رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان: کمتر دانشگاهی مانند دانشگاه کردستان در توسعه استان رسالت محوری دارد
سه‌شنبه، 22 مهر 1399
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان در جلسه هیئت امنای دانشگاه کردستان گفت: کمتر دانشگاهی در استانها داریم که رسالت محوری در توسعه ایفا کند، اما دانشگاه کردستان اکنون در توسعه استان رسالت محوری پیدا کرده و همین محور بودن سطح انتظارات را از دانشگاه کردستان بالا برده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، دکتر بهرام نصراللهی زاده ضمن تقدیر از مدیریت دانشگاه کردستان بخاطر ورود به موضوع توسعه استان، گفت: طبق قانون، بودجه آموزش عالی از طریق منابع ملی تامین می‌شود، اما در چند سال اخیر در جاهایی که منابع استانی اجازه داده، اعتباراتی به دانشگاه کردستان تخصیص دادیم.
 نصراللهی‌زاده بالارفتن سطح انتظارات از دانشگاه کردستان را ناشی از دو دلیل عنوان کرد و به گفته وی، اول اینکه خود دانشگاه کردستان رشد خوبی پیدا کرده و وارد مسائل توسعه استان شده و از طرف دیگر دانشگاه فراتر از استان کردستان است و فضای دو استان شمال و جنوب [آذربایجان غربی و کرمانشاه] از دانشگاه کردستان متاثر و به نوعی نگاهشان معطوف به دانشگاه کردستان است و این وظیفه دانشگاه کردستان را سنگین می‌کند.

وی در خصوص نابرابری آموزشی میان کردستان و نقاط توسعه یافته گفت: نابرابری‌ها در 40 سال گذشته ایجاد شده و به صورت عادی برطرف نمی‌شود. وی افزود: من در پژوهشگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام پیشنهاد کردم که برای  6-7 استان آخر جدول ، برنامه ویژه‌ای تدوین کنیم تا طبق آن کمبودها جبران شود. او در ادامه با اشاره به وعده‌های وزیر علوم در سفر به کردستان برای افزایش رشته‌های مقطع دکترا در دانشگاه کردستان که ممکن است با محدودیت‌های قانونی مواجه شده باشند، تاکید کرد: در توزیع بودجه و در راه‌اندازی برخی رشته‌ها اگر اشتباه شده، باید جبران شود. مثلا ممکن است برخی رشته‌ها برای برخی نقاط اشباع شده باشد، اما دانشگاه کردستان هنوز از جمله در زمینه جذب دانشجویان خارجی ظرفیتهایی دارد.
وی افزود: در بحث استفاده از بودجه در قانون نامتوازن، کردستان بیشترین تخصیص داده و اگر دیگر استانها 20 درصد به آموزش عالی تخصیص دادند، ا ما 50 درصد تخصیص دادیم و امیدواریم با این تخصیص دانشکده قروه به بهره‌برداری کامل برسد.
وی با بیان اینکه، ما تلاش کردیم همواره حامی دانشگاه کردستان باشیم ، گفت:بخشی از نگاه سازمان برنامه و بودجه در حوزه اعتبارات به سیاست‌های خود وزارتخانه است. او اعلام آمادگی کرد که جلسه‌ای دیگر در سازمان برنامه برای کارشناسی و بازنگری در تخصیص بودجه های دانشگاه کردستان داشته باشیم که در بودجه 1400 کمک خاص به این دانشگاه انجام شود.
به گفته نصراللهی‌زاده، در منابع استان هم طبق تاکید استاندار هرچه بتوانیم کمک می‌کنیم. مثلا بحث احداث خواب دانشجویان خارجی را با اعتبارات استانی و موضوع فضای سبز و آبرسانی به را آغاز کرده‌ایم.
طرح کلینیک روستایی در حوزه مسئولیت اجتماعی دانشگاه، تیم قابل قبولی از نیروهای علمی بومی در این مطالعات دخیل هستند و به نظر در کشور کم نظیر است که این دانشگاه وارد توسعه روستایی شده و این می‌تواند دستمایه گزارشی برای جلسه بعدی دانشگاه‌های وزارت علوم به میزبانی کردستان باشد.

منبع: روابط عمومی