تاریخ بهروزرسانی: 1403/10/20
محمد قادرمزی
دانشکده علوم پایه / گروه شیمی
پایاننامههای کارشناسیارشد
-
تثبیت کمپلکسهای فلزی برروی نانوذرات مغناطیسی و استفاده از آنها به عنوان کاتالیزگر
1403در این مطالعه، بررسی خاصیت کاتالیزگری و خصوصیات دو کمپلکس جدید روی با لیگاندهای 4-دی متیل آمینو پیریدین و N-فنیل اسید آنترانیلیک مورد بررسی قرار گرفته شد. دو کاتالیزگر مبتنی بر فلز روی، CF/Dmap/Zn نشان دهنده نانوآلیاژ CF (CoFe2O4)، Dmap (4-دی متیل آمینو پیریدین) و Zn (Zn2+) و CF/DpC/Zn نشاندهنده نانوآلیاژ با CF (CoFe2O4)، N) DpC- فنیل آنترانیلیک اسید) و Zn (Zn2+) ، در تبدیل نیتریل به تترازول مقایسه شد. مواد تهیه شده با استفاده از پراش پرتو ایکس پودری (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (SEM)، طیف سنج پرتو ایکس پراکنده انرژی (EDS)، نقشه برداری عنصری، مغناطیس سنج نمونه ارتعاشی (VSM)، ایزوترم جذب-واجذب نیتروژن، طیفسنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR) و تجزیه و تحلیل حرارتی (TGA) شناسایی شد. فعالیت کاتالیزگری CF/Dmap/Zn و CF/DpC/Zn در سنتز آسان تترازول در محیط آبی مورد بررسی قرار گرفت. کاتالیزگر CF/DpC/Zn عملکرد قوی تری را نشان داد، که ممکن است ناشی از پایداری بالاتر این کمپلکس باشد. کاهش ناچیز بازده در تبدیل نیتریل به تترازول پس از 4 دوره برای دو کاتالیزگر وجود داشت.
-
تثبیت کمپلکسهای فلزی بر روی بسترهای مغناطیسی و مزوحفره ای و استفاده از آنها به عنوان کاتالیزگرهای ناهمگن
1403دراین پژوهش دو کاتالیزگر مزوحفره،CoFe2O4/Ser/Cu و MCM-41/Ser/Cu (Ser نشان دهنده سرین است) سنتز شد با استفاده از تکنیکهای تبدیل فوریه زیر قرمز پرتو ایکس (FT-IR)، پراش پرتو ایکس پودر (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، طیفسنجی پراکندگی انرژی پرتو ایکس (EDX)، نقشه برداری عنصری، مغناطیس سنج نمونه لرزان(VSM) و ایزوترم جذب و واجذب نیتروژن مورد شناسایی قرار گرفت. ازدوکاتالیزگر سنتز شده برای سنتز تترازول استفاده شد. CoFe2O4/Ser/Cuعلیرغم کمتربودن مساحت سطح ویژه (m2/g 17/71) فعالیت بهتری در سنتز تترازولهای استخلافدارشده در موقعیت5 نسبت به نمونه MCM-41/Ser/Cu نشان داد. کاهش قابل توجهی در عملکرد کاتالیزگری پس از 6 دوره برای CoFe2O4/Ser/Cu و پس از 4 دوره برای MCM-41/Ser/Cu مشاهده نشد.
-
تهیهوشناسایینانو کامپوزیتهای مغناطیسی6WO2Bi/4O2CuFe،6WO2Bi/2CeO وبررسیاثراتکاتالیزوری آنها برای کاهش نیتروآرنها
1403چکیده در این پژوهش با استفاده از روشهایهیدروترمالترکیبهای6WO2Bi،4O2CuFeو نانوکامپوزیتهای آنها 4O2CuFe/6WO2Biبانسبتهای15،20،30،40درصد و همچنین ترکیبات2CeO،6WO2Biو نانو کامپوزیت 6WO2Bi/2CeOتهیه شدند.روشهایهیدروترمالبهدلیلروشعملیاتیسادهوکنترل اندازه و شکلنمونهها،به تدریجبهروشاصلیسنتزبرایتهیه6WO2Biدرمقیاسنانوتبدیلشدهاند.همچنینبهصورتتجربیمشاهده شده استکه6WO2Biتهیهشدهازروشهایهیدروترمالدارایفعالیتکاتالیستیبهترینسبتبهروشتهیهشدهاز طریقروشواکنشهای حالت جامد است.ترکیبهای تهیه شده با استفاده از تکنیکهایXRD،VSM،FT-IR،EDX ،SEM،PL،BETوUV-Visشناسایی شدند.نتایجBETنشان داد با وارد کردن نانوذرات مغناطیسی در ساختار ترکیب6WO2Biاندازه حفرههاافزایش پیدا کرده ودر نتیجه جذب4NaBHافزایش پیدا کرده و خواص کاتالیزوری تقویت میشود.نانوکامپوزیتهای تهیه شده به عنوان کاتالیزگر برای کاهش ترکیبهای نیتروآروماتیکشامل4- نیتروفنل،2-نیترو فنل،4-نیترو آنیلین و2-نیترو آنیلینو کاهش آلودگیهای رنگی، متیلن بلو(MB)،و رودامین ب(RhB)استفاده شدند.از نانو کامپوزیتهای تهیه شدهبرایکاهشیون سمیCr(VI)نیز استفاده شد.عملیات کاهش در حضور4NaBHبه عنوان منبع دهندهیهیدروژندر دمای اتاق انجامشد. سینیتیک واکنش از نوع درجه یک بوده زیرا غلظت4NaBHدر مقایسه باسایر موادبیشتر در نظر گرفته شده است.نانوکامپوزیتها با درصدهای متفاوت فریت مس اولیه خاصیت کاتالیزگری متفاوتی نشان میدهند.کاتالیزگرهایتهیه شده قابل بازیافتبوده و در چرخه های متوالی خاصیت کاتالیزوریو ساختار آنها بدون تغییر باقی ماند
-
سنتز و شناسایی پلیمرهای نانومتخلخل دارای اتصالات عرضی و عاملدارشده با گروه-های آلی و بررسی اثر کاتالیزگری آنها در واکنشهای آلی
1403در این پژوهش، سه نانو کاتالیزگر مغناطیسی از طریق عاملدار کردن شبکهی پلیمری متخلخل سه بعدی برپایهی کلیکس-]4[رزورسینارن با استفاده از روشهای ساده، مقرون بهصرفه سنتز شد. 1. ابتدا دراین روش با تثبیت پالادیوم (II) نیترات در میان حفرات Kryptofx-22 بر روی سطح پلیمرهای شبکه سه بعدی مغناطیسی به عنوان کاتالیزگر CoFe2O4/3D-Network polymers-K22.Pd در واکنشهای سوزوکی از طریق آریل هالیدها و در حضور نمک بازی K2CO3 و کاهش ترکیب نیتروبنزن به آنیلین استفاده شد. 2. در این روش برای تثبیت فسفومولیبدیکاسید (H3PMo12O40) بر روی کیتوسان متصل شده به پلی کلیکس]4[رزورسینارن مغناطیسی باEDTA به عنوان یک اتصال عرضی به منظور ساخت کاتالیزگر سه بعدی سنتز شد. نانوکاتالیزگر ناهمگن (CoFe2O4/Calix-EDTA-Cs/PMA) به عنوان یک نانوکاتالیزگر اسیدی در واکنش های 3،1-اکسازولیدین 2-اون از طریق واکنش α-اپوکسی کتونها با سدیم سیانات در پلی اتیلن گلیکول به عنوان یک حلال سبز در شرایط فراصوت استفاده شد. 3. در آخر برای سنتز پلیمر متخلخل که با بیس(2-تیواوره) پیریدین-6،2-دی کربونیل به عنوان یک اتصال عرضی به منظور ساخت کاتالیزگر سه بعدی (-Fe2O3-Cu/Calix/pyridine-2,6-dicarbonyl-bis(thiourea)) تهیه شد. در ادامه، با تثبیت نانوذرات آهن و کاتیون مس برروی آن به عنوان یک کاتالیزگر مغناطیسی جدید در واکنش 5،1-بنزودیازپین از طریق واکنش α-اپوکسی با اورتو-فنیلن دی آمین به کار گرفته شد. پس از تهیه این نانوکاتالیزگرهای ناهمگن، برای شناسایی آن ها از تکنیک هایی مانند FT-IR، BET، TGA، FE-SEM، TEM، XRD، EDX، AFM و VSM استفاده گردید. همچنین، محصولات حاصل پس از جداسازی و خالص سازی با استفاده از تکنیکهای مختلف طیف سنجی، شناسایی و تایید شدند.
-
سنتز و شناسایی کاتالیزگرهای ناهمگن با قرارگیری مرکز فعال در مزوحفرهی MCM-41 و اثرکاتالیزگری آنها در واکنشهای آلی
1402مواد مزو متخلخل MCM-41 عاملدار شده با مس از طریق دو روش پیوندزنی، بدون لیگاند ((MCM-41@Cu2+ و با لیگاند ((MCM-41@Histidine@Cu2+ سنتز شدند. مزو متخلخل MCM-41 عاملدار شده با مس از طریق تراکم همزمان CuCl2 و دسیل تری متیل آمونیوم برومید (DTAB) با تترا اتیل ارتوسیلیکات (TEOS)، (Cu2+-MCM-41) نیز تهیه شد. ساختار نمونهها با پراش پرتو ایکس ((XRD، طیفسنجی مادون قرمز ((FT-IR، جذب و واجذب نیتروژن، میکروسکوپ الکترونی عبوری ((TEM و میکروسکوپ الکترونی روبشی ((SEM مشخص شد. نتایج نشان میدهد که ساختار MCM-41 پس از عاملدار شدن بدون تغییر باقی میماند. این کاتالیزگرهای تهیه شده در سنتز H1 -تترازولهای استخلافدار شده در موقعیت ٥ در آب کاتالیزگرهای موثری بودند. مواد مزو متخلخل MCM-41 عاملدار شده با مس فعالیت کاتالیزگری بالایی در دمای پایین نشان دادند. نمونه MCM-41 عاملدار شده با مس که به روش همتراکمی مستقیم سنتز شدند فعالیت کاتالیزگری بهتری در مقایسه با مواد مزو متخلخل MCM-41 عاملدار شده با مس که به روش پیوند زنی سنتز شدند، را نشان داد. کاتالیزگرها تا 6 چرخه با کاهش ناچیز فعالیت توانستند مورد استفاده قرار گیرند.
-
سنتز کاتالیزگر اسیدی بر پایه سولفونیک اسید تثبیت شده بر روی نانو سیلیکا بدست آمده از سبوس برنج و استفاده از آن در واکنش تراکمی چند جزئی
1401در این پروژه تحقیقاتی، یک کاتالیزگر سازگار با محیط زیست با استفاده از سیلیکای استخراج شده پوسته برنج ارزان قیمت سنتز شد. سپس سیلیکای استخراج شده از سبوس برنج به عنوان تکیهگاه برای فریت کبالت CoFe2O4@SiO2 استفاده شد و کبالت فریت روی سطح و یا داخل منافذ سیلیکا قرار گرفته شد. در مرحله بعد نانوذرات با استفاده از 3مرکاپتوپروپیل تری متوکسیلان و اکسایش با پراکسید هیدروژن اصلاح و سولفونه CoFe2O4@ SiO2 -Pr-SO3H شدند. تکنیکهای ترسیم نقشهبرداری FT-IR، BET، CHNS، FE-SEM، TEM، VSM، TGA-DTG، EDX و اشعه ایکس، ساختار این مجموعه پشتیبانی شده را تایید میکنند. علاوه بر این، اثر روش تهیه کاتالیزگر CoFe2O4@ SiO2 -Pr-SO3H به طور گسترده برای سنتز 3، 4-دی هیدروپیریمیدینونها/تیونها و اکتاهیدروکینازولینونها مورد مطالعه قرار گرفت. هیچ حلال آلی مضری در رویکرد فعلی استفاده نمیشود. ماهیت غیر سمی، زمان واکنش کوتاه، بازیابی آسان و قابلیت استفاده مجدد بدون از دست دادن فعالیت CoFe2O4@SiO2-Pr-SO3H از مزایای این روش است.
-
سنتز و بررسی سمیت سلولی کمپلکسهای کبالت (2+)، روی (2+) و روتنیوم (3+) شامل پیریدین- 2و6-دی کربوکسیلیک اسید
1401در این مطالعه کمپلکسهای فلزی از افزایش همزمان محلول آبی پیریدین 2و6 دی کربوکسیلیک اسید، 4-آمینو پیریدین و یا 2-آمینوبنزوایمیدازول به نمکهای فلزی کبالت (2+)، روی (2+) و روتنیوم (3+) سنتز و به کمک روشهای مختلف طیفسنجی مانند FT-IR، H-NMR، UV-ViS شناسایی شدند. تعیین دقیق ساختارها به وسیله پراش پرتو ایکس انجام شد و سپس خواص الکتروشیمیایی کمپلکسهای کبالت و روی بررسی شد. در بخش بعدی این پژوهش خواص ضد سرطان کمپلکسهای سنتز شده به وسیلهی تست MTT و سایر آزمونهای مرتبط، شامل اندازهگیری پتانسیل غشاء میتوکندری (MMP) و تولید گونههای اکسیژن فعال (ROS) سنجیده شد و تشخیص داده شد که ترکیبات ردوکس فعال میتوانند در ایجاد ROS و القاء آپوپتوز موثرتر باشند. قدرت مهار بالا و انتخاب گری کمپلکسهای کبالت (2+)و روتنیوم (3+) خواص قابل توجهی می باشند که میتوانند منجر به تحقیقات جامعتر بر روی این کمپلکسها به عنوان عوامل درمانی شوند.
-
سنتز و شناسایی کمپلکسهای فلزی بر پایه نانوذرات مغناطیسی جهت کاربرد در واکنشهای اکسایشی و تهیه دی سولفیدها
1401در این کار تحقیقاتی، ابتدا نانوذره مغناطیسی CoFe2O4 با استفاده از روش همرسوبی تهیه شد و سطح آن با لیگاند 8،1-دی آمینونفتالین اصلاح شد. سپس فلز واسطه مس (II) بر روی بستر مغناطیسی تثبیت گردید. کاتالیزگر تهیه شدهCoFe2O4-DAN-Cu(II) با روشهای FESEM, FT-IR VSM, XRD EDX، ICP وTGA شناسایی شد. این کاتالیزگر همچنین برای اکسایش سولفیدها به سولفوکسیدها، اکسایش تیولها به دی سولفیدها و تهیه یک مرحلهای سولفیدهای متقارن از طریق واکنش آریل هالیدها با تیوره به عنوان منبع گوگرد در حضور NaOH استفاده شد. در شرایط بهینه، بازده سنتز سولفوکسیدها، سولفیدهای متقارن و دی سولفیدها به ترتیب حدود 99%، 95% و 96% با بیشترین گزینش پذیری بود. در بخش دیگر این پژوهش، هیدروژل پکتین حاصل از استخراج پوست پرتقال به روش ژلی شدن یونی تهیه شد، به وسیله تکنیکهای FESEM , FT-IR, EDX مورد شناسایی قرار گرفت و در ادامه نانوذرات آهن و مس به وسیله کاهنده سدیم بوروهیدرید بر روی آن قرار گرفت. عملکرد کاتالیزگری نانوکامپوزیت γ-Fe2O3/Cu@HPECGs در واکنش اکسایشی تیولها به دی سولفیدها در حضور هیدروژن پراکسید مورد بررسی قرار گرفت. افزون بر این، نانوکاتالیست γ-Fe2O3/Cu@HPECGs میتواند سولفیدهای متقارن را در یک روش یک مرحلهای با تیواوره به عنوان منبع گوگرد تهیه کند. در مقایسه با نانوذرات آهن خالص، افزودن نانوذرات مس باعث افزایش راندمان کاتالیزگری شد. این روش کار استراتژیهای قابل اجرا با بازدهی بالای 90 درصد و گزینش پذیری خوب را ارائه داد. مزیت اصلی این نانوکاتالیزگرها این است که به سهولت قابل بازیابی بوده به طوریکه با یک میدان مغناطیسی خارجی از محیط واکنش برداشته شده و در چرخه بعدی مورد استفاده قرار میگیرد. شناسایی کاتالیزگرهای بازیابی شده نشان داد که سطح کاتالیزگر تغییر قابل توجهی نکرده است به طوریکه توانسته برای 9 دوره مورد استفاده قرار گیرند. استفاده از ضایعات، سنتز آسان، فعالیت کاتالیزگری بالا و شرایط واکنش ملایم از دیگر مزایای این دسته از نانوکاتالیزگرهای به کار گرفته شده میباشد.
-
سنتز و شناسایی برخی از کمپلکسهای فلزی کربوکسامیدها و مطالعات کاتالیزوری، بیولوژیکی و تئوری آنها
1400پیریدین، با نمکهای فلزی O 2.6H3)3Gd(NO و O 2.6H3)3(NOCe تحت عنوان کمپلکسهای فلزی 1C و 2Cتهیه و با روشهای مختلف طیف سنجی و کریستالوگرافی اشعه ایکس شناسایی شدهاند. ماهیت برهمکنش فلز- لیگاند از طریق محاسبات تئوری با استفاده از تجزیه و تحلیل اوربیتالهای پیوندی طبیعی ) NBO ) و آنالیزتفکیک پیوند (EDA-NOCV) مورد مطالعه قرار گرفته، و نشان داده میشود که سهم برهمکنش الکترواستاتیک درهر دو کمپلکس بیشتر از برهمکنش اوربیتالی میباشد. هم- چنین، سهم برهمکنش اوربیتالی کمپلکس 2C ، بیشتر ازکمپلکس 1C 28 در / محاسبه شدهاست )% 8 22 (. در ادامه، اثر سیتوتوکسیک کمپلکسها در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از اکسی / مقابل % 8 پلاتین به عنوان استاندارد بر علیه ردههای سلول سرطانی، شامل سرطان سینه انسان (MCF7) ، آدنوکارسینوم کولون انسانی (HT29) ، لنفوسیت انسانی (HL60) و همچنین یک سلول طبیعی، فیبروبلاست انسان ) HFF ) مورد بررسی قرار گرفته شدهاست. مهمترین فعالیت بازداری توسط هر دوکمپلکسهای 1C 88/7( IC50= 82 ( و / میکرومولار، مهار زنده ماندن = ٪ 34 2C 88/4( IC50= )77/ میکرومولار، مهار زنده ماندن = ٪ 28 در سمت رده سلولی MCF7 مشاهده میشود . در قسمت بعد لیگاندهای جدید کربوکسامید، N',N -بیس) 2-هیدروکسی- 5-متیل فنیل( 3-کلرو پیریدین- 6،2 دی کربوکسامید ) 1L ( و سیکلو N',N -بیس) 2،3 ( پارا فنیل دیآمین بیس 3- کلرو پیریدین- 6،2 دی کربوکسامید ) 2L ( سنتز شدهاست، و در تهیه نانو ذرات جدید Ni.1@L2NH-2/SiO4O2CoFe و Ni.2@L2NH-2/SiO4O2CoFe بهکار بردهشدهاند، و به عنوان کاتالیزگرهای ناهمگن در واکنشهای اکسیداسیون کارآمد سولفیدها و اکسیداتیو تیولها با استفاده از پراکسید هیدروژن مورد مطالعه قرار گرفته شدهاست. این کاتالیزگرهای جدید با تکنیکهای مختلفی مانند FT-IR ، FE-SEM ، ICP-OES ، EDX ، XRD ، VSM و تجزیه و تحلیل TGA شناسایی شدهاست. از مزایای این نانوکاتالیزگرهای فعال، واکنش کوتاه مدت، سازگار با محیط، فعالیت کاتالیزگری بالا، جداسازی سریع و روش کار ساده میباشند. کاتالیزگرهای توصیف شده به آسانی توسط یک آهنربای خارجی از مخلوط واکنش جدا میشود و برای چندین چرخه متوالی بدون از دست دادن کارایی قابل مشاهده در فعالیت کاتالیزگری آن مجددا استفاده شدهاند
-
تهیه نانوذره های مغناطیسی و استفاده از آن ها به عنوان کاتالیزگر در بعضی واکنش های آلی
1400در راستای احترام به شیمی سبز، در این پایان نامه، بستر مغناطیسی کبالت فریت (CoFe2O4) با روش هم رسوبی و با استفاده از روش های ارزان، ساده و مواد شیمیایی در دسترس سنتز شد. در ادامه، با استفاده از اتصال کووالانسی کمپلکس های فلزاتCo ،Cr ،Ni و Er بر روی سطح بستر های مغناطیسی، چندین کاتالیزگر قابل بازیافت تهیه شده است. به منظور اتصال این فلزات بر روی بستر مغناطیسی کبالت فریت، از لیگاند های سلولز، آسپارژین، فولیک اسید و ژلاتین به عنوان لیگاند های سبز استفاده شده است. این لیگاند ها، دارای سایت های فعال مناسب برای برهم کنش پایدار بین فلز و لیگاند هستند. علاوه براین، یک دندریمر نیز با ابعاد نانو و خاصیت مغناطیسی مطلوب با روشی ساده و اقتصادی سنتز شد. پس از تهیه این نانوساختار ها، برای شناسایی آن ها از روش های متنوعی همچونFT-IR ،SEM ، EDX، XRD، TEM، TGA، ICP-OES وVSM استفاده شد. درنهایت، هرکدام از این نانوکاتالیزگر ها در واکنش های مهم آلی جهت بالا بردن سرعت و راندمان واکنش ها مورد استفاده قرار گرفتند. این واکنش ها عبارت اند از : - اکسیم دار کردن آلدهید ها توسط هیدروکسیل آمین هیدروکلراید در شرایط حلال آب و دمای اتاق - احیا ترکیبات نیترو با واکنشگر سدیم بوروهیدرید در شرایط حلال آب و در دمای اتاق - واکنش سه جزئی سنتز پیریمیدینون ها - واکنش سه جزئی سنتز ترکیبات کرومن ها بررسی نتایج بدست آمده از این واکنش ها نشان می دهد که استفاده از نانوکاتالیزگر های تهیه شده مزایای زیادی دارد که از جمله آن ها می توان به مساحت بالای سطح کاتالیزگر، سهولت جداسازی، بازیافت آسان و قابلیت استفاده مجدد بدون کاهش قابل توجه درکارایی آن، کاهش زمان واکنش های ذکر شده و افزایش راندمان محصولات و هم چنین رعایت اصول شیمی سبز در انجام واکنش ها اشاره کرد. بنابراین، نانوساختار های تهیه شده، کاتالیزگر های مناسبی درپیشبرد واکنش های مهم آلی هستند و نیز نویدبخش عرضه روشی سریع، دوستدار محیط زیست و مقرون به صرفه برای پوشش معایب سایر روش های معرفی شده می باشد.
-
سنتز و شناسایی فلزات تثبیت شده بر روی مواد مزوحفره ای به عنوان کاتالیزگر های ناهمگن
1400در پژوهش حاضر سیلیکای مزوحفره ی MCM-41 به عنوان بستری برای ناهمگن کردن مرکز فعال آهن با لیگاند (3،4و5 تری هیدروکسی فنیل استیک اسید) و بدون لیگاند استفاده شد. . کاتالیز گرها توسط چندین تکنیک از جمله طیف سنجی مادون قرمز، پراش اشعه ایکس، وزن سنجی حرارتی، میکروسکوپ الکترونی عبوری، میکروسکوپ الکترونی روبشی و پلاسمای جفت شده ی القایی شناسایی شد. نتایج طیف سنجی مادون قرمز تایید کرد که لیگاند 3،4و5 تری هیدروکسی فنیل استیک اسید با موفقیت بر روی سطح MCM-41 تثبیت شد. (با حضور نوار های اختصاصی لیگاند در cm-1 3200-3600 ، cm-1 1616، cm-1 1210- 1320 و cm-1 1022 که به ترتیب مربوط به ارتعاش کششی OH، C=C، C-O و ارتعاش خمشی OH می باشد). داده های پراش اشعه ایکس کاتالیزگر ها تایید کرد که پیک های مشخصه MCM-41 بعد از عامل دار شدن از بین نرفت. نتایج پلاسمای جفت شده ی القایی نشان داد که مقدار آهن در کاتالیزگر MCM-41@3,4,5-trihydroxyphenylacetic@Fe و MCM-41@Fe به ترتیب برابر 6/1 و 5/1 میلی مول بر گرم می باشد. سپس اثر کاتالیزگری کاتالیزگرهای سنتز شده به منظور ارائه روشی نوین و کارآمد برای تهیه ترکیبات تترازول مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کاتالیزگرهای سنتز شده، کاتالیزگرهایی کارا و موثر در سنتز تترازول ها می باشد. کاتالیزگر سیلیکای آهن دار مزوحفره ای دارای لیگاند در مقایسه با کاتالیزگر سیلیکای آهن دار مزوحفره ای بدون لیگاند فعالیت کاتالیزگری بهتری از خود نشان داد این روش ساده، سبز و ارزان محصولات با راندمان بالا ایجاد می کند. از جمله سایر مزایای آن می توان به جداسازی ساده محصولات، زمان کوتاه واکنش ها، انجام واکنش در حلال آب و اجتناب از استفاده حلال ها و واکنشگرهای سمی در مقایسه با روش های ارائه شده قبلی اشاره نمود.
-
سنتز و شناسایی کمپلکس های شیف باز تثبیت شده بر روی اکسید گرافن یا پلیمر به عنوان بستر و بررسی فعالیت کاتالیزگری آن ها
1399پژوهش حاضر بر روی طراحی و سنتز یک کاتالیزور جدید GO@5-Br(Saldien)VO و دو فوتوکاتالیزور جدید MoS2/Bi2WO6/g-C3N4 و WO3/GO/TiO2 به روش هیدروترمال استوار است. کاتالیزور سنتز شده با استفاده از روش های مختلف دستگاهی از جمله FT-IR، ICP-AES، XRD، FESEM، EDX، UV-vis، TG/DTA شناسایی شده و در واکنش گوگردزدایی اکسایشی استفاده شد. نانوفوتوکاتالیزورهای سنتز شده نیز با استفاده از روش های مختلف دستگاهی از جمله FT-IR، XRD، FESEM، UV-vis (DRS)، PL، BET، EDX و EDS-Map شناسایی شده و در واکنش گوگردزدایی اکسایشی فوتوکاتالیزوری مورد استفاده قرار گرفتند. کاتالیزور GO@5-Br(Saldien)VO کارایی خوبی با بازده 92/96 درصد در واکنش گوگردزدایی اکسایشی در حضور فرمیک اسید و H2O2 از خود نشان داد. نتایج نشان داد که دما یکی از عوامل موثر بر گوگردزدایی اکسایشی با استفاده از کاتالیزور مذکور بوده و بیشترین درصد گوگردزدایی اکسایشی در دمای 60 درجه سانتی گراد در حضور این کاتالیزور مشاهده شد. از جمله نانوکاتالیزورها و نانوفوتوکاتالیزورهای دیگر سنتز شده در این پروژه می توان به Bi2WO6، g-C3N4، MoS2/Bi2WO6، MoS2/Bi2WO6/g-C3N4، TiO2، Graphene-TiO2 و WO3/GO/TiO2 اشاره کرد. فوتوکاتالیزورهای MoS2/Bi2WO6/g-C3N4 و WO3/GO/TiO2 به ترتیب در مدت زمان 30 و 60 دقیقه در حضور H2O2 و در زیر نور مرئی قادر به حذف 100 درصدی گوگرد از ترکیبات مدل نفتی می باشند. در تمامی واکنش های ذکر شده تاثیر مقدار کاتالیزور و مقدار H2O2 در پیشرفت واکنش های گوگردزدایی مورد بررسی قرار گرفت. بعلاوه تاثیر ماهیت سوبسترا نیز در گوگردزدایی اکسایشی فوتوکاتالیزوری با استفاده از فوتوکاتالیزورهای MoS2/Bi2WO6/g-C3N4 و WO3/GO/TiO2 مورد بررسی قرار گرفت. در واکنش گوگردزدایی اکسایشی فوتوکاتالیزوری در حضور MoS2/Bi2WO6/g-C3N4 حذف گوگرد در DBT و BT به ترتیب برابر 100 درصد و 75 درصد بود. نتایج گوگردزدایی اکسایشی فوتوکاتالیزوری در حضور WO3/GO/TiO2 نشان داد که حذف گوگرد به ترتیب زیر کاهش می یابد: DBT> 4,6-DMDBT> BT> TH. همچنین کاتالیزور و نانوفوتوکاتالیزورهای سنتز شده قابل بازیافت بوده و پس از چندین مرتبه واکنش و شستشو، بدون تغییر محسوسی در بازده واکنش ها مجددا قابل استفاده بوده اند.
-
سنتز، شناسایی، بررسی خواص الکتروشیمیایی و سمیت کمپلکس های Sb(III)، Bi(III)، Ga(III)، Pb(II) و Sn(IV) با استفاده از N', N-بیس (2-کربوکسیل فنیل) پیریدین-2، 6-دی کربوکسامید
1399در این مطالعه از یک لیگاند آمیدی به نام N', N-بیس (2-کربوکسیل فنیل) پیریدین-2، 6-دی کربوکسامید (L) استفاده شد که قبلا تهیه و ساختار آن به وسیله پراش پرتو ایکس تعیین شده بود. در ابتدا کمپلکس های فلزی از واکنش نمک های آنتیموان (III)، بیسموت (III)، گالیوم (III)، سرب ( (II و قلع (IV) با لیگاند مذکور تهیه شدند. ساختار کمپلکس ها با استفاده از تکنیک های مختلف شامل FT-IR،CHN ،A.A. و 1HNMR تایید شد. کلیه ترکیبات سنتزی از نظر خواص الکتروشیمیایی تحت گاز آرگون و اکسیژن بررسی شدند. اثر سمیت روی ترکیبات سنتزی در مقابل سه رده سلول سرطانی متفاوت شامل MCF7 (سلول های سرطان پستان انسان)، HL60 (سلول های سرطان خون انسان) و HT29 (سلول های سرطان روده بزرگ انسان) با استفاده از روش MTT (دی متیل تیازول – 2 و 5 دی فنیل تترازولیوم برمید) تست شد و مشخص شد که اکثر کمپلکس ها تاثیرات بیشتری نسبت به لیگاند دارند. مقایسه نتیجه به دست آمده از مطالعات الکتروشیمیایی و خواص سمیت ترکیبات تایید می کند که رابطه مستقیمی بین خاصیت بازدارندگی ترکیبات و پتانسیل فرمال وجود دارد به صورتی که ترکیباتی با پتانسیل فرمال بیشتر اثرات ضد سرطان قوی تری دارند. در این مطالعه کمپلکس های آنتیموان و قلع با بیشترین میزان اثرگذاری بر هر سه رده سلولی، مخصوصا سلول های MCF7 جهت مطالعات بیشتر در زمینه تعیین پتانسیل غشا میتوکندری و تولید گونه های اکسیژن فعال در سلول های ذکر شده انتخاب شدند.
-
تثبیت نانوذرات دوفلزی آهن و نیکل بر روی نانو سیلیکا بدست آمده از سبوس برنج و استفاده از آنها به عنوان کاتالیزگر در واکنش های تک ظرفی چند جزئی
1399پسماندهای حاصل از محصولات کشاورزی به عنوان باقی مانده از رشد و فرآورده های محصولات خام کشاورزی مانند: سبوس برنج، پوست مرکبات، سبوس گندم، پوسته نارگیل، ساقه موز، پوست گردو، تاج آناناس، ساقه آفتابگردان، پوست دانه پنبه و چوب کاج تعریف می شوند. به ویژه آن هایی که دارای سیلیس هستند می توانند در تولید محصولات دارای ارزش افزوده بالا، به عنوان یک جاذب بالقوه و باعث پیشرفت فوق العاده ای در سنتز ترکیبات آلی مورد بررسی قرار بگیرند. از مزایای این نوع پسماند ها می توان: سازگار با محیط زیست، منبعی تجدیدپذیر، اقتصادی بودن آن، در دسترس بودن فراوان و هزینه کم اشاره کرد و به عنوان گزینه ای برای سنتز کاتالیست ها مطرح شود. همچنین، یک منبع غنی برای تولید کربن های فعال می باشد که در نتیجه برای تبدیل به جاذب های کم هزینه و جایگزین مطمئنی برای حل مشکلات زیست محیطی می باشد. با توجه به اینکه سیلیکا یکی از مطلوب ترین بسترهای جامد برای سنتز کاتالیست های ناهمگن می باشد، در ادامه از نانوسیلیکا استخراج شده از سبوس برنج به عنوان بستری برای ثبیت دو فلز آهن و نیکل استفاده شد. این کاتالیست به عنوان یک کاتالیست ناهمگن درسنتز واکنش های تراکم سه جزیی 1-H-بنزو[f] کرومن و احیای نیتروآرن به آمین های مربوطه مورد استفاده قرار گرفت. ساختارها به کمک تکنیک های شامل EDX، TPR، FESEM، TGA، FT-IR، BET، ICP-AES، VSM، XRD و TEMمورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.
-
سنتز کینازولین ها و کینازولینون ها با استفاده از اکسیژن مولکولی در مجاورت سیستم های کاتالیستی پلی اکسو متالات- مدیاتور
1399در این پایان نامه سنتز کینازولینون ها با استفاده از واکنش تراکمی-حلقه زایی 2-آمینوبنزآمید و انواع آلدهیدها در مجاورت کاتالیست سولفامیک اسید و سپس اکسایش مشتقات 3،2-دی هیدروکینازولین-(H1)4-اون حاصل در مجاورت دو سیستم کاتالیستی POM-Pd@MCF/HQ و POM@TiO2/DDQ و اکسیژن هوا به عنوان اکسیدکننده ایده آل با بازده خوب تا عالی در شرایط ملایم بررسی شده است(طرح1). همچنین روش ساده و موثر، برای سنتز کینازولین ها با استفاده از واکنش تراکمی 2-آمینو بنزیل آمین و انواع آلدهید ها در حلال تترا هیدروفوران و سپس اکسایش حدواسط های حاصل در مجاورت دو سیستم کاتالیستی POM-Pd@MCF/HQ و POM@TiO2/DDQ و اکسیژن هوا با بازده خوب تا عالی در دمای اتاق گزارش شده است (طرح2). طرح1: اکسایش هوازی مشتقات دی هیدرو-2، 3 کینازولینون در مجاورت دو سیستم کاتالیستی POM-Pd@MCF/HQ و POM@TiO2/DDQ طرح2: اکسایش هوازی مشتقات دی هیدرو کینازولین در مجاورت دو سیستم کاتالیستی POM-Pd@MCF/HQ و POM@TiO2/DDQ
-
اکسایش هوازی الکل ها به ترکیبات کربونیل مربوطه در مجاورت سیستم کاتالیستی پالادیم، پلی اکسومتالات و هیدروکینون
1399در این پایان نامه، اکسایش انتخابی الکل های نوع اول و دوم به ترکیبات کربونیل مربوطه با استفاده از اکسیژن به عنوان اکسیدکننده سازگار با محیط زیست و در مجاورت سیستم کاتالیستی ناهمگن پالادیم، پلی اکسومتالات نوع ساندویجی(OCe)3(PW9O34)2]12-] و هیدروکینون بررسی شدند. در روش اول، نانوذرات پالادیم روی فوم های مزو سلولی سیلیکایی (MCF) و پلی اکسومتالات (POM) روی نانوذره تیتانیم دی اکسید دوپه شده با فلز نئودیمیم (Nd-TiO2) تثبیت شدند. سپس اکسایش هوازی الکل ها به ترکیبات کربونیل مربوطه در مجاورت سیستم کاتالیستی Pd@MCF/ POM@TiO2/ HQ در حلال تتراهیدروفوران و در دمای 40 درجه سانتی گراد بررسی شد (طرح 1). طرح 1: اکسایش هوازی الکل ها به ترکیبات کربونیل در مجاورت سیستم کاتالیستی Pd@MCF/POM@TiO2/HQ در روش دوم، هر دو نانو ذرات پالادیم و پلی اکسومتالات روی بستر یکسان MCF تثبیت شدند. سپس اکسایش هوازی الکل ها به ترکیبات کربونیل مربوطه در مجاورت سیستم کاتالیستی POM-Pd@MCF/ HQ در حلال آب و در دمای اتاق بررسی شد (طرح 2). طرح 2: اکسایش هوازی الکل ها به ترکیبات کربونیل در مجاورت سیستم کاتالیستی POM-Pd@MCF/ HQ کاتالیست POM-Pd@MCF با استفاده از تکنیک های SEM،EDX ،FT-IR و ICP شناسایی و تایید شد، کاتالیست POM@TiO2 با تکنیک های FT-IR،SEM ،EDX و XRD و کاتالیست Pd@MCF با تکنیک های ICP، SEMو EDX شناسایی و تایید شدند.
-
سنتز و شناسایی یک ماکروسیکل آمیدی جدید و کمپلکس های Cu(II)، Zn(II)، Mn(II) و Co(II) حاصل از آن، کاربرد ماکروسیکل به عنوان حسگر فلوئورسانس تشخیص سرب (2+) در محلول و سلول های زنده
1398در این مطالعه لیگاند ماکروسیکل آمیدی جدید به نام (5، 12-دی آزا- 1، 8 (4، 1 )-دی پی پیرازین- 3، 10 (2، 6)-دی پیریدین سیکلو تترا دکافن- 2، 4، 9، 11- تتراان، از واکنش تراکمی بین پیریدین 2و6 دی کربوکسیلیک اسید و 1-(2-آمینو اتیل) پی پیرازین تهیه شد. پس از تایید سنتز لیگاند با استفاده از تکنیک پراش پرتو ایکس، کمپلکس های فلزی از واکنش نمک های مس (2+)، روی (2+)، منگنز (2+) و کبالت (2+) با لیگاند مذکور به دست آمد. ساختار کمپلکس ها با استفاده از تکنیک های مختلف شامل FT-IR، CHN، 1HNMRوA.A تایید شد. از آنجایی که در این پژوهش تمرکز اصلی کار بر روی به کارگیری ماکروسیکل سنتزی به عنوان حسگر فلوئورسانس جهت شناسایی فلز در محلول بود محلول هایی از نمک های فلزی مختلف در حلال آب-متانول تهیه شده و سنجش انجام شد. انتخابگری نسبی و شدت فلوئورسانس مطلوب نسبت به فلز سرب ما را بر آن داشت تا از ماکروسیکل سنتزی به عنوان حسگر تشخیص فلز سرب در سلول های مغزی PC12 استفاده کنیم.
-
تثبیت کمپلکسهای Gd(III) برروی نانوذرات 4O3Fe وبررسی فعالیت کاتالیزگری آن ها در اکسایش ترکیبات حاوی سولفور
1398در این تحقیق، کمپلکس Gd(III) ، بر روی نانوذرات 4O3Fe عاملدار شده با روشهای آسان و ارزان و با استفاده از موادتجاری در دسترس تهیه شده و با روشهای FT-IR ، XRD ، SEM ، TGA ، EDX ، ICP ، VSM مشخص شد.کاتالیزگر آماده شده میتواند به عنوان یک نانوکاتالیزگر گرمی پایدار برای اکسایش سولفیدها، جفت شدن اکسایشی تیولها و سنتز تترازولها مورد آزمایش قرار گرفت. علاوه بر این، این کاتالیزگر ناهمگن به راحتی قابل بازیابی است. مخلوط واکنش توسط میدان مغناطیسی و بدون تغییر در فعالیت کاتالیزگری آن برای چندین چرخه متوالی استفاده مجدد شود.
-
سنتز، شناسایی، بررسی خواص الکتروشیمیایی و سمیت کمپلکس های V(III)، Fe(II)، Zr(IV) ،Cd(II) و Pd(II) با استفاده از لیگاند آمیدی جدید N',N-بیس(2-هیدروکسی-5-متیل فنیل) پیریدین-2،6-دی کربوکسامید
1398در این تحقیق یک لیگاند آمیدی جدید به نام N',N-بیس(2-هیدروکسی-5-متیل فنیل) پیریدین-2،6-دی کربوکسامید (L) سنتز و سپس با استفاده از روش های مختلف بلورگیری تک بلورهایی از آن به دست آمد و به وسیله پراش پرتو ایکس تعیین ساختار شد. در مرحله بعد، کمپلکس های فلزی از واکنش نمک های وانادیوم(III)، آهن(II)، زیرکونیوم(IV)، کادمیوم(II) و پالادیوم(II) با لیگاند تهیه شدند. ساختار کمپلکس ها با استفاده از تکنیک های مختلف شامل FT-IR، CHN, A.A و 1HNMR تایید شد. سپس خواص الکتروشیمیایی کلیه ترکیبات سنتزی تحت گاز آرگون و سپس اکسیژن بررسی شد. اثر سمیت ترکیبات سنتزی در برابر سه رده سلول سرطانی مختلف شامل MCF7 ،HL60 وHT29 با استفاده از روش MTT تست شد و مشخص شد که اغلب اوقات کمپلکس ها دارای تاثیرات بیشتر از لیگاند می باشند. مقایسه نتایج حاصل از مطالعات الکتروشیمیایی و خواص ضد تومور ترکیبات تایید کرد که یک رابطه مستقیم بین پتانسیل فرمال و خاصیت بازدارندگی ترکیبات وجود دارد به طوری که ترکیباتی با پتانسیل فرمال بیشتر اثرات ضد سرطان قوی تری نشان می دهند.
-
سنتز و شناسایی کمپلکس های فلزی تثبیت شده بر روی مواد مزوحفره ای به عنوان نانوکاتالیزگر ها
1398طراح ی و توسعه کاتالیزگر ا یده آل یک ی از مفاهیم بسیار مهم شیم ی سبز است. ضرورت گسترش کاتالیزگر ناهمگن از این وا قعیت که کاتالیزور همگن اشکالات متعدد ی از جمله اتلاف انرژی و تولید مواد زائد را دارد، به وجود آمده اس ت. امروزه سنتز و کاربرد مزوحفرهها با اشکال و ا ندازه های مختلف ب ه عنوان بستر برایکاتالیزگر ناهمگن توسعه یافته اس ت. با توجه خواص منحصر ب ه فرد فیزیک ی، شیمیای ی و مساحت سطح بزرگ مز وحفرهها، انتظار م یرود آنها کاندیداهای مناسب ی برای طراحی کاتالیزگرهای ناهمگن بسیار فعال و ا نتخاب پذیر برای سنتز آل ی باشند. با توجه به مطالب فوق، در این پژوهش بسترهای مزو ساختار MCM-41 و SBA-15 سنتز شدهاند و با لیگاندهای سبز ) AMPD ، تریپتوفان، کراتنین، سرین و INA ( پوشش داده شدهاند. این مزوحفرههای تهیه شده با استفاده از اتصال کمپلکسه ای فلزی Zn ، Cd ، Hg ، Cu ، Y ، Ce ، Er ، In و Tl برای تهیه کاتالیزگرهای مزوساختارمورد استفاده قرار گرفتند. ساختار کمپلکسهای تثبیت شده با روشهای مختلف مانند FT IR ، XRD ، FESEM ، EDX ، TGA ، TEM ، ICP و BET شناسای ی شد و کاربرد کاتالیزگری آ نها در اکسایش سولفیدها و تیولها و سنتز سولفیدها و تترازولها مورد استفاده قرار گرفت. کاتالیزگرهای مورد بررس ی به راحت ی بازیافت شده و بدون کاهش معن یداری در قابلیت کاتالیزگری تا چندین مرتب ه مور د استفاده مجد د قرار گرفتند. مساحت سطح بالا، بازیافت راحت و زمان واکنش خوب، و بهره بالا، کاتالیزگرهای تهیه شده را به یک انتخاب امیدوار کننده برا ی کاربرد در برخ ی از واکنشهای آل ی تبدیل کرده است .
-
سنتز و شناسایی کمپلکسهای Tb(III) تثبیت شده بر روی نانوذرات Fe3[4 و کاربردهایشان در اکسایش ترکیبات حاوی سولفور
1398در این پایاننامه، براساس اصول شیمی سبز، نانوذرات Fe3O4 با استفاده از روشهای ساده و ارزان قیمت و مواد تجاری در دسترس سنتز شدند. سپس، یک کاتالیزگر جدید با استفاده از اتصال کووالانسی کمپلکس تربیم بر روی سطح بستر مغناطیسی Fe3O4 تهیه شده است. نانوکاتالیزگر تهیه شده توسط روشهای مختلف مانند FT-IR ، SEM ، EDX ، XRD ، TGA ، ICP-OES و VSM شناسایی شد. سپس، این نانوکاتالیزگر در اکسایش سولفیدها و تایولها مورد آزمایش قرار گرفت. مساحت بالای سطح، بازیافت راحت و قابل استفاده مجدد برای چندین بار بدون کاهش قابل توجهی از فعالیت کاتالیزگری، استفاده از مواد در دسترس و زمان واکنش خوب از مزایای برجستهی این روش کار میباشد.
-
سنتز و شناسایی کمپلکس های فلزی تثبیت شده بر روی نانوذرات مغناطیسی Fe3O4 و مطالعه خواص کاتالیستی آن ها
1398در این پایان نامه، ابتدا نانوذرات مغناطیسی (Fe3O4) با استفاده از روش هم رسوبی سنتز شدند. نانوذرات مغناطیسی آهن سنتز شده با استفاده از لیگاندهای تریپتوفان و کراتینین اصلاح شدند. سپس، برخی یون های فلزات واسطه (Ni، Cu، Co، Fe، Zr، Agو V) برروی بستر مغناطیسی آهن تثبیت گردید. کاتالیست های سنتز شده با استفاده از تکنیک های مختلفی از جمله FT-IR، VSM، XRD، SEM، EDX، ICP-OES، TEM وTGA شناسایی شدند. کاتالیست های Fe3O4@Tryptophan@Ni، Fe3O4@Tryptophan@Cu، Fe3O4@Tryptophan@Co، Fe3O4@Tryptophan@Fe، Fe3O4@Tryptophan@V، Fe3O4@Creatinine@Zr و Fe3O4@Creatinine@Ag به طور موثر برای تهیه سولفوکسیدها از سولفیدها در حضور هیدروژن پراکسید به عنوان اکسیدکننده و در دمای اتاق بکاربرده شدند. همچنین، جفت شدن اکسایشی تیول ها به دی سولفیدها توسط کاتالیست های Fe3O4@Tryptophan@Ni، Fe3O4@Tryptophan@Cu، Fe3O4@Tryptophan@Co و Fe3O4@Tryptophan@Fe به عنوان کاتالیست های سبز در حضور هیدروژن پراکسید به عنوان اکسیدکننده در دمای اتاق انجام شدند. اثر اولتراسونیک برروی بازده و زمان واکنش اکسایش تیول ها و سولفیدها در حضور کاتالیست Fe3O4@Tryptophan@Cu مورد بررسی قرار گرفت. در بخش دیگر این پایان نامه، سنتز تترازول ها با استفاده از نیتریل های آروماتیک و آلیفاتیک و سدیم آزید توسط یک واکنش حلقه زایی ]2+3[ در حضور کاتالیست Fe3O4@Tryptophan@Ni و حلال سبز پلی اتیلن گلیکول و همچنین کاتالیست های Fe3O4@Creatinine@Zr و Fe3O4@Creatinine@Ag در حضور آب به عنوان یک حلال سبز و ارزان بررسی شده است. نانوکاتالیست های مغناطیسی سنتز شده برای چندین بار بدون هیچ گونه تغییر قابل توجهی در فعالیت، مجددا مورد استفاده قرار گرفتند. سنتز آسان، فعالیت کاتالیستی بالا، شرایط واکنش ملایم، سازگاری با محیط زیست، سهولت جداسازی کاتالیست ها با استفاده از میدان مغناطیسی خارجی و قابلیت استفاده مجدد از مزایای این دسته از نانوکاتالیست های مغناطیسی سنتز شده است.
-
تثبیت کمپلکس لانتانیم (Ш) بر روی نانوذرات مغناطیسی و بررسی فعالیت کاتالیستی آن در سنتز ترکیبات آلی
1398در این تحقیق، تثبیت لانتانیم (III) بر روی نانوذرات Fe3O4 فعال شده با روشی آسان و ارزان و با استفاده از مواد تجاری در دسترس تهیه شده است. کاتالیست آماده شده با استفاده از تکنیک های FT-IR، XRD، EDX، TGA، SEM و ICP مشخص شد. از مزایای متعدد این کاتالیزور فلزی سهولت کارکرد، راندمان بالا، سازگار با محیط زیست، جداسازی آسان کاتالیزور از طریق یک آهنربای خارجی و قابل استفاده برای چندین بار متوالی بدون کاهش قابل ملاحظه ای از فعالیت کاتالیزوری آن و صاف کردن لانتانیم است. فعالیت کاتالیستی این کاتالیزور مغناطیسی قابل بازیافت در برخی از واکنشها نظیر اکسایش سولفیدها، جفت شدن اکسایشی تیول ها و سنتز تترازول ها موردبررسی قرارگرفته است.
-
تثبیت کمپلکسهای فلزی بر روی مزوحفرهها و نانوذرات مغناطیسی و استفاده از آنها به عنوان کاتالیزور
1397در این پایاننامه، براساس اصول شیمی سبز، دو بستر مغناطیسی ) 4O3Fe و 4O2CoFe ( با استفاده از روشهای ساده و ارزان قیمت و مواد تجاری در دسترس سنتز شدند. سپس، چندین کاتالیزگر قابل بازیافت با استفاده از اتصال کووالانسی کمپلکسهای Zn ، Pd ، Pr و Yb بر روی سطح بسترهای مغناطیسی تهیه شده است. آدنین، گلیسین، 2-آمینو- 2-متیل- 3،1 -پروپاندیاول و سرین به دلیل اینکه به عنوان لیگاند سبز و در دسترس هستند، انتخاب شدهاند. لیگاندهای ذکر شده، دارای سایتهای مناسب برای برهمکنش پایدار بین لیگاند و فلز میباشند. هیریدهای تهیه شده توسط روشهای مختلف مانند FT-IR ، SEM ، EDX ، XRD ، TEM ، TGA ، ICP-OES و VSM شناسایی شدهاند. سپس، این نانوکاتالیزگرها در سنتز تترازولها، سولفیدها، سولفوکسیدها، دیسولفیدها و تشکیل پیوند C-C مورد آزمایش قرار گرفتند. علاوه بر این، بسترهای سیلیس مزوساختار MCM-41 و SBA-15 نیز سنتز شدهاند و سپس با لیگاندهای سبز )آدنین، 4-آمینوبنزوئیک اسید و سرین( پوشش داده شدهاند. این مزوحفرههای تهیه شده با استفاده از اتصال کمپلکسهای فلزی Zr ، Cu ، Ni و Pd برای تهیهی کاتالیزگرهای مزوساختارمورد استفاده قرار گرفتند. این کمپلکسهای تثبیت شده با روشهای FT-IR ، XRD ، TEM ، TGA ، EDX ، ICP و BET شناسایی شدند. سپس، کاتالیزگرهای ناهمگن مزوحفره در سنتز تترازول، سولفید، سولفوکسید، دیسولفید، پلی هیدروکینولین و تشکیل پیوند C-C مورد استفاده قرار گرفتند. مساحت بالای سطح، بازیافت راحت و قابل استفاده مجدد برای چندین بار بدون کاهش قابل توجهی از فعالیت کاتالیزگری از مزایای برجستهی این روش کار میباشد. علاوه بر این، سهولت جداسازی، دوستدار میحیط زیست، واکنشگرهای ارزان قیمت و پایدار، زمان واکنش خوب، و سهولت استفاده کاتالیزگرهای تهیه شده را به یک انتخاب امیدوار کننده برای کاربرد در برخی از واکنشهای آلی تبدیل کرده و این روشکار را جذاب و از لحاظ اقتصادی قابل قبول میسازد.
-
تثبیت کمپلکس Ni(II) بر روی نانوذرات مغناطیسی Fe3O4 و بررسی فعالیت کاتالیستی آن ها در اکسیداسیون سولفیدها و تیول ها
1396در این پایان نامه، کمپلکس (II) Ni، بر روی نانوذرات مغناطیسی Fe3O4، (Fe3O4-AMPD-Ni) تهیه شده و با روش های FT-IR، TEM، VSM، ICP، XRD، TGA و SEM شناسایی گردید. رفتار کاتالیزوری نانوکاتالیست تهیه شده به عنوان یک کاتالیزور کارآمد در اکسیداسیون سولفید ها و تیول ها و سنتز تترازول ها مورد آزمایش قرار گرفت. این روش دارای مزایای قابل توجهی ازجمله عملکرد بالا، شرایط واکنش سبز، زمان واکنش کوتاه، جداسازی آسان و همچنین دارای توانایی تحمل طیف وسیعی از جایگزینی در واکنش گرها است.
-
پتثبیت کمپلکس مس (II) بر روی نانوذرات مغناطیسی و مطالعه فعالیت کاتالیستی آن در سنتز ترکیبات آلی
1396در این تحقیق، نانو کاتالیست کمپلکس مس (II) بر روی نانوذرات Fe3O4 عامل دار شده با روشی آسان و ارزان و با استفاده از مواد تجاری در دسترس تهیه شد. کاتالیست آماده شده با استفاده از تکنیک های FT-IR، XRD، VSM، TGA، TEM، SEM و ICP-OES شناسایی شد. سولفوکسید ها از واکنش اکسایش سولفید ها در مجاورت نانو کاتالیست کمپلکس مس (II) در دمای اتاق تهیه شدند. دی سولفید ها از واکنش جفت شدن اکسایشی تیول ها در مجاورت کمپلکس مس (II) به عنوان کاتالیست در حلال اتانول و در دمای اتاق تهیه شدند. همچنین تترازول ها با استفاده از نیتریل ها و سدیم آزید در مجاورت نانو کاتالیست کمپلکس مس (II) درحلال پلی اتیلن گلیکول و در دمای °C 120 سنتز شدند. از مزایای متعدد این کاتالیست فلزی سهولت کارکرد، بازده بالا، سازگار با محیط زیست، جداسازی آسان کاتالیست از طریق یک آهنربای خارجی و قابل استفاده برای چندین بار متوالی بدون کاهش قابل ملاحظه ای از فعالیت کاتالیستی آن است.
-
سنتز، شناسایی و مطالعه اثر ضد سرطان مشتقات پیریدین دی کربوکسامید جدید و کمپلکس های فلزی حاصل از آن ها
1395در این تحقیق پنج لیگاند آمید شامل N',N-بیس(2-پیریمیدینیل)-پیریدین-2،6-دی کربوکسامید، N',N-بیس(2-پیریمیدینیل)-4-کلروپیریدین-2،6-دی کربوکسامید، N',N-بیس(2-کربوکسیل فنیل)-پیریدین-2،6-دی کربوکسامید، N',N-بیس(2-کربوکسی فنیل اتیل استر)-پیریدین-2،6-دی کربوکسامید و N',N-بیس(2-هیدروکسی-5-متیل فنیل)-پیریدین-2،6-دی کربوکسامید از واکنش تراکمی بین مشتقات پیریدین- 2،6- دی کربونیل کلرید با آمین های مختلف شامل 2-آمینوپیریمیدین، 2-آمینوبنزوییک اسید و 2-آمینو-4-متیل فنول تهیه و سپس چهار کمپلکس فلزی با فرمول های شیمیایی [Cu(pydc)(apym)]2•6H2O، [Cu(4-Cl-pydc)(apym)(H2O)2]، pydc)(apym)(H2O)2] [Ni(4-Cl-و {[Cu(CPCP)](DMAP).3H2O}n با به کارگیری لیگاندهای سنتزی و نمک های فلزات واسطه شامل Cu(NO3)2.3H2O و Ni(NO3)2.6H2O تهیه شدند. همچنین مطالعات طیف-سنجی همانند FT-IR،UV-Vis ، 1H-NMR وEl-MS روی ترکیبات انجام شده و برای کمپلکس ها نتایج تجزیه دمایی گراویمتری (TGA) و تجزیه دیفرانسیل دمایی (DTA) مورد بررسی قرار گرفتند. ساختار تک بلور ترکیبات جدید توسط پراش اشعه ایکس تعیین شد. در آخر اثر ضد سرطان ترکیبات (9)-(1) با استفاده از اکسی پلاتین به عنوان استاندارد، تحت سنجش MTT، در مقابل سلول های سرطانی (پانکراس موش، روده بزرگ انسان، پستان انسان، شش سلول کوچک انسان، کبد انسان) بررسی و غلظت مورد نیاز از ترکیبات سنتزی برای تخریب 50% از سلول ها (IC50) و بیشترین اثر ضد تکثیر آن ها (MAE) تعیین شد.
-
سنتز و مطالعه کمپلکس های جدید حاصل از یون های وانادیل(IV) و وانادات(V) با استفاده از ترکیبات حاصل از انتقال پروتون
1395در این پایان نامه کمپلکس های جدید با استفاده از ترکیب های انتقال پروتون به عنوان لیگاند و یون های وانادیل(IV) و وانادات(V) تهیه شده و توسط تکنیک های تجزیه عنصری، FT-IR ،1H NMR، 13C NMR ، تجزیه حرارتی(TG) ، و پراش پرتو X تک بلور مورد شناسایی قرارگرفته اند.کمپلکس(1)[C4H12N2][VO(C2O4)2H2O].2H2O از واکنش پی پیرازین، اگزالیک اسید، و نمک فلزی وانادیل اکساید استیل استونات بدست آمد این ترکیب در سیستم بلوری مونوکلینیک با گروه فضاییP21/n با چهار مولکول در سلول واحد متبلور میشود. از واکنش پیریدین 2و6- دی کربوکسیلیک اسید ، 2و9- دی متیل فنانترولین و V2O5 ترکیب ( 2 )[2,9- dimeph][VO2(pydc)] بدست آمد این ترکیب در سیستم بلوری تری کلینیک با گروه فضایی P-1 با دو مولکول در سلول واحد متبلور می شود.ترکیب(3) [C4H12N] [pydcH] از واکنش دی متیل آمین، پیریدین 2و6- دی کربوکسیلیک اسید و وانادیوم (III)کلراید بدست آمد. در سیستم بلوری مونوکلینیک متبلور میشود و دارای گروه فضایی Cc با چهار مولکول در سلول واحد.
-
سنتز و مطالعه کمپلکس های جدید حاصل از یون های وانادیل(IV) و وانادات(V) با استفاده از ترکیبات حاصل از انتقال پروتون
1395در این پایان نامه کمپلکس های جدید با استفاده از ترکیب های انتقال پروتون به عنوان لیگاند و یون های وانادیل(IV) و وانادات(V) تهیه شده و توسط تکنیک های تجزیه عنصری، FT-IR ،1H NMR، 13C NMR ، تجزیه حرارتی(TG) ، و پراش پرتو X تک بلور مورد شناسایی قرارگرفته اند.کمپلکس(1)[C4H12N2][VO(C2O4)2H2O].2H2O از واکنش پی پیرازین، اگزالیک اسید، و نمک فلزی وانادیل اکساید استیل استونات بدست آمد این ترکیب در سیستم بلوری مونوکلینیک با گروه فضاییP21/n با چهار مولکول در سلول واحد متبلور میشود. از واکنش پیریدین 2و6- دی کربوکسیلیک اسید ، 2و9- دی متیل فنانترولین و V2O5 ترکیب ( 2 )[2,9- dimeph][VO2(pydc)] بدست آمد این ترکیب در سیستم بلوری تری کلینیک با گروه فضایی P-1 با دو مولکول در سلول واحد متبلور می شود.ترکیب(3) [C4H12N] [pydcH] از واکنش دی متیل آمین، پیریدین 2و6- دی کربوکسیلیک اسید و وانادیوم (III)کلراید بدست آمد. در سیستم بلوری مونوکلینیک متبلور میشود و دارای گروه فضایی Cc با چهار مولکول در سلول واحد.
-
سنتز کمپلکس جدید یون های سریم (VІ) و روتنیوم (ІІІ) با استفاده از ترکیبات انتقال پروتون
1395در این پایان نامه سه کمپلکس با فرمول های شیمیایی (C3N2H12) ]Ce(C7H5NO4)3].5H2O ( C6N2H12) ]Ce(C7H5NO4)3].3H2O Ru(C6H5NO2) ]. H2O] تهیه شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. این ترکیبات در نتیجه کمپلکس شدن لیگاندهای حاصل از واکنش انتقال پروتون پیریدین 2-و6-دی کربوکسیلیک اسید و آمین های مختلف با نمک های فلزی سریم و روتنیوم حاصل شدند و توسط آنالیز عنصری، طیف سنجی، آنالیز حرارتی و پراش پرتو ایکس تک بلور شناسایی و تعیین ساختار شدند. در این ترکیبات انواع برهم کنش های غیرکووالانسی از قبیل پیوندهای هیدروژنی، انباشتگیπ-π و برهم کنش جفت یون وجود دارد.
-
تثبیت نانو ذرات مس روی سلیکاژل و سنتز نانو کاتالیزور جدید پالادیم بر پایه کیتوزان جهت واکنش های جفت شدن
1394در این پایان نامه نانوکاتالیزوری از پالادیم بر روی سطح کیتوزان(Chitosan-biguanidine/Pd) و مس بر روی سطح جامد, SiO2 (SiO2–CCpy/Cu (oAc)2) تهیه توسط روش های تجزیه ی عنصری، FT-IR، 1H NMR، 13C NMR، TEM، XRD، SEM، EDX و BET، XPSمورد شناسایی کامل قرار گرفته است. این پروژه برای ساخت، اصلاح، شناسایی و بکارگیری مواد نانو ذره و نانو حفره جهت ساخت نانو کاتالیزور های ناهمگن و قابل بازیافت جدید پالادیوم و مس تلاش می شود ، هرچند بعضی از کاتالیزور های پالادیوم و مس ناهمگن به خاطر جداسازی پالادیوم و مس از سطح پشتبانی شده واکنش پذیری کمتری از همتای همگن خود نشان می دهند. نانو ذرات پالادیوم و یون های مس به عنوان کاتالیزور پایدار در و اکنش های جفت شدن سوزوکی واولمان و هک را طراحی و آماده سازی شده است
-
سنتز، شناسایی و بررسی خواص نوری برخی از کمپلکس های فلزی با لیگاندهای تری و تترازولی گوگرددار در حضور آمین ها
1394در این تحقیق شش بسپار و چهارکمپلکس دو هسته ای جدید از واکنش 4- متیل- 1،2،4- تری آزول- 3- تیول (Hmptrz) و 1- متیل- 1،2،3،4- تترازول- 5 - تیول (Hmmtz) به ترتیب با نمک های جیوه کلرید، جیوه برمید، جیوه یدید، روی برمید و کادمیم برمید در حضور اتیلن دی آمین و 4،´4- بی پیریدین سنتز شدند. که فرمول شیمیایی آن ها عبارتند از: [Hg(µ-mptrz)2]n (1) [H2en][Hg2(mptrz)4(µ-Br)2] (2) [H2en][Hg2(mptrz)4(µ-I)2] (3) [Zn(µ-mptrz)(mptrz)(µ-en)0.5]n (4) {[Cd(µ3-mptrz)(µ-en)0.5Br].((CH3)2SO)}n (5) {[Cd(µ-mptrz)2]. 0.5 ((CH3)2SO) }n (6) [Zn(µ-4,4´-bipy)Br2](7) [Hg(µ3-mmtz)2] (8) [H2en][Hg2(mmtz)4(µ-Br)2] (9) [H2en][Hg2(mmtz)4(µ-I)2] (10) همه این ترکیب ها توسط تجزیه عنصری (CHN)، تجزیه دمایی گراوی متری (TGA)، تجزیه دیفرانسیل دمایی (DTA)، تکنیک های دستگاهی IR، 1H NMR، و طیف سنجی لومینسانس شناسایی شدند. و ساختار تک بلور این ترکیب ها توسط پراش اشعه ایکس تعیین گردید. تمامی این ترکیب ها، شدت لومینسانس بیشتری نسبت به لیگاندهای کوئوردینه نشده دارند.
-
سنتز، شناسایی و بررسی اثر آنتی باکتریال کمپلکس های جدید فلزات واسطه با استفاده از لیگاندهای سولفیدی و آمینی
1394در این پروژه پلیمرهای کوئوردیناسیونی یک بعدی و دو بعدی و ترکیب های جدید به فرمول های شیمیایی(1){(pipH2)[Ce2(tda)4(H2O)2].H2O}n, (2){[Nd2(tda)3(H2O)2].H2O}n, (3){(pipH2)[UO2(tda)2]}n, (4)[Cd(tda)H2O]n, (5)(dapH)2 [Co(tda)2].2H2O, (6)[PdCl2(tdpH2)2], (7)[Ni(pydcH)2].3H2O, (8)[Co(pydcH)2].3H2O با استفاده از لیگاندهای 2،ʹ2-تیودی استیک اسید(tdaH2)، پی پیرازین(pip)، 3،ʹ3-تیودی پروپیونیک اسید(tdpH2)، 6،2- دی آمینوپیریدین(dap)، پیریدین -2،6-دی کربوکسیلیک اسید(pydcH2) و نمک های فلزات واسطه مربوطه سنتز و مورد مطالعه قرار گرفته اند. این ترکیبات با استفاده از روش های تجزیه عنصری، طیف سنجی های FT-IR، 1H-NMR،13C-NMR و UV-Vis و پراش پرتو ایکس تک بلور شناسایی و تعیین ساختار گردیده وخواص لومینسانس و تجزیه حرارتی (A/DTATG) آنها بررسی شد. ترکیب های (1) و (3) بصورت پلیمرهای کوئوردیناسیونی یک بعدی و ساختارهای (2) و (4) بصورت پلیمرهای کوئوردیناسیونی دوبعدی متبلور شده و ترکیبات 8-5 در نتیجه کمپلکس شدن لیگاندهای سولفیدی و آمینی و بازهای لوییس مختلف با نمک های فلزی مربوطه حاصل شدند. این ترکیبات از طریق پیوندهای هیدروژنی شبکه های فرامولکولی سه بعدی ایجاد می کنند. در مرحله بعد الیاف اصلاح شده با برخی از این ساختارها تهیه و با استفاده از تکنیک های XRD، EDAX و SEM مورد شناسایی قرار گرفتند. در آخر اثر ضدمیکروبی لیگاندهای اولیه، نمک های فلزی، ساختارهای 8-1 و الیاف اصلاح شده با این ساختارها در مقابل سه باکتری گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، باسیلوس سوبتیلس) و همین طور سه باکتری گرم منفی (اشرشیاکولی، سراشیا مارسنس، سودوموناس آئروژینوزا) مورد بررسی قرار گرفته و حداقل غلظت ضد میکروبی آنها در شرایط آزمایشگاهی تعیین شد
-
تهیه و مطالعه کمپلکس های پیریدین-2،6-دی کربوکسیلات با یون های کبالت و کلسیم
1394در این پایان نامه کمپلکس های جدید با استفاده از ترکیب های انتقال پروتون به عنوان لیگاند و یون های کبالت وکلسیم تهیه شده و توسط تکنیک های تجزیه ی عنصری، FT-IR، 1H NMR، 13C NMR، UV-Vis، تجزیه حرارتی (TG) و پراش پرتو ایکس تک بلور مورد شناسایی کامل قرار گرفته است. ترکیب ]2[Co(pydc)2][ClO4].4H2O [2-mimHاز واکنش 2- متیل ایمیدازول (2-mim) ، پیریدین-2،6-دی کربوکسیلیک اسید و نمک کبالت (II)نیترات شش آبه بدست آمد. این ترکیب در سیستم بلوری تتراگونالی باگروه فضایی I41/a با چهار مولکول در سلول واحد متبلور می شود. از واکنش کبالت (II) نیترات شش آبه وکلسیم نیترات چهار آبه با 2- متیل ایمیدازول (2-meim) و پیریدین-2،6-دی کربوکسیلیک اسید، ترکیب [Ca(pydcH)2(H2O)2][Co(pydc)2].6H2Oتهیه شد. این ترکیب در سیستم بلوری تری کلینیک با گروه فضای P-1 با یک مولکول در سلول واحد متبلور می شود. در این ترکیبات انواع برهم کنش های غیرکووالانسی از قبیل پیوندهای هیدروژنی، انباشتگی π–π و برهم کنش های جفت یون وجود دارد.
-
تهیه و مطالعه کمپلکس های پیریدین-6،2-دی کربوکسیلات با( Zr (IV
1394در این پایان نامه کمپلکس های[2-mimH]2[Zr(pydc)3] (1) و [imiH]2[Zr(pydc)3].4H2O (2) تهیه شده و ساختار آن ها مورد مطالعه قرار گرفتند. این ترکیبات در نتیجه کمپلکس شدن لیگاندهای حاصل از واکنش انتقال پروتون پیریدین-6،2-دی کربوکسیلیک اسید و آمین های مختلف با نمک فلزی زیرکونیوم حاصل شدند، و توسط آنالیز عنصری، طیف سنجی-های FT-IR، 1H NMR، 13C NMR، UV-Vis، آنالیز حرارتی (TG) و پراش پرتو ایکس تک بلور شناسایی و تعیین ساختار شدند. داده های بلوری کمپلکس(1) a=15.614(3) Å, b=10.093(2) Å, c=18.790(4) Å, α=90°, β=91.21(3)°, γ=90°, Z=4, R=0.0231 و داده های بلوری کمپلکس (2) a=10.0212(3) Å, b=20.1894(6) Å, c=15.7097(5) Å, α=90°, β=103.372(2)°, γ=90°, Z=4, R=0.0243 می باشد. در این ترکیبات انواع برهم کنش های غیرکووالانسی از قبیل پیوندهای هیدروژنی، انباشتگی C-H…π، C-O… π و برهم کنش جفت یون وجود دارد، که در هر دو کمپلکس سبب ایجاد ابرمولکول گردیده است. واژه های کلیدی: ترکیب انتقال پروتون، پیریدین-6،2-دی کربوکسیلیک اسید، زیرکونیوم، پیوندهای هیدروژنی، انباشتگی π–π، پراش پرتو ایکس، برهم کنش های کووالانسی
-
تهیه کمپلکس های انتقال پروتون پیریدین- دی کربوکسیلات ها با برخی فلز هاوتاثیرآنها بر میکرو اورگانیسمها
1393در این کار تحقیقاتی سه ترکیب کوئوردینه جدید به فرمول های شیمیایی زیر تهیه و مورد مطالعه قرار گرفته اند. (1)[Sb2(pydcH) 2(O)2(Cl)2].H2O (2) [Co2(pydc)2(H2O)5].2(H2O) (3) [Cu(Pydc)(H2O)2] (4) (C9H14N)[Eu(pydc)3].7H2O (5) (C4H12N2)[Eu(pydc)3].5H2O (6) [Ni(pydc)2].3H2O (7) [Cu(pydc)2].3H2O ترکیب 4 و 5 یک ترکیب حاصل از انتقال پروتون می باشد و بقیه ترکیبات در نتیجه کمپلکس شدن لیگاندهای حاصل از pydcH2 و بازهای لوئیس مختلف با نمک های فلزی مربوطه حاصل شدند. این ترکیبات با استفاده از روش های تجزیه عنصری، طیف سنجی FT-IR، 1H NMR، 13C NMR٬ آنالیز حرارتی (ATG) و پراش پرتو ایکس تک بلور شناسایی و تعیین ساختار شدند. در این ترکیبات انواع برهم کنش های غیرکووالانسی از قبیل پیوندهای هیدروژنی، انباشتگی π-π و برهم کنش های جفت یون وجود دارد که منجر به ایجاد فرامولکول شده اند. و در آخر اثر ضد باکتریایی بعضی از این ترکیبات روی میکروب های مختلف بررسی کرده ایم.
-
تهیه و مطالعه کمپلکس های پیریدین-6،2-دی کربوکسیلات با (Sn(II و (Sn(IV
1393در این پایان نامه کمپلکس های جدید با استفاده از ترکیب های انتقال پروتون به عنوان لیگاند و یون های قلع تهیه شده و توسط تکنیک های تجزیه ی عنصری، FT-IR،1H NMR،13C NMR، UV-Vis، تجزیه حرارتی (TG) و پراش پرتو ایکس تک بلور مورد شناسایی کامل قرار گرفته است. ترکیب [Sn(pydc)3].2H2O(dmapH)2از واکنش 4- دی متیل آمینو پیریدین (dmap)، پیریدین-2،6-دی کربوکسیلیک اسید و نمک قلع (IV) کلراید پنج آبه بدست آمد. این ترکیب در سیستم بلوری اورتورومبیک باگروه فضایی pbcn با هشت مولکول در سلول واحد متبلور می شود. از واکنش قلع (II)کلراید با 2- متیل ایمیدازول (2-meim) و پیریدین-2،6-دی کربوکسیلیک اسید، ترکیب [Sn2(pydcH)2O.2H2O]nتهیه شد. این ترکیب در سیستم بلوری مونوکلینیک با گروه فضاییP21با دو مولکول در سلول واحد متبلور می شود. در این ترکیبات انواع برهم کنش های غیرکووالانسی از قبیل پیوندهای هیدروژنی، انباشتگی π–π و برهم کنش های جفت یون وجود دارد.
-
تهیه و مطالعه کمپلکس های پیریدین-2،6-دی کربوکسیلات با( La(III و CeIV
1393در این پایان نامه ترکیب انتقال پروتون (dmapH)2(pydc) و کمپلکس های فلزی حاصل از این انتقال پروتون تهیه و مورد مطالعه قرار گرفتند. ترکیب انتقال پروتون، کمپلکس های La(III)و Ce(IV) با استفاده ازتجزیه عنصری، طیف سنجی های FT-IR،1H NMR، 13C NMR،UV-Vis، تجزیه حرارتی (TG) و پراش پرتو ایکس شناسایی شدند. ترکیب انتقال پروتون (dmapH)2(pydc)در سیستم بلوری اورتورومبیک با گروه فضایی Fdd2 با هشت مولکول در سلول واحد متبلور می شود. مقدار R نهایی این ترکیب برابر 0619/0 است.پارامترهای سلول واحد آن عبارتند از: Å(4)293/18=a،Å(6)369/31=b،Å(14)8481/6=c،°00/90=γ=β=α.پارامترهای سلول واحد آن عبارتند از: Å(4)293/18=a،Å(6)369/31=b،Å(14)8481/6=c،°00/90=γ=β=α.کوئوردیناسیون فلز سریم در این کمپلکس برابر 9 است.
-
تهیه و مطالعه کمپلکس های.پیریدین-6،2-دی کربوکسیلات با Mn(II).و. UO2 2
1393در این پایان نامه دو ترکیب کمپلکس با فرمول های شیمیایی [Mn2(pydc)2(H2O)6].2(pydcH2 ) (1)، (dmapH)2[UO2(pydc)2] (2) و ترکیب انتقال پروتون(pydc)] .(pydcH)2. [(nebaH)2(3) تهیه و مورد مطالعه قرار گرفتند. ترکیب (1) و(2) در نتیجه کمپلکس شدن لیگاندهای حاصل از واکنش انتقال پروتون پیریدین-6،2-دی کربوکسیلیک اسید و باز لوویس 4-دی متیل آمینو پیریدین با نمک Mn(NO3)2.4H2O و UO2(C2H3O2)2.2H2O بدست آمده است. ترکیب (3) نتیجه واکنش سه جزئی ما بین اسید مذکور و باز N- اتیل بنزیل آمین و نمک فلزی EuCl3.6H2O می باشد. در این واکنش کمپلکس ایجاد نشده و ترکیب انتقال پروتون همراه با یک (pydcH2) تشکیل شده است. این ترکیبات با استفاده از روش های تجزیه عنصری، طیف سنجی های FT-IR، HNMR 1، 13 CNMR،UV-Vis و پراش پرتو ایکس تک بلور شناسایی و تعیین ساختار شدند. به علاوه، ویژگی های حرارتی ترکیب (1) و (2) نیز بررسی شده است. در این ترکیبات انواع برهم کنش های غیرکووالانسی از قبیل پیوندهای هیدروژنی، انباشتگیC-H…π ، C-O…π وبرهم-کنش های جفت یون وجود دارد.
-
تهیه ومطالعه کمپلکس های پیریدین 2و6-دی کربوکسیلات با کلسیم IIواسترانسیمII
1392بعدا
-
تهیه کمپلکس های انتقال پروتون پیریدین دی کربوکسیلات ها با فلزات جیوه IIوباریم
1392بعدا
-
تهیه شناسایی کمپلکس های پیریدین-2و6- دی کربوکسیلات با ( Ce(III), Cd(II ).Zr(IV
1392در این پایان نامه سه کمپلکس با فرمول های شیمیایی 1) [1-meimH]2 [Zr(pydc)3] 2) [2-memiH]2[Cd(pydc)2].8H2O 3) [baH]2[Ce2(pydc)2].3H2O تهیه شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. این ترکیبات در نتیجه کمپلکس شدن لیگاندهای حاصل از واکنش انتقال پروتون پیریدین -2 و -6 دی کربوکسیلیک اسید و آمین های مختلف با نمک های فلزی زیرکونیوم، کادمیم و سریم حاصل شده اند، و توسط آنالیز عنصری، طیف سنجی های FT-IR، NMR 1H ، 13C NMR، UV-Vis آنالیز حرارتی (TG)و پراش پرتو ایکس تک بلور شناسایی و تعیین ساختار شدند. در این ترکیبات انواع بر هم کنش های غیر کووالانسی از قبیل پیوندهای هیدروژنی، انباشتگی πC-H… πC-O… و برهم کنش جفت یون وجود دارد.
-
حذف آلاینده های آلی از پساب ها بوسیله زئولیت های نانوساختار
1391در این پژوهش نقش زئولیت های نانوساختار آلومینا، سلیکا و آلومینا- سلیکا در حذف ترکیب های آلی از پساب ها بررسی و گزارش شد. از روش سل-ژل و از ماده پیشگام آلی ایزوپروپوکسایدآلومینیوم و ماده پیشگام آلی تترااتیل اورتوسلیکات برای ساخت زئولیت های آلومینا و سلیکا استفاده شد. روشهایی همچون SEM، FT-IR، XPS، XRFوBETوتخلخل سنجی برای تعیین مشخصات به کار برده شدند.نتایج حاصل از BET و تخلخل سنجی نشان دادند که این جاذب ها همگی مزوپور ودارای مساحت سطح زیاد می باشند و اندازه قطر حفره هازیر 10نانومتراست.زئولیت های نانوساختار آلومینا، سلیکا و آلومینا-سلیکا به عنوان جاذب برای حذف آلاینده های آلی فنل، اورتوآمینوفنل و 2-نفتل به کار برده شدند. از روش جذب اشعه UV، برای اندازه گیری غلظت آلایندهها در پسابقبل و بعد از عملیات جذب سطحی استفاده شد. نمودار جذب سطحی ایزوتر م های لانگ مور و فرندلیچ با استفاده از نرم افزار اکسل برای هر آلاینده آلی رسم شد. با بررسی نتایج بدست آمده از انحراف معیار مدل های ایزوترم جذب سطحی لانگ مور و فرندلیچ مشخص شد که انحراف معیار مدل لانگ مور کوچکتر از مدل فرندلیچ می باشد و مدل ایزوترم جذب سطحی از نوع لانگمور است. نتایج آزمایشگاهی نشان داد که مولکول بزرگتر 2-نفتل با جرم مولکولی بیشتر، بهتر توسط زئولیت های نانوساختار از محلول های پساب حذف می شود. همچنین نتایج آزمایشگاهی مشخص کردند که با افزایش مقدار سلیکا در جاذب، خاصیت جذب سطحی آلاینده آلی بهبود می یابد.
-
تهیه ومطالعه کمپلکس های پیریدین-2و6- دی کربوکسیلات با Pr(III), Pb(II),Nd(III),Ca(II)
1391در این پایان نامه یک ترکیب انتقال پروتون و سه کمپلکس پلیمری از فلزات Pr, Pb,Nd,Ca سنتز و سپس با استفاده از طیف سنجی FT-IR , HNMR 1 ,13CNMR , UV , ترموگرام TGو پراش پرتو Xشناسایی و مورد مطالعه قرار گرفتند. ترکیب انتقال پروتون (ba)2(pydc) در سیستم بلوریTriclinic با گروه فضایی P-1 با چهار مولکول در سلول واحد متبلور می شود.مقدارR نهایی این ترکیب برابر R=0.0407 است پارامترهای سلول واحد آن عبارت است از: c= 15.6436(4)A. . b= 1202136(3)A. a= 10/9259(3)A. β= 73.37. = 74.99 α= 79.15 کمپلکس پلیمری دو هسته ای (1-mein)[(Ca(pydcH2)(H2O)2Nd(Pydc)3)].4H2O درسیستم بلوری 'Monoclinic' با گروه فضایی P21/n با 4 ملکول در سلول واحد متبلور می شود. مقدارR نهایی این ترکیب برابر R=0.0271 است. عدد کوئوردیناسیون Ca(II) برابر 7 و عدد کوئوردیناسیون Nd(III) برابر 9 می باشد. پارامترهای سلول واحد آن عبارت است از: . C= 17.4057(8)A. b= 13.5350(6)A a= 1605947(8)A = 90.00 β= 91.163(3). α= 90.00. کمپلکس پلیمری[Pb (pydc)(H2O)2 ].pydcH2.H2O در سیستم بلوریTriclinic با گروه فضایی P-1 با 2ملکول در سلول واحد تبلور می شود. مقدارR نهایی این ترکیب برابر R=0.0373 است عدد وئوردیناسیون(II) pb برابر 6 می باشد. پارامترهای سلول واحد آن عبارت است از: c= 11.182(4) b= 10.687(4) a= 6.913(2)A. = 95.688(6). β= 101.821(6). α= 92.805(6). کمپلکس پلیمری [Pr(pydc)2(H2O)2].4H2O در سیستم بلوریmonoclinic با گروه فضایی P 21/c با 4 ملکول در سلول واحد تبلور می شود. مقدارR نهایی این ترکیب برابر R=0.0290 است عدد کوئوردیناسیون Pr برابر 9 می باشد. پارامترهای سلول واحد آن عبارت است از: c= 12.9145(2)A. b= 11.2185(2)A. a= 13.9855(3)A. = 90 β= 102.4239(19). α= 90.
-
تهیه و مطالعه کمپلکس های پیریدین 2 و 6 دی کربوکسیلات با فلزات Ca(II) , Zr (IV) , In (III) , Ce (IV) , Sb (III)
1391در این کار تحقیقاتی هفت ترکیب به فرمولهای شیمیایی زیر سنتز شده و مورد مطالعه قرار گرفته است [bIH]4 [(pydcH)2(pydc)].pydcH2 (I) [2-meimH2][Ca(pydcH)3][Ca(pydcH2)(pydc)(OH)(H2O)].4H2O (II) [In(pydc)(H2O)3]2.pydcH2 (III), [Sb(pydc)(pydcH)(H2O)] (IV) [baH]2[Zr(pydc)3].H2O (V), [d-meimH][In(pydc)2(H2O)2] (VI) [1-meimH][Ca(pydcH2)(pydc)(H2O)2][Ca(pydcH)3].4H2O (VII) ترکیب 1 محصول واکنش ترکیب انتقال پروتون (baH)2(pydc)با نمک VaCl3 می باشد ترکیب 4 محصول واکنش سه جزیی d-meim, pydcH2 و نمک فبزی In2(So4)3.H2O بوده و بقیه ی ترکیبات در نتیجه ی کمپلکس شدن لیگاند های حاصل از pydcH2 و باز های لوییس مختلف با نمک های فلزی مربوطه حاصل شده اند این ترکیبات با استفاده از روش های تجزیه ی عنصری طیف سنجی های FT-IR, HNMR, CNMR , Uv-Vis و پراش پرتو ایکس تک بلورشناسایی و تعیین ساختار شدند به علاوه ویژگی های حرارتی ترکیب 2 نیز بررسی شده است گروه های فضایی پارامتر های سلول واحد و مقدار R نهایی این ترکیبات عبارتند از: (I) P-1 a=12.548 Å b= 14.607 Å c=15.767 Å α= 77.1° β=68.16° γ=87.60° R=0.0431 (II) P-1 a= 11.5693 Å b= 13.0262 Å c= 15.3883 Å α= 90.2540° β= 94.89 ° γ= 95.807° R= 0.0366 (III) P21 /C a= 9.1882 Å b= 14.7105 Å c= 12.2364 Å α=90 β=97.6390° γ= 90° R=0.0217 (IV) Pbca a= 12.7578 Å b= 10.2308 Å c= 23.2495 Å α= 90° R= 0.0425 (V) P41 a= 9.7681 Å b= 9.7681 Å c= 19.6332 Å α=90° R=0.0235 (VI) P-1 a= 11.548 Å b= 13.018 Å c= 15.184 Å α= 90.43° β= 95.109° γ= 96.068° R= 0.0356 در این ترکیبات انواع برهم کنش های غیر کووالانسی ازقبیل پیوند هیدروژنی، پای .... پای و پای هیدروژن وجود دارد
-
سنتز و شناسایی دیمر و پلیمرهای کوئوردیناسیونی نقره(I) با β-دی کتون های فلوئوردار و مشتقات لیگاندهای پیریدینی
1390یازده پلیمر و دیمر کوئوردیناسیونی جدید نقره(I) با β-دی کتون فلوئوردار و مشتقات لیگاندهای پیریدینی، (1) [Ag(4,4'-bpy)(hfa)]n، (2) [Ag(4,4'-bpy)(ttfa)]n، (3) [Ag(4,4'-bpy)(tfcpb)]n، (4) [Ag(4,4'-bpy)(tfpb)]، (5) [Ag(4,4'-bpy)2(tfmpb)]، (6) [Ag2(2,3-bpp)2(ttfa)2]، (7) [Ag2(2,3-bpp)2(tfpb)2]، (8) [Ag2(2,3-bpp)2(ftfa)2]، (9) [Ag2(2,3-bpp)2(tfcpb)2]، (10) [Ag2(2,3-bpp)2(tfmpb)2]، (11) [Ag2(2,3-bpp)2(hfa)2]، سنتز و توسط آنالیز عنصری، طیف سنجی های 1H NMR، NMR 13C و پراش اشعه ایکس شناسایی شدند. همچنین این ترکیبات با آنالیز حرارتی (TG) و روش ولتامتری چرخه ای مورد مطالعه قرار گرفتند. تعیین ساختار بلوری این پلیمرها و دیمرها نشان می دهد که به وسیله ی برهم کنش های بین مولکولی O···H، F···H، Cl···H، F···F، C–H•••π، F•••π و انباشتگی π-π به ساختارهای دو بعدی و سه بعدی گسترش می یابند
-
سنتز شناسایی وتعیین ساختار بلوری کمپلکس های فلزی کبالت (II)ومس (II)وکادمیم (II)به دست آمده از ترکیبات انتقال پروتون پی پیرازین دیوم پیپیرازین 2و3-دی کربوکسیلات وفنیل هیدرازنیم 2و6- دی کربوکسیلات
1390در این پایان نامه کمپلکس های فلزی ترکیبات انتقال پروتون پی پیرازین-2و3-دی کربوکسیلاتوفنیل هیدرازنیم پیریدین-2و6-دی کربوسیلات مورد مطالعه قرار گرفت.کمپلکس های(Cu(II ( Co(II) ,Cd(II با استفاده از طیف سنجی FT-IR طیف سنجی 1H NMR طیف سنجی 13C NMR پراش پرتو ایکس شناسایی شده اند. کمپلکس pipH2][Cu(2,3-pzdc)2].2H2O] در سیستم بلوری تری کلینیک با گروه فضایی P-1 با یک مولکول در سلول واحد متبلور میشود. مقدار R نهایی این کمپلکس برابر 0.1131 پارامتر های سلول واحد عبارتند از: ،β = 78.230(8)° ،α = 77.091(8)° ،c = 10.5675(12)Å ،b = 8.5660(10)Å ،a = 6.5654(7)Å -.. γ = 68.4687 عدد کوردیناسیون یون (Zn(II این کمپلکس 6تعیین شد. کمپلکس phhyH][Co(pydc)(pydcH)].pydcH2.3H2O] در سیستم بلوری تری کلینیک با گروه فضایی P-1 با دو مولکول در سلول واحد متبلور میشود مقدار R نهایی برابر 0.043 است پارامتر های سلول واحد عبارتند از: β= 91.351(3)° ،α= 101.080(2)° ،c = 14.6559(7) Å ،b = 12.2378(5) Å ،a = 8.8019(4) Å γ =98.749(3 عدد کوردیناسیون یون (Co(II این کمپلکس 6تعیین شد. کمپلکس Cd2(pydc)2(H2O)6].2pydcH2] در سیستم بلوری منوکلینیک با گروه فضایی P21/c با دو مولکول در سلول واحد متبلور میشود مقدار R نهایی این کمپلکس برابر 0.0259 است پارامترهای سلول واحد عبارتند از: ،b = 14.7143(4)Å ،a = 9.1904(3)Å - β = 97.648(3)° ،c = 12.2507(16)Å عدد کوردیناسیون یون کادمیم (Cd(II این کمپلکس 7 تعیین شد
-
برهمکنش کمپلکس ساندویچی [(OCe)3(PW9O34)2]-12 با تعدادی از یون های لانتانیدی در فرایند توسعه ابعاد
1389مطالعات اولیه نشان داد که پلی اکسومتالات ساندویچی [(OCe)3(A-α-PW9O34)2]12- به دلیل بار سطحی بالا و همچنین پایداری گرمایی و هیدرولیتیکی زیاد پتانسیل لازم برای برهمکنش با یونهای لانتانیدی و تشکیل شبکه های پلیمری را دارد. واکنش این ترکیب با یونهای لانتانیــدی MCl3.6H2O (M = Nd3+, Sm3+, Pr3+) در دمای C˚80 در مدت 30 دقیقه منجر به تشکیل ترکیبات بلوری می شود که دارای حلالیت کم و در اثر تبلور مجدد در دمای بالا تجزیه می شوند. این امر به وضوح وجود ساختارهای پلیمری برای این ترکیبات را تایید می کند. طیف IR نشان مـــــــی دهد که ساختار کمپلکس ساندویجـــــــی در محصولات دست نخورده باقی می ماند. یک تک بلور از مشتق نئودیمیوم با فـرمول 52H2O ∙ Na2Nd3[[(OCe)3(A-α-PW9O34)2] که در شبکه تری کلینیک گروه فضایی P-1 متبلور می شود برای مطالعه ساختار بکار گرفته شد. ساختار این کمپلکس شامل سه اتم نئودیمیوم متمایز می باشد. یکی از اتمها (Nd1) به طور مستقیم تنها به یک واحد [(OCe)3(A-α-PW9O34)2]12-، یکی دیگر از این اتمها (Nd2) به دو واحـــــــــــــــد [(OCe)3(A-α-PW9O34)2]12- درحالیکه اتم سوم(Nd3) به سه واحـــــــد [(OCe)3(A-α-PW9O34)2]12- متصل می باشد. واحد های [(OCe)3(A-α-PW9O34)2]12- از طریق سه اتم نئودیمیوم مذکور و دو اتم سدیم به همدیگر متصل و تشکیل یک شبکه پلیمری سه بعدی می دهند. یون Ag+ در حضور آسپارتیک اسید (C4H7NO4) با کمپلکس [(OCe)3(A-α-PW9O34)2]12- در شرایط فوق واکنش داده، ترکیبی با فرمول کلی K8Ag3[(OCe)3(A-α-PW9O34)2].xH2O تولید می شود. نکته قابل توجه در خصوص این ترکیب خاصیت حساسیت به نور آن می باشد. کمپلکس در معرض هوا تغییر رنگ داده و سیاه می گردد. طیف IR آن همان نوارهای طیفی ساختار زرد رنگ را داشت پس آشکار است که این تغییر رنگ در نتیجه تغییر یا تجزیه ساختار نمی باشد.
-
سنتز و شناسایی ساختار ترکیب انتقال پروتون پی پیرازین دیوم4-اُکسو-4-H-پیران-2,6–دی کربوکسیلات [pipH2][chelH]2 و سنتز کمپلکس های فلزیCd(II) و Ce(III) از ترکیب انتقال پروتون پی پیرازین دیوم تیودی استات (pip)(tda
1389در این پایان نامه ترکیب انتقال پروتون پی پیرازین دیوم کلیدونوات(pipH2)(chelH2) و کمپلکس های فلزی ترکیب انتقال پروتون پی پیرازین دیوم 2و2َ-تیو دی استات(pipH2)(tda) مورد مطالعه قرار گرفت. کمپلـکس های ,Cd()(V)Ce با استـفاده از نقـطه ذوب، طیـف بینـی FT-IR، طیف بینی 1H NMR، طیف بینی13C NMR ، تجزیه عنصری وپراش پرتو ایکس شناسایی شدند. ترکیب انتقال پروتون (pipH2)(chelH2)درسیستم بلوری تری کلینیک با گروه فضایی Pī با یک مولکول در سلول واحد متبلور می شود. مقدارR نهایی این کمپلکس برابر0.0313 است.پارامترهای سلول واحـد آن عبارت اند از: a = 6.7880(3)Å، b = 8.0650(4)Å، c = 8.5675(4)Å، α = 90.377(2)°،β = 94.110(2)° ، (γ = 104.540(3 کمپلکس [pipH2][Ce(tda)(H2O)]2.3H2O درسیستم بلوری تری کلینیک با گروه فضایی Pī با یک مولکول در سلول واحد متبلور می شود. مقدارR نهایی این کمپلکس برابر0.0210 است.پارامترهای سلول واحد آن عبارت اند از: a = 6.4361(7) Å،b = 11.1135(12) Å ، c = 12.5627(14) Å، α= 96.693(4)°، β= 104.646(3)° γ =101.192(3)°عدد کوئوردیناسیون یون Ce(III) این کمپلکس 10 است. کمپلکس [Cd(tda)(H2O)]n در سیستم بلوری مونو کلینیک با گروه فضایی P21با دو مولکول در سلول واحد متبلور می شود. مقدارR نهایی این کمپلکس برابر 0.0128 است. پارامترهای سلول واحد آن عبارت-اند از: a = 8.0057(14)Å، b = 5.3064(10)Å، c = 9.1320(16)Å، α = 90°، β = 115.848(2)° و γ = 90° عدد کوئوردیناسیون یون Cd() این کمپلکس 6 است. واژه های کلیدی: ترکیب انتقال پروتون، پیوندهای هیدروژنی، گروه فضایی و پراش پرتو ایکس
-
سنتز،شناسایی و تعیین ساختار کمپلکس های روی (II)وکبالت(II) بدست آمده از پیپیرازین دیوم پیرازین-2،3-دی کربوکسیلات(2,3-pzdc)(pipH2) به عنوان ترکیب های انتقال پروتون جدید
1389در این پایان نامه کمپلکس های فلزی ترکیب انتقال پروتون پیپیرازین دیوم پیرازین-2،3- دی کربوکسیلات(pipH2) (2,3-pzdc) مورد مـطالعه قرار گرفت.کمپلکس های Co()و()Zn بـا اسـتـفاده از طیف بینی FT-IR، طیف بـینی 1H-NMR، طـیف بینی13C-NMR، تجزیه عنصری و پراش پرتو ایکس شناسایی شدند. کمپـلکس [pipH2][Co(2,3 -pzdc)2].6H2O در سیستم بلوری مونوکلینیک با گروه فضایی P21/n با 5 مولکول در سلول واحد متبلور می شود. مقدارR نـهایی این کمپلکس بـرابــر0.0257 است. پـارامـتـرهای سلـول واحــد آن عــبــارتــنــد از: a = 6.5238(2) Å ، b = 17.3808(5) Å، c = 10.6599(3) Å، β= 100.656(3)°. عدد کـوئـوردیـنـاسـیـون یـون Co() دراین کمپلکس 6 و آرایش اطراف آن هشت وجهی است.کمپلکس [pipH2]2[Zn(pzdc)2(H2O)]2 .10H2O درسیستم بلوری تری کلینیک با گروه فضایی Pī با 2 مولکول در سلول واحد متبلور می شود. مقدارR نهایی این کمپلکس برابـر0.0240 است. پـارامـتـرهای سـلـول واحـد آن عـبارتـنـد ازa=10.2828(5) Å، b=12.7110(7) Å،c =20.2387(10) Å ، .β=98.200(3)° عدد کوئوردیناسیون یون Zn() در این کمپلکس 6 و آرایش اطراف آن هشت وجهی واپیچیده است.
-
سنتز، شناسایی و تعیین ساختار بلوری کمپلکس های Tl(III) ,Hg(II) ,Ce(IV) و Zn(II) بدست آمده از دی اتیلین تـری آمین تریوم پیریدین-2و6- دی کربوکسیلات(dienH3)(pydc)، پیپیرازین دیوم پیریدین-2و6-دی کربوکسیلات(pipzH2)(pydc) و فنیل هیدرازین دیوم پیریدین-2و6-دی کربوکسیلات (phhyH2)(pydc) به عنوان ترکیب های انتقال پروتون
1388مهندسی بلور (شاخه ای از شیمی ابرمولکولی است که به حالت جامد مربوط می شود) در سالهای اخیر فعالیتهایش به شدت بررسی شده است. یکی از زمینه های جالب در مهندسی بلور پلیمرهای کوئوردیناسیون است که تنوع وسیعی از مواد شیمیایی را بدست می دهد. معمولا این نوع ترکیبات به وسیله ی فرآیندهای خود تجمعی به دست می آیند و پیکره ی آن از پیوندهای کووالانسی کوئوردینه شده، انباشتگیπ-π، جفت یون یا پیوند هیدروژنی تشکیل شده است. برای بررسی نقش برهم کنش های غیرکووالانسی مختلف در ساختارها و شبکه های سه بعدی توسعه یافته در سیستم بلوری، در این پایان نامه کمپلکس های فلزی ترکیبات انتقال پروتون دی اتیلن تری آمین دیوم (1و7) پیریدین-2و6-دی کربوکسیلات(dienH2)(pydc)، پیپیرازین دیوم(1و4) پیریدین-2و6-دی کربوکسیلات(pipzH2)(pydc) و فنیل هیدرازین دیوم پیریدین-2و6-دی کربوکسیلات (phhyH2)(pydc) مورد مطالعه قرار گرفت. کمپلکس های Ce، Hg و Zn با استفاده از نقطه ی ذوب، طیف بینی FT-IR، طیف بینی HNMR، طیف بینی CNMR و آنالیز عنصری شناسایی شد. علاوه بر اینها کمپلکس های Tl و Ce به وسیله پراش پرتو ایکس شناسایی شد. بر این اساس ساختار بلوری کمپلکس (dien)2[Ce3(pydc)9]•18H2O به وسیله پراش پرتو ایکس تعین ساختار شد. این کمپلکس در سیستم بلوری منوکلنیک با گروه فضایی P21/c و 4 مولکول در سلول واحد متبلور می شود. مقدار R نهایی این کمپلکس برابر با 0284/0 است. پارامترهای سلول واحد آن عبارت اند از : b=23.3846(14) Å ,a=19.1870(11) Å c=20.9143(12) Å β= 105.8440(10)°, α=90°, وγ=90°. عدد کوئوردیناسیون این کمپلکس9 و آرایش هندسی اطراف اتم سریم(IV) منشور سه کلاهکی واپیچیده است. ساختار بلوری کمپلکس [Tl(DMSO)6(O)6](NO3)3 نیز به وسیله ی پراش پرتو X تعیین ساختار شد. این کمپلکس در سیستم بلوری تری گونال با گروه فضایی R3 و 3 مولکول در سلول واحد متبلور می شود. . مقدار R نهایی این کمپلکس برای 1480 بازتاب برابر با 0221/0 است. پارامترهای سلول واحد آن عبارت اند از: β=90°,α=90°, c=19.209(3) Å, b=11.7207(9) Å,a=11.7207(9) Å و .γ=120° عدد کوئوردیناسیون این کمپلکس6 و آرایش هندسی اطراف اتم تالیم (III) هشت وجهی کاملا منظم است. در کمپلکس تالیم فقط حلال ، (DMSO)، در ساختار کمپلکس شرکت می کند. و نمک فلزی نقش یون همراه را دارد. در این ساختار در حقیقت هیچ کدام از
-
سنتز، شناسایی و تعیین ساختار بلوری کمپلکسهای نیکل (II) و کبالت (II) مس ،(II) به دست آمده از فنیل هیدرازینیم پیریدین - 6،2 - دیکربوکسیلات و دی اتیلن - تریآمینتریم پیریدین- 6،2 - دیکربوکسیلات به عنوان ترکیبهای انتقال پروتون
1386مهندسی بلور را میتوان طراحی ساختارهای بلوری برای هدفها و کاربردهای ویژه تعریف کرد. برای ورود به حوزهی مهندسی بلور نیاز به آگاهی کامل دربارهی شیمی ابرمولکولی است. شیمی ابرمولکولی، شیمی پیوند بین مولکولی است. بنابراین، مطالعه و درک طبیعت این نوع از نیروهای غیرکووالانسی، به ویژه پیوند هیدروژنی از اهمیت ویژهای برخوردار است. جهت بررسی نقش برهمکنشهای غیرکووالانسی در ساختار و بسط شبکههای دو ((II) و کبالت (II) نیکل ،(II) سه بعدی در سیستمهای بلوری، در این پایان نامه، کمپلکسهای فلزی (مس و " دی اتیلن تری (phhyH)2(pydc) " ترکیب انتقال پروتون"فنیل هیدرازینیم پیریدین- 6،2 - دیکربوکسیلات مورد مطالعه قرارگرفته اس ت. ب ر ای ن ،(dienH3)2(pydc) آمین تریم پیریدین- 6،2 - دیکربوکسیلات" 3 تعیین شد . این X به وسیله ی پراش پرتو (phhyH)[Ni(pydc)(pydcH)].3H2O اساس ساختار بلوری و چهار مولکول در سلول واحد متبلور می شود . P21/c کمپلکس در سیستم بلوری مونوکلینیک با گروه فضایی 7/5942(10) Å ،b = 19/992(3) Å ،a = 15/094(2) Å : پارامتره ای سل ول واح د عب ارتاند از عدد کوئوردیناسیون اتم نیکل 6 و آرایش هندسی اطراف آن هشت وجهی واپیچیده .β = 103/948 (3)º و c= تعیین شد . این کمپلکس در سیستم X نیز به وسیلهی پراش پرتو [Cu(pydc)(H2O) است. ساختار بلوری [ 2 و دو مولکول در سلول واحد متبلور می شود . پارامتره ای سل ول Pī بلوری تریکلینیک با گروه فضایی α = 80/479(2)º ،c =10/3201(13) Å ،b = 8/9213(11)Å ،a = 4/6978(6) Å : واحد آن عبارتاند از عدد کوئوردیناسیون اتم مس 5 و آرایش هندسی اطراف آن هرم با .γ = 83/743(2)° ،β = 85/145 (3)º قاعدهی مربعی واپیچیده است. واژههای کلیدی: مهندسی بلور، انباشتگی بلور، شیمی ابرمولکولی، ترکیب انتقال پروتون، کمپلکس فلزی X ترکیب انتقال پروتون، پراش پرتو