامین اجتماعی از دیگر موارد و مشکلات کارآفرینان است که باید مسئولان استانی به آنها توجه داشته باشند.
زاهد شمی مدیر توسعه کارآفرینی،مراکز رشد و نوآوری دانشگاه کردستان نیز بیان داشت: امروزه آموزش عالی و مراکز تحقیفاتی نقشی محوری و توسعه دهنده را در کشور برعهده دارند و باید برای اتصال آنها به جامعه همت و تلاش کرد.
وی دانشگاه کارآفرین و کارآفرینی مبتنی بر دانش را از رکن های اصلی کارآفرینی دانشگاهی دانست و گفت: کارآفرینی به تنهای معنا نمی دهد به همین دلیل دانشگاه کردسان در این زمینه اقدامات و کارهای مناسبی را انجام داده است که می توان به احداث مراکز نوآورانه در دانشگاه و دانشکده ها اشاره کرد.
در پایان این مراسم توسط معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان از اقدامات و فعالیت دکتر رحمت صادقی رئیس دانشگاه کردستان، دکتر کیومرث کرمی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان، زاهد شمی مدیر و پرویز محمودی کارشناس توسعه کارآفرینی، مراکز رشد و نوآوری دانشگاه کردستان و مجموعه دانشگاه کردستان برای انجام اقدامات مناسب در زمینه کارآفرینی تجلیل و تقدیر شد.