
در ادامه توصیف کوتاهی از خدمات مرکز مشاوره دانشجویی آمده است:
دانشجویان پس از پذیرش بر اساس نوع و عمق مشکلاتشان به واحدهای مشاوره و درمان ارجاع میشوند. مراجعین در مشاوره و درمان فردی به صورت حضوری از افراد متخصص کمک میگیرند. در این حوزه خدمات در زمینههای تشخیص و درمان اختلالات روانی شامل اضطراب، افسردگی، پرخاشگری، سازگاری، عاطفی، رفتاری، شخصیتی، روابط بین فردی، تحصیلی، ازدواج، خانوادگی و … صورت میگیرد. لازم به توضیح است که کلیه اطلاعات دانشجویان در این مرکز محرمانه است.
دارو توسط روانپزشک متخصص و ماهر و با توجه به تشخیص روانپزشکی به افرادی که نیاز دارند ارایه میشود.
افرادی که علاقمند به یادگیری روشهای مناسب مطالعه هستند و یا در صدد تغییر رشته تحصیلی خود، شناسایی استعدادها و رغبتها و به دنبال رفع مشکلات مطالعه و یادگیری هستند از این نوع مشاوره بهرمند میشوند.
راهنمایی و مشاوره پیش از ازدواج: افرادی که قصد همسرگزینی دارند، با معیارهای علمی انتخاب آشنا شده و راهنماییهای لازم را دریافت میکنند. در این حوزه بر مهارتهای ارتباطی و شناخت تفاوتهای فردی و نیازهای یک زندگی مشترک تاکید میشود.
افرادی که علاقمند هستند به زندگی خانوادگی خود معنای عمیقتری ببخشند و یکنواختی زندگی را مرتفع سازند و یا دچار مشکلات خانوادگی هستند، جهت رفع مشکلات و بهبود وضعیت خود میتوانند از این خدمات استفاده نمایند.
در زندگی هر فردی مراحل بحرانی وجود دارد و افرادی که دچار بحرانهای روانی، اجتماعی، و خانوادگی شدهاند میتوانند از این مشاوره بهره گیرند.
ارائه خدمات به شکل گروهی ویژه افرادی است که دارای مشکلات مشترک هستند و مشاور تشخیص می دهد که این نوع مشکلات در گروه سریعتر و بهتر قابل حل میباشند.
مرکز مشاوره به منظور بهره گیری بهینه از ظرفیت بی بدیل دانشجویان داوطلب در زمینه گسترش فعالیت های بهداشت روانی و با توجه به تاثیر ماندگار و موثر گروه همسالان در دانشگاه، اقدام به راه اندازی کانون همیاران سلامت روان کرده است. از جمله اقدامات این کانون تلاش در جهت تقویت روحیه نوع دوستی در بین دانشجویان، مشارکت در برگزاری سمینار و همایش و نشست های تخصصی است.
شماره تماس ............ و ................. جهت پاسخگویی به مشکلات دانشجویان و اولیاء محترم میباشد.
پیگیری مسائل و مشکلات مراجعین در زمینههای مربوط به خوابگاهها، امور تحصیلی، شغلی، و در صورت ضرورت بستری، بازدید از منازل و کمک در جهت رفع نیازهای اولیه، از وظایف مهم این واحد میباشد.
مرکز مشاوره به منظور آگاهی بیشتر دانشجویان و بالا بردن سطح علمی و مهارتهای عملی، اقدام به برگزاری جلسات سخنرانی و کارگاههای آموزشی در زمینههای مختلف مینماید. کارگاههای آموزشی پیش و پس از ازدواج، آموزش پیشگیری از اعتیاد، آموزش مهارتهای زندگی از قبیل مدیریت استرس، کنترل خشم، روابط بین فردی از جمله این کارگاههاست که به دفعات برگزار میگردد و از طرق مختلف به دانشجویان اطلاع رسانی می-شود.
مرکز مشاوره برای دانشجویانی که در خوابگاه اسکان دارند اقدام به ارائه خدمات مشاورهای در داخل خوابگاه در ساعات غیر اداری مینماید. هر خوابگاه برنامه مشاوره مخصوص خود را دارد که افراد میتوانند جهت مشاوره به دفتر مشاوره خوابگاه مراجعه نمایند.
از دیگر وظایف مرکز مشاوره میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برگزاری جلسات با دانشجویان و پاسخگویی به پرسشهای آنان در مورد مسائل روانی و اجتماعی به کمک کارشناسان و افراد متخصص و صاحب نظر
تحقیق درباره مسائل و مشکلات دانشجویان دانشگاه برای شناخت عوامل آسیب زا
برقراری ارتباط با سایر واحدهای دانشگاهی برای کمک به حل مشکلات دانشجویان
جلب مشارکت دانشجویان در زمینه فعالیتهای بهداشت روانی
مرکز مشاوره برای برخی از مشکلات روانشناختی نظیر اهمالکاری و اضطراب اجتماعی اقدام به ارائه خدمات گروهدرمانی مینماید. در این نوع خدمات، افرادی که دچار یکی از مشکلات فوق میباشد جهت افزایش اثربخشی درمان، به صورت گروهی و تحت نظر متخصص روانشناس مورد درمان قرار میگیرند.
یکی دیگر از خدمات مرکز مشاوره، حضور متخصص بهداشت روان در گروه-های همخوان دانشجویی است. در این گروه، دانشجویان به همراه یک متخصص روانشناس کتاب-هایی را با موضوع روانشناسی کاربردی انتخاب و پس از مطالعه مورد بحث و گفتگو قرار میدهند.
ایران، سنندج، بلوار پاسداران، دانشگاه کردستان
کدپستی: 15175-66177
تلفن: 8-33664600-087
پست الکترونیک: info@uok.ac.ir