آیین اختتامیه جشنواره ادبی، فرهنگی، هنری دانشگاهیان برگزار شد
چهارشنبه، 6 اسفند 1399
آیین اختتامیه جشنواره ادبی، فرهنگی، هنری دانشگاهیان برگزار شد
آیین اختتامیه جشنواره ادبی، فرهنگی و هنری دانشگاهیان «پویش زندگی، دست یاریگر توست...» امروز در محل سالن شهدای جهاد علمی این وزارت با حضور مجازی دانشگاه کردستان برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی دانشگاه کردستان، دکتر منصور غلامی در آئین اختتامیه جشنواره ادبی، فرهنگی و هنری دانشگاهیان با عنوان" زندگی دست یاریگر توست" که عصر امروز (چهارشنبه) در سالن شهدای جهاد علمی به صورت حضوری و مجازی برگزار شد، ضمن تبریک ایام مبارک رجب المرجب و فرا رسیدن میلاد باسعادت حضرت امیرالمومنین (ع) و گرامیداشت مقام پدر؛ با قدردانی از اقدامات معاونت فرهنگی این وزارت و دانشگاه‌های کشور در دوران همه‌گیری بیماری کووید 19 گفت: در دوران حساس یک‌سال گذشته که کشور درگیر همه‌گیری بیماری کرونا بود، از دید دانشگاهیان نگاهی جدید  به این مسئله شد و با به اشتراک‌گذاری تجربیات و مسائل مختلف فرهنگی خلاقیت و نوآوری در بسیاری از زمینه‌ها ایجاد شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امسال جشنواره‌های فرهنگی، هنری به دلیل غیرحضوری بودن در سطح وسیع‌تر و گسترده‌تری مورد استقبال و مشارکت دانشجویان نسبت به سال‌های گذشته قرار گرفت، افزود: تحول در استفاده از فضای مجازی باعث شد رونق بیشتری در جشنواره ها ایجاد شود.
وی با بیان اثرگذاری این نوع برنامه‌ها در جریان مسائل اجتماعی جامعه، خاطرنشان کرد: علاوه بر توفیقاتی که در حوزه آموزش و پژوهش عاید شد، دستاوردهای ارزشمندی نیز در حوزه‌های فرهنگی کسب شد، که قابل تقدیر است.
دکتر غلامی ادامه داد: در دانشگاه‌ها، حوزه معاونت فرهنگی را به عنوان معاونتی مهم و اصلی می‌دانیم و در ادغام معاونت فرهنگی با دانشجویی که در برخی از دانشگاه‌ها اجرا و در برخی نیز در آینده انجام خواهد شد، اولویت و محوریت با معاونت فرهنگی است.
وی افزود: برنامه آینده ما این است که سازمان امور دانشجویان متولی امور رفاهی دانشجویان در دانشگاه ها نیز باشد و در جایی که معاونت فرهنگی و دانشجویی حضور داشته باشند وظایف را معاون فرهنگی انجام دهد.
دکتر غلامی تصریح کرد: فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی نمونه بارز علاقه‌مندی دانشجویان در جشنواره‌ها است و دانشجویان بسیاری داشته‌ایم که فارغ از حوزه تخصصی خود در مسیر هنری ادبی که علاقمندی آنها بوده است خوش درخشیده و بنام شده‌اند.
وی افزود: جشنواره ها و همایش های فرهنگی، هنری دانشجویی زمینه و بستر مناسبی برای کمک به شکوفایی استعدادها و تقویت توانمندی‌های دانشجویان و جوانان است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان، حضور در این جشنواره‌ها را برای خانواده‌های دانشجویان مفید و جذاب دانست و ابراز امیدواری کرد که برای شرکت‌کنندگان نیز نتایج و تجربیات ارزشمندی در پی داشته باشد.
دکتر غفاری در این آیین به شیوع بیماری کرونا در یک‌سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این شرایط بحرانی بار دیگر نهاد علم و دانش وارد عرصه شد و از نهاد دانشگاه 2 انتظار درمان و کشف واکسن و ایجاد اعتماد از طریق نهادهای علمی تخصصی مطرح گردید.
وی با بیان اینکه از روزهای آغازین شرایط سخت بیماری کرونا، شاهد حرکت‌های خودجوش جامعه دانشجویی و اساتید دانشگاه برای اجرای پویش‌ها و ساماندهی شرایط بودیم، افزود: در تعریف اولیه از انجام پویش‌ها مسئولیت اجتماعی برای هر فرد این‌گونه تعریف شد که هر شخص حداقل به 10 نفر از افراد اطراف خود آگاهی‌های لازم را جهت مراقبت بدهد و در فاز دوم با هماهنگی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افراد خواسته شد که به شکل داوطلبانه در پویش‌های تخصصی ثبت‌نام و فعالیت کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه تصریح کرد: در فاز سوم حوزه‌های فرهنگی بر مبنای هوشمندی به حل مشکلات پرداختند و فعالیت‌های فرهنگی مجازی آغاز به کار کردند و سعی شد کلیه فعالیت‌ها برای آیندگان ثبت و ضبط و گزارش آن در اختیار همگان قرار گیرد.
به گفته دکتر غفاری، در فاز آخر نیز که برگزاری جشنواره ادبی، فرهنگی و هنری دانشگاهیان بود باعث تحرک و پویش جدیدی میان دانشجویان گردید و موضوعات مختلفی برای دانشگاهیان تعریف شد؛ فعالیت‌های ادبی، شعر و داستان به دانشگاه مازندران، هنرهای تجسمی به دانشگاه شهر کرد، ایده‌ها و خلاقیت‌ها به دانشگاه فردوسی مشهد، هنرهای آوایی به دانشگاه کردستان و فیلم و هنرهای نمایشی به دانشگاه شهید چمران اهواز واگذار شد.

منبع: روابط عمومی