تاریخ بهروزرسانی: 1403/09/01
پرویز کفچه
دانشکده علوم انسانی و اجتماعی / گروه مدیریت بازرگانی
پایاننامههای کارشناسیارشد
-
بررسی اثر هوش رقابتی و هوش تجاری بر کارآفرینی با نقش میانجی اعتماد به نفس (مورد مطالعه: شرکت مخابرات استان کردستان)
1403هدف پژوهش حاضر بررسی اثر هوش رقابتی و هوش تجاری بر کارآفرینی با نقش میانجی اعتماد به نفس میباشد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از جهت روش گرد آوری داده ها، توصیفی و به طور مشخص ترکیبی از نوع توصیفی- علی و از نظر نوع داده ها کمی است. جامعه آماری تحقیق، مدیران شرکت مخابرات استان کردستان هستند که تعداد آنها 129 نفر میباشد. روش نمونه گیری تصادفی ساده می باشد، با قرار گرفتن تعداد افراد جامعه در فرمول کوکران تعداد نمونه 97 نفر بدست میآید. برای سنجش متغیر های مورد بررسی از پرسشنامه استاندارد Richards et al. (2023)، Wiklund et al. (2018) و شهامتی زیبدی و همکاران (1396) استفاده شده است. با کمک نرم افزار آماری PLS روایی وپایایی پرسشنامه و آزمونهای مربوطه بر روی فرضیههای پژوهش انجام شد. با بررسیهای صورت گرفته در آزمون های آماری پژوهش تاثیر مثبت و معنا دار هوش رقابتی و هوش تجاری و اعتماد به نفس بر کارآفرینی مورد تائید قرار گرفت، این دیدگاه می تواند با ایجاد تحول مثبت در فضای فعالیت سازمانها و تغییر دیدگاههای سازمانها را فراهم نماید.
-
نقش روابط مبتنی بر شبکههای کسب و کار در عملکرد شرکتهای بخش خصوصی در اقلیم کردستان عراق
1403این پژوهش با هدف نقش روابط مبتنی بر شبکه های کسب و کار در عملکرد شرکت های بخش خصوصی در اقلیم کردستان عراق پرداخت. این پژوهش بهعنوان یک تحقیق کاربردی با رویکرد توسعهای انجام شد و از روش کیفی و مطالعات پیمایشی بهره برد. روش تحقیق مبتنی بر گراندد تئوری بود که توسط گلیزر ارائه شده و بر تحلیل مقولهها و رویدادها تاکید داشت. دادههای تحقیق از طریق مصاحبه با خبرگان و متخصصان حوزه کسبوکار گردآوری شد تا شاخصهای موثر در روابط مبتنی بر شبکههای کسبوکار و عملکرد شرکتهای بخش خصوصی شناسایی شود.اطلاعات از طریق مطالعات کتابخانهای، روش دلفی ارتقا یافته و مصاحبه نیمهساختاریافته جمعآوری شد. جامعه آماری شامل خبرگان شرکتهای خصوصی در اقلیم کردستان عراق بود و نمونهگیری بهصورت غیر احتمالی و هدفمند انجام شد.دادهها با استفاده از روش کدگذاری کیفی در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شد و در نهایت یک مدل مفهومی از روابط شبکههای کسبوکار و عملکرد شرکتهای خصوصی تدوین شد که اعتبار آن از طریق نظرات خبرگان تایید شد. در نهایت تحلیل داده های مذکور در قالب تحلیل داده بنیاد و توسط نرم افزار MaxQDA انجام شد. نتایج نشان داد که شبکههای کسبوکار بهعنوان یک سیستم پویا و چندبعدی نقش محوری در تعیین عملکرد شرکتهای بخش خصوصی در اقلیم کردستان عراق دارند. روابط با مشتریان، دولت، تامینکنندگان، رقبا و بانکها، هر یک بهطور مستقیم یا غیرمستقیم بر کارایی، بهرهوری و سودآوری شرکتها تاثیر میگذارند. مدیریت موثر این روابط به شرکتها امکان میدهد تا فرصتهای موجود در بازار را به حداکثر برسانند و از چالشهای احتمالی جلوگیری کنند. با توجه به اهمیت این روابط، شرکتها باید استراتژیهای مناسبی برای تقویت و مدیریت شبکههای کسبوکار خود طراحی و اجرا کنند تا بتوانند در محیط پیچیده و پویای اقلیم کردستان عراق به رقابت بپردازند و رشد پایدار را تجربه کنند.
-
ارائه الگوی بازاریابی رابطه مند شرکت های تجاری استان کردستان با تکیه بر دیدگاه ارزشمند نوآوری محصول سبز و مسئولیت اجتماعی
1403این پژوهش با هدف الگوی بازاریابی رابطه مند شرکت های تجاری استان کردستان با تکیه برنوآوری محصول سبز و مسئولیت اجتماعی به انجام رسیده است. به همین منظور و برای جمعآوری اطلاعات موردنیاز پژوهش در مرحله اول ضمن ایجاد پانل دلفی14 نفره از خبرگان شرکت های تجاری استان کردستان و جمع بندی ادبیات نظری پژوهش و همچنین با تکیه بر مطالعات پیشین 8 معیار و 43 زیر معیار شناسایی شده و طی پرسشنامه ای بر اساس طیف لیکرت طی دو مرحله اقدام به سنجش این زیر معیار ها شد با توجه به اختلاف اندک نتایج نظر سنجی های انجام شده اثرگذاری هر شش معیار مورد قبول قرار گرفت، با رسم درخت سلسله مراتب و مقایسات زوجی نیز برای الگوی بازاریابی رابطه مند شرکت های تجاری استان کردستان با تکیه برنوآوری محصول سبز و مسئولیت اجتماعی اقدام شده و مشاهده شد آینده نگری و مبادله مستقیم داده های بازار و مشتریان با ارزش 0.168 در رتبه اول الگوی بازاریابی رابطهمند شرکت های تجاری استان کردستان با تکیه برنوآوری محصول سبز و مسئولیت اجتماعی قرار گرفته و در رتبههای بعدی همراهی مشتری در توسعه محصول و خدمت جدید با ارزش 0.159 در رتبه دوم، وفادارسازی مشتری به محصول سبز با ارزش 0.136 در رتبه سوم، بهره گیری از مشتری در راه اندازی محصول و خدمت جدید با ارزش 0.132 در رتبه چهارم، روابط متقابل بازاریابی با ارزش 0.130 در رتبه پنجم، سودمندی ارتباطات بازاریابی با ارزش 0.123 در رتبه ششم، مشارکت مشتری در ایده محصول و خدمت با ارزش 0.114 در رتبه هفتم و نهایتا صداقت (راستگویی، درستکاری) در بازاریابی با ارزش 0.033 در رتبه هشتم اولویت بندی الگوی بازاریابی رابطه مند شرکتهای تجاری استان کردستان با تکیه برنوآوری محصول سبز و مسئولیت اجتماعی قرار گرفته است. نرخ ناسازگاری 0.005 و قرار گرفتن در بازه کمتر از 0.1 نمایانگر تناسب نتایج می باشد.
-
تاثیر رهبری استراتژیک بر نوآوری سازمانی با نقش میانجی فناوری ارتباطات و اطلاعات مورد مطالعه: دانشگاههای دولتی شهر سلیمانیه - اقلیم کردستان عراق
1403این تحقیق با هدف شناسایی و بررسی اثرات رهبری استراتژیک بر نوآوری در سازمان با توجه به نقش میانجی تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات در دانشگاه های دولتی شهر سلیمانیه - منطقه کردستان عراق انجام شده است. فرضیه های این تحقیق با هدف ثابت کردن تاثیر رهبری استراتژیک بر نوآوری سازمانی با در نظر گرفتن نقش میانجی تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات طراحی شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی کارکنان دانشگاه های دولتی شهر سلیمانیه - منطقه کردستان عراق است که تعداد آنها 250 نفر است و روش نمونه گیری از نوع سرشماری است. در کل، روش جمع آوری داده ها در این تحقیق به دو دسته کلی تقسیم می شود: روش میدانی برای جمع آوری داده های لازم از افراد موجود در نمونه آماری و روش کتابخانه ای و اینترنتی برای آشنایی با ادبیات و پیشینه تحقیق. در این راستا و پس از بررسی مبانی نظری موضوع، برای جمع آوری داده های لازم برای تحقیق، پرسشنامه ای شامل 67 سوال بر اساس مقیاس لیکرت طراحی و در نمونه تحقیق توزیع و تکمیل شده و در تجزیه و تحلیل استفاده شده است. روایی ساختاری با استفاده از معادلات ساختاری و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ تایید شده است. سپس فرضیه های تحقیق آزمایش و تایید شده اند، بر اساس نتایج این تحقیق می توان گفت که در دانشگاه های دولتی شهر سلیمانیه - منطقه کردستان عراق، رهبری استراتژیک بر نوآوری سازمانی با توجه به نقش میانجی تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات تاثیر قابل توجهی دارد.
-
رتبه بندی و ارزیابی کارایی شعب بانک مهرایران استان کردستان: رویکرد تلفیقی برنامه ریزی فراآرمانی و تحلیل پوششی داده ها
1402هدف کلی از این تحقیق، ارزیابی کارایی شعب بانک محترم مهرایران در استان کردستان میباشد. تحقیق حاضر از لحاظ طبقه بندی تحقیقات، بر حسب هدف، یک تحقیق عملی کاربردی است و بعلت اینکه به توصیف شرایط میپردازد روش توصیفی به شمار میاید. جامعه آماری تحقیق حاضر را کلیه شعب بانک مهرایران در استان کردستان به تعداد 14 شعبه تشکیل میدهند که در سال 1402 نیز دارای مجوز از بانک مرکزی و مشغول فعالیت هستند. با استفاده از روش سرشماری، تمام شعب بانک مهرایران بعنوان نمونه آماری تحقیق مدنظر قرار گرفته است. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات در این مطالعه از نرم افزارهای EXCEL، SPSS، GPOWER، DEAP و WINQSB و DEA SOLVE PRO استفاده شده است. روشهای مختلف نمونه گیری مطالعه شده و نهایتا 840 مورد تعیین شد. با توجه به حضور محقق تمام 840 مورد پرسشنامه بطور کامل پر شد. پرسشنامه سروکوال بصورت ترکیبی و با طیف لیکرت نه نقطه ای انجام شد. نتایج تحقیق با اتکا به دیتای ورودی و انجام مرحله اول با DEA و نرم افزار DEAP جهت تعیین واحدهای ناکارا حاکی از آن است که شعب مرکزی سنندج با امتیاز (0.759)، نمکی سنندج (0.830) و شهدای سنندج (0.956) در این دسته قرار میگیرند و جهت رتبه بندی شعب کارا با استفاده از روش AP و نرم افزار DEA SOLVER PRO شعب حافظ سنندج (2.181)، بهاران سنندج (2.09) و دهگلان (1.981) کاراترین شعب استان هستند. همچنین شعب مریوان (1.853)، بانه (1.712)، سقز (1.431)، بیجار (1.403) و دیواندره با امتیاز (1.238) امکان رشد کارایی را دارند و شعب قروه (1.225)، کشاورز سنندج (1.202)، کامیاران (1.111) امکان ناکاراشدن را دارند. در مرحله بعدی با استفاده از روش برنامه ریزی فراآرمانی و نرم افزار WINQSB، امکان حرکت شعب به سمت ایده آلهای رضایت با منابع فعلی بررسی شد که امکان آن برای شعب وجود دارد و مواردی که باید در آنها رشد انجام گیرد مشخص شده است. در نهایت پیشنهادهایی که از پرسشنامه ها و نظرات مردم جمع آوری شده به همراه نظرات مولف در اختیار خوانندگان محترم قرار گرفته است.
-
تاثیر عوامل موثر بر کارآفرینی درون سازمانی در شرکت های کوچک و متوسط شهرک صنعتی استان کردستان
1402امروزه کسب و کارها به خوبی متوجه شدهاند که برای باقی ماندن در رقابت باید از خلاقیت و نوآوری بیشتری در کسب و کار خود استفاده کنند. به همین دلیل نیز به شکل جدیتری روی این موضوع تمرکز میکنند و به دنبال راههایی مناسب برای بهبود خلاقیت خود هستند و یکی از بهترین راهحلهایی که برای این منظور وجود دارد، کارآفرینی درون سازمانی است. کارآفرینی درونسازمانی بر عملکرد بلند مدت سازمانی بهویژه انطباق و بقا بیشترین تاثیر را دارد. از آن جا که اینها معیارهایی هستند که زیر بنای مدیریت استراتژیک را شکل میدهند و باید فرایند کارآفرینی در یک سازمان را در سطح استراتژیک آغاز کرد، یک رویکرد کارآفرینی مدیریت استراتژیک به سازمان اجازه میدهد تا با آمادگی بهتر به تغییر در محیط بیرونی واکنش نشان دهد، در طول زمان سازگار شده، ادامه حیات دهد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف در زمره پژوهشهای کاربردی قرار دارد و از نظر طبقهبندی بر مبنای روش گردآوری دادهها در زمره پژوهشهای توصیفی همبستگی قرار میگیرد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کسب و کارهای کوچک و متوسط فعال شهرکهای صنعتی استان کردستان تشکیل می-دهند . نمونه این پژوهش، کارکنان شرکت های کوچک و متوسط فعال شهرکهای صنعتی هستند. روش نمونهگیری به صورت تصادفی است و 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامه بوده و به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که ریسک پذیری، ساختار سازمانی، عوامل محیطی، حمایت سازمانی و اضطرب شغلی بر کارآفرینی درون سازمانی تاثیر می گذارند که از بین ابعاد ریسک پذیری با ضریب مسیر 575/0تاثیر بیشتری بر کارآفرینی درون سازمانی دارند.
-
تاثیر قابلیتهای منابعانسانی در ایجاد مزیت رقابتی در کسب و کارهای خدماتی: مورد مطالعه نمایندگیهای فعال شرکت بیمه ایران در سراسر کشور
1402با توجه به اینکه محیط بسیار رقابتی و افزایش تقاضا و انتظارات مشتریان بقای سازمانها را به خطر انداخته است و آنها را درحالتی قرار داده است که به طور مداوم راههای دستیابی به موفقیت و مزیت رقابتی پایدار را بیابند و همچنین در دنیای تجارت پویای امروز که تبادل ایده مهارت دارد، یک مزیت رقابتی پایدار دیگر ریشه در منابع فیزیکی سازمان ندارد بلکه در منابعانسانی غیرفیزیکی سازمان ریشه دارد و با توجه به تشریح مسائل مربوط به مزیت رقابتی و قابلیتهای منابع انسانی، به نظر میرسد کارکنان یک شرکت (سازمان) آن گونه که انتظار میرود به عنوان عامل یا خود مزیت رقابتی مورد توجه قرار نگرفتهاند، حتی با این وجود که در ادبیات مربوط به منابع ارزشمند سازمانی، به عنوان مهمترین سرمایه هر شرکت یا سازمان محسوب میشوند. لذا هدف اصلی از انجام این تحقیق بررسی تاثیر قابلیتهای منابعانسانی در ایجاد مزیت رقابتی است. بدین منظور دادهها از طریق پرسشنامه از 209 نمایندگی فعال بیمه ایران در سراسر کشور جمعآوری گردید. نتایج دادههای آماری و مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرمافزارهای Spss و Amos نشان داد که قابلیتهای منابعانسانی در ایجاد مزیت رقابتی تاثیر دارند. بررسی نتایج حاصل تاثیر قابلیتهای یادگیری و نوآوری را در ایجاد مزیت رقابتی تایید و تاثیر هوش هیجانی در ایجاد مزیت رقابتی رد شده است. اگر مدیران درونی ترین رفتارهای انسانی را در شرکتها هدایت کنند، هم شرکتها و هم جامعه به تعهدی برای دستیابی به عملکرد بلندمدت سازمانی پایدار خواهند رسید. منابعانسانی دارای ارزش استراتژیک است که باید مورد توجه قرار گیرد و مدیریت موثر منابعانسانی میتواند یک تمایز کلیدی بین برندگان و بازندگان شرکت باشد. منابعانسانی هنوز حیاتی ترین عامل موفقیت برای سازمانها امروزی است. در نتیجه جذب و توسعه استعدادهای نیروی انسانی یک چالش اساسی پیش روی سازمانها از نظر رقابت است.
-
شناسایی معیارهای چابکی استراتژیک با رویکرد غلبه بر عدم قطعیت محیط (مورد مطالعه: شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب)
1402این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی معیارهای چابکی استراتژیک با رویکرد غلبه بر عدم قطعیت محیط در شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب به انجام رسیده است. به همین منظور و برای جمعآوری اطلاعات موردنیاز تحقیق در مرحله اول ضمن ایجاد پانل دلفی 12 نفره از خبرگان در شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب و جمع بندی ادبیات نظری پژوهش و همچنین با تکیه بر مطالعات پیشین 8 معیار و 40 زیر معیار شناسایی شده و طی پرسشنامهای بر اساس طیف لیکرت طی دو مرحله اقدام به سنجش این زیر معیارها شد با توجه به اختلاف اندک نتایج نظر سنجیهای انجام شده اثرگذاری هر هشت معیار مورد قبول قرار گرفت، با رسم درخت سلسله مراتب و مقایسات زوجی نیز برای معیارهای چابکی استراتژیک با رویکرد غلبه بر عدم قطعیت محیط اقدام شده و به ترتیب چابک سازی سازمان با ارزش 0.161 در رتبه اول اولویت معیارهای چابکی استراتژیک با رویکرد غلبه بر عدم قطعیت محیط در شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب معرفی شده و در رتبه های بعدی تحقیق و توسعه با ارزش 0.152 در رتبه دوم، یادگیری ورشد با ارزش 0.142 در رتبه سوم، استاندارد های عملیاتی با ارزش 0.124 در رتبه چهارم، مشتری گرایی با ارزش 0.114 در رتبه پنجم، استانداردهای داخلی با ارزش 0.109 در رتبه ششم، عدم قطعیت محیط با ارزش 0.103 در رتبه هفتم و نهایتا استاندارد های مالی و اعتباری با ارزش0.091 در رتبه هشتم و آخر قرار دارند. نرخ ناسازگاری 0.004 نشانگر پایایی مناسب متغیرهای پرسشنامه میباشد.
-
تاثیر اعتماد درون سازمانی بر رضایت، تعهد و عملکرد شرکتهای کوچک و متوسط تولیدی استان کردستان
1402هدف از پژوهش حاضر تاثیر اعتماد درون سازمانی بر رضایت، تعهد و عملکرد شرکتهای کوچک و متوسط تولیدی استان کردستان است. در تحقیق حاضر جهت گردآوری دادهها از دو روش مطالعه کتابخانهای و پرسشنامه های رضایت شغلی، تعهدسازمانی، عملکرد سازمانی و اعتماد درون سازمانی استفاده شد که روایی آن توسط اساتید دانشگاه کردستان و زنجان تایید گردید؛ که پس از جمع آوری دادهها، جهت آزمون فرضیههای تحقیق از آزمون آماری تحلیل مسیر (مدل سازی معادلات ساختاری) با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS و Smart PLS استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که همبستگی مثبت و معنی داری میان کلیه متغیرهای رضایت شغلی، تعهدسازمانی، عملکرد سازمانی و اعتماد درون سازمانی وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل مسیر حاکی از آن بوده که رضایت شغلی، تعهدسازمانی و عملکرد سازمانی به ترتیب با مقادیر 866/0، 894/0 و 655/0 با اعتماد درون سازمانی رابطه مثبت و معنی داری در سطح خطای یک درصد دارد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که اعتماد درون سازمانی میتواند عامل موثری در رضایت شغلی، تعهدسازمانی و عملکرد سازمانی شرکتهای کوچک و متوسط تولیدی استان کردستان باشد.
-
تعیین تاثیر گرایش به کارآفرینی، قابلیتهای پویا و مهارتهای کسب و کار بر عملکرد کارآفرینانه کسب و کارهای کوچک استان کردستان با توجه به نقش جنسیت به عنوان متغیر تعدیلگر
1402دنیایی امروزی به سرعت در حال تغییر است و سازمانها مختلف با تغییرات ضروری مواجه هستند و برای کسب وکارها محیطی به شدت ناپایدار به وجود آمده است. افزایش رقابت و پیچیده بوده فضای کسب و کار یکی از شاخصهای تجارت نوین است. در این شرایط بهبود عملکرد کسب و کار به یکی از مهمترین دغدغههای سازمانها تبدیل شده است. به همین منظور در این تحقیق به بررسی تاثیر گرایش به کارآفرینی، قابلیتهای پویا و مهارتهای کسب و کار بر عملکرد کارآفرینانه کسب و کارهای کوچک استان کردستان استان کردستان با توجه به نقش جنسیت به عنوان متغیر تعدیلگر پرداخته شد. جامعه آماری شامل کلیه کسب و کارهای کوچک استان کردستان میباشد. در این تحقیق با استفاده از روش پرسشنامه، دادههای مورد نیاز جمعآوری شد. با استفاده از نرم افزار G*Power حجم جامعه آماری 257 شرکت تعیین شد. آزمون کولموگراف اسمیرنف نشان داد که دادهها دارای توزیع نرمال نبوده است در نتیجه از روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار SMART PLS 3 استفاده شد. روایی تحقیق با استفاده از روایی همگرا (میانگین واریانس استخراج شده) و روایی واگرا مورد تایید قرار گرفت. پایایی تحقیق با استفاده از روش آلفای کرونباخ و ضریب پایایی ترکیبی مورد تایید قرار گرفت. براساس نتایج بارهای عاملی متغیرهای گرایش به کارآفرینی، قابلیتهای پویا و مهارتهای کسب و کار در سطح بالایی (بیشتر از 4/0) قرار داشتند و بیانگر ساختار مطلوب مدل بودند. میزان ضریب مسیر برای گرایش به کارآفرینی، قابلیتهای پویا و مهارتهای کسب و کار به ترتیب برابر 775/0، 812/0 و 659/0 را نشان داد که بیانگر تاثیر بالای این متغیرها بر عملکرد شرکت بود. میزان تاثیر جنسیت به عنوان متغیر تعدیلگر در رابطه بین گرایش به کارآفرینی، قابلیتهای پویا، مهارتهای کسب و کار و عملکرد کارآفرینانه به ترتیب دارای شدت 246/0، 209/0 و 180/0 بود و مقدار آن مثبت و معنیدار بود. نتایج این تحقیق نشان داد که متغیرهای گرایش به کارآفرینی، قابلیتهای پویا و مهارتهای کسب و کار بر عملکرد کارآفرینانه تاثیر دارند. بنابراین مدیران شرکتها میتوانند از طریق ارائه برنامه-های آموزشی متنوع و فرصتهای آموزش زمینه را برای توسعه و پرورش دانش و تخصص مورد نیاز کارکنان و فعالیتهای نوآورانه، و تجهیز کردن آنها با ذهنها و مهارتهای نوآورانه آماده کنند.
-
عوامل موثر بر بکارگیری بازاریابی دیجیتال در روابط بین شرکتی (B2B) و تاثیر آنها بر مزیت رقابتی: مورد مطالعه شرکتهای کوچک و متوسط استان کردستان
1402بازاریابی دیجیتال یک رویکرد بازاریابی مدرن است که ابزار مهمی برای کسب مزیت رقابتی است. با توجه به اینکه کاربرد گسترده و اهمیت بازاریابی دیجیتال در حوزه تجارت بر همگان آشکار است اما تحقیقات موجود بیشتر بر نقش و تاثیر بازاریابی دیجیتال در زمینه روابط شرکت (کسبوکار) با مصرفکننده (B2C) متمرکز است و کمتر به موضوع بازاریابی دیجیتال در روابط بینشرکتی (B2B) پرداخته شدهاست و تحقیقات در این حوزه بسیار نوپا است. این تحقیق با هدف تعیین تاثیر عوامل موثر بر بهکارگیری بازاریابی دیجیتال در روابط بینشرکتی (B2B) و تاثیر آنها بر مزیترقابتی شرکتهای کوچک و متوسط استان کردستان انجام شدهاست. پژوهش حاضر با توجه به نوع و شیوه گردآوری دادهها یک پژوهش کمی و با توجه به اهداف، یک مطالعه کاربردی و از نظر نوع گردآوری دادههای پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی می-باشد. روش جمع آوری دادهها از طریق پرسشنامه استاندارد میباشد. جامعه آماری پژوهش کلیه شرکتهای کوچک و متوسط استان کردستان (۱۵۰۰ شرکت) است که طبق جدول کرجسی و مورگان که بر اساس فرمول کوکران است حجم نمونه ۳۰۶ مورد به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد و بعد از پردازش های انجام شده روی دادهها، ۲۹۳ مورد مبنای تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. روش تحلیل دادههای پژوهش تحلیل آماری توصیفی و نیز در بخش آمار استنباطی، روش تحلیل معادلات ساختاری (SEM) بود. این تحقیق تاثیر عوامل تکنولوژیکی، سازمانی و محیطی را بر بهکارگیری بازاریابی دیجیتال در روابط بینشرکتی مورد مطالعه قرار داد. نتایج نشان داد که بهکارگیری بازاریابی دیجیتال در روابط بینشرکتی شرکتهای کوچک و متوسط استان کردستان از هر سطح از آن تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار گرفتهاست. یافتههای تحقیق نشان داد که حمایت مدیریت ارشد، فشار شریک تجاری و حمایت دولت بر بهکارگیری بازاریابی دیجیتال در روابط بینشرکتی (B2B) تاثیر گذاشتهاند و همچنین بهکارگیری بازاریابی دیجیتال در روابط بینشرکتی بر مزیت رقابتی تاثیر دارد. در این پژوهش با روشن شدن عوامل مختلفی که بر بهکارگیری بازاریابی دیجیتال در روابط بینشرکتی تاثیر میگذارند تاثیر آنها بر مزیت رقابتی در شرکتهای کوچک و متوسط استان کردستان تعیین میشود و در نهایت شرکتها میتوانند از عوامل شناسایی شده برای ایجاد مزیت رقابتی استفاده کنند. این پژوهش اهمیت و ضرورت بهکارگیری بازاریابی دیجیتال در روابط بینشرکتی را مشخص میکند و موجب تقویت شرکتهای کوچک و متوسط استان کردستان میشود و علاوه بر این به رشد و توسعه اقتصادی در استان کمک میکند.
-
تاثیر هوش تجاری در دستیابی به مزیت رقابتی پایدار مطالعه تحلیلی نمونهای از مدیران آژانسهای گردشگری شهرستان سلیمانی
1402هوش تجاری به زیرساخت رویهای و فنی اشاره دارد که دادههای تولید شده توسط فعالیتهای یک شرکت را جمع آوری، ذخیره و تجزیه و تحلیل میکند. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر هوش تجاری بر دستیابی به مزیت رقابتی پایدار مدیران آژانسهای گردشگری شهرستان سلیمانی است. در تحقیق حاضر جهت گردآوری دادهها از دو روش مطالعه کتابخانهای و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی آن توسط اساتید دانشگاه اقلیم کردستان تایید گردید؛ که پس از جمع آوری دادهها، جهت آزمون فرضیههای تحقیق از آزمون آماری تحلیل مسیر (مدل سازی معادلات ساختاری) با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS و Smart PLS استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که همبستگی مثبت و معنی داری میان کلیه مولفههای هوش تجاری و مزیت رقابتی پایدار وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل مسیر نشان داد که ویژگیهای وظایف محوله، متناسب بودن سیستم هوش تجاری و تاثیر عملکردی به ترتیب با مقادیر 175/0، 270/0 و 455/0 با مزیت رقابتی پایدار رابطه مثبت و معنی داری در سطح خطای یک درصد داشته، در حالی که ویژگیهای هوش تجاری و استفاده، مزیت رقابتی پایدار را به صورت مثبت و با مقادیر 103/0 و 090/0 و بدون اختلاف معنی دار پیش بینی کرد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که هوش تجاری میتواند عامل موثری در مزیت رقابتی پایدار آژانسهای گردشگری شهرستان سلیمانی باشد.
-
شناسایی چالش ها واستراتژی های مدیریت منابع انسانی صنعت مهمانپذیری در دوران کرونا مورد مطالعه هتل های جزیره کیش
1402شیوع کووید-19 به عنوان یک بحران جهانی، تاثیرات وسیعی بر صنعتهای مختلف ایجاد کرده است. در این میان، صنعت هتلداری به طور قابلتوجهی تحت تاثیر این بحران قرار گرفته و چالش های متعددی را برای کلیه بخش های این صنعت از جمله مدیریت منابع انسانی آن ایجاد نموده است. ویژگیهای منحصربهفرد جزیره کیش، شامل جغرافیای ویژه، منابع طبیعی، امکانات تفریحی و توریستی، وابستگی به گردشگری و صنعت مهمانپذیری، و همچنین شرایط ویژه مالی و اقتصادی، سبب دوچندان شدن چالشهای بحران کووید-۱۹ در این منطقه شده است. پایان نامه حاضر با هدف شناسایی چالش های ناشی از کووید-19 برمدیریت منابع انسانی در صنعت هتلداری جزیره کیش و شناسایی استرتژی های متقابل ، تلاش دارد تا چالشها و استراتژی های مدیریتی در مقابله با این بحران را مورد بررسی قرار دهد. برای انجام این پژوهش، روش تحقیق کیفی و مطالعه موردی انتخاب شده است . جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران ارشد هتلهای جزیره کیش بوده که با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شده وسپس با انجام مصاحبههای نیمه ساختار یافته، دیدگاهها و تجربیات مدیران ارشد در مواجهه با چالشهای منابع انسانی در شرایط کووید-19 وهمچنین استراتژی های متقابل جمعآوری شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد که بحران کووید-۱۹ چالش های متعددی را برای مدیریت منابع انسانی هتلهای جزیره کیش و در سه سطح فردی، سازمانی ، محیطی ایجاد نموده است. چالشهایی از قبیل ترس از کرونا ،بیمار شدن کارکنان ،عدم تطبیق کارکنان با شرایط جدید ، افزایش حجم کار کنان ،مدیریت جبران خدمات ،سازماندهی ،مدیریت نگهداشت منابع انسانی ،مشکلات اقتصادی هتل ها،آموزش پرسنل جدید و مدیریت بحران ، موقعیت خاص جغرفیایی کیش،کمبود نیرو ماهر در کیش،ماهیت مخرب کرونا ،،مشکلات سیاسی وعدم حمایت دولت از صنعت هتلداری و... مشاهده شدند. استراتژیهای ترتیب دادهشده و متناسب با شرایط کرونا نیز در سه سطح فردی ، سازمانی و محیطی بودند.استراتژی هایی از قبیل آموزش وتوانمند سازی کارکنان،ارتقاء سلامت روحی وانگیزه کارکنان ، مهارت های مدیریتی مدیران ،استراتژی های جبران خدمات ومشوق های مادی ومعنوی،تفویض اختیارات بیشتر،کاهش هزینه های هتل، حمایت های روحی وعاطفی ومالی ،تدوین دستوالعمل های جدید، انعطافپذیری در وظایف و... مشاهده شدند. نتایج این پژوهش نهتنها به تفهیم بهتر اثرات بحران کرونا بر صنعت هتلداری کمک میکند، بلکه استراتژیهای موثر برای مدیریت منابع انسانی در شرایط بحرانی را به مدیران و صاحبان هتلها ارائه کرده و میتواند به عنوان یک الگوی کلی برای مدیریت منابع انسانی صنعت هتلداری در سایر مناطق نیز مورد استفاده قرار گیرند.
-
تابآوری زنجیره تامین پایدار در صنعت فرش (مطالعه موردی فرش دستباف بیجار)
1401در سالیان اخیر با توجه به افزایش جهانی شدن و رقابت بالا در بازارهای جهانی، یکی از مهمترین موضوعات مورد بررسی زنجیره تامین میباشد. تابآوری زنجیره تامین به علت بروز اختلالات ناشی از مخاطرات طبیعی، جنگ، تحریم و اختلالات عمدی به عنوان موضوعی کاربردی و موثر در تحقیقات اخیر مورد بررسی قرار گرفته است. از سوی دیگر با توجه به بحرانهای اجتماعی و زیستمحیطی، زنجیره تامین پایدار به یک موضوع موثر بر کسب و کار و فرآیندهای سازمانی تبدیل شده است. با توجه به تحولات بازارهای جهانی و تحریم های اعمال شده بر تجارت بین المللی، صادرات کشور به ویژه در حوزه صنایع دستی و فرش دستباف بحران های فراوانی را در پیش رو داشته است. لذا هدف از پژوهش حاضر ارائه مدلی مفهومی برای تابآوری زنجیره تامین پایدار در صنعت فرش دستباف در حوزه فرش دستباف بیجار میباشد که در ده سال گذشته رو به افول است. این پژوهش به شیوه پژوهش های کیفی و با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی انجام گرفته است. جامعه مورد بررسی افراد فعال در زنجیره تامین فرش دستباف در شهرستان بیجار در استان کردستان بوده و علاوه بر بررسی و مطالعهی مقالات به روز مرتبط با این موضوع، با استفاده از نمونه گیری گلوله برفی افراد نمونه انتخاب شده اند و ابزار جمعآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختار یافته میباشد. به منظور اعتبارسنجی، نتایج به دست آمده با بررسی اساتید مربوطه و افراد خبره مشغول به فعالیت به بحث گذاشته شده وتایید شده است. در نهایت با بررسی ابعاد پایداری زنجیره تامین فرش دستباف این مطالعه نشان میدهد مولفههای چابکی زنجیره تامین، فرهنگ مدیریت ریسک، همکاری تامینکنندگان و اصول طراحی زنجیره تامین از مهمترین عوامل در تابآوری این هنر-صنعت میباشد
-
An Analysis to Understanding the Effect Of Job Satisfaction On Employee Retention (Case Study: Private and Public Companies in Kurdistan Region of Iraq)
1401Learning about factors that influence staff retention and ways of improving it can help organizations avoid the inconvenience of high attrition. The employee’s job satisfaction and retention are the main factors for the success and survival of any firm. No one can measure the level of satisfaction an individual gets while he performs his work. But there are factors which directly or indirectly affect the satisfaction level of employees at workplace. Companies that build work environments that attract, motivate, and retain talented employees will be better positioned to succeed in today’s competitive business world that demands quality and cost-efficiency. The main challenges that organizations are facing today is not only managing its human resources but also satisfying and retaining them. Therefore, the current study attempts to explore the relationship between job satisfaction and employee retention. The research is a quantitative research in terms of practical purpose and in terms of strategy. According to the investigation of the relationship between two variables, the research can be classified as correlational research. According to the method of data collection, the research is of a descriptive-survey type. The statistical population of the present study includes all employees of private and public companies in the Kurdistan region of Iraq. The sampling tool is a standard questionnaire, which after performing face validity with the help of respected professors of the faculty, its construct validity was confirmed with the help of SmartPLS software. Reliability was calculated and confirmed using Cronbach's alpha. A structural model was used to investigate the relationship between research variables. A simple random sampling method was used. Results showed that employees are satisfied by a good Compensation, Job Content, opportunity for promotion, good working relationships with colleagues and supervisor. According to the results there is positive relationship between job satisfaction and employee retention
-
بررسی رابطه قابلیتهای بازاریابی اینترنتی و رشد بازارهای داخلی (مورد مطالعه: شرکتهای کوچک تا متوسط اقلیم کردستان عراق)
1401اینترنت یک فناوری درحالتوسعه است که محیط متفاوتی را برای فعالیتهای بازاریابی و گسترش روابط تجاری فراهم ساخته و بنابراین ارزیابی تاثیرات اینترنت بر شرکتهای فعال در بازارهای یک بخش در حال رشد از بدنه دانش بازاریابی و مدیریت شرکتهای داخلی است. پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه قابلیتهای بازاریابی اینترنتی و رشد بازارهای داخلی در شرکتهای کوچک تا متوسط اقلیم کردستان عراق است. پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر راهبرد جزو تحقیقات کمی است. با توجه به بررسی رابطه دو متغیر، تحقیق را میتوان جزو تحقیقات همبستگی دستهبندی نمود. با توجه به نحوه جمعآوری دادهها پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل مدیران ارشد، مدیران میانی، مدیران بازاریابی و کارمندان ارشد شرکتهای کوچک تا متوسط اقلیم کردستان عراق است. ابزار نمونهبرداری پرسشنامه استاندارد است که بعد از انجام روایی صوری با کمک اساتید محترم دانشکده، به کمک نرمافزار اسمارت پی آل اس روایی سازه آن مورد تائید قرار گرفت. پایایی به کمک آلفای کرونباخ محاسبه و تائید شد. برای بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش از مدل ساختاری استفاده شد. از روش نمونهگیری تصادفی ساده استفادهشده است. یافتههای پژوهش تائید کننده رابطه معنیدار و قابلیتهای بازاریابی اینترنتی بر رشد بازارهای داخلی است. نتایج پژوهش بیانگر آن است که بهکارگیری قابلیتهای بازاریابی اینترنتی در فعالیتهای بازاریابی داخلی سبب دسترسی بیشتر به این بازارها و همچنین رشد این بازارهای میشود. به این معنی که بهکارگیری اینترنت در فعالیتهای تبلیغاتی، فروش آنلاین و تحقیقات بازار سبب افزایش فروش به مشتریان داخلی و افزایش مشتریان جدید در این بازارها میشود.
-
بررسی رابطه قابلیتهای بازاریابی اینترنتی و رشد بازارهای داخلی (مورد مطالعه: شرکتهای کوچک تا متوسط اقلیم کردستان عراق)
1401اینترنت یک فناوری درحالتوسعه است که محیط متفاوتی را برای فعالیتهای بازاریابی و گسترش روابط تجاری فراهم ساخته و بنابراین ارزیابی تاثیرات اینترنت بر شرکتهای فعال در بازارهای یک بخش در حال رشد از بدنه دانش بازاریابی و مدیریت شرکتهای داخلی است. پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه قابلیتهای بازاریابی اینترنتی و رشد بازارهای داخلی در شرکتهای کوچک تا متوسط اقلیم کردستان عراق است. پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر راهبرد جزو تحقیقات کمی است. با توجه به بررسی رابطه دو متغیر، تحقیق را میتوان جزو تحقیقات همبستگی دستهبندی نمود. با توجه به نحوه جمعآوری دادهها پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل مدیران ارشد، مدیران میانی، مدیران بازاریابی و کارمندان ارشد شرکتهای کوچک تا متوسط اقلیم کردستان عراق است. ابزار نمونهبرداری پرسشنامه استاندارد است که بعد از انجام روایی صوری با کمک اساتید محترم دانشکده، به کمک نرمافزار اسمارت پی آل اس روایی سازه آن مورد تائید قرار گرفت. پایایی به کمک آلفای کرونباخ محاسبه و تائید شد. برای بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش از مدل ساختاری استفاده شد. از روش نمونهگیری تصادفی ساده استفادهشده است. یافتههای پژوهش تائید کننده رابطه معنیدار و قابلیتهای بازاریابی اینترنتی بر رشد بازارهای داخلی است. نتایج پژوهش بیانگر آن است که بهکارگیری قابلیتهای بازاریابی اینترنتی در فعالیتهای بازاریابی داخلی سبب دسترسی بیشتر به این بازارها و همچنین رشد این بازارهای میشود. به این معنی که بهکارگیری اینترنت در فعالیتهای تبلیغاتی، فروش آنلاین و تحقیقات بازار سبب افزایش فروش به مشتریان داخلی و افزایش مشتریان جدید در این بازارها میشود.
-
تاثیر قابلیت یادگیری و جو خلاق بر تابآوری شرکتهای کوچک و متوسط با نقش میانجی نوآوری
1401با توجه به شرایط حاکم بر کشور در سنوات اخیر و ایجاد بحران های پیاپی نظیر پاندمی کرونا، تحریم های اقتصادی، بحران ارزی و کاهش ارزش پول ملی و .... و لزوم تاب آوردن کسبوکارهای کوچک و متوسط بهعنوان ستون فقرات اقتصاد جامعه دربرابر این بحران ها و ایضاً نامگذاری سال 1401 به نام سال تولید، دانشبنیان و اشتغال آفرین برآن شدیم، با در نظر گرفتن تاثیر متغیرهای یادگیری، جوخلاق و نوآوری بر تاب آوری که به صورت منفرد یا جمعی از عناصر ذاتی هر کسبوکار دانشبنیانی می باشند؛ به بررسی عوامل موثر بر ظرفیت تاب آوری شرکت های کوچک و متوسط با تمرکز بر شرکت های دانشبنیان در پژوهش حاضر بپردازیم. جامعه ی پژوهش حاضر شرکت های دانشبنیان شهرک های صنعتی استان کرمانشاه به تعداد 64 شرکت از انواع نوپا و تولیدی نوع اول و دوم می باشد. از این میان تعداد اعضای هیئتمدیرهی آنها در سال 1401 تعداد 170 نفر مشخصشد و به منظور سنجش متغیرهای یادشده به ترتیب از پرسشنامه های Wijand et al. (2012), Koval (2013), Coles and Rundenbrook (2007) and Connor and Davidson (2009). استفاده گردید. تعداد 118 پرسشنامه مطابق با حجم نمونه بدست آمده از فرمول کوکران توزیع گردید و داده های بدست امده بعد از سنجش پایایی توسط آزمون آلفای کرونباخ که نتایج آن بالای 70 بدست آمد توسط نرم افزار اسمارت پی ال اس تحلیل گردید که بجز یکی از فرضیات، الباقی فرضیات پزوهش تایید گردید و نتیجه بعمل آمد که جو خلاق، نوآوری هر کدام بطور مثبت و معناداری با تاب آوری ارتباط داشته و نوآوری بعنوان متغیر میانجی رابطه مثبت و معناداری در بین یادگیری و جو خلاق بعنوان متغیرهای مستقل و تاب آوری بهعنوان متغیر وابسته دارد.
-
تاثیر قابلیت یادگیری و جو خلاق بر تابآوری شرکتهای کوچک و متوسط با نقش میانــجی نوآوری (مطالعهی موردی: شرکتهای دانشبنیان شهرکهای صنعتی کرمانشاه)
1401با توجه به شرایط حاکم بر کشور در سنوات اخیر و ایجاد بحران های پیاپی نظیر پاندمی کرونا، تحریم های اقتصادی، بحران ارزی و کاهش ارزش پول ملی و .... و لزوم تاب آوردن کسبوکارهای کوچک و متوسط بهعنوان ستون فقرات اقتصاد جامعه دربرابر این بحران ها و ایضاً نامگذاری سال 1401 به نام سال تولید، دانشبنیان و اشتغال آفرین برآن شدیم، با در نظر گرفتن تاثیر متغیرهای یادگیری، جوخلاق و نوآوری بر تاب آوری که به صورت منفرد یا جمعی از عناصر ذاتی هر کسبوکار دانشبنیانی می باشند؛ به بررسی عوامل موثر بر ظرفیت تاب آوری شرکت های کوچک و متوسط با تمرکز بر شرکت های دانشبنیان در پژوهش حاضر بپردازیم. جامعه ی پژوهش حاضر شرکت های دانشبنیان شهرک های صنعتی استان کرمانشاه به تعداد 64 شرکت از انواع نوپا و تولیدی نوع اول و دوم می باشد. از این میان تعداد اعضای هیئتمدیرهی آنها در سال 1401 تعداد 170 نفر مشخصشد و به منظور سنجش متغیرهای یادشده به ترتیب از پرسشنامه های Wijand et al. (2012), Koval (2013), Coles and Rundenbrook (2007) and Connor and Davidson (2009). استفاده گردید. تعداد 118 پرسشنامه مطابق با حجم نمونه بدست آمده از فرمول کوکران توزیع گردید و داده های بدست امده بعد از سنجش پایایی توسط آزمون آلفای کرونباخ که نتایج آن بالای 70 بدست آمد توسط نرم افزار اسمارت پی ال اس تحلیل گردید که بجز یکی از فرضیات، الباقی فرضیات پزوهش تایید گردید و نتیجه بعمل آمد که جو خلاق، نوآوری هر کدام بطور مثبت و معناداری با تاب آوری ارتباط داشته و نوآوری بعنوان متغیر میانجی رابطه مثبت و معناداری در بین یادگیری و جو خلاق بعنوان متغیرهای مستقل و تاب آوری بهعنوان متغیر وابسته دارد.
-
تاثیر اعتماد بر همکاری بین سازمانی با نقش میانجیگر تسهیم منابع
1401نظر به اینکه شرکتها از منابع استفاده میکنند و ترکیبی از منابع فنی، مالی و سایر منابع همیشه در یک شرکت تجاری مورد نیاز است و همچنین هیچ شرکتی تمام منابع مورد نیاز را ندارد، برخی از منابع را باید با تسهیم منابع با سایر شرکتها به دست آورد. در این مورد که شرکتها منابع را در اختیار دیگر شرکتها قرار میدهند، محصولات و خدمات یک شرکت به منابعی برای سایر شرکتها تبدیل میشوند. بعد منابع روابط تجاری به دلیل تاثیر آن بر عملکرد شرکت یکی از ابعاد مهم است. روابط بین شرکتی، منابع شرکتهای مختلف را به هم گره میزند. یک رابطه، منابع خاص ارائهدهنده را به منابع خاصی از کاربر مرتبط میکند. مدیریت پیوندهای منابع در روابط بین شرکتها نه تنها به منظور ایمن کردن دسترسی و انتقال منابع موجود، بلکه برای توسعه منابع بسیار مهم است. تغییرات سریع در فناوری، محیط رقابتی، استراتژیهای شرکت و سایر فشارها باعث شده است که بسیاری از شرکتها به دنبال ادامه همکاری با سایر شرکتها باشند. این تلاشهای مشترک به عنوان راههای سریع برای پیشبرد تلقی میشود؛ به ویژه هنگامی که شرکت به دنبال منابع منحصر به فرم و پیشگام است. اعتماد یکی از شرطهای لازم برای اشتراک منابع بین شرکتی است و نظریه سرمایه اجتماعی نشان میدهد که اعتماد روانکننده و تسهیلگر رابطهای است که از چندین طبقهبندی تشکیل شده است. توافقنامههای همکاری افقی بین دو یا چند شرکت از همان مرحله زنجیره ارزش با هدف توسعه، تولید و یا توزیع مشترک محصولات تعریف میشود و درک اینکه اعتماد برای توسعه موفقیت همکاری بسیار مهم است، منجر به افزایش مطالعات شده است. سوال اصلی تحقیق این است که اعتماد بر همکاری شرکتها چه تاثیری دارد؟ برای پرداختن به این سوال مهم تحقیقاتی، این مطالعه با استفاده از دادههای نظرسنجی از 240 نفر از مدیران ارشد شرکتهای شهرک صنعتی بوعلی واقع در استان همدان، بر روی همکاری بین شرکتها تمرکز میکند که تسهیم منابع به عنوان یک مکانیزم واسطهای مهم که از طریق آن، اعتماد بر همکاری بین شرکتها اثر میگذارد، در نظر گرفته میشود. در این پژوهش برای تعیین مبانی نظری و پیشینهی پژوهش از شیوه کتابخانهای و همچنین جستجو از طریق منابع الکترونیکی استفاده شده است. همچنین برای جمع آوری داده های پژوهش از ابزار پرسشنامه استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش از نسخه 26 نرمافزار آموس برای تدوین مدل معادلان ساختاری و اسپیاساس نسخه 26 برای آمار توصیفی استفاده شده است. با توجه به مدل مفهومی پژوهش، 18 فرضیه در نظر گرفته شده است که از این فرایض، 15 فرضیه تایید و 3 فرضیه رد شده است که شرح آن به طور تفصیلی در فصل 5 آورده شده است.
-
تاثیر ویژگیهای مشتری و کانال فروش بر رفتار خرید آنلاین مشتریان پوشاک آقایان: مورد مطالعه بازار پوشاک آقایان در اقلیم کردستان عراق
1401هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ویژگیهای مشتری و کانال فروش بر رفتار خرید آنلاین مشتریان پوشاک آقایان در کردستان عراق است. پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر راهبرد جزو تحقیقات کمی است. پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر راهبرد جزو تحقیقات کمی است. با توجه به بررسی رابطه دو متغیر، تحقیق را میتوان جزو تحقیقات همبستگی دستهبندی نمود. با توجه به نحوه جمعآوری دادهها پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل مشتریانی است که تجربه خرید آنلاین از طریق سایتهای خرید اینترنتی مورد استفاده در اقلیم کردستان عراق را داشتهاند. ابزار نمونهبرداری پرسشنامه استاندارد است که بعد از انجام روایی صوری با کمک اساتید محترم دانشکده، به کمک نرمافزار اسمارت پی آل اس روایی سازه آن مورد تائید قرار گرفت. پایایی به کمک آلفای کرونباخ محاسبه و تائید شد. برای بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش از مدل ساختاری استفاده شد. از روش نمونهگیری در دسترس استفاده شده است. یافتههای پژوهش تائید کننده رابطه معنیدار و تاثیرگذاری ویژگیهای مشتری، کانال فروش، رفتار و جهتگیری خریدار و تغییر کانال فروش بر رفتار خرید آنلاین مشتریان است و از طرف دیگر متغییرهای جمعیتی و متغییرهای عمومی رابطه معنیداری بر رفتار خرید آنلاین مشتریان اقلیم کردستان عراق ندارند.
-
بررسی تاثیر قابلیتهای مدیریت دانش بر نوآوری محصول با نقش میانجی ظرفیت دانش و تعدیلگر پذیرش ریسک سازمانی
1400با توجه به تغییرات سریع، سازمان ها دریافته اند که کاربرد موثر از منابع دانش متعدد و گسترده این توانایی را به آنها می دهد که نوآوری ایجاد کنند و پاسخگوی انتظارات و نیازهای جدید مصرف کنندگان و همچنین تحولاتی که در شرایط رقابتی و تکنولوژیک پیش می آید، باشند. مدیریت دانش تصمیم گیری با کیفیت بالاتر را تایید کرده و اطمینان می دهد که ارزش ها و مشارکت دارایی های ذهنی به اندازه کافی کارا بوده و باعث بهربرداری می شود. هدف این مطالعه بررسی تاثیر قابلیتهای مدیریت دانش بر نوآوری محصول با نقش میانجی ظرفیت دانش و تعدیلگر پذیرش ریسک سازمانی در شرکت های صنایع غذایی استان گیلان می باشد. در پژوهش حاضر برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه های استاندارد استفاده شده و همچنین از بین جامعه آماری شامل کارشناسان و مدیران شرکت های صنایع غذایی استان گیلان، تعداد 400 نفر براساس جدول مورگان بعنوان نمونه آماری از طریق نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. تحلیل آماری مورد استفاده این پژوهش روش توصیفی و آزمون معادلات ساختاری براساس نرم افزار ایموس است. نتایج نشان می دهد که قابلیت های مدیریت دانش بر ظرفیت جذب دانش و نوآوری محصول تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین ظرفیت جذب دانش در ارتباط بین قابلیت های مدیریت دانش و نوآوری محصول نقش مانجی را ایفا می کند. از طرفی نتایج پژوهش نشان می دهد قابلیتهای مدیریت دانش با نقش تعدیلگر پذیرش ریسک سازمانی بر نوآوری محصول تاثیر معناداری دارند. شرکت ها با استفاده از اشتراک گذاری اطلاعات، دانش تکنولوژیک جدید و ویادگیری از الگوها و مدل ها می توانند نوآوری محصول داشته باشند.
-
بررسی تاثیر قابلیتهای مدیریت دانش بر نوآوری محصول با نقش میانجی ظرفیت دانش و تعدیلگر پذیرش ریسک سازمانی
1400با توجه به تغییرات سریع، سازمان ها دریافته اند که کاربرد موثر از منابع دانش متعدد و گسترده این توانایی را به آنها می دهد که نوآوری ایجاد کنند و پاسخگوی انتظارات و نیازهای جدید مصرف کنندگان و همچنین تحولاتی که در شرایط رقابتی و تکنولوژیک پیش می آید، باشند. مدیریت دانش تصمیم گیری با کیفیت بالاتر را تایید کرده و اطمینان می دهد که ارزش ها و مشارکت دارایی های ذهنی به اندازه کافی کارا بوده و باعث بهربرداری می شود. هدف این مطالعه بررسی تاثیر قابلیتهای مدیریت دانش بر نوآوری محصول با نقش میانجی ظرفیت دانش و تعدیلگر پذیرش ریسک سازمانی در شرکت های صنایع غذایی استان گیلان می باشد. در پژوهش حاضر برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه های استاندارد استفاده شده و همچنین از بین جامعه آماری شامل کارشناسان و مدیران شرکت های صنایع غذایی استان گیلان، تعداد 400 نفر براساس جدول مورگان بعنوان نمونه آماری از طریق نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. تحلیل آماری مورد استفاده این پژوهش روش توصیفی و آزمون معادلات ساختاری براساس نرم افزار ایموس است. نتایج نشان می دهد که قابلیت های مدیریت دانش بر ظرفیت جذب دانش و نوآوری محصول تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین ظرفیت جذب دانش در ارتباط بین قابلیت های مدیریت دانش و نوآوری محصول نقش مانجی را ایفا می کند. از طرفی نتایج پژوهش نشان می دهد قابلیتهای مدیریت دانش با نقش تعدیلگر پذیرش ریسک سازمانی بر نوآوری محصول تاثیر معناداری دارند. شرکت ها با استفاده از اشتراک گذاری اطلاعات، دانش تکنولوژیک جدید و ویادگیری از الگوها و مدل ها می توانند نوآوری محصول داشته باشند.
-
ارزیابی تاثیر مشارکت و اعتماد بر استقرار برند تجارت منصفانه صنایع دستی استان کردستان (مورد مطالعه: فعالان صنایع دستی شهرستان مریوان و شهر سنندج)
1400تجارت منصفانه یکی از بدیل های تجارت است که با اهمیت یافتن عدالت اجتماعی به عنوان یکی از اهداف توسعه پایدار در چاچوب یک نهضت اجتماعی با اقبال زیادی به ویژه در کشورهای کمتر توسعه یافته جنوبگان مانند ایران که از میراث غنی در زمینه صنایع دستی برخوردار هستند روبرو شده است. و شناخت و تبیین مولفه ها و عوامل موثر بر آن مورد توجه محققان و برنامه ریزان توسعه ای قرار گرفته است. در بستر چنین ضرورتی تحقیق حاضر با هدف بررسی دیدگاه صنعتگران نسبت به اصول برند تجارت منصفانه و اثرات اعتماد و مشارکت بر ان انجام گردید. بدین منظور تحقیق با روش کمی و مبتنی بر داده هایی که با استفاده از پرسشنامه هایی که میان فعالان صنایع دستی در سال های 97 و 98 در دو شهرستان سنندج و مریوان جعع اوری شد.بعد از توزیع و گردآوری پرسشنامه،داده های گردآوری شده به وسیله ی نرم افزارهای آموس و spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که از دیدگاه صنعت گران اصول رعایت موازین محیط زیستی به علت وابستگی صنایع دستی به آنها، و ارتقای فرصت های درامدی برای ارتقای رفاه خانوادگی از مهمترین مواردی هستند که رعایت انها می تواند استقرار برند تجارت منصفانه را تسریع بخشد. نتایج همچنین نشان داد که به علت روابط بین مشارکت و اعتماد و بین مشارکت با اصول استقرار برند تجارت منصفانه، این روند با تدوین یک برنامه مشارکتی هدفمند و توانمندساز و همچنین توسعه روابط بین بخش های دولتی و مردم و همدلی با انها بیشتر تسهیل خواهد شد. بر همین اساس پیشنهاداتی برای گنجاندن برنامه های محیط زیستی و همچنین آموزش های توانمندساز در برنامه های مرتبط با استقرار برند تجارت منصفانه در زمینه صنایع دستی پیشنهاد گردید.
-
پیشینه ها و پیامدهای هویت برند دانشگاه (موردمطالعه: دانشگاه کردستان)
1400هدف اصلی پژوهش حاضر مشخص نمودن میزان تاثیر پیشینه ها و پیامدها بر هویت برند دانشگاه کردستان هست. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به تعداد 11000 نفر و همچنین اساتید دانشگاه کردستان به تعداد 363 نفر که در سال تحصیلی 1400-1399 مشغول به تحصیل و تدریس بوده اند. روش نمونه گیری به شکل طبقه ای بوده و با استفاده از جدول مورگان تعداد 372 نفر از دانشجویان و 100 نفر از اساتید به عنوان نمونه آماری تعیین گردیدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد استفاده شده است. این پرسشنامه دارای 50 سوال هست و مشتمل بر9 مولفه(پیشنهادها برای بهبود، مشارکت در فعالیت های آتی، وابستگی دانشگاه، مقاصد حمایتی، شخصیت برند، اعتبار برند، دانش برند، ارتباطات برند و هویت برند) بوده است. طیف پاسخ دهی به سوالات، لیکرت5 درجه ای نمره گزاری شده است. جهت بررسی روایی پرسشنامه ها، از روش روایی محتوایی استفاده شده و پایایی آن ها نیز پس از مطالعه مقدماتی توسط تکنیک های آماری(آلفای کرونباخ) و با کمک نرم افزار SPSS سنجیده شده است، که 89/0 محاسبه شده است.همچنین داده های گردآوری شده در دو سطح توصیفی به صورت( فراوانی، فراوانی درصدی، تراکمی و نمودار) با نرم افزار spss و استنباطی(با روش معادلات ساختاری(SEM) و با استفاده از نرم افزار PLS ) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج تجزیه وتحلیل نشان داد که: شخصیت برند و دانش برند دانشگاه بر هویت برند دانشگاه از دیدگاه اساتید و دانشجویان تاثیر معنادار دارد و اعتبار برند دانشگاه از دیدگاه اساتید بر هویت برند دانشگاه تاثیر معنادار ندارد ولی از دیدگاه دانشجویان تاثیر معنادار دارد. هویت برند دانشگاه بر مقاصد حمایتی از دیدگاه اساتید و دانشجویان تاثیر معنادار دارد. هویت برند دانشگاه بر وابستگی دانشگاه و مشارکت در فعالیت های آتی و پیشنهادهایی برای بهبود از دیدگاه اساتید تاثیر معنادار ندارد. ولی از دیدگاه دانشجویان تاثیر معنادار دارد و همچنین ارتباطات خود برند بر رابطه هویت برند بر مشارکت در فعالیت های آتی، مقاصد حمایتی، وابستگی دانشگاه از دیدگاه اساتید و دانشجویان اثر معنادار تعدیلی ندارد.
-
نقش اعتماد بین سازمانی در مزیت رقابتی و عملکرد شرکتی مورد مطالعه: شرکت های صنعتی استان کردستان
1400هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه نقش اعتماد بین سازمانی در مزیت رقابتی و عملکرد شرکتی در شرکت های صنعتی استان کردستان است. پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر راهبرد جزو تحقیقات کمی است. با توجه به بررسی رابطه دو متغیر، تحقیق را می توان جزو تحقیقات همبستگی دسته بندی نمود. با توجه به نحوه جمع آوری داده ها پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل شرکت های فعال صنعتی در استان کردستان است. ابزار نمونه برداری پرسشنامه استاندارد است که بعد از انجام روایی صوری با کمک اساتید محترم دانشکده، به کمک نرم افزار اسمارت پی ال اس روایی سازه آن مورد تائید قرار گرفت. پایایی به کمک آلفای کورنباخ محاسبه و تائید شد. برای بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش از آزمون رگرسیون و مدل ساختاری استفاده شد. همچنین از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. یافته های پژوهش تائید کننده رابطه معنی دار و تاثیرگذاری اعتماد بین سازمانی بر عملکرد شرکت با توجه به متغیر میانجی مزیت رقابتی در شرکت های صنعتی استان کردستان است.
-
بررسی تاثیر تبلیغات شفاهی الکترونیکی بر قصد بازدید گردشگری سلامت از ایران: مورد مطالعه گردشگران سلامت اقلیم کردستان عراق
1400مقدمه: یکی از نخستین سوالاتی که در ذهن برنامه ریزان این صنعت، سیاست گزاران، محققان و علاقه مندان آن شکل می گیرد این است که چرا گردشگران مقصد مشخصی را برای سفر خود انتخاب می کنند امروزه صنعت گردشگری، نه تنها فعالیتی فراغتی و تفریحی محسوب می شود، بلکه از مهمترین بخش های کسب و کار در اقتصاد جهانی به شمار می رود. گردشگری اقسام گوناگونی دارد گردشگری سلامت یکی از انواع گردشگری است. این گردشگری نوعی مسافرت است که افزون بر تفریح، فراغت، آسایش، سلامت و مراقبت های پزشکی را نیز به دنبال دارد روش شناسی: در این پژوهش 150 نفر داوطلب جهت پاسخ به پرسشنامه انتخاب شدند. پرسشنامه شامل سه خصوصیت اعتماد، تبلیغات شفاهی الکترونیک، و قصد بازدید گردشگری بوده است. جهت آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و مدل سازی معادلات ساختاری رویکرد واریانس محور استفاده می شود. لازم به ذکر است این تحلیل ها در سطح اطمینان 95 درصد و با کمک نرم افزارهای SPSS و Smart PLS انجام می-شود نتایج: نتایج بدست آمده نشان داد که فرضیه های اول، دوم، سوم، چهارم تایید شدند و فرضیه های پنجم تا نهم ارتباط معناداری پیدا نشد. بنابر نتایج تبلیغات شفاهی الکترونیکی بر قصد بازدید گردشگری سلامت از ایران تاثیر معنی دار دارد. همچنین معنی داری ارتباط تبلیغات شفاهی الکترونیکی بر اعتماد اثبات شد. بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان دادند که این رابطه میانجی گری اعتماد یک رابطه معنادار جزئی است. در نتیجه خود تبلیغات بدون جلب اعتماد جامعه باز هم تا حدودی تاثیرگذار خواهد بود اما فاکتور اصلی در تاثیرگذاری تبلیغات اعتماد است که باید افزایش یابد. از سوی دیگر در تحقیقات به عمل امده مشخص شد که دو فاکتور جنسیت و درآمد افراد هیچ تاثیر معنادار و به عبارتی خاصیت هم افزایی در بین اعتماد و قصد گردشگری سلامت، و تبلیغات شفاهی و قصد گردشگری سلامت وجود ندارد.
-
نقش کیفیت اقدامات بازاریابی دیجیتال در خلق ارزش برای مشتری، موردمطالعه: مشتریان فروشگاه های آنلاین اقلیم کردستان عراق
1400توسعه و پیشرفت در جوامـع مختلـف، جهانی سازی گسـترده، بین المللی شـدن شرکت ها و ادغـام بازاریـابی و توسـعۀ فناوری های نوآورانه باعث شده است محیط های تجاری به سرعت تغییر کنند. بر این اساس در دهه اخیر شرکت ها در یک محیط رقابتی جدید و پیچیده فعالیت می کنند که در آن مشتریان به طور مستمر خواستار خلق ارزش هستند. یکی از مهم ترین فرصت هایی که می تواند در خلق ارزش به سیستم های خدماتی و فروشگاه ها کمک کند بازاریابی الکترونیکی یا دیجیتال است. مطالعه حاضر درصدد است تاثیر اقدامات بازاریابی دیجیتال را بر خلق ارزش برای مشتری را در فروشگاه های آنلاین بررسی نمایید. با توجه به گسترش روزافزون اینترنت در جهان و نیز در اقلیم کردستان و همچنین دیجیتالی شدن بازارهای جهانی در خریدوفروش کالاها و خدمات ازیک طرف و اهمیت جذب مشتری و خلق ارزش توسط آن در بازارهای دیجیتال از سوی دیگر ضرورت تحقیق حاضر را نمایان می سازد ضرورت دیگر انجام این تحقیق این است که با توجه به شرایط موجود اقلیم کردستان وابستگی این اقلیم به کشورهای همسایه و نیز وجود ویروس کرونا که باعث محدودیت در خریدوفروش حضوری کالا و خدمات شده، میزان تاثیرگذاری فناوری دیجیتال و تاثیر آن برجذب مشتری و نبود تحقیق در این راستا در اقلیم کردستان از ضرورت های دیگر انجام این تحقیق است. در تحقیق حاضر برای گردآوری اطلاعات از سه روش مطالعه کتابخانه ای، مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه های محقق ساخته استفاده می شود برای انجام مصاحبه از نظرات مشتریان فروشگاه های آنلاین اقلیم کردستان استفاده می شود. پس از جمع آوری کامل اطلاعات، جهت آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و مدل سازی معادلات ساختاری رویکرد واریانس محور استفاده می شود. لازم به ذکر است این تحلیل-ها در سطح اطمینان 95 درصد و با کمک نرم افزارهای SPSS و Smart PLS انجام می شود. نتایج تحلیل داده ها نشان داد انواع اقدامات بازاریابی دیجیتال شامل محصول، ترفیع، مکان، قیمت، حریم خصوصی، شخصی سازی، خدمات مشتری، انجمن، سایت و امنیت و ارتقای فروش هستند که بر اساس نتایج آزمون فریدمن بعد قیمت از اقدامات بازاریابی دیجیتال در اولویت اول قرار دارد. درنتیجه از دیدگاه پاسخگویان این راهکار بیشترین تاثیر را بر خلق ارزش مشتری دارد. همچنین بعد خدمات مشتری در رتبه دوم است و همچنین نتایج آزمون تی نشان داد کیفیت اقدامات بازاریابی دیجیتال بکار گرفته شده شامل محصول، ترفیع، مکان، قیمت، حریم خصوصی، سایت و امنیت بالاتر از حد متوسط است. همچنین نتایج نشان داد کیفیت اقدامات بازاریابی دیجیتال شامل مولفه های شخصی سازی، خدمات مشتری، انجمن و ارتقای فروش در حد متوسط و پایین تر قرار دارد.
-
تاثیر اشتراک دانش بین سازمانی و درون سازمانی بر مزیت رقابتی شرکت های موردمطالعه اقلیم کردستان عراق
1400محیط های تجاری امروز به شدت تحت تاثیر رقابت میان شرکت ها و تغییر مداوم در خواسته ها و نیازهای مشتریان است. مشتریان به طور روزافزون برای کسب محصولات و خدمات بهتر به شرکت ها، فشار می آورند و شرکت ها برای کسب مزیت رقابتی و توفیق در این محیط متلاطم و پیچیده قرار دهند تا بتوانند خواسته های مشتریان و نیازهای آنان را در مرکز توجه و فعالیت های کسب وکارشان را برطرف کنند. لذا هدف این پژوهش تاثیر اشتراک گذاری دانش بین سازمانی و درون سازمانی بر مزیت رقابتی شرکت های موردمطالعه اقلیم کردستان عراق می باشد. این پژوهش با روش نمونه گیری تصادفی و به شیوه کاربردی انجام گردیده است. نمونه گیری آماری آن شامل 102 نفر از رئیس شعبه و مدیر اقسام و معاون مدیرکل و خود مدیرکل شرکت های مختلف اقلیم کردستان عراق می باشد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده و به منظور تجزیه وتحلیل یافته ها در این مطالعه از روش های تحلیل آماری توصیفی و استنباطی استفاده شده و در آزمون فرضیات از روش معادلات ساختاری بهره گرفته شده است. نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل داده ها حاکی از آن است تاثیر اشتراک دانش بین سازمانی و درون سازمانی بر مزیت رقابتی تاثیر مثبت و معنی داری دارد. شرکت های اقلیم کردستان باید به طور پیوسته، شرایط محیطی را نظارت و ارزیابی کنند، تا بتوانند با استفاده از اشتراک گذاری دانش بین سازمانی و درون سازمانی، تغییرات در نیازها، ترجیحات و انگیزه های مشتری را شناسایی کنند و اقدامات لازم را انجام داده و همچنین اقدامات واکنش های رقبا را پیش بینی کنند. اشتراک دانش بین سازمانی و درون سازمانی، شرکت را قادر خواهد ساخت تا جهت های استراتژیک مناسب را ترغیب کنند، که منجر به ارائه ارزش برتر، رضایت مشتری و همچنین باعث کسب مزیت رقابتی شود.
-
اثرات بکارگیری بازاریابی تجربی در شکل گیری تجربه دلبستگی به مکان در گردشگران (مطالعه ای در صنعت گردشگری کردستان ایران و عراق)
1400شرکت های موفق، از بازاریابی تجربی، به منظور خلق تجربه منحصربه فرد و به یادماندنی برای مشتریان؛ و از استراتژی های مرتبط با دلبستگی به مکان، برای شکل دهی به رفتارهای آنان استفاده می نمایند. با تمرکز بر این دو متغیر، شرکت ها می توانند ارزش ویژه ای را برای مشتریان خود خلق نموده و از این طریق می توانند مزیت رقابتی کسب نمایند. با توجه به نو بودن بحث بازاریابی تجربی و عدم پژوهش های کافی در این زمینه در ایران، این پژوهش با هدف بررسی اثرات بکارگیری بازاریابی تجربی در شکل گیری تجربه دلبستگی به مکان در گردشگران (مطالعه ای در صنعت گردشگری، ایران و عراق) انجام شد. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی_پیمایشی است.بدین منظور، با توجه به جامعه نامحدود (گردشگران کردستان ایران و عراق)، 384پرسشنامه به صورت آنلاین، توزیع و جمع آوری شد. داده های این پژوهش توسط پرسشنامه بوده که در قالب سوالات مبتنی بر طیف 5 گزینه ای لیکرت تنظیم شده اند. روایی پرسشنامه این تحقیق از شیوه ی توافق داوران و برای سنجش پایایی آن از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد که ضریب آلفای کرونباخ بدست آمده نیز بیانگر پایایی مناسب پرسشنامه است. این داده ها با استفاده از نرم افزارهای spss و Amos مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، نتایج تحلیل ها نشان داد بکارگیری بازاریابی تجربی در شکل گیری تجربه دلبستگی به مکان در گردشگران تاثیر معنی داری دارد. همچنین بازاریابی تجربی در شکل گیری تجربه هویت مکان، دلبستگی عاطفی، پیوند اجتماعی و وابستگی به مکان تاثیر معنی داری نشان داد.
-
تاثیر قابلیت های پویا و سرمایه فکری در خلق مزیت رقابتی شرکت ها (مطالعه موردی: شرکت های تولیدی فعال شهرک های صنعتی سنندج)
1400پژوهش حاضر در پی مشخص کردن میزان تاثیر قابلیت های پویا و سرمایه فکری در خلق مزیت رقابتی شرکت های تولیدی شهرستان سنندج می باشد. جامعه آماری را کلیه کارکنان شرکت های تولیدی فعال شهرک های صنعتی سنندج (4327 نفر) تشکیل داده اند، در پژوهش حاضر با توجه به ماهیت موضوع پژوهش و جامعه آماری مورد مطالعه از شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد، بر اساس فرمول کوکران 353 نفر به عنوان نمونه آماری تعیین شدند؛ پژوهش به روش توصیفی از نوع همبستگی انجام شده است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده که بعد از برآورد اعتبار و پایایی در بین پاسخگویان توزیع گردید. برای سنجش پایایی از آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار آن 849/0 به دست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS23 محاسبه و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که نتایج آزمون فرضیات نشان داد که قابلیت های پویا و سرمایه فکری در خلق مزیت رقابتی شرکت های تولیدی شهرستان سنندج تاثیر معنی داری دارند و وضعیت قابلیت های پویا و سرمایه فکری در خلق مزیت رقابتی و هم چنین وضعیت مزیت رقابتی شرکت های تولیدی در سطح مطلوبی می باشد.
-
نقش بازاریابی کارآفرینانه در عملکرد شرکت های کوچک و متوسط استان کردستان
1399چکیده: هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش بازاریابی کارآفرینانه در عملکرد شرکت های کوچک و متوسط استان کردستان است. پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر راهبرد جزو تحقیقات کمی است. با توجه به بررسی رابطه دو متغیر، تحقیق را می توان جزو تحقیقات همبستگی دسته بندی نمود. با توجه به نحوه جمع آوری داده ها پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل مدیران شرکت های کوچک و متوسط فعال درامر تولید استان کردستان است. ابزار نمونه برداری پرسشنامه استاندارد است که بعد از انجام روایی صوری با کمک اساتید محترم دانشکده، به کمک نرم افزار PLS روایی سازه آن مورد تاییدقرارگرفت.پایایی به کمک آلفای کورنباخ محاسبه و تایید شد.برای بررسی رابطه بین متغیر های پژوهش ازضریب همبستگی اسپیرمن و مدل ساختاری استفاده شد.روش نمونه گیری تصادفی در دسترس استفاده شده است. یافته های پژوهش تائید کننده رابطه معنی دار و تاثیرگذاری بازاریابی کارآفرینانه در عملکرد شرکت های کوچک و متوسط استان کردستان است و در میان ابعاد متغیر ارزش آفرینی بیشترین اثر و متغیر نوآور گرایی کمترین اثر را بر روی عملکرد شرکت های کوچک و متوسط داشته اند.
-
تاثیرگذاری گرایش ها و اقدامات مدیریت استعداد بر عملکرد سازمانی(مورد مطالعه: شرکت های فعال در پارک علم و فناوری کردستان)
1399در دنیای رقابتی امروز، سازمان های پویا در تلاش برای ایجاد فرصت هایی برای جذب استعدادهای برتر هستند؛ برای ماندگاری در رقابت با سایر رقبا، باید عملکرد خود را ارتقا ببخشند. امروزه کارکنان بااستعداد برای هر سازمانی مزیت رقابتی ایجاد می کنند که باید با پیاده سازی صحیح سیستم مدیریت استعداد از توانایی آن ها به بهترین نحو ممکن استفاده گردد. شناسایی عوامل اثرگذار بر عملکرد سازمانی بسیار اهمیت دارد. در این راستا، نگاهی هوشمندانه به عوامل مدیریت استعداد و تاثیر آن بر عملکرد سازمان، لازم به نظر می رسد. لذا در پژوهش حاضر به بررسی تاثیر اقدامات و گرایش های مدیریت استعداد بر عملکرد سازمانی شرکت های فعال در پارک علم و فناوری سنندج در قالب سه هدف مشخص کردن میزان تاثیر اقدامات مدیریت استعداد بر عملکرد سازمانی، مشخص کردن میزان تاثیر گرایش های مدیریت استعداد بر عملکرد سازمانی و درنهایت بررسی تاثیر مدیریت استعداد بر عملکرد سازمانی پرداخته می شود. پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و گردآوری داده ها به روش همبستگی انجام می شود. جامعه آماری پژوهش شامل نیروهای انسانی فعال در شرکت ها و سازمان های مستقر در پارک علم و فناوری شهر سنندج است. تعداد این شرکت ها 81 عدد است که در حوزه های مختلف در حال فعالیت می باشند. روش نمونه گیری از نوع تصادفی طبقه ای استفاده شده است و ابزار تحقیق را پرسشنامه استاندارد تشکیل خواهد داد. در تحلیل اطلاعات به دست آمده از نرم افزارهای PLS و SPSS استفاده شده است. نتایج نشان دادند که اقدامات و گرایش های مدیریت استعداد بر عملکرد سازمانی تاثیر مثبت دارد. اقدامات مدیریت استعداد بالاترین اولویت را نسبت به مولفه دیگر در عملکرد سازمانی دارا است. از میان مولفه های مربوط به اقدامات مدیریت استعداد، سیستم مدیریت انسانی بالاترین اولویت را نسبت به سایر مولفه ها در عملکرد سازمانی را دارا است. گرایش تاکتیکی تاثیر مستقیمی بر عملکرد سازمانی دارد و با افزایش آن سطح عملکرد سازمانی نیز افزایش خواهد یافت. واژه های کلیدی: مدیریت استعداد، گرایش ها و اقدامات، عملکرد سازمانی
-
بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی و قابلیتهای بازاریابی بر استقرار تجارت منصفانه با رویکرد صادرات محصولات کشاورزی در استان کردستان
1399در عصر کنونی، افزایش رقابت در بازارهای جهانی و سازمانها، شرکتها را ملزم به تغییر در روشهای ارایه محصولات و شیوههای تجاری میکند تا بتوانند در میان مدت و بلند مدت بقای خود را تضمین کنند. موفقیت سازمانها در این زمینه به توسعه قابلیتها، توانمندیها و ارتباطات منحصر به فردشان وابسته است. سرمایه اجتماعی، مفهومی است که در بررسیهای اقتصادی و اجتماعی مورد توجه قرار گرفته و نقش مهمی در کاهش هزینهها و افزایش سود تجاری ایفا میکند. این تحقیق به بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی و قابلیتهای بازاریابی بر استقرار تجارت منصفانه با رویکرد صادرات محصولات کشاورزی (محصولات زنبورداری) در استان کردستان میپردازد. در این پژوهش، ابتدا مفاهیم سرمایه اجتماعی و قابلیتهای بازاریابی تشریح شده و اهمیت آنها در عملکرد اقتصادی و اجتماعی سازمانها مورد بررسی قرار گرفته است. سپس با تاکید بر تجارت منصفانه به عنوان رویکردی برای توسعه پایدار، نقش این مفاهیم در بهبود عملکرد صادراتی و کاهش هزینههای تجاری بررسی شده است. روش تحقیق این پژوهش توصیفی- همبستگی و از نوع کاربردی است. اطلاعات مورد نیاز از طریق مطالعات کتابخانهای و پرسشنامههای استاندارد جمعآوری شده و با استفاده از روشهای آماری توصیفی و استنباطی نظیر آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون تجزیه و تحلیل شده است. جامعه آماری تحقیق شامل زنبورداران و کارکنان شرکتهای فعال در زمینه تولید و صادرات محصولات کشاورزی (محصولات زنبورداری) در استان کردستان بوده و نمونهگیری به روش طبقهای تصادفی ساده انجام شده است.
-
تاثیرمزیت رقابتی و توانمندی های مدیریتی بر استراتژی رقابتی (مطالعه موردی: صنعت ارتباطات سیار کشور عراق)
1399محیط های تجاری امروز به شدت تحت تاثیر رقابت میان شرکت ها و تغییر مداوم در خواسته ها و نیازهای مشتریان است. مشتریان به طور روزافزون برای کسب محصولات و خدمات بهتر به شرکت ها فشار می آورند و شرکت ها برای کسب مزیت رقابتی و توفیق در این محیط متلاطم باید مشتریان و خواسته ها و نیازهای آنان را در مرکز توجه و فعالیت های کسب وکارشان قرار دهند .لذا هدف این مطالعه تاثیر مزیت رقابتی و توانمندی های مدیریتی بر استراتژی رقابتی صنعت ارتباطات سیار کشور عراق می باشد. این پژوهش با روش توصیفی و از نوع زمینه یابی انجام گردیده است. نمونه آماری آن شامل 106 نفر از مدیران صنعت ارتباطات سیار کشور عراق بوده است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده و به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی و آزمون معادلات ساختاری بهره گرفته شده است. نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل داده ها حاکی از آن است که مزیت رقابتی و توانمندی های مدیریتی بر استراتژی رقابتی تاثیر مثبت و معنی داری دارد. لذا صنعت ارتباطات سیار کشور عراق باید به طور پیوسته شرایط محیطی را نظارت و ارزیابی کنند تا بتوانند تغییرات در نیازها، ترجیحات و انگیزه های مشتری را شناسایی کنند و اقدامات و واکنش های رقبا را پیش بینی کنند. تجزیه وتحلیل این عوامل خارجی شرکت را قادر خواهد ساخت تا جهت های استراتژیک مناسب را ترغیب کنند که منجر به ارائه ارزش برتر و رضایت مشتری و همچنین باعث مزیت رقابتی شود.
-
مشخص کردن تاثیر استراتژی های منابع انسانی و مدیریت دانش بر نوآوری سازمان در شرکت های فعال در زمینه تجارت الکترونیک (دیجی کالا، بامیلو، دیجی استایل، مدیسه، زنبیل، کیمیا آنلاین، شیکسون، تهران کالا، کوباک)
1399عصر کنونی عصر دانش محوری می باشد. افزایش اهمیت دانش در جامعه کنونی نیازمند تغییر نگرش و تمرکز بر نوآوری در سازمان های بزرگ است. این نوآوری شامل نوآوری فنی و تکنیکی، نوآوری محصول و نوآوری استراتژیک و سازمان می باشد. منابع انسانی، به ویژه در مشاغل تخصصی، به عنوان نیروی محرکه ی استراتژیک سازمانی محسوب می شوند که مدیریت آن نیازمند رویکردی استراتژیک می باشند. هدف این پژوهش مشخص کردن تاثیر استراتژی های منابع انسانی و مدیریت دانش بر نوآوری سازمان در شرکت های فعال در زمینه تجارت الکترونیک (دیجی کالا، بامیلو، دیجی استایل، مدیسه، زنبیل، کیمیا آنلاین، شیکسون، تهران کالا، کوباک) می باشد. این پژوهش از نظر نوع هدف، کاربردی است. از نظر روش و گردآوری داده ها جزء تحقیقات پیمایشی است و همچنین از نظر روش و گردآوری داده ها جزء تحقیقات پیمایشی است. همچنین از نظر نوع داده ها توصیفی– همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش کارکنان شرکت های فعال در زمینه تجارت الکترونیک هستند که با توجه به جامعه آماری و استفاده از فرمول کوکران تعداد 338 نفر به طور تصادفی برای پاسخگویی به پرسشنامه انتخاب شدند. روایی پرسشنامه توسط اساتید و کارشناسان در این زمینه تائید شد و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ مقدار 899/0 به دست آمد. داده های حاصل از پژوهش با نرم افزارهای SPSS و AMOS تحلیل شدند. در نهایت نتایج نشان داد منابع انسانی استراتژیک تاثیر مثبت و معناداری بر نوآوری سازمان و ظرفیت مدیریت دانش دارد.
-
شناسایی عوامل موثر بر فعالیت اثربخش شرکتها در شبکه کسبوکار (مورد مطالعه: شرکتهای صنایع غذایی ایران)
1398در محیط کسبوکاری پررقابت امروزی، استفاده از ارتباطات و فعالیت موثر در شبکههای کسبوکاری برای همهی سازمانهای تولیدی و خدماتی امری حیاتی است. سازمانها با محدودیتهای بسیاری از جمله کمبود منابع و قابلیتها مواجهاند. با استفاده از روابط و به اشتراکگذاری منابع، سازمانها میتوانند به بسیاری از این محدودیتها غلبه کرده و از مزایای عضویت در شبکه کسبوکار بهره ببرند. چرا که ماندن در شبکههای کسبوکاری فرصتهای زیادی پیش روی شرکتها قرار میدهد. در این پژوهش، مجموعه عوامل موثر بر فعالیت اثربخش در شبکه کسبوکار در صنعت مواد غذایی ایران مورد آزمون قرار گرفته است. جامعه آماری این پژوهش، مدیران ارشد و میانی شرکتهای فعال در صنعت مواد غذایی هستند. تعداد اعضای نمونه 205 نفر از مدیران ارشد و میانی شرکتهای صنایع غذایی شهر ارومیه و شرکتهای صنایع غذایی دارای دفتر مرکزی در شهر تهران هستند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه و برای تجزیه و تحلیل دادههای جمعآوری شده از آمار توصیفی، آزمون مدل اندازهگیری و آزمون مدل ساختاری استفاده شده است. نتایج نشان میدهد که از بین 8 عامل تسهیم منابع، چشمانداز مشترک، اعتماد، تعهد، انتخاب شرکا، فناوری اطلاعات، انعطافپذیری شرکت شایستگی شبکه تنها دو عامل آخر بر فعالیت اثربخش شرکتها در شبکه کسبوکار در ایران اثر معنادار دارند و این اثر هم به صورت مثبت است. همچنین شایستگی شبکه دارای تاثیر بیشتری نسبت به انعطافپذیری دارد.
-
پیامدهای مشارکت مشتری به منظور خلق محصولات جدید در صنعت گردشگری (مطالعه موردی مشتریان آژانس خدمات-مسافرتی شوان گشت)
1398امروزه صنعت گردشگری به عنوان یکی از مهم ترین صنایع خدماتی درآمدزا در سرتاسر جهان تبدیل شده است، به طوری که بعد از صنایع نفت و خودروسازی به عنوان سومین صنعت بزرگ جهان شناخته شده است، لذا توجه به گرایش های مختلف این صنعت با توجه به تاثیر مثبتی که بر اقتصاد کشور خواهد داشت، از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از انجام این پژوهش بررسی پیامدهای مشارکت مشتری به منظور خلق محصولات جدید در صنعت گردشگری است. در این مطالعه که از نوع پیمایشی _ همبستگی و تک مقطعی می باشد، نمونه گیری به صورت غیرتصادفی در دسترس از بین مشتریان آژانس خدمات مسافرتی شوان گشت در کردستان انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی فرضیه ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد، که به این منظور نرم افزار آماری اسمارت پی ال اس به کار گرفته شده است. یافته ها حاصل از پژوهش تاثیر مشارکت مشتری به منظور خلق محصول جدید را بر رضایت، وفاداری، هزینه مشتریان و سرعت نوآوری را مشخص کرده است. طبق نتایج به دست آمده مشارکت مشتری از بین متغیرهای انتخاب شده بیشترین تاثیر مثبت را بر رضایت گردشگران از سفر خواهد داشت و پس از آن به ترتیب بیشترین تاثیر را بر وفاداری، هزینه های مشتریان و سرعت نوآوری داشته است.
-
بررسی موانع موثر بر زنان کارآفرین در حوزه صنایع دستی استان کردستان
1398هدف پژوهش حاضر بررسی موانع موثر بر زنان کارآفرین در حوزه صنایع دستی استان کردستان می باشد. با توجه به این که هدف پژوهش حاضر توصیف شرایط یا پدیده ای خاص میباشد، بنابراین از لحاظ ماهیت و روش، از نوع پژوهشهای توصیفی - پیمایشی بوده و از دیدگاه هدف، در زمره پژوهش های کاربردی به شمار می آید. از آن جایی که به دنبال بررسی رابطه بین دو متغیر با مولفه ها و مدل مشخص می باشد از نوع تحقیقات همبستگی و مبتنی بر روش مدل یابی معادلات ساختاری محسوب می شود. از دید زمانی و اجرایی نیز، یک پژوهش مقطعی- عرضی به شمار می آید. ابزار سنجش این پژوهش از نوع پرسشنامه می باشد که در بین 384 نفر از زنان کارآفرین فعال در حوزه صنایع دستی ا ستان کردستان، توزیع شده ا ست. داده های بدست آمده از پرسشنامه در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار آماری علوم اجتماعی پردازش و تحلیل قرار گرفتند. نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان داد که بر مبنای یافته های رگرسیون خطی کلیه فرضیات پژوهش تایید شده اند و لذا می توان بیان داشت، موانع پیش روی زنان کارآ فرین بر فعالیت های صورت گرفته توسط آن ها تاثیر گذار است.
-
اثر همکاری در زنجیره تامین، استراتژی رقابتی و مزیت مشارکتی بر عملکرد شرکت
1398هدف اصلی این پژوهش مشخص کردن اثرات همکاری در زنجیره تامین بر اثربخشی استراتژی-های رقابتی، مزیت مشارکتی و عملکرد شرکت در شرکت های فعال در ایران است. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی، از نظر روش انجام، پژوهشی توصیفی و از نوع تحلیل همبستگی با استفاده مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش متشکل از مدیران عامل و مدیران ارشد (لجستیک، زنجیره تامین و عملیات) شرکت های فعال در بازار ایران است و جهت نمونه گیری آماری از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد. برای جمع آوری داده ها جهت تجزیه و تحلیل، از پرسشنامه همکاری در زنجیره تامین و پرسشنامه استراتژی رقابتی به ترتیب با پایایی (951/0 و 779/0) استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد که همکاری در زنجیره تامین اثر مثبت و معناداری بر عملکرد شرکت دارد. همکاری در زنجیره تامین از طریق اثرگذاری بر مزیت مشارکتی تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد شرکت دارد. هم چنین، همکاری در زنجیره تامین با رفع محدودیت های مربوط به اجرای استراتژی ترکیبی و اثرگذاری معنادار بر آن اثر مثبت و معناداری بر عملکرد شرکت دارد.
-
بررسی عوامل موثر بر ارتباطات اثربخش سازمانی در سازمانهای دانش بنیان (مطالعه موردی پارک علم و فناوری استان کردستان)
1398ارتباط یک موضوع فراگیر است که همه ابعاد و جنبه های زندگی فردی، گروهی، سازمانی و اجتماعی انسان ها را فرا می گیرد. نحوه و کیفیت برقراری ارتباط تاثیر بسزایی در حل مشکلات، موانع و تعارضات داخل سازمان و مسائل خارج از سازمان دارد. اگرچه ارتباطات همیشه خودبه خود هدف نیست، ولی به عنوان مهم ترین ابزار مدیریت در همه کارکردهای مدیریت دخالت دارد. باتوجه به اهمیت کیفیت برقراری ارتباط، هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر ارتباطات اثربخش سازمانی در سازمان های دانش بنیان است که با بررسی پژوهش های پیشین، عوامل اعتماد، تعهد، انطباق پذیری، همکاری و فرهنگ سازمانی به عنوان عوامل موثر بر ارتباطات اثربخش سازمانی در نظر گرفته شد. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش گردآوری داده ها توصیفی است. جامعه آماری شامل شرکت های زیرمجموعه پارک علم و فناوری استان کردستان است و از روش نمونه گیری تمام شمار استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است و تعداد 121 پرسشنامه تحلیل و ارزیابی شده است که برای تجزیه و تحلیل داده ها و به کارگیری تحلیل-های آماری از نرم افزارهای SPSS25 و PLS2 استفاده شده است. آزمونه ای آماری مورد استفاده در این پژوهش پس از تعیین نرمال بودن جامعه انتخاب شده است به طوری که برای جوامع نرمال آزمونه ای پارامتریک و برای جوامع غیرنرمال آزمونه ای غیرپارامتریک استفاده می شود. نتایج تحقیق نشان می دهد که هر پنج عامل، بر اثربخش بودن ارتباطات سازمانی موثر هستند به گونه ای که فرهنگ سازمانی کمترین اثر را بر ارتباطات اثربخش سازمانی می گذارد و انطباق پذیری سازمانی بیشترین تاثیر را دارد.
-
عوامل موثر بر وفاداری مشتریان در صنعت ارتباطات سیار (مطالعه مقایسه ای کشور ایران و عراق)
1398در بازار رقابتی امروز شرکت ها برای ادامه رقابت مجبور به برآورده کردن نیازهای مشتریان خود هستند. در نظر گرفتن علایق و نیازهای متفاوت مشتریان مختلف و رفع آنها برای شرکت ها و کارخانه ها حیاتی است چون مشتری کلید موفقیت در بازار رقابت است و نبود آن بدون شک باعث شکست شرکت خواهد شد. مشتریان وفادار و خرید مداوم آنها باعث موفقیت شرکت و ایجاد مزیت رقابتی برای آن خواهد شد، بنابراین مشتری وفادار برای شرکت ها بسیار حائز اهمیت است. امروزه بدلیل روش های جدید بازاریابی و توانایی برای تبلیغات بیشتر و همچنین دسترسی بیشتر به مشتریان با توجه به عصر ارتباطات هزینه های جذب و دسترسی به مشتریان بطور قابل توجهی کاهش یافته است اما با این وجود هنوز هزینه جذب مشتریان جدید بیشتر از هزینه حفظ مشتریان موجود است. صنعت ارتباطات سیار که طی سال های گذشته تعداد قابل توجهی از مشتریان خود را از دست داده است، نیاز دارد تا دلایل اصلی این افت را بیابد و تلاشهای بازاریابی خود را برای حفظ مشتریان خود تقویت کند و همچنین با استفاده از تکنیک ها و عوامل موثر بر وفاداری جهت جلوگیری از تحمیل هزینه های از دست دادن مشتری، باعث وفاداری بیشتر مشتریان شود. در پژوهش حاضر تلاش می شود تا با بررسی عوامل موثر بر وفاداری مشتریان در صنعت ارتباطات سیار در دو کشور ایران و عراق، عوامل موثر را سنجیده و نتایج کاربردی را برای مدیران ارائه دهد. این پژوهش به لحاظ موضوع از نوع پژوهش های توصیفی و بر اساس هدف از نوع پژوهش های کاربردی و بر اساس روش اجرا و جمع آوری اطلاعات، پیمایشی است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده و روایی آن توسط اساتید گروه مدیریت تایید شده است. نمونه جامعه با توجه به نامحدود بودن آن، در ایران تعداد 384 نفر و در عراق 387 نفر با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شد و روش نمونه گیری، تصادفی در دسترس بوده است. برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس و لیزرل استفاده شده و نرمال بودن داده های گردآوری شده با استفاده از آزمون کولموگرف- اسمیرنوف تایید شده است؛ برای آزمون فرضیه ها نیز از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شده است؛ همچنین با توجه به نرمال بودن داده های مربوط به نمونه، از ضریب همبستگی پیرسون برای تعین میزان همبستگی بین عوامل موجود و وفاداری استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که تاثیر مثبت و معناداری بین متغیرهای پژوهش وجود دارد. همچنین نتایج ضریب بتای نرم افزار لیزرل نشان داد اعتماد به اپراتور با ضریب 60/0 در رتبه اول قرار گرفته و بیشترین میزان تاثیر را بر وفاداری مشتریان در صنعت ارتباط سیار در مقایسه با متغیرهای دیگر داشته است. رضایت مندی با ضریب 54/0 در رتبه دوم، تصویر شرکت با ضریب 46/0 در رتبه سوم، کیفیت خدمات درک شده با ضریب 40/0 در رتبه چهارم و نیز هزینه درک شده سویچینگ با ضریب 36/0 در رتبه پنجم (آخر) قرار گرفته است.
-
تاثیر شخصیت مقصد بر بازدید مجدد و ترویج (مطالعه ی موردی: مقاصد گردشگری استان کردستان)
1398بازاریابان نوآور گردشگری در یک بازار به طور فزاینده رقابتی، به منظور تاکید بر منحصر-بفرد بودن مقاصد گردشگری، به سرعت در حال اتخاذ استراتژی های برندینگ مشابه آنچه که بازاریابان محصول به کار می برند، هستند. شخصیت برند، رضایت مشتری و شناسایی مشتری با برند، در چندین زمینه محرک های مهم رفتار مصرف کننده هستند؛ با این حال مطالعاتی در مورد نقش سازنده ی آنها در رفتار گردشگر وجود ندارد. هدف از این پژوهش مشخص نمودن تاثیر شخصیت مقصد بر بازدید مجدد و ترویج مقاصد گردشگری استان کردستان است بنابراین، پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی از نظر ماهیت توصیفی و از نظر روش انجام پژوهش، پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش، شامل گردشگران داخلی بازدید کننده از استان کردستان به ویژه سه شهر پر بازدید سنندج، مریوان و بانه است؛ با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری، تعداد اعضای نمونه مطابق فرمول کوکران، 384 نفر تعیین گردید. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد و داده ها از طریق مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار PLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که پنج ویژگی شخصیتی استان کردستان به ترتیب، عبارتند از: اصیل، صمیمی و مهربان، گرم و صمیمی، خوش رو، متواضع. همچنین نتایج فرضیه های پژوهش نشان داد که: (1) شخصیت مقصد بر رضایت از مقصد، تعیین هویت گردشگر با مقصد، ترویج مقصد و قصد بازدید مجدد، تاثیر مثبت دارد؛ (2) رضایت گردشگر بر شناسایی گردشگر با مقصد، ترویج مقصد و قصد بازدید مجدد تاثیر مثبت دارد و (3) شناسایی بر ترویج مقصد و قصد بازدید مجدد تاثیر مثبت دارد.
-
تاثیر نگرش و استفاده از رسانه های اجتماعی بر فروش با تاکید بر نقش یادگیری در شرکتهای بیمه خصوصی شهر سنندج
1397رسانه های اجتماعی، در حال تغییر چشم انداز تجارت کسب و کار هستند، و تحول عظیمی، در عملیات شرکت ها و موفقیت کسب و کار، ایجاد کرده اند. پژوهش حاضر با هدف تبیین تاثیر نگرش و استفاده از رسانه های اجتماعی بر فروش با توجه به نقش تعدیل کننده یادگیری هدف گرا در شرکت ها و نمایندگی های بیمه خصوصی شهر سنندج انجام گرفته است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی می باشد. از لحاظ مسیر حرکت، استقرایی بوده و رویکرد یا استراتژی پژوهش حاضر در حوزه مطالعات کمی می باشد. روش مطالعه مورد استفاده به طریق میدانی و با مطالعات کتابخانه ای صورت گرفته است. از آنجا که داده های پژوهش در یک مقطع زمانی جمع آوری شده است، لذا بر حسب جمع آوری داده ها از نوع پژوهش مقطعی است. روش استفاده در این پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی و روش جمع آوری داده ها با توجه به کمی بودن آنها پرسشنامه می باشد. روایی پژوهش با استفاده از روایی محتوا و روایی سازه مورد سنجش و تایید قرار گرفت و پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی، سنجیده و تایید گردید. جامعه آماری این پژوهش را 405 نفر از کارکنان شرکت ها و نمایندگی های بیمه خصوصی شهر سنندج تشکیل داده اند که با استفاده از فرمول کوکران، 197 شرکت و نمایندگی به روش تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. نتایج تحلیل داده ها از طریق روش معادلات ساختاری و با تکنیک حداقل مربعات جزئی (PLS)نشان داد که یادگیری هدف گرا تاثیر مثبت و معنی داری بر نگرش نسبت به رسانه اجتماعی دارد. نگرش نسبت به رسانه اجتماعی بر استفاده از رسانه اجتماعی تاثیرگذار است. یادگیری هدف گرا به عنوان متغیر تعدیل کننده بر رابطه بین نگرش نسبت به رسانه اجتماعی و استفاده از آن تاثیری نداشته، و نهایتاً استفاده از رسانه اجتماعی بر متغیر فروش تاثیر مثبت و معنی داری می گذارد. بنابراین لزوم برنامه ریزی مناسب، جهت به کارگیری موثر رسانه های اجتماعی برای بالا بردن اثر مثبت این متغیرها به منظور افزایش فروش و پرتفوی صنعت بیمه ضروری است و در نهایت یافته های پژوهش، مسیر را برای بررسی های بیشتر در این زمینه هموار می کند.
-
بررسی تاثیر تعاملات رسانه های اجتماعی بر روابط مصرف کنندگان – برند (مطالعه موردی :مصرف کنندگان گوشی تلفن شخصی هواوی شهرستان شیراز)
1397امروزه بحث مستمر و در حال پیشرفتی درباره فعالیت های برندها در رسانه های اجتماعی وجود دارد. برخی از محققان بر این عقیده اند که رسانه های اجتماعی فرصت منحصر به فردی را برای برندها فراهم می کنند تا روابط خود را با مصرف کنندگان پرورش دهند، در حالی که سایرین عقیده شان بر عکس این قضیه است این پژوهش به منظور "بررسی تاثیر تعاملات رسانه های اجتماعی بر روابط صرف کننده-برند، با مطالعه موردی برند (هواوی ) انجام شده است. اهمیت وضرورت این تحقیق بدان جهت است که می توان با دست یافتن به نتایج بدست آمده در این تحقیق برای جامعه با تاثیرات رسانه های اجتماعی به عنوان یک تکنولوژی غیر بومی به پیش بینی و برنامه ریزی هایی دست یافت بدین منظور هدف این تحقیق تمرکز بر روی تاثیر تعاملات رسانه ای اجتماعی بر روابط مصرف کننده- برنداست. روابط سازمان ها قادر به ، آشکار کردن یک تمرکز مهم بازاریابی بین مشتریان و مارک های خود هستند. روابط برد-برد نام تجاری- مصرف کننده که نتیجه رضایت مصرف کنندگان از طریق وفاداری بیشتری به علامت های تجاری، وحاصل شرکت هایی که با درک بهتر به نیازهای مشتری وفادار به نام تجاری پاسخ می دهند وموجب سودآوری می شوند برای رسیدن به این اهداف مستلزم ارتباط و تعامل بیشتر بین مصرف کنندگان و مارک های تجاری به طوری که به ترویج روابط معنی دار بین آنها منجر شود. تحقیق حاضر ، از لحاظ هدف و ماهیت مسئله مورد بررسی ، تحقیق کاربردی است .از لحاظ جمع آوری داده ها ، تحقیق توصیفی است . به منظور جمع آوری داده های تحقیق نیز از پرسشنامه استفاده شد. . به منظور انتخاب نمونه تحقیق نیز از روش نمونه گیری طبقه بندی شده استفاده شدوداده ها به صورت تصادفی انتخاب گردیده اند وبه علت نامحدود بودن جامعه آماری تعداد نمونه 384نفر از مصرف کنند گان گوشی تلفن شخصی (هواوی)شهرستان شیراز انتخاب شد، بر این اساس برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای Amos ، SPSSاستفاده شده است.دراین راستا از آزمون کولموگرف-اسمیرنوف برای مشخص نمودن نرمال بودن توزیع متغیرها و تحلیل عاملی تاییدی (SFA)و مدل معادلات ساختاری (SEM)برای تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی رابطه میان متغیر ها استفاده شده است. نتایج بدست امده تشان دهنده رابطه معنادار، مثبت و قوی و هم جهتی بین متغیرهای پژوهش است.
-
تاثیر ادراکات مصرف کننده از مسئولیت اجتماعی شرکت بر انتخاب محصول (مطالعه موردی: محصولات آرایشی و بهداشتی)
1396این مطالعه به بررسی تاثیر ادراکات مصرف کننده از مسئولیت اجتماعی شرکت بر انتخاب محصولات آرایشی وبهداشتی می پردازد. در این مطالعه ابتدا مفاهیم و مبانی نظری مرورشده و سپس با استفاده از مطالعات و پژوهش های پیشین شاخص های اندازه گیری هر یک از مولفه ها و ابعاد موردبررسی در این مطالعه استخراج شده است . جامعه آماری این مطالعه مصرف کنندگان فروشگاه های زنجیره ای در سطح شهرستان ساری بوده است و نمونه آماری شامل 384 مصرف کننده با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده است. که برای سنجش روایی آن از روش تحلیل عاملی استفاده شده است و روایی آن مورد تائید قرارگرفته است. همچنین جهت سنجش پایایی از آلفای کرونباخ بهره گرفته شده است. نتایج تجزیه وتحلیل داده ها حاکی از این بوده است که در ادراکات مصرف کننده از مسئولیت اجتماعی شرکت بر انتخاب محصولات آرایشی و بهداشتی تاثیر مثبت دارد.
-
اثر پیوندهای اجتماعی و برندسازی داخلی بر فعالیت های کارآفرینی دانشگاهی (مطالعه موردی: اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی شهر سنندج)
1396امروزه نوآوری های ناشی از پژوهش های انجام شده در محیط های دانشگاهی به عنوان یکی از منابع اصلی و در حال افزایش برای تولید و معرفی ایده ها و تکنولوژی های کلیدی محسوب می شود که موجب تشویق به اقدامات کارآفرینی شده است. این روند موجب توسعه بخشی با عنوان کارآفرینی دانشگاهی شده است. کارآفرینی دانشگاهی به اقدامات و تلاش هایی اشاره دارد که دانشگاه ها و شرکای صنعتی شان در راستای تجاری سازی بروندادها و نتایج پژوهش های دانشگاهی و علمی خود انجام می دهند. از آن جا که کارآفرینی دانشگاهی حوزه کاری جدیدی است، از این رو این پژوهش فعالیت های کارآفرینانه دانشگاهی و این که چگونه این فعالیت ها توسط پیوندهای اجتماعی(شامل شبکه های شخصی، شبکه های کسب و کار و انجمن های حرفه ای) و برندسازی داخلی تحت تاثیر قرار می گیرند را مورد بررسی قرار می دهد. ابزار استفاده شده برای گردآوری داده های لازم برای این پژوهش پرسشنامه بوده، ضریب آلفای کرونباخ کلیه متغیرهای پژوهش در حد قابل قبول بوده و از روایی محتوایی مناسبی برخوردارند. فرضیه های پژوهش با استفاده از آنالیز مدل سازی معادلات ساختاری بر اساس نمونه گیری از 196 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی شهر سنندج مورد آزمون قرار گرفتند. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران محاسبه شد. نتایج به دست آمده بر نقش مثبت شبکه های اجتماعی در ترویج فعالیت های کارآفرینی دانشگاهی تاکید می کنند. اما شواهدی مبنی بر ارتباط بین اهمیت برندسازی داخلی و فعالیت های کارآفرینی دانشگاهی پیدا نکردیم. به علاوه، نتایج نشان می دهد که دانشگاه های مورد مطالعه در این حوزه کمتر فعال بوده اند. در پایان برخی پیشنهادها برای توسعه بیشتر فعالیتهای کارافرینی دانشگاهی مطرح شد.
-
عوامل اثرگذار بر رفتار خرید خرده فروشان شهرستان سنندج
1396پژوهش حاضر به دنبال بررسی عوامل اثرگذار بر رفتار خرید خرده فروشان شهرستان سنندج می باشد. روش: این پژوهش که یک تحقیق کاربردی - توصیفی می باشد، جامعه آماری شامل کلیه خرده فروشان شهر سنندج است که داده های مورد نیاز برای انجام پژوهش با استفاده از پرسشنامه استاندارد و روش نمونه گیری تصادفی ساده در دسترس از میان 384 نفر از خرده فروشان شهر سنندج به دست آمده و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل همبستگی و الگویابی معادلات ساختاری و با کمک نرم افزار AMOS انجام شده است. یافته ها: نتایج نشان می دهد که تقاضای محصول بر عرضه و کیفیت محصول تاثیر مثبت ومعناداری دارد. رفتار مطلوب نیروی فروش بر به رسمیت شناختن اجتماعی و شخصی خرده فروشان تاثیر مثبت ومعناداری دارد. شهرت نام تجاری بر تقاضا برای اعتبار، بر انتظارات اعتباری و به رسمیت شناختن اجتماعی و شخصی خرده فروشان تاثیر مثبت ومعناداری دارد؛ اعتبار داده شده به خرده فروشان بر حاشیه سود تاثیر مثبت ومعناداری دارد. نتیجه گیری: هرچه تقاضای یک محصول بیشتر شود کیفیت محصول نیز ازایش خواهد یافت چرا که سود بیشتر را تضمین می نماید و تولید کنندگان در پی این هستند جایگاه فعلی خود را حفظ و توسعه دهند. ادراکات مشتریان از یک شرکت تا حد بسیار زیادی بستگی به رفتار کارکنان خط مقدم دارد. بنابراین، تصویر و تجربه درک شده مشتریان از یک برند اغلب تحت تاثیر رفتار و نحوه انجام کار، کارکنان می باشد. شهرت برند موجب می شود که مشتریان به خرده فروش ایمان داشته و او را معتبر بدانند و این اعتماد تاثیر زیادی بر تمایلات فرد در خرید دارد.
-
بررسی تاثیر تبلیغات شفاهی بر وفاداری به برند با توجه به متغیر میانجی هویت برند
1396امروزه با توجه به گسترش تکنولوژی و امکانات، شرکتها نیز با تبلیغات گسترده برند خود در پی ثبات بین افراد هستند. در این میان، شرکتهایی موفق ترند که روشهایی را در جهت وفاداری مشتریان به برند خود داشته باشند. آگاهی از نام و نشان برکیفیت ادراک مشتریان تاثیر می گذارد و به طور مستقیم به وفاداری آنها می انجامد، همچنین امروزه برندها در بسیاری از جنبه های زندگی انسان راه یافته اند. برندها در سبک زندگی و فرهنگ تاثیر داشته و حتی گاهی اوقات معرف آنها هستند. برندها در حال نفوذ به زندگی شخصی افراد هستند و ممکن است ارزش ها و اعتقادات، سیاست ها و حتی روح افراد را تحت تاثیر قرار دهند. در تحقیق حاضر سعی بر آن بوده است که با مطالعه گسترده در زمینه بررسی تاثیر تبلیغات شفاهی بر وفاداری به برند با توجه به متغیر میانجی هویت برند، موارد مهم و مشترک، استخراج شده و مورد آزمون واقع گردند تا در نتیجه بتوان تاثیر تبلیغات شفاهی بر وفاداری به برند در بازار فرآورده های لبنی در شهر سنندج را استخراج کرده و بتوان آن را به عنوان راهنمایی جهت اقدامات شرکت های فعال در این زمینه به کار برد. بدین منظور ابتدا به تعریف تبلیغات شفاهی، وفاداری به برند، هویت برند و عوامل موثر بر آن ار دیدگاه محققان و پژوهشگران پرداخته شده است و فرضیه هایی بر پایه این نظرات استخراج شده است. سپس به منظور آزمون فرضیه ها، اطلاعات اولیه از طریق ابزار پرسشنامه از قلمرو تحقیق که شهر سنندج بوده و از نظر موضوعی شامل بررسی تاثیر تبلیغات شفاهی بر وفاداری به برند با توجه به متغیر میانجی هویت برند در محصولات لبنی می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کابردی واز نظر روش وگردآوری داده های تحقیق در زمره تحقیقات توصیفی قرارداشته واز سری تحقیقات همبستگی محسوب می گردد. دراین تحقیق برای جمع آوری اطلاعات درباره مبانی نظری وادبیات موضوع ازروش مطالعات کتابخانه ای و اینترنتی و از طریق بررسی کتاب ها، پایان نامه های فارسی ولاتین، مجلات فارسی و لاتین، و سایت های اینترنتی و برای مطالعات میدانی از فرایند پرسشنامه استفاده شدکه نتایج آن حاکی از رابطه مثبت و معنی داری بین تبلیغات شفاهی و وفاداری به برند و رابطه منفی بین هویت برند بر وفاداری به برند می باشد.
-
تاثیر بازاریابی حسی بر تصمیم گیری مشتریان در سازمان های خدماتی شهر همدان
1396امروزه سازمان های خدماتی برای کسب مزیت رقابتی بایستی همواره از رویکردهای نوین و مناسب بازاریابی بهره گیری نمایند و بدینوسیله با تاثیرگذاری بر تصمیم گیری مشتریان خود، آنها را حفظ نموده و شمار آن ها را توسعه دهند. هدف تحقیق حاضر تعیین میزان تاثیر بازاریابی حسی بر تصمیم گیری مشتریان سازمان های خدماتی شهر همدان می باشد. برای این منظور از جامعه آماری مشتریانی که در هتل ها و مهمانسراهای شهر همدان حضور داشتند. نمونه ای به حجم 278 نفر به روش نمونه گیری تصادفی انجام شد. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از روش میدانی جهت گردآوری داده ها استفاده شد. همچنین برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد. همچنین جهت تعیین روایی پرسشنامه از نقطه نظرات اساتید متخصص این رشته و از روش آلفای کرونباخ جهت تعیین پایایی پرسشنامه استفاده شد.جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی برای توصیف داده ها و متغیرها از جداول توزیع فراوانی و درصدها و نمودارها و از آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون) جهت آزمون فرضیات بکار گرفته شده است. نتایج نشان داد که بازاریابی حسی که مولفه اصلی ما می باشد تاثیر مثبتی بر تصمیم گیری مشتریان دارند. بنابر ضرایب رگرسیونی می توان بصورت کلی به این نتیجه رسید که مولفه فکر در بازاریابی حسی؛ بیشترین تاثیر بر روی مولفه تصمیم گیری مشتریان را داراست و همچنین مولفه عواطف یا احساسات کمترین سهم را دارا بوده و دارای کمترین تاثیر بر روی مولفه تصمیم گیری مشتریان می باشد.
-
عوامل کلیدی تاثیرگذار بر عملکرد بازار با نقش واسطه ای نوآوری برند در صنایع منتخب
1396این پژوهش به بررسی عوامل کلیدی تاثیرگذار بر عملکرد بازار با نقش واسطه ای نوآوری برند در صنایع منتخب شرکت های ایرانی می پردازد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و به لحاظ روش، پیمایشی تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران بازاریابی، برند و فروش شرکت های ایرانی در صنایع مختلف است که داده های مورد نیاز برای انجام پژوهش با استفاده از روش نمونه-گیری تصادفی ساده از میان 400 نفر از مدیران شرکت های ایرانی به دست آمده است. برای جمع-آوری اطلاعات از پرسش نامه استفاده شده است. تکنیک تحلیل عاملی تاییدی جهت بررسی روایی سازه و ضریب آلفای کرونباخ جهت سنجش انسجام درونی ابزارها استفاده شده است. جهت بررسی تاثیر متغیرهای مستقل بر وابسته (به صورت مستقیم و غیر مستقیم)، از روش مدل یابی معاملات ساختاری با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس ، استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می-دهد. متغیرهای گرایش استراتژیک ، نوآوری محصول ، گرایش کارآفرینی و نوآوری برند به صورت مستقیم بر عملکرد بازار تاثیر مثبت و معناداری دارند. هم چنین نوآوری برند مهم ترین عامل موثر بر عملکرد بازار است. درحالی که با توجه به تحلیل داده های این پژوهش متغیرهای یادگیری سازمانی و گرایش به بازار به صورت مستقیم و بین المللی شدن هم به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم بر عملکرد بازار تاثیر قابل توجهی ندارد. متغیرهای یادگیری سازمانی ، گرایش به بازار، گرایش استراتژیک، نوآوری محصول و گرایش کارآفرینی به صورت غیرمستقیم و با میانجی گری نوآوری برند بر عملکرد بازار تاثیر مثبت و معناداری دارند.
-
تاثیر یادگیری سازمانی و نوآوری استراتژیک بر عملکرد سازمانی در شرکتهای کوچک و متوسط (مطالعه موردی: استان کرمانشاه)
1396این مطالعه به بررسی تاثیر نوآوری استراتژیک و یادگیری سازمانی بر عملکرد سازمانی شرکت های کوچک و متوسط در سطح استان کرمانشاه می پردازد. در این مطالعه ابتدا مفاهیم و مبانی نظری مرور شده و سپس با استفاده از مطالعات و پژوهش های پیشین شاخص های اندازه-گیری هریک از مولفه ها و ابعاد مورد بررسی در این مطالعه استخراج شده است. جامعه آماری این مطالعه شامل 944 شرکت کوچک و متوسط استان کرمانشاه بوده است و نمونه آماری274 موردی با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی از میان این شرکت ها انتخاب شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده است که برای سنجش روایی آن از روش تحلیل عاملی استفاده شده است و روایی آن مورد تایید قرار گرفته است. همچنین جهت سنجش پایایی از آلفای کرونباخ بهره گرفته شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از این بوده است که در کل نوآوری استراتژیک و یادگیری سازمانی بر عملکرد سازمانی شرکت های کوچک و متوسط استان تاثیر مثبت دارد و همچنین نوآوری استراتژیک و یادگیری سازمانی با هم رابطه مستقیم دارند.
-
بررسی تاثیر میزان آمادگی کسب و کار الکترونیک بر مسئولیت پذیری اجتماعی انلاین در بانکهای خصوصی و دولتی استان کردستان
1396امادگی کسب و کار الکترونیک یکی از زیر مجموعه های فناوری اطلاعات و ارتباطات است که در دهه گذشته موجب رشد عواملی در زمینه بنگاه های اقتصادی شده است. یکی از عواملی که می تواند در این امادگی تاثیر گذار باشد مسئولیت پذیری شرکتها است. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر میزان امادگی کسب و کار الکترونیک بر مسئولیت پذیری اجتماعی در بانکهای خصوصی و دولتی استان کردستان است. روش تحقیق توصیفی و جامعه اماری شامل مدیران و کارکنان می باشد. نتایج نشان داده است بین زیر ساختها, منابع انسانی , اطلاعات و... با مسئولیت پذیری اجتماعی سازمانی بانکهای مورد مطالعه رابطه وجود دارد.
-
میزان تاثیر تامین کنندگان بر توسعه محصول جدید در شرکتهای تولیدی مواد غذایی استان خراسان رضوی
1396با توجه به نیاز جامعه کالاهای جدید و ورود کالاهای جدید از طریق صادرات و به منظور حفظ سهم بازار بایستی به تولید و توسعه محصولات جدید روی آورد. از انجایی که تامین کنندگان نقش اصلی و پررنگی در توسعه محصولات جدید دارا هستند. از این رو در این تحقیق به بررسی تاثیر تامین کنندگان بر توسعه محصول جدید در شرکتهای صنعتی مواد غذایی استان خراسان رضوی پرداخته شد. پژوهش حاضر در بین شرکت های صنعتی مواد غذایی در سطح استان خراسان رضوی در سال 1395 انجام شده است. روش انجام پژوهش میدانی و ابزار گرداوری اطلاعات بصورت پرسشنامه ای می باشد. نتایج بررسی فرضیات نشان داد کیفیت رابطه و زیر شاخص های ان بر عملکرد توسعه محصول تاثیر دارد و شدت تاثیر 593% می باشد.
-
تاثیر استراتژی بازاریابی بر عملکرد کسب و کارهای کوچک و متوسط شهرک صنعتی بوکان
1395هدف از این تحقیق بررسی تاثیر استراتژی بازاریابی بر عملکرد کسب و کار های کوچک و متوسط شهرک صنعتی بوکان می باشد که این تحقیق از نظر روش آمیخته اکتشافی و در دو بخش کیفی و کمی انجام گرفته است و از نوع کاربردی می باشد که روش جمع اوری اطلاعات به دو صورت کتابخانه ای و میدانی بود. جامعه تحقیق شامل کلیه مدیران و کارشناسان شرکت های کوچک و بزرگ شهرک صنعتی بوکان (از مجموع 77 شرکت فعال) که تعداد نمونه با استفاده از روش کوکران تعداد 140 نفر بعنوان نمونه انتخاب شد. یافته های تحقیق نشان داد که تنها استراتژی بازاریابی تنوع محصول و استراتژی بازاریابی مشتری گرایی توانسته اند بر عملکرد کسب و کار تاثیر گذار باشد و استراتژی های بازاریابی کاهش قیمت، افزایش قیمت و تبلیغات بر عملکرد کسب و کار های کوچک و متوسط شهرک صنعتی بوکان هیچ گونه ارتباطی وجود ندارد همچنین از دیگر یافته این تحقیق بررسی ارتباط بین استراتژی های بازاریابی با عملکرد شرکت چون رشد فروش، رشد سود اوری، رشد سهم از بازار و رشد تولید بود که نتایج نشان داد فقط بین استراتژی بازاریابی با رشد سودآوری در کسب و کار های بوکان رابطه وجود داشت و در دیگر مولفه های هیچ گونه رابطه ای یافت نشد. در نهایت همچنان که از مدل برمیآید متغیر استراتژی بازاریابی با قدرت متوسط بر مشتری گرایی و تنوع محصول تاثیرگذار است رشد فروش بر عملکرد موثر است. بنابراین استراتژی تنوع و مشتری گرایی بر عملکرد سود آوری تاثیر میگذارد. لذا می توان نتیجه گرفت اتخاذ استراتژی بازاریابی با هدف افزایش فروش، سهم از بازار و تولید با موقعیت و اهداف راهبردی این کسب و کار ها رابطه ندارد. اما با توجه به اینکه هدف غایی هر کسب و کار و فعالیت تجاری رشد سود و کسب حداکثر منفعت مالی برای مالکان و صاحبان سهام می باشد لذا اتخاذ استراتژی بازاریابی جهت افزایش رشد سود آوری از ضرورت های هر کسب و کار می باشد.
-
بخش بندی مشتریان بانکی در جامعه دانشجویان بر اساس انتظارات شناسایی شده
1395امروزه تعداد بانکها وشعبات انها در کشور بطور فزاینده ای افزایش یافته که این امر موجب رقابت شدیدی در این رقابت دوام بیاورند. به همین منظور هدف این تحقیق بخش بندی مشتریان بانکی در جامعه دانشجویان بر اساس انتظارات شناسایی شده می باشد. جامعه اماری این پژوهش کلیه دانشجویان مشعول به تحصیل در دانشگاه های شهر سنندج می باشد که در ارتباط با بانکها برای انجام تعاملات پولی و بانکی خود هستند. روش تحقیق توصیفی بوده و نمونه اماری آن 400 نفر از دانشجویان دانشگاه کردستان می باشد. نتایج نشان داد که از بین 7 بعد، عامل توزیع مناسب بیشترین اهمیت و قیمت گذاری کمترین اهمیت را دارا بوده اند. همچنین اولویت دانشجویان برای کار بانکی، ابتدا خودپرداز و سپس پایانه های فروش بوده است.
-
شناسایی عوامل موثر در شکست فعالیت های نوآوری در کسب و کارهای استان کرمانشاه
1395پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل کلیدی در شکست فعالیتهای نوآورانه در کسب و کارهای استان کرمانشاه انجام شده است. ابعاد شش گانه ضعف مدیریت، عدم فرهنگ نواوری، عدم فرآیند مناسب نوآوری، نبود استراتژیهای مناسب، عدم اموزش کافی و عدم نظارت بر ایده ها به عنوان عوامل موثر بر شکست فعالیتهای نواورانه برشمرده شد. فرضیه های این پژوهش برای تعیین عوامل کلیدی در شکست فعالیتهای نوآورانه در کسب و کارهای استان کرمانشاه طراحی شده و برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز تحقیق یک پرسشنامه مشتمل بر 32 سوال بر اساس طیف لیکرت طراحی و در بین 125 نفر از کارشناسان و خبرگان در کسب و کارهای استان کرمانشاه است که دارای نوآوری نبوده و یا به نحوی دارای تجربه ناموفق در این زمینه بوده اند، توزیع و جمع آوری گردیده و در تجزیه و تحلیل مورد استفاده قرار گرفت. پایایی این پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ و با مقدار 0.776 مورد تایید قرار گرفت. سپس فرضیه های تحقیق به روش مدل معادلات ساختاری بررسی و پیشنهادات مربوطه ارائه گردید.
-
عوامل تاثیرگذار بر پذیرش و بکارگیری بازاریابی الکترونیک در صنعت گردشگری (مورد مطالعه:کارکنان آژانس ها و مراکز جهانگردی و ایرانگردی استان کردستان)
1395امروزه مشاهده شده که توسعه و انتشار فناوری اطلاعات در جوامع مختلف متفاوت است و دلایل این تفاوت در نرخ پذیرش و بکارگیری فناوری است که دست مایه پژوهش های مختلفی قرار گرفته است. در این پژوهش، به عنوان بخشی از یک مطالعه در زمینه پذیرش و بکارگیری فناوری اطلاعات، با تلفیق مدل پذیرش فناوری، نظریه نشر نوآوری و چارچوب فناوری– سازمان– محیط، مجموعه عوامل موثر بر پذیرش و بکارگیری بازاریابی الکترونیک در هتل ها و آژانس های مسافرتی استان کردستان مورد آزمون قرار گرفته است. جامعه آماری این پژوهش، کارکنان آژانس های مسافرتی استان کردستان و کارکنان قسمت رزرواسیون و قسمت بازاریابی هتل های استان کردستان می-باشند که طبق آمار رسمی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان کردستان، این تعداد 756 نفر است. تعداد اعضای نمونه با توجه به فرمول کوکران 255 نفر از کارکنان این مراکز است که حداقل از یکی از ابزارهای بازاریابی الکترونیک استفاده کرده باشند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه و برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از آمار توصیفی، آزمون مدل اندازه گیری و آزمون مدل ساختاری استفاده شده است. نتایج نشان داد که عوامل سازمانی، عوامل محیطی، عوامل فناورانه و سهولت استفاده درک شده بر پذیرش و بکارگیری بازاریابی الکترونیک اثر مثبت و معنادار داشته و سهولت استفاده درک شده بیشترین اثر و عوامل فناورانه نیز کمترین اثر را دارد. همچنین عوامل سازمانی و عوامل محیطی بر سهولت استفاده درک شده، سازگاری درک شده و مزیت نسبی درک شده اثر معنادار دارند و عوامل فناورانه نیز بر سهولت استفاده درک شده و سازگاری درک شده اثر معنادار دارد.
-
تاثیر کیفیت محیط داخلی فروشگاه بر مقبولیت ادراک شده و رفتار خرید مصرف کنندگان ( مورد کاوی : فروشگاه های شهروند و هایپر استار شهر تهران )
1395رفتار مصرف کننده یک چالش رقابتی مهم در صنعت خرده فروشی است چراکه نتایج تمامی فعالیت های خرده فروشان و فروشگاه های خرده فروشی نهایتا با خرید مشتریان از فروشگاه حاصل می شود. به طور عمده خرید پس از تاثیرپذیری فرد از نوعی محرک درونی یا بیرونی و در مدت زمانی بسیار کوتاه، رخ می دهد. ر این پژوهش، هدف بررسی اثرگذاری عوامل مرتبط با کیفیت محیط فروشگاه بر رفتار خرید مصرف کنندگان با توجه به نقش میانجی مقبولیت ادراک شده است.. جامعه آماری این پژوهش شامل مشتریان فروشگاه های شهروند و هایپراستار شهر تهران است، حجم نمونه برابر با 393 نفر از مشتریان این دو فروشگاه است، ابزارگردآوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه بوده است که جهت سنجش اعتبار سازه از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم و همچنین جهت سنجش پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از آمار توصیفی، آزمون مدل اندازه گیری و آزمون مدل ساختاری و همچنین آزمون های همبستگی و رگرسیون با استفاده از نرم افزار هایSPSS و LISREL استفاده شده است،. نتایج این پژوهش نشان داد که سه بعد کیفیت محیط داخلی فروشگاه شامل عوامل انسانی، عوامل طراحی و عوامل پیرامونی به تفکیک تاثیر مثبت و معناداری بر مقبولیت ادارک شده دارند. مقبولیت ادراک شده بر رفتار خرید مشتریان تاثیر مثبت و معناداری دارد. در نهایت کیفیت محیط داخلی فروشگاه از طریق مقبولیت ادراک شده بصورت غیرمستقیم بر رفتار خرید مشتریان تاثیر دارد. براساس نتایج حاصله تاثیر کیفیت محیط داخلی فروشگاه بر مقبولیت ادراک شده رتبه اول را داشته و از میان ابعاد کیفیت محیط داخلی فروشگاه، عوامل انسانی بیش ترین اثر را بر مقبولیت ادراک شده دارد که این موضوع نشان دهنده اهمیت عوامل انسانی فروشگاه یا به عبارت بهتر پرسنل فروشگاه بر ادراک مشتریان است. همچنین بر اساس نتایج آنالیز واریانس جهت مقایسه دو فروشگاه در تمامی متغیرها و ابعاد پژوهش فروشگاه هایپراستار دارای وضعیت مناسب تری بوده است.
-
اثر بازارگرایی بر کیفیت ارائه خدمات شرکتهای بیمه ای
1395تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر بازارگرایی بر کیفیت ارائه خدمات شرکتهای بیمه ای انجام شده است. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه مدیران، کارشناسان بازاریابی، و نمایندگی های بیمه های شهرستان سنندج که تعداد آنها در زمان انجام پژوهش 400 نفر بود، تشکیل داد. برای نمونه گیری از جامعه آماری فوق، از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. تعداد نمونه 206 نفر با استفاده از جدول مورگان بدست آمد. برای جمع آوری داده های آماری از پرسشنامه های بازارگرایی و پرسشنامه سنجش کیفیت خدمات استفاده شد که از روایی و پایایی مطلوبی برخوردار بودند. مراحل آماری تحقیق با استفاده از نرم افزار اماری SPSS به انجام رسید. در بخش توصیفی از فراوانی، درصد و شاخصهای میانگین، انحراف معیار، حداقل و حداکثر جهت تلخیص اطلاعات استفاده شده و در بخش استنباطی از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون برای تحلیل روابط بهره گرفته شد. نتایج همبستگی تایید کلیه فرضیه های تحقیق را نشان داد که بازارگرایی، مشتری گرایی، رقیب گرایی و هماهنگی بین بخشی بر کیفیت ارائه خدمات شرکتهای بیمه ای اثر مثبت و معناداری دارند.
-
بررسی تاثیر قابلیتهای سازمانی بر بازسازی مدل کسب و کار
1395کارآفرینی استراتژیک به عنوان مبحث مشترک میان مدیریت استراتژیک و کارآفرینی، یک گزینه ی همیشه در دسترس برای مدیرانی است، که قصد دارند تا ثبات را برای سازمان خود به ارمغان بیاورند. اشکال مختلف کارآفرینی استراتژیک شامل پنج مورد است، که از جمله ی آن ها می توان به بازسازی مدل کسب وکار به عنوان متغیر مستقل این تحقیق، اشاره کرد. پیاده سازی بازسازی مدل کسب وکار در یک شرکت نیازمند به سرانجام رساندن سه فعالیت یکپارچگی عمودی رو به جلو، یکپارچگی عمودی رو به عقب و برون سپاری است. این تحقیق کمک به شرکت ها برای تسهیل بازسازی مدل کسب وکار را در دستور کار خود قرار داد. ایده ی اصلی این تحقیق این است که شرکت ها برای پیاده سازی بازسازی مدل کسب وکار نیازمند توانمندی هایی هستند که در ادبیات علم مدیریت "قابلیت های سازمانی" خوانده می شوند. قابلیت های سازمانی مورد نظر این تحقیق سه قابلیت بازاریابی، تکنولوژیک و IT می باشند. دلیل انتخاب این قابلیت ها این بود که برای انجام یکپارچگی عمودی رو به جلو، شرکت ها نیازمند قابلیت های بازاریابی(با تاکید بر توزیع)، برای یکپارچگی رو به عقب نیازمند قابلیت های تکنولوژیک برای تولید کالاهای واسطه ای مورد نیاز(جهت خودکفا شدن و دور ماندن از نوسانات ناشی از تغییر قیمت های ناگهانی) و برای عمل برون سپاری نیازمند قابلیت های IT جهت یافتن شرکت های ارائه دهنده ی خدمات مورد نیاز در سراسر کشور(و یا خارج از کشور) می باشند. همچنین برگذاری مناقصه های آنلاین که امروزه کمک بزرگی جهت انجام برون سپاری برای شرکت ها محسوب می شود، از دیگر مزایای قابلیت های مذکور است. این تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی همبستگی و بر مبنای هدف از نوع تحقیقات کاربردی است. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. جهت آزمون روایی آن نیز از نظرات اساتید خبره دانشگاه کردستان استفاده شد(که به آن روایی صوری گفته می شود). همچنین از آلفای کرونباخ نیز برای بررسی پایایی استفاده شد، آلفای کرونباخ بالای 98/0 درصد نشان از پایایی مطلوب آن داشت. همچنین، داده های تحقیق نیز که از شرکت های کوچک و متوسط سنندج جمع آوری شده بود، با نرم افزارهای Spss و Amos مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج که فرضیات تحقیق را تایید می نمود، نشان داد، که قابلیت های مذکور تاثیر مثبتی بر بازسازی مدل کسب وکار دارند.
-
بررسی عوامل موثر بر وفاداری به برند مشتریان گوشیهای تلفن همراه
1395امروزه مشتری مهم ترین دارایی سازمان ها محسوب می شود، به طوری که توجه به مشتری از دغدغه های اصلی سازمان ها بوده و تلاش می کنند تا مشتری را جذب و حفظ کرده و آنها را به مشتری دائم و وفادار تبدیل نمایند. وفاداری مشتری موضوعی مهم در تحقیقات بازاریابی و به عنوان یک نگرانی عمده برای مدیران و یک تفکر دائمی استراتژیک برای بسیاری از سازمان ها به شمار می-آید. بنابراین حفظ مشتریان و وفادار نمودن آنها مورد توجه، ضامن بقا، توسعه و رشد سازمان ها بوده و یک مزیت رقابتی بزرگ بشمار می رود. وفاداری مشتریان برای شرکت ها مزایایی از جمله کاهش حساسیت مشتریان نسبت به تغییرات و قیمت ها، فروش محصولات متنوع و جانبی به یک مشتری، فروش محصولات ارتقاءیافته و جدیدالورود به بازار یک مشتری، افزایش موانع برای ورود رقبای جدید و ... دارد. پژوهش حاضر در پی بررسی عوامل موثر بر وفاداری به برند مشتریان گوشی های تلفن همراه است. روش تحقیق، توصیفی پیمایشی و از نوع کاربردی است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده گردیده و روایی و پایایی آن با استفاده از روایی محتوا و سازه و همچنین آلفای کرونباخ مورد تائید قرار گرفت. جامعه آماری در این پژوهش بازار های موبایل سطح شهر مشهد می باشد، در این پژوهش، روش نمونه گیری، تصادفی ساده می باشد و برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده گردیده است. مدل پژوهش با استفاده از نرم افزارهای آموس و اس پی اس اس تحلیل شد. یافته ها نشان می دهد که شش عامل موثر بر وفاداری به برند در مدل مورد بررسی پژوهش حاضر(ارزش، اعتماد، رضایت، مقاومت در برابر تغییر، احساسات و ارزش ویژه برند) رابطه ی مثبتی با وفاداری به برند مشتریان گوشی های تلفن همراه دارند. آنچه که سود کوتاه مدت شرکت های تولید کننده موبایل را می تواند تضمین نماید جذب مشتریان وفادار از طریق تعهد بیشتر و راه کار تحقق شاخص های ارزش و رضایت برای مشتریان است، بر اساس نتایج تحقیق بدیهی است مشتری راضی که درک نماید موازنه داده-ستانده به نفع او تمام شده است رفتاری هم سو با استراتژی بازاریابی شرکت و تکرار خرید انجام می دهد، بنابراین شرکت می بایست انتظارات مشتری را برآورده ساخته و او را در موقعیت برنده در معامله قراردهد، که این امر موجب تعهد مشتری به شرکت و رابطه بلند مدت(تکرار و توسعه خرید) خواهد شد و این متضمن سودآوری و رسیدن به اهداف
-
تاثیر گرایش استراتژیک بر بین المللی سازی شرکت های کوچک و متوسط در سطح استان کرمانشاه
1394این مطالعه به بررسی تاٌثیر گرایش استراتژیک بر بین المللی سازی شرکت های کوچک ومتوسط در سطح استان کرمانشاه می پردازد. در این مطالعه ابتدا مفاهیم و مبانی نظری مرور شده و سپس با استفاده از مطالعات و پژوهش های پیشین شاخص های اندازه گیری هریک از مولفه ها و ابعاد مورد بررسی در این مطالعه استخراج شده است. جامعه آماری این مطالعه شامل 282 شرکت کوچک و متوسط استان کرمانشاه بوده است و نمونه آماری 164 موردی با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی از میان این شرکت ها انتخاب شده است . ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده است که برای سنجش روایی آن از روش تحلیل عاملی استفاده شده است و روایی آن مورد تایید بوده است و جهت سنجش پایای از آلفای کرونباخ بهره گرفته شد . نتایج تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از این بوده است که در کل گرایش استراتژیک بر بین المللی سازی شرکت های کوچک ومتوسط استان کرمانشاه تاثیر مثبت دارد و همچنین گرایش به رقیب و گرایش به مشتری نیز به ترتیب بر بین المللی سازی شرکت های کوچک و متوسط تاثیر مثبت دارند اما نکته حائز اهمیت این است که گرایش به هزینه بر بین المللی سازی شرکت های کوچک و متوسط تاثیر منفی دارد.
-
تاثیر قابلیتهای مدیریت دانش بر موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری در بانکهای تجاری شهر خرم آباد
1394در پژوهش حاضر اثرات مدیریت دانش بر موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری مورد بررسی قرار گرفته است. روش پژوهش توصیفی و از شاخه پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش کارکنان و مدیران شعب بانکهای تجاری شهر خرم آباد می باشد. مدل تحلیلی این پژوهش بر اساس تلفیق مدل عمومی نیومن و کنارد و مدل مورنو و ملندز شکل گرفته است. تحلیل داده ها از طریق نرم افزار SPSS و مدل معادلات ساختاری نرم افزار LISREL صورت گرفته است. یافته های پژوهش نشان می دهد قابلیتهای مدیریت ارتباط دانش بر موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری تاثیر دارند. بر اساس یافته ها بیشترین تاثیر را انتشار دانش و کمترین تاثیر را کاربرد دانش بر موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری دارا هستند.
-
نقش تبادل دانش ضمنی بین بخش های فروش و بازار یابی بر موفقیت بازار یابی در شرکت های بیمه استان کردستان
1394سازمان های موفق استراتژی های بازاریابی خود را با تغیرات بازار تنظیم می کنند . مهره های کلیدی مانند فروشندگان به خاطر توانایی جاسازی خود در شبکه های اجتماعی خارج از سازمان نقش مهمی در توسعه بازار بازی می کنند. جامعه اماری این پژوهش کلیه فروشندگان شرکت های بیمه استان کردستان است مدل تحلیلی این پژوهش بر اساس پژوهش ارنت و ویتمن می باشد تحلیل داده ها از طریق نرم افزار spss و مدل معادلات ساختاری نرم افزار AMOS صورت گرفته است. یافته های پژوهش نشان می دهد که تبادل دانش ضمنی بر موفقیت بازار تاثیر مثبتی دارد. بر اساس یافته ها بیشترین تاثیر مربوط به تبادل دانش ضمنی بر روی موفقیت بازاریابی و کمترین تاثیر مربوط به فرصت های اجتماعی بر تبادل دانش ضمنی است.
-
بررسی رابطه بین استراتژیهای کسب و کار و استراتژیهای بازاریابی شرکتهای کوچک و متوسط سطح شهرستان سنندج
1394در محیط پیچیده، پویا و بسیار متغیر امروزی، شرکت ها نیازمند طراحی و اتخاذ استراتژیهایی هستند که بتوانند آنها را در بهبود روز افزون عملکردشان یاری رساند. همچنین با توجه به اینکه استراتژی های رقابتی و استراتژی های وظیفه ای در یک راستا قرار دارند، اگر به موضوع هماهنگی و ارتباط بین این دو استراتژی اهمیت داده نشود، عملکرد شرکت ها دچار ضعف خواهد شد، بنابراین هدف از اجرای این پژوهش بررسی رابطه بین استراتژی های کسب و کار و استراتژی های بازاریابی شرکت های کوچک و متوسط می باشد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش و نحوه گردآوری داده های تحقیق در زمره تحقیقات توصیفی و غیرآزمایشی قرار داشته و از سری تحقیقات همبستگی محسوب می گردد. جامعه آماری پژوهش مدیران واحد های فروش، بازاریابی، کیفیت، تولید و مدیران عامل شرکت های کوچک و متوسط سطح شهرستان سنندج می باشد، که جمعا" برابر با 364 نفر محاسبه گردید و با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و بهره گیری از فرمول کوکران حجم نمونه 187 نفر لحاظ گردید. در این پژوهش جهت جمع آوری داده های پژوهش از ابزار پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی صوری آن با نظر اساتید و صاحبنظران تایید شده و جهت اعتبار سازه، از تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار لیزرل استفاده شد. همچنین جهت سنجش پایایی پرسشنامه ابتدا 42 پرسشنامه توزیع گردید که با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ پایایی ابزار پژوهش در حد بسیار مناسبی تشخیص داده شد. درپژوهش حاضر با توجه به اینکه فرض نرمال بودن داده ها رد گردید از ضریب همبستگی ناپارامتری (اسپیرمن) جهت تجزیه و تحلیل فرضیه های پژوهش استفاده شد. نتایج پژوهش حاکی از این است که در سطح اطمینان 95% بین استراتژی های کسب و کار و استراتژی های بازاریابی همبستگی قوی وجود دارد و جهت اجرای این هماهنگی در سطح شرکت ها توصیه می گردد که از ساختارمکانیکی و رسمی به سمت ساختارهای پویا حرکت کرده و در تدوین استراتژی مدیران سطوح پایین تر اعم از فروش و بازاریابی دخیل باشند و همچنین ایجاد واحدهای تحقیقات بازاریابی و اهمیت به کیفیت و نوآوری محصولات به تحقق این امر کمک می نماید.
-
بررسی رابطه بین کارآفرینی استراتژیک و عملکرد شرکتهای کوچک و متوسط در استان کردستان
1391هدف اصلی از تحقیق کنونی شناسایی رابطه ابعاد کارآفرینی استراتژیک با عملکرد شرکت های کوچک و متوسط می باشد است. در این پژوهش جهت اخذ اطلاعات کلی در مورد ادبیات موضوع، تعیین چارچوب نظری و شاخص ها از منابع موجود در کتابخانه که حاوی کتب، مجلات و پایان نامه ها و گزارشات علمی است، و نیز از پرسشنامه برای جمع آوری داده های تحقیق استفاده شده است. در تحقیق حاضر از روش میانگین، انحراف استاندارد و آمار استنباطی و از همبستگی اسپیرمن جهت بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش از استفاده شده است. همچنین جهت پیش بینی عملکرد بر اساس مولفه های کارآفرینی استراتژیک از تحلیل رگرسیون استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق حاضر کلیه شرکت های کوچک و متوسط استان کردستان می باشد که تعدادشان 320 شرکت است که طبق جدول مورگان ، تعداد 175 نمونه به صورت تصادفی برای دست یابی به اهداف تحقیق انتخاب شده اند و با توجه به این که پرسشنامه تهیه شده حاوی سوالاتی در مورد اهداف و برنامه های استرتژیک و عملکرد مالی شرکت می باشد بنا براین از بین کلیه کارکنان شرکتهای مورد نظر، مدیران عامل به عنوان جامعه آماری انتخاب شدند. با توجه به یافته های حاصل از پژوهش می توان گفت که کارآفرینی استراتژیک در ابعاد مطرح شده، بر عملکرد شرکت های مورد مطالعه موثر بوده اند.
-
رابطه بین گرایش به نوآوری و استراتژی رقابتی
1391هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین گرایش به نوآوری و استراتژی رقابتی بر اساس گونه های استراتژیک عمومی مایلز و اسنو است. این تحقیق از نظر هدف پژوهش از نوع کاربردی می باشد و از نظر شیوه گردآوری داده ها از دسته تحقیقات توصیفی-پیمایشی است. در این تحقیق، پنج شرکت برتر در چهار صنعت صنعت بانکداری، صنعت بیمه، صنایع غذایی و صنایع دارویی انتخاب شدند و سپس با استفاده از پرسشنامه اطلاعات مورد نیاز جمع آوری شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. پرسشنامه میان مدیران ارشد سازمان های مورد مطالعه توزیع شدند که تعداد 109 نفر به پرسشنامه ها پاسخ کامل دادند. آزمون های اماری تحلیل آزمون میانگین، نیکویی برازش، آزمون کای-دو و جداول تقاطعی رابطه بین گرایش به نوآوری و استراتژی رقابتی در سطح اطمینان 95% مورد بررسی قرار گرفت و مشخص گردید بین گرایش سازمان به نوآوری و استراتژی رقابتی مورد استفاده سازمان (با توجه به گونه شناسی مایلز و اسنو) رابطه معنی دارد وجود دارد. نایج نشان می دهد که هر اندازه میزان گرایش و تمایل سازمان به نوآوری بیشتر باشد، شرکت ها از استراتژی هایی استفاده می کنند که در آن این تمایل لحاظ شده و می کوشند بیشتر تولید کننده نوآوری باشند. از این رو می توان گفت شرکت هایی که گرایش بالایی به نوآوری دارند از استراتژی پیشگامان بهره می گیرند و هنگامی که این تمایل کم می شود و گرایش شرکت به نوآوری متوسط یا پایین می باشد، شرکت ها می کوشند به ترتیب از استراتژی های تحلیلگران و مدافعان بهره گیرند.
-
پیاده سازی مهندسی مجدد در شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی با رویکرد کارآفرینی سازمانی
1390نظریه مهندسی مجدد فرایندهای کسب وکار، بعنوان یک رویکرد جدید توسط بسیاری از سازمانها برای بهبود عملکرد از طریق کسب رضایت مشتری مورد استفاده قرار گرفته است. بر مبنای این نظریه هر فرایندی به مشتری ختم می شود و تمام تلاش افراد در طول این فرایند برآورد نیازهای مشتری می باشد.، برای مهندسی مجدد متدلوژی ها و چهار چوبهای متفاوتی توسط صاحبنظران و مشاوران ارائه شده است. این متدلوژی ها با وجود اینکه بر پایه موضوعات مشترکی توسعه می یابند تاکید آنها بر روی بعضی از فاکتورها بیشتر است.بطور اید ه ال،هر گروه اجرایی مهندسی مجدد فرایندها با توجه به مراحل کلیدی و پارامترهای اصلی مورد نظر، یک متدلوژی خاص برای سازمان مور نظر ارائه می دهد.در این پایان نامه سعی شده است که برای مهندسی مجدد فرایندهای شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران چهارچوبی ارائه شود که در آن از مفاهیم کارآفرینی و کارآفرینی سازمانی استفاده شده است. برای رسیدن به این هدف ضمن مطالعه چهارچوب ها و متدلوژی های موجود مهندسی مجدد و همچنین مدلهای مشهور کارآفرینی سازمانی و بررسی اشتراکات این دو نظریه و توانائیهای کارآفرینی سازمانی در موفقیت پروژه های مهندسی مجدد چهارچوب جدیدی ارائه و بر مبنای آن فرایندهای شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران باز مهندسی گردید.