22 06 2022

رئیس دانشگاه کردستان گفت: کمتر از یک درصد از اعضای هیات علمی کشور در استان کردستان هستند که نسبت به جمعیت استان، کمتر از نصف میانگین کشوری است.

کمتر از یک درصد از اعضای هیات علمی کشور در استان کردستان هستند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، دکتر رحمت صادقی در نشست با رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت عتف و معاونان وی که در دانشگاه کردستان برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت دانشگاه کردستان، اظهار کرد: در مجموع در 36 مرکز دانشگاهی استان کردستان هزار و 167 عضو هیات علمی حضور دارند و 45 هزار و 700 دانشجو نیز در حال تحصیل هستند که دانشگاه کردستان با 400 عضو هیات علمی و 13 هزار دانشجو، تنها دانشگاه دولتی زیر مجموعه وزارت علوم در استان است.
وی با اشاره به اینکه کردستان دو درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: 1.3 درصد از دانشجویان کشور در دانشگاه‌های استان مشغول به تحصیل هستند و اگر بخواهیم به میانگین کشوری برسیم باید 7 دهم درصد دانشجویان خود را افزایش دهیم.
وی به تعداد اعضای هیات علمی اشاره و عنوان کرد: کمتر از یک درصد از اعضای هیات علمی کشور در استان کردستان هستند که نسبت به جمعیت استان، کمتر از نصف میانگین کشوری است.
رئیس دانشگاه کردستان اعلام کرد: بودجه وزارت علوم در سال 1401، 38 هزار میلیارد تومان بوده که سهم استان کمتر از یک درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه مراکز آموزش عالی استان تنها دو ردیف بودجه‌ای دارند، به مقایسه بودجه آموزش عالی استان کردستان با سایر استان‌ها پرداخت.
دکتر صادقی خاطرنشان کرد: در استان کردستان به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت، 2 هزار و 800 دانشجو داریم که میانیگن کشوری حدود 4 هزار و 300 نفر است و کردستان در این رابطه استان آخر کشور است.
وی با اشاره به اینکه 90 درصد بودجه همه دانشگاه‌ها مستقیما با تعداد دانشجو در ارتباط است، یادآور شد: در دانشگاه کردستان به ازای هر دانشجوی کارشناسی 8.8 میلیون تومان در سال 99 بودجه اختصاص داده شده است و این در حالیست که میانگین کشوری 12 میلیون تومان است و این نشان دهنده ناعادلانه بودن توزیع بودجه است.
رئیس دانشگاه کردستان در ادامه به جایگاه دانشگاه کردستان در رتبه‌بندی‌های داخلی و خارجی اشاره کرد و افزود: یکی از نقاط قوت دانشگاه کردستان دیپلماسی علمی بین‌المللی است که توانسته است 800 دانشجوی خارجی از ملیت‌های مختلف جذب کند و علاوه بر این با دانشگاه‌های مختلف تبادل استاد و دانشجو داشته است.
وی در ادامه به مشکلات دانشگاه اشاره و تجهیز سلف، افزودن یک طبقه سازه سبک به خوابگاه دیار، ارتقای خوابگاه‌های کوثر و بهاران، خرید لباس شویی برای خوابگاه‌ها، آسانسور خوابگاه فرشتگان، میز و صندلی مطالعه برای خوابگاه‌ها، تجهیزات بستر اینترنت مجتمع خوابگاه فرشتگان و شهید سلیمانی را از جمله درخواست‌های دانشگاه ذکر کرد.
لازم به ذکر است؛ رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز با حضور در دانشگاه کردستان از بخش‌های مختلف این دانشگاه از جمله خوابگاه فرشتگان ۶، سلف سرویس دانشجویی مرکزی، سراهای دانشجویی پسران دیار و دختران کوثر و … بازدید به عمل آورد و نشستی با هیات رئیسه دانشگاه کردستان برگزار کرد.