وبینار معرفی کنسرسیوم خاورمیانه DOI با مشارکت اعضا و نمایندگان کنسرسیوم بینالمللی دیتاسایت، روز چهارشنبه، ۲۴ آذرماه ساعت ۱۱:۳۰ لغایت ۱۳:۰۰ بصورت مجازی برگزار خواهد شد.
دانشگاه کردستان پس از عقد قرارداد رسمی و عضویت در کنسرسیوم بینالمللی دیتاسایت (
DataCite)، با تخصیص اعتبار و نیروی انسانی متخصص در قالب راهاندازی مرکز DOI، زیرساختها و سامانههای مورد نیاز جهت صدور کد DOI به منظور حفظ و نگهداری نتایج علمی کشور بر روی سرورهای داخلی را فراهم نموده است. این مرکز، کدهای DOI را به صورت مستقیم و بلاواسطه، در اسرع وقت و با کمترین هزینه مالی برای تولیدات علمی کشور شامل مقالههای علمی، پایاننامهها، کتابها، ثبت اختراعات و موارد مشابه صادر میکند.
قابل ذکر است که تأسیس کنسرسیوم بینالمللی خاورمیانه دی-او-آی توسط دانشگاه کردستان مبتنی بر فرامین مقام معظم رهبری و استراتژی کلی کشور در خصوص توسعهی بنیادهای ملی دانش، راهبری علم و تبدیل شدن به قطب مدیریت علمی در منطقه و جهان بر مبنای منفعت ملی بوده و تمهیدات لازم جهت عضویت دانشگاهها و مراکز علمی-تحقیقاتی کشور را فراهم نموده است. دانشگاه کردستان ضمن دسترسی تام و تمام به پایگاهداده کنسرسیوم بینالمللی دیتاسایت و صدور مستقل شناسه شیء دیجیتال، سازوکار الکترونیکی لازم برای حفظ و نگهداری نتایج پژوهش محققان ایران و منطقه خاورمیانه در کشور را تدارک دیده است. این مهم، در آینده نزدیک یکی از ارکان و مراکز اصلی کشور به منظور تجزیه و تحلیل کمی و کیفی تولید علم در ایران و منطقه به منظور راهبری نقشه راه علمی کشور خواهد بود. بدین منظور، ضروری است آن دسته از مراکز تحقیقاتی و علمی با حجم تولیدات علمی بالا که تمایل به دریافت نشان دیجیتال شیء برای تولیدات علمی دارند، رسماً آمادگی خود را جهت پیوستن به کنسرسیوم بینالمللی خاورمیانه اعلام نمایند. همچنین، برای دانشگاهها و موسساتی که سالانه تعداد کمی کد DOI نیاز دارند، تمهیداتی برای صدور کد اختصاصی خارج از عضویت کنسرسیوم فراهم شده است.
دیتاسایت از سال ۲۰۰۹ یک سازمان غیرانتفاعی پیشرو جهانی است که شناسههای پایدار (DOI) را برای دادههای تحقیقاتی و سایر خروجیهای تحقیقاتی ارائه می دهد. سازمانهای درون جامعه تحقیقاتی به عنوان عضو به DataCite میپیوندند تا بتوانند DOI را به همه خروجیهای تحقیقاتی خود اختصاص دهند. به این ترتیب، خروجیهای آنها در دسترس و قابل پیگیری میشود و ابردادههای مرتبط در دسترس جامعه قرار میگیرد. سپس DataCite خدمات اضافی را برای بهبود تجربه مدیریت DOI توسعه میدهد و اتصال و اشتراکگذاری DOI خود را با اکوسیستم تحقیقاتی گستردهتر و ارزیابی استفاده از DOI خود در آن اکوسیستم برای اعضای ما آسانتر میکند. DataCite یک شرکت کننده فعال در جامعه تحقیقاتی است و به اشتراک گذاری و استناد دادهها را از طریق تلاشهای جامعهسازی و فعالیتهای اطلاع رسانی ترویج میکند.
منبع: مدیریت امور بینالملل