بانو معصومه احمدی
مختصری از زندگی پربارشان
آنچه استاد هَژار در کتاب خاطرات خود (چیشتی مجیور) از همسرش نقل میکند، همه حکایت از شجاعت، فداکاری، صبر، پشتکار و امیدواری بسیار وی نسبت به آینده دارد؛ به نحوی که در این کتاب، شیفتگی و فریفتگی را در قلم استاد، نسبت به بانویش، آشکارا میتوان دید. سرانجام استاد به پاس قدردانی از یک عمر ازخودگذشتگی و وفاداری وی، چند ماه پیش از وفات، کلیه آثار متعدد و بسیار ارزندهاش را به ایشان هدیه کرد تا این بانوی بردبار، تنها صاحب شرعی و حقوقی این آثار باشد و از حقوق معنوی و مادی آن بهرهمند شود.
استاد هَژار در اسفند سال ۱۳۶۹ هـ. ش. به دیار حق شتافت و بانو معصومه را، این بار برای همیشه، ترک کرد؛ اما از خود میراثی برای وی به جای گذاشت که برایش افتخار و بینیازی به ارمغان آورد. پس از استاد، بانو معصومه مدت ۲۸ سال، در نهایت عزّت زیست؛ اما دو سال پیش از مرگ، تصمیمی گرفت که نامش را جاودانه ساخت:
به موجب استشهادی قانونی و با رعایت شرایط حقوقی، بانو معصومه احمدی کلیه حقوق مترتب بر آثار همسرش را به دانشگاه کردستان واگذار کرد؛ با این آرزو که قلم همسرش، هر چه بیشر در راه اعتلای سطح دانش و فرهنگ جوانان دیارمان باشد.
به راستی که به چنین شعور والا و درک بالایی باید آفرین گفت. روانش شاد باد، دانشگاه کردستان یاد این بانوی بردبار را برای همیشه گرامی میدارد.