دانشگاه کردستان در سال 1398در گزارش رئیس دانشگاه/ دکتر صادقی در جلسه هیئت امناء خواستار افزایش اعتبارات دانشگاه کردستان شد
دوشنبه، 21 مهر 1399
دکتر رحمت صادقی رئیس دانشگاه کردستان در تازه ترین نشست رسمی هیئت امناء خواستار افزایش اعتبارات این دانشگاه با توجه به فعالیتهای چشمگیر آن در زمینه علمی، پژوهشی و جذب دانشجویان خارجی شد؛دانشگاهی که به گفته وی 40 سال از عمر آن می گذرد و اگر روزگاری دانشکده ای از دانشگاه رازی کرمانشاه بود، امروز در بسیاری از شاخص های علمی از دانشگاههای پیرامون خود جلوتر است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان در این نشست که روز یکشنبه 21 مهر برگزار شد، دکتر باقری قائم مقام وزیر و دکتر سمنانیان رئیس کمیسیون هیئت امنای دانشگاه کردستان به صورت مجازی و مرادنیا استاندار و نصراللهی زاده رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان و دیگر اعضای استانی هیئت امنای این دانشگاه به صورت فیزیکی حضور داشتند.
به گفته دکتر صادقی، برغم  اضافه شدن 5 رشته تحصیلی در مقطع دکترا در سال گذشته، تعداد رشته های مقطع دکترای دانشگاه کردستان به نسبت دانشگاه‌های همجوار اندک است.
برنامه  دانشگاه کردستان در سال 98  - به گفته رئیس این دانشگاه - از نظر تعداد دانشجویان کارشناسی به میزان106 درصد، کارشناسی ارشد105 درصد، دانشجوی دکترا 61 درصد، دانشجوی خارجی 163 درصد و نسبت کل کارمند به هیئت علمی 148 درصد پیشرفت داشته است.
دکتر صادقی تاکید کرد که ما در بسیاری از برنامه های سال 98 از جمله در حوزه پژوهش از اصل برنامه جلوتر هستیم.
به گفته وی، پهنای باند اینترنت دانشگاه طبق برنامه سال 98 می بایست 450 مگابیت بر ثانیه  باشد که اکنون این رقم به 750 مگابیت بر ثانیه است.
وی افزود: برای آموزش تا همین ترم پیش آموزشی ، تعداد 9 سرور مجازی در دانشگاه کردستان فعال بود که اکنون به 52 سرور مجازی و 4 سرور فیزیکی شامل دو مورد "جی9" و دو مورد "جی10" رسیده است. به گفته وی اوایل آبان ماه تعداد30 سرور مجازی دیگر به این آمار اضافه می شود.
در خصوص وضعیت پژوهش در دانشگاه کردستان دکتر صادقی چنین گفت که ارتقای نظام کیفیت پژوهش و ارتقای جایگاه پژوهشی مورد توجه دانشگاه کردستان و نیز افزایش سهم این دانشگاه از تولیدات علمی مورد توجه بوده است.
او گفت: در راستای سیاستهای وزارت علوم، بیشتر بخش‌های دانشگاه کردستان به صورت شورایی و خرد جمعی اداره می شود و شوراهای راکد دانشگاه هم فعال شده اند. از جمله به گفته وی، در شورای دانشگاه، هر مدیر می داند در چه روزی باید ارئه گزارش کند و بعد از گزارش نیز، شورای دانشگاه گزارش او را مورد نقد و نظر قرار می دهند و این گونه اعضای شورا در خصوص مسائل مهم دانشگاه مشارکت دارند.
دکتر صادقی در ادامه گزارش مفصل خود به تدوین آیین نامه های پژوهشی دانشگاه اشاره کرد که بر اساس آن حمایت از رشته های مستعد پژوهشی، جذب پژوهشگران و اعطای گرنت تشویقی به پژوهشگران مورد توجه قرار گرفته؛ از جمله اگر هر کدام ازعضای هیئت علمی در زمره "دانشمندان یک درصد" قرار بگیرند، گرنت ویژه ای به آنها تعلق می گیرد
به گفته رئیس دانشگاه کردستان در سال 98 همچنین تعداد 44 قرارداد پژوهشی به مبلغ پنج میلیارد تومان در دانشگاه کردستان امضا شده است. همچنین به گفته وی، مقالات 14 نفر از اساتید این دانشگاه بیش از  یک هزار ارجاع دارد.
او همچنین به جذب جوانان دانش پژوه در این دانشگاه گریزی زد و گفت: این جوانان در آینده خیلی نزدیک برای دانشگاه کردستان افتخار آفرینی می کنند و بی گمان جزو دانشمندان یک درصد قرار می گیرند.

دانشگاه کردستان به گفته دکتر صادقی و به سفارش رئیس کمیسیون هیئت امنای دانشگاه کردستان به دنبال پاسخ این سوال رفته که چه درصدی از اساتید دانشگاه کردستان مقالات علمی دانشگاه را تولید می کنند؟ سپس در توضیح این سوال گفت: 5 درصد اساتید دانشگاه کردستان، 32 درصد مقالات داخلی را تولید می کنند و 10 درصد برتر دیگر، به میزان 50 درصد مقالات خارجی و 29 درصد مقالات داخلی را تولید کرده اند. صادقی افزود: 30 درصد اساتید برجسته ما، میزان82 درصد مقالات خارجی و 66 درصد مقالات داخلی  را تولید کرده و در مجموع 75 درصد تولیدات علمی دانشگاه را به خود اختصاص داده اند. نیتجه سخن رئیس دانشگاه کردستان در این زمینه چنین شد که 70 درصد دیگر تولید دانش توسط 30درصد انجام می شود.
آن گونه که دکتر صادقی گزارش داد در سال 1398 به ازای هر یک نفر، یک مقاله خارجی در دانشگاه کردستان تولید شده و اگر 30 درصد برتر را مدنظر قرار ندهیم، در زمینه تولید مقالات خارجی به26 صدم درصد و مقالات داخلی به 48 صدم درصد می رسیم.
در خصوص تعاملات ملی با بدنه اجتماع، دکتر صادقی از فعال شدن شبکه ملی جامعه  و دانشگاه و نیز تاسیس بنیاد حامیان دانشگاه کردستان خبر داد و افزود: تقریبا با تمامی نهادها و ارگانهای استان کردستان تفاهمنامه امضا کرده ایم.
رئیس دانشگاه کردستان در خصوص دیپلماسی بین المللی دانشگاه کردستان گفت: یک از دانشگاههای موفق کشور در حوزه بین الملل بوده ایم، چنانکه به گواه آمار دانشگاه کردستان تا سال 1394 تعداد 4 دانشجوی خارجی داشته و در سال 1398 به 498 نفر رسیده و برای سال جدید تحصیلی نیز حدود 120 دانشجوی خارجی جدید داریم که مجموعا به بیش از 600 نفر می رسد. در توضیح بیشتر دکتر صادقی افزود: تعداد437 نفر از این دانشجویان شهریه پرداز، 46 نفر بورسیه وزارت علوم و 6 نفر بورسیه دانشگاه کردستان هستند.
دانشگاه کردستان براساس گزارش رئیس آن از دانشگاههای موفق کشور در زمینه تبادل دانشجو و استاد بوده و  از جمله در سال 98 با کشورهای اسپانیا، فرانسه و اتریش تعامل داشته که هزینه آن را گرنتهای بین المللی پرداخته اند و این تعامل علمی برای دانشگاه کردستان هزینه ای نداشته است. براساس گزارش رئیس دانشگاه کردستان، در سال جاری نیز دو استاد و 10 دانشجو در راستای تعامل علمی با یکی از دانشگاههای کشور اتریش تبادل شده و با دانشگاههای متعدد دیگر تفاهمنامه همکاری امضا شده است.
رئیس دانشگاه کردستان در تشریح بیشتر فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه کردستان، اظهار داشت: همکاران ما تا کنون 12 گرنت بین‌المللی گرفته اند و دانشگاه کردستان در سال گذشته در هفته پژوهش، همراه با دانشگاه صنعتی شریف به عنوان دانشگاه‌های موفق کشور در زمینه جذب گرندهای بین المللی معرفی شد.
وی اظهار داشت: این دانشگاه در زمینه جذب گرنت‌های بین المللی رتبه دوم کشوری را دارد و از نظر جذب دانشجویان شهریه پرداز خارجی موفقترین دانشگاه است.
 نکته مهم در گزارش دکتر صادقی به هیئت امنای دانشگاه کردستان، پایین بودن سطح اعتبارات دانشگاه در جمع دانشگاههای دولتی وزارت علوم بود که به گفته وی  کردستان در این زمنیه جزو دانشگاههای آخر کشور است . حداقل به گفته دکتر صادقی اعتبار کردستان از استانهای مجاور کمتر است.
او ابراز امیدواری کرد که در بودجه اصلاحاتی به سود دانشگاه کردستان انجام شود و اختلافات به حداقل برسد.

منبع: روابط عمومی