28 05 2022

در نشستی با حضور منتقدین مطرح استان کردستان، کتاب «شه‌به‌نگی کوردستان» مجموعه عکس‌های استاد جمشید فرجوند فردا مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

«شه‌به‌نگی کوردستان» در بوته نقد و بررسی قرار گرفت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، مراسم نقد و بررسی کتاب «شه‌به‌نگی کوردستان» مجموعه‌‌ای از عکس‌های استاد جمشید فرجوند فردا در سالن آمفی تئاتر دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان برگزار شد.
در این مراسم دکتر رحمت صادقی با اشاره به ارج نهادنِ ساحت علم و هنر در دانشگاه کردستان، اظهار داشت: برای دانشگاه کردستان مایه فخر و مباهات است که میزبان این مراسم  ارزشمند باشد و حضور پرشور علاقمندان در این مراسم نشان از همت والای آنان برای تکریم ساحت مقدس هنر و هنرمند است.
دکتر صادقی افزود: «جمشید فرجوند فردا» هنرمند عکاسی که امروز با افتخار در خدمتشان هستیم نه تنها در کشور بلکه در سطح بین‌المللی چهره‌ای شناخته شده است و افتخارات زیاد و ارزشمندی در سطح ملی و بین‌المللی کسب کرده است.
وی عنوان کرد: توسعه دانشکده هنر و معماری یکی از اولویت‌های ما در دانشگاه کردستان است چرا که کردستان همواره مهد هنر بوده و مردم این منطقه در همه حوزه‌های هنر از جمله نقاشی، عکاسی، موسیقی، خوشنویسی، مجسمه‌سازی و … ‌ سرآمد هستند و جا دارد با راه‌اندازی رشته‌های مختلف هنر در دانشگاه کردستان امکان تحصیل آکادمیک علاقمندان این حوزه‌ها فراهم شود.
وی با بیان اینکه در آینده رشته عکاسی در دانشکده هنر و معماری دایر خواهد شد، تصریح کرد: یکی از رسالت‌های ما در دانشگاه کردستان توسعه دانشکده هنر بوده و وقوع بیماری کرونا موجب شد کمی در برنامه‌ریزی‌هایمان دچار تاخیر شویم اما امید داریم در سال‌های آینده تعداد رشته‌های این دانشکده را افزایش دهیم.
در ادامه این مراسم رئیس پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان افزود: کتاب  «شه‌به‌نگی کوردستان»  پنجاه و ششمین کتاب چاپ شده توسط پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان است.
دکتر امید قادرزاده تصریح کرد: پژوهشکده کردستان شناسی با ۲۱ سال فعالیت در حوزه‌های زبان و ادبیات، تاریخ، ادبیات و فرهنگ کردستان سعی داشته است که با نگاهی نقادانه به شناخت لایه‌های پیدا و نهان جامعه کُرد و  شناساندن آن  به دیگران نقش آفرینی نماید.
وی افزود: یکی از مهم‌ترین دلایل انتخاب عکس‌های استاد فرجوند فردا، تلاش ایشان ‌برای معرفی کردستان به سایر مردم بوده و همچنین وی در عکس‌های خود کسانی که در حاشیه هستند و یا کمتر کسی به آنها توجه کرده است و در جامعه با اختلال در بازنمایی روبرو هستند به زیبایی در قاب تصویر خود قرار داده است.
وی عنوان کرد: زنان و کودکان در سوژه عکاسی استاد فرجوندفردا نقش پررنگی دارند و با وجود خشونت نهادین که در جامعه است اما همواره زنان و کودکان و اقشار فرودست جامعه از سوژه‌های مهم عکاسی او بوده است. 
دکتر قادرزاده افزود: عکس‌های ایشان بوی صلح، آشتی و دوست داشتن می‌دهد و در این عکس‌ها به زیبایی مرزها از بین رفته و ما را به همدیگر نزدیک می‌کند و این از نظر منِ جامعه‌شناس بسیار آگاهی بخش است. 
گفتنی است در ادامه این مراسم دکتر خسرو سینایی، دکتر مسعود بیننده و فرهاد مطاعی به نقد و بررسی عکس‌های چاپ شده در این کتاب برای حاضران در جلسه پرداختند.