رییس کمیسیون آموزشی، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: هر دانشگاهی بتواند از فرصت شرکتهای دانشبنیان و ظرفیت اساتید خود در این حوزه استفاده کند مشکلات مالی آن برطرف خواهد شد و دیگر نیازی به بودجه دولتی نخواهد داشت.
رییس کمیسیون آموزشی، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: ضرورت بهرهمندی دانشگاهها از فرصت شرکتهای دانشبنیان و کاهش نیاز به بودجه دولتی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، روز پنجشنبه ۲۳ مرداد نشست روسای دانشگاههای استان با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در خصوص وضعیت، فرصت و چالشهای آموزش عالی استان در سالن جلسات ریاست دانشگاه کردستان برگزار شد.
علیرضا منادی سفیدان در این نشست اظهار داشت: آموزش باید به طور یکپارچه از مهد کودک تا دانشگاه و بعد از آن ارائه شود.
وی با اشاره به اینکه دانشگاهی که نتواند محصولی تولید کند در نتیجه آموزشهای آن چیزی حاصل نمیشود، افزود: سال ۸۹ قانون مربوط به شرکتهای دانشبنیان مصوب شد که نتیجه این قانون، به ایجاد هفت هزار شرکت با ۴۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی و اشتغالزایی برای هزاران نفر منجر شده است.
رییس کمیسیون آموزشی، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: قانون جهش دانشبنیان با ۲۰ ماده تهیه شده و انتظار میرود دانشگاهیان بخوبی آنرا مطالعه کنند تا امسال شاهد تصویب آن باشیم.
منادی سفیدان ادامه داد: همه مشکلات احصا شده و در قانون مذکور آمده و رفع شده و امتیازات زیادی در آن برای شرکتهای دانشبنیان قائل شده است.
وی با بیان اینکه براساس این قانون ایده شرکتهای دانشبنیان به عنوان ضمانت در بانکها پذیرفته میشود، گفت: هر دانشگاهی بتواند از فرصت شرکتهای دانشبنیان و ظرفیت اساتید خود در این حوزه استفاده کند مشکلات مالی آن برطرف خواهد شد و دیگر نیازی به بودجه دولتی نخواهد داشت.
رییس کمیسیون آموزشی، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی از دیگر اقدامات این کمیسیون را رتبهبندی معلمان خواند و اظهار داشت: در گذشته عنصر رقابت بین معلمان وجود نداشت ولی با آغاز رتبهبندی این مهم هم ایجاد میشود و شاهد ارتقای کیفیت آموزش در آموزش و پرورش خواهیم بود.
منادی سفیدان بار مالی اجرای طرح رتبهبندی معلمان را ۵۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: همسانسازی حقوق اساتید دانشگاهها هم از دیگر اقدامات انجام شده این کمیسیون است.
وی با بیان اینکه امسال برای نخستین بار ۵۰ میلیارد تومان به صندوق نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی کمک شد، ادامه داد: مسئولان استان کردستان به ویژه استاندار باید همه تلاش خود را به جذب بودجه از منابع ملی اختصاص دهد و این مهم مستلزم پیگیری مستمر و برقراری ارتباط است.
نبود زیرساختهای مناسب جادهای در استان کردستان
نماینده مردم شهرستانهای مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آموزش مجلس اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که باعث شد پروفسور ستاره نخبه کردستانی را در سانحه تصادف از دست دهیم، نبود زیرساختها است و بیشک اگر جادههای استان مناسب بود چنین شخصیتی را از دست نمیدادیم.
شیوا قاسمی پور با اشاره به اینکه باید به استانهای مختلف کشور نگاه مادرانه داشت، افزود: مادر به بچه ضعیفترش بیشتر رسیدگی میکند ولی در کشور ما نگاهها به گونهای است که به دانشگاههای قوی اعتبار زیاد ولی سایر دانشگاههای موجود در استانهای کمتر توسعه یافته کمترین بودجه اختصاص مییابد.
وی با بیان اینکه پیشرفت در هر زمینهای نیازمند آموزش صحیح است، ادامه داد: با تحول در آموزش عالی و علوم پزشکی اتفاقات خوبی در جامعه رقم خواهد خورد.
قاسمی پور یادآور شد: دانشگاه های کردستان دارای رتبههای ملی و جهانی هستند ولی از لحاظ امکانات و بودجه نسبت به دانشگاههای استانهای همجوار وضعیت مطلوبی ندارند.
وی اظهار داشت: یکی از دغدغههای مطرح شده در کمیسیون آموزش مجلس مسکن هیات علمی و فرار نخبگان است.
مدیران استانی باید ریسکپذیری بالایی داشته باشند
یکی دیگر از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در این نشست بر ریسکپذیری مدیران تاکید کرد و گفت: استانهایی همچون کردستان و سیستان و بلوچستان نسخههای خاص خود را میطلبند لذا مدیران این استانها باید ریسکپذیری بالایی داشته باشند.
حبیب الله دهمرده اضافه کرد: در دهه ۶۰ وضعیت آموزش در سیستان و بلوچستان بسیار نامناسب بود و خارج از قوانین و مقررات وقت اقدام به راهاندازی مدرسه شبانهروزی کردیم و همین کار بعدها به الگویی در کشور تبدیل شد و این مدارس مهندسان و پزشکان زیادی را تحویل جامعه داد.