معرفی

در دنیای کنونی که عصر فناوری اطلاعات نامیده می­شود، بیش از هر زمان دیگر بکارگیری کامپیوتر و استفاده از روش‌های جدید کامپیوتری در حل مسائل مختلف زندگی بشر به ویژه مسائل صنعتی ضروری است و دانش‌آموختگان رشته مهندسی کامپیوتر نیز در این زمینه نقش مهمی ایفاء می­کنند. به جرات می­توان گفت که کمتر رشته‌ای به اندازه رشته کامپیوتر دچار تغییر و تحول شده است که البته این تغییرات به اقتضای تحولات گسترده فناوری کامپیوتر در جهان بوده است. تغییراتی که به همراه خود موجی از نوآوری‌ها و کاربردهای تازه به ارمغان آورده است. در کنار این تغییرات در عرصه صنعت، دانشگاه‌های دنیا نیز به تکاپو و گاهی دردسر افتاده‌اند تا بتوانند خود را با سرعت بی‌سابقه تحولات در این زمینه هماهنگ کنند.
با توجه به اهمیت و رشد روز افزون این دانش و فناوری های آن، لازم است کارشناسانی تربیت شوند که بتوانند از عهده تحلیل و طراحی سیستم های سخت افزاری و  نرم افزاری و الگوریتم های مربوط برای حل مسائل مختلف آن برآیند.
هدف رشته مهندسی کامپیوتر بازنمایی، پردازش، انتقال و استفاده از اطلاعات است که بسیاری از علوم مختلف از جمله علوم مهندسی، علوم پزشکی و علوم انسانی را تحت تاثیر خود قرار داده است. امروزه نمی­‌توان جایگاهی را مثال زد که تحت تاثیر این رشته قرار نگرفته باشد.
در این راستا، یکی از اهداف اصلی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه کردستان تربیت نیروی متخصص برای شرکت‌ها و سازمان‌های خصوصی و دولتی جهت مدیریت اطلاعات، تولید نرم‌افزار، طراحی سایت­های نرم‌افزاری و همچنین طراحی، راه اندازی و مدیریت شبکه­‌های کامپیوتری است. رسالت دیگر این گروه حرکت و پژوهش در مرزهای علم و تولید دانش و فناوری در حوزه‌­های پژوهشی خاص مانند پردازش تصویر، شبکه­ های کامپیوتری، شبکه­ های اجتماعی، هوش مصنوعی می­باشد.
گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه کردستان در سال ۱۳۷۴ در دانشکده مهندسی تاسیس شد و در مقطع کاردانی کامپیوتر از طریق آزمون کنکور سراسری سازمان سنجش آموزش کشور مبادرت به پذیرش دانشجو نمود. بعدها در سال ۱۳۸۴ در رشته کارشناسی مهندسی فناوری اطلاعات دانشجو پذیرش نموده است و سپس از سال ۱۳۸۶ در مقطع کارشناسی ارشد گرایش هوش مصنوعی دانشجو پذیرش نموده و از سال ۱۳۸۸ نیز رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار در این دانشگاه تاسیس گردید.

تعداد اعضای ثابت هیات علمی این گروه هشت نفر می­باشد که از این تعداد هفت نفر هیات علمی تمام وقت دکتری است و یک نفر دیگر از اعضای هیات علمی هم در حال تحصیل دوران دکتری می­ باشند.