جلسه مجازی مشترک دانشگاه کردستان و وزارت آموزش عالی اقلیم کردستان عراق در خصوص دانشجویان مشغول به تحصیل از این حوزه در دانشگاه کردستان با تاکید بر لزوم همکاری بیشتر برگزار شد.
برگزاری جلسه مجازی مشترک دانشگاه کردستان و وزارت آموزش عالی اقلیم کردستان عراق در خصوص دانشجویان بینالملل
در این جلسه که روز سهشنبه 22 شهریورماه بصورت مجازی برگزار شد، دکتر قباد شفیعی مدیر امور بینالملل و دکتر انور محمودی مدیر امور دانشجویان بینالملل دانشگاه کردستان و دکتر یاسین صالح حمه معاون ارتباطات علمی و فرهنگی و آقای دشتی مدیر اداره ارزیابی مدارک دانشجویان وزارت آموزش عالی اقلیم کردستان حضور داشتند. در ابتدای این جلسه طرفین ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه بعنوان اولین جلسه مشترک در این خصوص، بر اهمیت برگزاری چنین جلساتی تاکید نمودند. در ادامه، نمایندگان وزارت آموزش عالی اقلیم، با اظهار خوشحالی از تحصیل دانشجویان اقلیم کردستان در دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران و خصوصا در دانشگاه کردستان، نگرانیها و مشکلات حضور این دانشجویان در دانشگاههای ایران را برشمردند. ایشان بر لزوم یادگیری زبان فارسی از قبل و در طول دوره، حضور مداوم دانشجویان در طول ترم تحصیلی در دانشگاه، ارایه استانداردهای مشابه دانشجویان تحصیلات تکمیلی ایرانی و نظارت بر ارایه پایاننامهها و رسالههای با کیفیت، همکاری در امور اداری، رفاهی و کنسولی تاکید نمودند.
سپس دکتر شفیعی، با بیان نگاه ویژه دانشگاه کردستان به دانشجویان بینالملل در برنامه استراتژیک دانشگاه و توسعه خدمات آموزشی، پژوهشی و رفاهی برای این دانشجویان، اقدامات انجام گرفته و پیشبینی شده دانشگاه کردستان در راستای رفع نگرانیهای مطرح شده توسط نمایندگان وزارت آموزش عالی اقلیم بشرح زیر برشمردند، که مورد توجه و تاکید نمایندگان وزارت آموزش عالی اقلیم کردستان قرار گرفت.
- ارایه برنامه ویژه برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اقلیم کردستان قبل از آغاز دوره تحصیلی از سال تحصیلی جاری
- پیشنهاد در نظر گرفتن یک ترم پیشنیاز به همراه تقویت زبان فارسی برای دانشجویان اقلیم کردستان در برخی گروههای آموزشی
- امکان ارایه نامه پذیرش با قید یک ترم پیشنیاز علاوه بر سنوات مجاز (4 ترم برای کارشناسی ارشد و 8 ترم برای دکتری)
- برنامهریزی دروس دانشجویان بینالملل مشابه دانشجویان ایرانی برای حضور مداوم دانشجویان اقلیم کردستان در دانشگاه
- نظارت بیشتر بر پایاننامهها و رسالههای دانشجویان بینالملل
- ارایه بورسهای تحصیلی به دانشجویان ممتاز اقلیم کردستان
همچنین دکتر محمودی بر کنترل حضور دانشجویان بین المللی مشابه دانشجویان ایرانی و نیاز به تمدید مرخصی اضافه بر سنوات مجاز کارمندان اعزامی از اقلیم کردستان عراق برای تحصیل در دانشگاه کردستان تاکید نمودند. در این رابطه نمایندگان اقلیم کردستان امکان اضافه شدن مدت مرخصی برای کارمندان اعزامی به مدت یک سال برای مقطع کارشناسی ارشد و دو سال برای مقطع دکتری را مطرح نمودند.
در انتهای جلسه، همچنین طرفین بر لزوم همکاری بیشتر دانشگاههای اقلیم کردستان با دانشگاه کردستان در زمینههای تبادل دانشجو و استاد، راهاندازی دورههای مشترک آموزشی، برگزاری کنفرانسها، کارگاهها و سمینارهای مشترک، و انجام پروژههای مشترک تحقیقاتی تاکید نمودند.
در حال حاضر بیش از 700 دانشجوی بینالمللی از کشورهای عراق، سوریه، افغانستان، اندونزی، ساحل عاج و نیجریه در دانشگاه کردستان مشغول به تحصیل هستند که نزدیک به 80 درصد این دانشجویان از اقلیم کردستان عراق هستند.