Wednesday 04 December 2024

دکتر یحیی اسعدی، پژوهشگر دانشگاه کردستان به عنوان مشاور رئیس دپارتمان زبان شبکه دانشگاه‌های جهان اسلام منصوب شد.

پژوهشگر دانشگاه کردستان، مشاور رئیس دپارتمان زبان شبکه دانشگاه‌های جهان اسلام شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، دکتر یحیی اسعدی، پژوهشگر دانشگاه کردستان به عنوان مشاور رئیس دپارتمان زبان شبکه دانشگاه‌های جهان اسلام منصوب شد.
در این رابطه خبرنگار روابط عمومی دانشگاه کردستان مصاحبه‌ای با ایشان داشته که در ادامه می‌خوانید. 

برای شروع مصاحبه لطفا درباره شبکه دانشگاه‌های جهان اسلام توضیح بفرمایید:

شبکه دانشگاه‌های جهان اسلام ذیل کمیته علم و فناوری سازمان همکاری‌های اسلامی (COMSTECH) بوده و وظیفه ایجاد تعامل، آموزش، پژوهش و سرعت بخشی به فرایند‌های علمی دانشگاه‌های جهان اسلام را به عهده دارد. این سازمان با نام اختصاری سینوو (CINVU) شناخته می‌شود که پس از تصویب مجلس شورای اسلامی و عضویت جمهوری اسلامی ایران، دبیرخانه‌ این سازمان با میزبانی وزارت علوم به کشور ایران منتقل شده است. 
دانشگاه کردستان در سال جاری میلادی به عضویت شبکه دانشگاه‌های جهان اسلام در آمده است و پس از رایزنی‎های بسیار با کمک مدیر آموزش سازمان، آقای دکتر پورقاسم، تقاضای دانشگاه برای قرارگرفتن به عنوان فوکال پوینت و نقطه کانونی شبکه در کردستان ویژه کشور عراق که با استان مرز مشترک دارند مورد بررسی قرار گرفته و سپس این مجوز برای دانشگاه صادر شده است. این موفقیت دریچه‌های جدیدی از همکاری‌های علمی بین‌المللی را به روی دانشگاه می‌گشاید.

نقش شما در شبکه دانشگاه‌های جهان اسلام چیست؟
نقش بنده در شبکه دانشگاه‌های جهان اسلام مشاوره‌ای راهبردی است. با توجه به سابقه ریاست مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان از سال 1397 تا خرداد ماه سال‌ جاری، سازمان با شناخت از تجربیات و تخصص موجود، از بنده دعوت کرد تا در کنار متخصصان این حوزه، به عنوان مشاور راهبردی با آنها همکاری نمایم. 
این دعوت، نشان‌ دهنده اهمیت تجربیات تخصصی در توسعه همکاری‌های بین‌المللی دانشگاهی است. پس از رایزنی‌های تخصصی‌ با معاونان آموزش و پژوهش سازمان، اینک آماده هستم تا در جهت ارتقای فرایندهای علمی و فرهنگی مشارکت نمایم. 
لازم به ذکر است سازمان در حال برنامه‌ریزی گسترده برای توسعه آموزشی در مناطق محروم استان کردستان است. عدالت آموزشی در کشورهای اسلامی از اهداف اصلی این سازمان محسوب می‌شود و ما بر آنیم تا با همکاری و مشاوره، فعالیت‌های ارزشمندی را در این منطقه شکل دهیم. 
انتظار می‌رود دانشگاه کردستان، که بنده افتخار خدمت در آن را دارم، با ایفای نقش و جدیت همیشگی خود مساعدت نماید تا این‌ فرایندهای بین‌المللی، آموزش با کیفیت بالا و همچنین خدمات بین‌المللی سازمان به کردستان و کشور عضو و همجوار استان (عراق) از طریق دانشگاه به عنوان فوکال پوینت و نقطه کانونی سازمان در منطقه غرب کشور، سامان پیدا کند.

آیا شبکه دانشگاه‌های جهان اسلام برای اساتید استان کردستان راهکارهای توانمندسازی پیش‌بینی کرده است؟
یکی از اهداف سازمان ارتقای سطح علمی اساتید و اعطای کد بین‌المللی است تا در سطح بین‌المللی به آموزش رشته‌های مختلف بپردازند. این رشته‌ها اعم از پزشکی، علوم انسانی، علوم مهندسی، زبان، مهارتی و … است. 
اولین اقدام برای دانشگاه کردستان، آموزش روش‌های نوین و بین‌المللی آموزش زبان دوم (فارسی) به اساتید محترم رشته زبان و ادبیات فارسی و اعطای مدارک بین‌المللی در انتهای دوره است. پس از آن اساتید می‌توانند در دانشگاه‌ها و کرسی‌های زبان فارسی در ۵۷ کشور اسلامی عضو، به آموزش زبان فارسی بپردازد.

دومین اقدام دعوت از اساتید علاقمند در حوزه تالیف و مقاله‌نویسی است. همانطور که مستحضر هستید نشریات معتبری عضو شبکه است و از این طریق اساتید می‌توانند پژوهش‌های علمی خودشان را در پایگاه‌های معتبر ثبت نمایند. 
در ادامه، از چند نفر از اساتید محترم استان کردستان دعوت شده است تا در تولید محتوای آموزش برای ارائه در سطح بین‌المللی با شبکه همکاری کنند.