کارگاه حقوق شهروندی در دانشگاه کردستان برگزار شد
سه‌شنبه، 28 بهمن 1399
کارگاه حقوق شهروندی در دانشگاه کردستان برگزار شد
کارگاه حقوق شهروندی با حضور دکتر اسعد اردلان و به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه کردستان به صورت مجازی برای کارکنان دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، دکتر اسعد اردلان در کارگاه حقوق شهروندی که به صورت آنلاین برگزار شد، اظهار داشت: برای پیشرفت رو به جلو هر جامعه‌ای  باید ارتباطی بین حقوق شهروندی و فرایند توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایجاد کنیم.
به گفته این‌نویسنده و پژوهشگر کُرد، قوانین باید از حالت یک سند مانا و بدون پویایی خارج شده و ما نیز حقوق خود را در قبال دولت دانسته و از قوانینی که نیاز به نو شدن دارد آگاهی یابیم.
وی پایبندی افراد اجتماع به قانون و حمایت قانون از اجتماع و فرد را برای اجرای حقوق شهروندی لازم و ملزوم یکدیگر دانست و گفت: فقدان هرکدام از این دو، موجب نقصان حقوق شهروندی می شود.
وی گفت: پیدایش مفهوم حقوق شهروندی امتداد اندیشه حقوق طبیعی به حوزه سیاست و قدرت بوده و ناشی از احساس تقابل ملت و دولت در راه دستیابی به آزادی و حقوق فردی است.
دکتر اردلان عنوان کرد: حقوق شهروندی تمامی جنبه‌های زندگی اجتماعی را در بر می‌گیرد و همانگونه که در پیمان‌های بین‌المللی ذکر شده مشتمل بر حقوق مدنی است و صورت‌های مختلف آزادی‌های مادی و معنوی بشر را حفظ و تضمین می‌کند.
وی با بیان اینکه نقش دولت در تامین حقوق شهروندی اساسی است، ادامه داد: باید دولت شرایط، امکانات و تسهیلات لازم برای تحقق این حقوق به‌ویژه در حوزه آموزش حتی با مداخله را فراهم کند.
این پژوهشگر و نویسنده کُردتصریح کرد: مهم‌ترین جنبه امنیت انسانی «تضمین بقا و کرامت افراد» است که طیف وسیعی از مسئولیت‌ها و اقدامات دولت‌ها را در بر می‌گیرد و شهروندانی که دغدغه‌های عدم امنیت داشته باشند نمی‌توانند در فرآیند یک توسعه نقش داشته باشند.
دکتر اردلان خاطر نشان کرد: در سال 1848 در اروپا انقلاب سیاسی، اجتماعی و اقتصادی روی داد که با این انقلاب مطالبات مردم افزایش یافت و روی مفاهیمی که در متن حقوق شهروندی بود تمرکز کردند.
وی با اشاره به مفهوم آزادی فردی، گفت: هرفردی در زندگی خود یک سری آزادی‌هایی دارد و وظیفه دولتها ایجاد یک فضای آزاد عادلانه و امکانات برای افراد شهروند است.
دکتر اردلان در پایان گفت: قوانین اساسی در کشورها می تواند تا سالها دست نخورده بماند و یا اینکه می‌تواند بر حسب ضروریات و نیاز روز جامعه، قوانین جدیدی وضع شود.

منبع: روابط عمومی