02 05 2023

عضو هیات علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه کردستان گفت: زیرساخت‌ها و امکانات بر مکانیسم تعلیم و تربیت تاثیر بسزایی دارند اما معلم به عنوان مهمترین عامل سیستم تعلیم و تربیت جایگاه و نقش بسیار ویژه‌تری دارد.

اهمیت نقش معلم به عنوان مهمترین عامل سیستم تعلیم و تربیت بسیار ملموس است

دکتر جمال سلیمی در گفت‌وگو با روابط عمومی دانشگاه کردستان درباره گرامیداشت روز معلم اظهار داشت: می‌توان در بین جوامع بشری کلیدی‌ترین امر را تعلیم و تربیت دانست زیرا اساس ظهور توانمندی‌های انسان به این امر مربوط می‌شود.
وی افزود: می‌توان گفت سازمان آموزش و پرورش به طور عمومی و دانشگاه‌های کشور در امر تعلیم و تربیت نقش بسزایی را بر عهده دارند.

دکتر سلیمی در ادامه خاطرنشان کرد: زیرساخت‌ها و امکانات بر مکانیسم تعلیم و تربیت تاثیر بسزایی دارند اما معلم به عنوان مهمترین عامل سیستم تعلیم و تربیت جایگاه و نقش بسیار ویژه‌تری دارد.
عضو هیات علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه کردستان یادآور شد: امروزه چه در جوامع پیشرفته و مبتنی بر آموزش سکولار و چه در جوامعی مانند کشور ما که نظام آموزشی مبتنی بر مسائل دینی است توجه به جایگاه معلم بسیار ارزشمند شناخته شده است.

دکتر سلیمی تصریح کرد: معلم‌نقش بی‌بدیلی در بنا کردن زیرساخت‌های تمدنی و فرهنگی جامعه دارد لذا جوامعی که توانسته اند زیرساخت‌های تمدنی صحیح را شکل دهند بر مکانیسم آموزش توجه ویژه‌ای داشته‌اند.
وی افزود: معلم به عنوان یک فرد تنها در جایگاه یاددهنده نیست بلکه معلم در فرآیند تعلیم و تربیت نقش‌ها و مسئولیت‌های بسیار مهمی را بر عهده دارد که ایفای آنها مکمل بحث تعلیم و تربیت است.
دکتر سلیمی اظهار کرد: معلمان را می‌توان به عنوان الگوهای زندگی یادگیرندگان معرفی کرد زیرا رفتار و منش معلم همواره می‌تواند به الگوی زندگی یادگیرندگان تبدیل شود.

عضو هیات علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه کردستان اظهار کرد: از سوی دیگر می‌توان معلمان را اصلاح‌کنندگان جامعه دانست زیرا هر اصلاحی در هر جامعه‌ای از مدارس شروع می‌شود و این معلمان هستند که در مدارس نقش‌آفرینی می‌کنند.
وی در ادامه بیان داشت: چند وجهی بودن نقش معلم خود نشان از خطیر بودن و اهمیت نقش معلم در جوامع است.
دکتر سلیمی ضمن اشاره به حساسیت کار معلمان تصریح کرد: معلم را می‌توان به مثابه یک معمار دانست که خشت به خشت سازه‌های تمدنی جامعه را کار می‌گذارد لذا به همین میزان که معلم جایگاه خاص و مهمی دارد در مقابل جایگاه معلم می‌تواند آسیب‌زا هم باشد و باعث شکل‌دهی نامناسب زیرساخت‌های تمدنی باشد.
وی بیان کرد: حساسیت علم تعلیم و تربیت را معلمانی درک می‌کنند که به این امر می‌اندیشند زیرا این حساسیت شغلی باعث شده است که معلمان در راهی گام بردارند که هرگونه امهال آن می‌تواند باعث آسیب شود.
دکتر سلیمی خاطرنشان کرد: اهمیت جایگاه معلم و نقش مهم آن در جایگاه تعلیم و تربیت نسل‌های آینده باعث شده که در دنیا مکانیسم انتخاب معلم بسیار حساس باشد.


التصنيفات:

اعضای هیئت علمی