معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم: انسجام مدیریتی دانشگاه کردستان قابل تقدیر است
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: نکته اصلی در رابطه با دانشگاه کردستان، انسجام مدیریت دانشگاه است که می تواند گامهای موثر دانشگاه را به نتیجه برساند و این مسئله قابل تقدیر است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، دکتر محمدتقی نظرپور در نشست هیات رئیسه دانشگاه کردستان که در دفتر ریاست دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار داشت: نکته اصلی در رابطه با دانشگاه کردستان، انسجام مدیریت دانشگاه است که می تواند گامهای موثر دانشگاه را به نتیجه برساند و این مسئله قابل تقدیر است.
وی افزود: همگرایی موجود فرصت خوبی است برای اینکه بتوانیم از ظرفیتهای همدیگر در مدیریت دانشگاه استفاده بکنیم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم عنوان کرد: نکته دیگر استفاده از ظرفیتهای مدیریتی در استان توسط اعضای هیات علمی دانشگاه است و پیشنهاد میشود دانشگاه حضور فعال تری در صنعت، دستگاههای اجرایی و کارگروههای استان داشته باشد تا بتواند ظرفیتهای خود را ارائه و از ظرفیتهای آنها هم برای دانشگاه استفاده کند.
وی فضا و امکانات موجود را از دیگر داشتههای باارزش دانشگاه کردستان دانست و گفت: علیرغم توپوگرافی خاص و هزینه بر، موقعیت دانشگاه موقعیت خوبی است و همین بر زیبایی سایت دانشگاه افزوده است که قابلیت خوبی برای دانشگاه است و باید از آن بهره گرفت.
وی ادامه داد: دانشگاه کردستان اعضای هیات علمی جوانی دارد که پشتکار آنها قابل تقدیر است و با توجه به اینکه منابع انسانی در حال حاضر حرف اول را میزند، دانشگاه کردستان با حضور 400 عضو هیات علمی از پتانسیل خوبی برخوردار است.
نظرپور بیان کرد: دانشجوی جوان و با انگیزه و دانشجوی خارجی همه ظرفیتهایی هستند که در مجموعه دانشگاه کردستان دیده میشود.
وی اعلام کرد: تکلیف ما در برنامه ششم توسعه این بوده که به ازای 20 دانشجو یک عضو هیات علمی داشته باشیم و اگر کم و کسری هست از ظرفیت برنامه ششم استفاده کنیم و باید تلاش کنیم اعضای هیات علمی به نورم استاندارد و قابل قبولی برسد.
دکتر نظرپور درخصوص تنوع بخشی به تامین منابع مالی دانشگاهها اظهار داشت: با توجه به این که منابع مالی آموزش عالی صرفا از طریق دولت قابل تامین نیست به همین خاطر تنوع بخشی به منابع مالی آموزش عالی در دستور کار قرار دارد تا دانشگاهها از محل آموزش، پژوهش، طرحهای برون سازمانی و کشوری درآمد کسب کنند.
وی با بیان اینکه تعداد 400 نفر هیأت علمی نسبت به 480 کارمند عدد کمی است، افزود: سرانه جمعیت دانشجویی دانشگاه کردستان با توجه به وضعیتی جمعیتی استان درست بوده و یکی دیگر از پارامترها نیز نسبت اعضای هیأت علمی به تعداد دانشجویان است که این نیز باید افزایش پیدا کند.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم افزود: برای دانشکده قروه که جزو دانشکده های اقماری دانشگاه کردستان هست سعی میشود نسبت به جذب دانشجو برای مهرماه اقداماتی انجام شود اما کارهای زیربنایی و زیرساختی از جمله محوطه سازی باید صورت بگیرد.
دکتر نظرپور همچنین تصریح کرد: دانشگاه کردستان، از هر لحاظ دانشگاه خوبی بوده گرچه مسطح و تخت نیست اما توپوگرافی زیبایی دارد. حدود 100 هکتار ساختمان و دانشکدههای مختلف در یک منطقه متمرکز شده است. امتیاز دیگر این دانشگاه ارتباط با کشور عراق و به خصوص اقلیم کردستان برای جذب دانشجوی خارجی است.
در ادامه این دیدار دکتر جمشید اسماعیلی نیز اظهار داشت: دانشگاهها باید آموزش دهند تا نحوه مصرف آب، انرژی و منابع به خوبی آموخته شود زیرا مصرف کننده ما هستیم و باید چگونگی رفتار درست با منابع را یاد بگیریم و به دیگران نیز آموزش دهیم.
مدیرکل نظارت بر طرحهای عمرانی وزارت علوم افزود: مدیریت سبز به عنوان مطالبه جدی جامعه از دانشگاه آغاز شده است و این ضرورت از اولویت های وزارت علوم است.
دکتر جمشید اسماعیلی با اشاره به اینکه منابع و محیط زیست کشور با تهدید جدی مواجه است گفت:تحریم و ایجاد استراتژی موثر اقتصاد مقاومتی نشان می دهد که کشور نیاز مبرم به مدیریت سبز دارد که این مدیریت از 180دانشگاه کشور شروع شده است و به باید به سیستم مدیریت کشور برای حفظ محیط زیست و انرژی تسری پیدا کند.
در ابتدای این جلسه دکتر رحمت صادقی ضمن خیرمقدم و ابراز خشنودی از تشریف فرمایی معاونت محترم اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت عتف و همچنین مدیرکل طرح های عمرانی به معرفی دانشگاه پرداخت و اظهار داشت: دانشگاه کردستان به عنوان دانشگاه معین استان دارای بیش از 12000 دانشجو است که 5 درصد آن خارجی بوده و می توان با قاطعیت آن را از دانشگاه های موفق کشور دانست.
درخصوص وضعیت بودجه ای دانشگاه دکترصادقی عنوان کرد که خوشبختانه با تلاشهای فراوان مجموعه دانشگاه بودجه سال 1400 نسبت به سال 1399 افزایش چشمگیری داشت بطوریکه اعتبارات هزینهای دانشگاه از 134 میلیارد تومان در سال 1399 به 225 میلیارد تومان در سال 1400 رسید که نشان از رشد 63 درصدی بودجه دانشگاه دارد که این میزان بالاترین افزایش بودجه در میان دانشگاه های کشور بوده است.
دکتر صادقی همچنین افزود: 53 هزار مترمربع فضای آموزشی، کمک آموزشی، ورزشی، فرهنگی و رفاهی دانشگاه کردستان در دست احداث است که از جمله میتوان به سه ساختمان خوابگاه دانشجویی، سه دانشکده در قروه، سقز و اقتصاد و مدیریت در پردیس دانشگاه کردستان و همچنین مجتمع نوآوری اشاره کرد.
وضعیت دانشگاه در سیستم های رتبه بندی بین المللی دیگر موضوعی بود که رئیس دانشگاه کردستان به آن اشاره نمود و گفت: در جدیدترین رتبه بندی آسیایی تایمز برای سال 2021 دانشگاه کردستان حائز رتبه 133 شده است. این دانشگاه دارای رتبه 5 در میان دانشگاه های جامع کشور است و در میان همه دانشگاه های کشور در رتبه 16 قرار دارد. رتبه بندی ISC نیز دانشگاه کردستان را در میان دانشگاه های جامع در رتبه 12 قرار داده است.
به گفته دکتر صادقی دانشگاه کردستان در بحث مسئولیت اجتماعی نیز ماموریت محلی خاصی برای خود قائل است و در این زمینه جزء دانشگاه های پیشرو ایران محسوب می شود. در این راستا دانشگاه دارای کمیته های متعددی است که از جمله می توان به شبکه ملی جامعه و دانشگاه، کلینیک توسعه روستایی، موزه مشاغل قدیمی و برگزاری کنفرانس های متعدد با مشارکت دستگاه های اجرایی برای توسعه استان اشاره نمود.