30 09 2024

به مناسبت روز جهانی و هفته گردشگری و به همت پژوهشکده کردستان‌شناسی و با همکاری اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان با شرکت دانشجویان رشته گردشگری دانشگاه کردستان و علاقه‌مندان به این حوزه برگزار شد.

به همت پژوهشکده کردستان‌شناسی: نشست روز جهانی گردشگری برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، پیش از ظهر امروز نشست «گردشگری، صلح، فرصت‌ها و نیازهای سرمایه‌گذاری» به مناسبت روز جهانی و هفته گردشگری و به همت پژوهشکده کردستان‌شناسی و با همکاری اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان با شرکت دانشجویان رشته گردشگری دانشگاه کردستان و علاقمندان به این حوزه برگزار شد.

در این نشست حمید اسکندری کارشناس حوزه گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: گردشگر کسی است که برنامه‌ریزی می‌کند تا از مکانی به مکان دیگر برود و یکی از کارهایی که در ابتدای سفر به آن فکر می‌کند، داشتن آرامش و صلح در سفر است که این شاخصه‌ای جدایی‌ناپذیر است.

وی اظهار داشت: سازمان گردشگری در جهت رفاه، آسایش و صلح و سایر شاخه‌های گردشگری فعالیت می‌کند.
وی با اشاره به وضعیت گردشگری در ایران، افزود: گردشگری در ایران نسبت به توانایی‌ها و پتانسیل‌هایش بسیار ضعیف بوده و در این زمینه آمار شایسته‌ای نداریم زیرا در عمل گردشگری اولویت اقتصاد نیست.

به گفته اسکندری، محدودیت‌ها، بروکراسی‌ها و موازی‌‌کاری‌ها در ایران باعث خسته شدن سرمایه‌گذار می‌شود زیرا مقصد ایران در دنیا انگاره مثبتی ندارد و ایران‌هراسی در رسانه‌های خارج از کشور در شکل‌گیری این دیدگاه تاثیرگذار بوده است.

در ادامه نیز آوات مکاری با اشاره به ظرفیت اقامتی گردشگر در استان کردستان، خاطر نشان کرد: ظرفیت اقامتی در کردستان، روزی ۶ هزار و ۵۰۰ نفره بوده و  در حدود ۳۰ هتل، ۲۲ مهمانپذیر و ۵۳ واحد بوم‌گردی بوده و چندین خانه‌-مسافر نیز در حال فعالیت است که این میزان برای معرفی جاذبه‌های استان کردستان اندک است.
وی تصریح کرد: استان کردستان در طول سال میزبان گردشگران زیادی است اما در زمینه زیرساخت‌های اقامتی با کمبودهای محسوسی مواجه است.

رئیس گروه توسعه گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی کردستان عنوان کرد: گردشگران می‌توانند با حضور در اقامتگاه‌ها ضمن آشنایی با فرهنگ، آداب و رسوم و صنایع‌دستی مردم روستانشین، از غذاهای سالم و طبیعی، مناظر بکر و زیبا و دیگر جاذبه‌های گردشگری این مناطق بهره‌مند شوند.
به گفته مکاری، میراث ناملموس و معنوی در استان کردستان بسیار برای سایر مردم جذاب است و باید دانشجویان رشته گردشگری از این ظرفیت استفاده کنند زیرا روستا به روستای استان کردستان میراث معنوی متفاوت و متنوعی را دارا است.

وی ادامە داد: مدیران اقامتگاە‌های بوم‌گردی باید بر میراث ناملموس منطقە همچون بازی‌های بومی-محلی، طب بومی، موسیقی محلی همچون (بیت، لاوک، حیران و سیاچمانە)، رقص‌ها، آیین‌ها، رسم و رسومات دینی و تاریخی، کار و پیشەهای محلی فراموش شدە، اشراف کامل داشتە و در عین حال راویان بی‌نظیری برای انتقال این مفاهیم بە گردشگر باشند.

یعقوب گویلیان نیز در ادامه این نشست یادآور شد: استان کردستان ظرفیت بالایی از جمله ثبت جهانی هورامان، شهر خلاق موسیقی، طبیعت زیبا و رودخانه‌های پرآب و روستاهای متنوع بوده و این بستر مناسبی برای جذب گردشگر است.
وی بیان داشت: توسعه بخش گردشگری و اماکن گردشگرپذیر می‌تواند به ارزآوری و رشد اقتصادی استان کمک کند. 
گویلیان عنوان کرد: اقامتگاه‌های بوم‌گردی علاوه بر اینکه یکی از بهترین محرک‌های رونق اقتصادی در روستا است می‌تواند زمینه ایجاد اشتغال پایدار در این مناطق را فراهم سازد.

وی گفت: هم‌اکنون مهم‌ترین منبع درآمد اهالی بسیاری از روستاهای استان کشاورزی و دامداری است، لذا با راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی می‌توان اقتصاد روستاها را از وابستگی کامل به کشاورزی و دامداری خارج کرد.

در ادامه این مراسم نیز دکتر جعفرباپیری و سالار کهزادی با دانشجویان حاضر در این نشست به گفت و گو پرداختند و چالش‌ها و مشکلات این حوزه را مورد بررسی قرار دادند.