رئیس دانشگاه کردستان: نیازمند توسعه زیرساخت ها و افزایش رشته های مقطع دکترا هستیم
شنبه، 19 مهر 1399
رئیس دانشگاه کردستان در نشست عضو کمیسیون تحقیقات و آموزش مجلس شورای اسلامی با هیئت رئیسه این دانشگاه تاکید کرد که ما برای نیل به اهداف علمی و نقش آفرینی در توسعه استان و ساختار علمی کشور، نیازمند توسعه زیر ساخت ها و افزایش رشته های آموزشی مقطع دکترا هستیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان،دکتر رحمت صادقی در دیدار شیوا قاسمی پور نماینده مریوان و سروآباد با هیئت رئیسه دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از 11 هزار دانشجو از جمله حدود  500 دانشجوی خارجی در این دانشگاه تحصیل می کنند ، گفت: دانشگاههای همجوار از نظر زیر ساختها و رشته های آموزشی در مقطع دکترا، رشد قابل قبولی یافته اند  اما متاسفانه دانشگاه کردستان در این زمینه در مقایسه با آنها از برنامه فاصله دارد در حالیکه در هیچکدام از شرایط ایجاد مقطع مذکور نسبت به دانشگاه های همجوار کم ندارد.  دانشگاه کردستان همچنین
  برای ساخت سالن آمفی تئاتر مناسب جمعیت دانشجویی، خوابگاه دانشجویان و دیگر پروژه های عمرانی نیازمند همکاری و تلاش همگانی از جمله  نمایندگان مجلس است.
دکتر صادقی با اشاره به فعالیت 400 عضو هیئت علمی در این دانشگاه و ارتقای جایگاه علمی دانشگاه کردستان در رنکینگ های جهانی، تاکید کرد که افزایش رشته های مقطع دکترا از نظر افزایش اعتبار علمی و  جذب دانشجویان خارجی و متعاقب آن ارز آوری برای کشور بسیار موثر است.
وی با بیان اینکه سیاست وزارت علوم، جلوگیری از موازی کاری در زمینه افزایش تعداد دانشگاههاست  گفت: برخی استانها پیشتر در زمینه افزایش تعداد مراکز آموزش عالی از ما سبقت گرفته اند و اکنون که این امکان برای کردستان وجود ندارد، دانشگاه کردستان به عنوان دانشگاه مادر کردستان و نماینده رسمی وزارت علوم در زمینه آموزش عالی، باید این کمبود را جبران کند، از این رو لازم است به نیازهای این دانشگاه برای رفع کمبودها توجه جدی شود و اعتبار دانشگاه کردستان افزایش پیدا کند و توسعه آن بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
دکتر صادقی با اشاره به فعالیت سه دانشکده این دانشگاه در قروه،  سقز و بیجار، گفت: در بانه پژوهشگاه مرتبط با دانشگاه کردستان فعالیت دارد و در مریوان تبدیل گروه پژوهشی برای پژوهشگاه مرتبط با دریاچه زریبار در دستور کار است. او در خصوص این مرکز پژوهشی که اکنون زیر نظر پژوهشگاه کردستان شناسی دانشگاه کردستان فعالیت دارد، گزارشی مفصل به نماینده مرویان و سروآباد ارائه کرد و از این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خواست که اختصاص ردیف بودجه پژوهشی مستقل را در دستور کار قرار دهد یا دست کم اعتبارات پژوهشی کردستان شناسی افزایش پیدا کند.
در بخشی دیگر از سخنان خود دکتر صادقی به پایین بودن بودجه دانشگاه کردستان نسبت به سایر دانشگاه ها اشاره کرد و ضرورت افزایش اعتبار دانشگاهی کردستان را مطرح کرد.
وی در خصوص چرایی عدم راه اندازی رشته زبان و ادبیات کردی در مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه گفت: این مهم نیازمند داشتن دانشیار است اما با توجه به  نوپابودن این رشته، فعلا این امر برای دانشگاه کردستان ممکن نیست. این در حالی است که به گفته دکتر صادقی، از نظر پتانسیل و دانش کار دانشگاه کردستان از نیروهای قابل قبولی برخوردار است و دانشگاه در این زمینه نیازمند همکاری بیشتر وزارت علوم و نمایندگان مجلس است.

به گفته وی، چند دانشگاه در ترکیه ، روسیه و اروپا رشته زبان کردی را در این مقطع تدریس می کنند، اما حیف است که دانشگاه کردستان در ایران نتواند این رشته را در مقطع کارشناسی ارشد برای  مشتاقان و فارغ التحصیلان کارشناسی راه اندازی نکند.

منبع: روابط عمومی