محضر گرامی اعضای محترم هیات علمی دانشگاه کردستان
شنبه، 31 خرداد 1399
محضر گرامی اعضای محترم هیات علمی دانشگاه کردستان
با آرزوی بهروزی و سلامتی برای یکایک همکاران ارجمند، به استحضار می رساند معاونت فرهنگی و اجتماعی با توجه به تعطیلی دانشگاه و عدم امکان برگزاری نشست های بحث و گفتگو در نظر دارد در ادامه سلسله مباحث " فرهنگ دانشگاهی " برنامه ای تحت عنوان " خوانش و تحلیل شخصیت های دانشگاهی " را در بستر و با کمک رسانه های ارتباط جمعی برگزار نماید به نحوی که امکان حضور اساتید ارجمند در فعالیت های فرهنگی و بهره مندی از امتیاز فرهنگی فراهم گردد.
در قدم اول با توجه به درپیش بودن سالگرد شهادت دکتر مصطفی چمران - 31 خرداد ماه - تحلیل شخصیت این چهره برجسته دانشگاهی مورد نظر می باشد.
از اعضای هیات علمی دانشگاه کردستان خواهشمند است:
تحلیل های خود را راجع به شهید دکتر مصطفی چمران
تا پایان تیر ماه به معاونت فرهنگی و اجتماعی به یکی از روش های زیر ارسال فرمایند.
اتوماسیون اداری: آقای ترکاشوند
پست الکترونیکی: sh.torkashvand@uok.ac.ir
آیدی شبکه اجتماعی: @shtorkashvand

به تمامی آثار ارائه شده لوح تقدیر و به تحلیل های برگزیده هدایای اهدا خواهد شد.

خوانش و تحلیل شخصیت های دانشگاهی
1- "مصطفی چمران"
تولد: 1311 ش- تهران    شهادت: 1360 ش    - دهلاویه مدفن: قطعه 24 بهشت زهرا (بدون سنگ مزار)

دکتر مصطفی چمران فیزیکدان و صاحبنظر در الکترومکانیک و فیزیک پلاسما، سیاستمدار و از فرماندهان توانای دوران دفاع مقدس به شمار می رود. وی فارغ التحصیل الکترومکانیک از دانشگاه تهران بود که با بورس شاگرد اولی برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به دانشگاه ای اندام تگزاس اعزام شد و سپس از دانشگاه برکلی کالیفرنیا موفق به اخذ درجه دکتری در رشته فیزیک پلاسما گردید. مرحوم دکتر چمران وزیر دفاع در دولت های مهندس بازرگان و دولت موقت و همچنین نماینده مردم تهران در دور اول مجلس شورای اسلامی بود.
در خارج از کشور پس از گذراندن دوره های آموزش نظامی، فعالیت های راهبردی، سیاسی، فرهنگی متعددی از جمله در آمریکا، مصر و لبنان داشت و از همراهان امام موسی صدر در تشکیل جنبش سیاسی - نظامی امل لبنان بود.
در داخل کشور علاوه بر فعالیت های سیاسی در تهران و عضویت در شورای مرکزی نهضت آزادی ایران، در کردستان، خوزستان و پاوه با حضوری پر رنگ و پر ثمر نقش آفرینی کرد.
طراحی و بنیان گذاری جنگ های نامنظم در جریان جنگ تحمیلی ایران و عراق از ابتکارات وی به شمار میرود.
از وی چند اثر هنری (تابلو نقاشی) با موضوعات عرفانی بر جای مانده است.
بی شک می توان از ایشان به عنوان یکی از چهره های برجسته علمی و تاثیرگذار در مناسبات سیاسی و نظامی کشور در سده اخیر یاد کرد. با عنایت به همزمانی نسل حاضر با دوران حیات وی به عنوان یک الگوی رفتاری، تحقیق درباره اهداف و آرمان های این شخصیت و شیوه های سلوک و رفتار و نیز متد مدیریتی ایشان از جمله مباحثی است که برای اهل تحقیق می تواند مورد توجه باشد.

پیام حضرت امام خمینی (ره) بمناسبت شهادت دکتر مصطفی چمران
 بِسْمِ الله الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
انالله و اناّ الیه راجعون
 شهادت انسانساز سردار پرافتخار اسلام، مجاهد بیدار و متعهد راه تعالی و پیوستن به " ملاء اعلی"، دکتر مصطفی چمران را به پیشگاه ولیعصر ارواحنا فداه تسلیت و تبریک عرض میکنم. تسلیت از آنرو، که ملت شهیدپرور ما سربازی را از دست داد، که در جبهه‌های نبرد با باطل، چه در لبنان و چه در ایران، حماسه می‌آفرید و سرلوحه مرام او اسلام عزیز و پبروزی حق بر باطل بود. او جنگجویی پرهیزگار و معلمی متعهد بود، که کشور اسلامی ما به او و امثال او احتیاج مبرم داشت و تبریک از آنرو که اسلام بزرگ چنین فرزندانی تقدیم ملتها و توده های مستضعف میکند و سردارانی همچون او در دامن تربیت خود پرورش میدهد. مگر چنین نیست که زندگی عقیده و جهاد در راه آن است؟
چمران عزیز با عقیده پاک خالص غیروابسته به دستجات و گروههای سیاسی، و عقیده به هدف بزرگ الهی، جهاد را در راه آن از آغاز زندگی شروع و به آن ختم کرد. او در حیات، با نور معرفت و پیوستگی به خدا قدم نهاد و در راه آن به جهاد برخاست و جان خود را نثار کرد. او با سرافرازی زیست، و با سرافرازی شهید شد و به حق رسید. های شیطانی، برای خدا به جهاد برخیزد و خود را فدای » خودنمایی « هنر آن است که بیهیاهوهای سیاسی، و هدف کند نه هوی، و این هنر مردان خداست. او در پیشگاه خدای بزرگ با آبرو رفت. روانش شاد و یادش بخیر. و اما ما میتوانیم چنین هنری داشته باشیم، با خداست که دستمان را بگیرد و از ظلمات جهالت و نفسانیت برهاند.
من این ضایعه را به ملت شریف ایران و لبنان، بلکه به ملتهای مسلمان و قوای مسلح و رزمندگان در راه حق، و به خاندان و برادر محترم این مجاهد عزیز، تسلیت عرض میکنم. و از خداوند تعالی رحمت برای او، و صبر و اجر برای بازماندگان محترمش خواهانم.

اول تیرماه شصت
روح الله الموسوی الخمینی