واگذاری تصمیم‌گیری درباره نحوه برگزاری امتحانات به دانشگاه‌ها
چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1399
واگذاری تصمیم‌گیری درباره نحوه برگزاری امتحانات به دانشگاه‌ها
معاون آموزشی وزارت علوم: معاون وزیر علوم از واگذاری تصمیم‌گیری درباره نحوه برگزاری امتحانات به دانشگاه‌ها خبر داد.
تصمیم گیری درباره نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم به دانشگاه‌ها واگذار شده است و اولویت حضور در دانشگاه‌ با مقاطع تحصیلات تکمیلی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان به نقل از ایلنا، دکتر علی خاکی صدیق اعلام نمود: بعد از پشت سر گذاشتن چالش‌های متفاوت بخشنامه‌ای برای آموزش الکترونیکی در 24 اسفند تدوین کردیم و تا 28 اسفند برای ستاد ملی مقابله با کرونا فرستادیم.
وی در ادامه بیان کرد: در 17 فرودین مصوبه‌ای داشتیم که طبق آن ستاد ملی مقابله با کرونا برای دانشجویان دکتری یک بازنگری در برخی از مقررات آموزشی ایجاد کند. برای این هدف یک سند 20 بندی تهیه شد که به دانشگاه‌ها برای مواجهه با این مشکل کمک کرد.
خاکی صدیق در ادامه بیان کرد: ما در هیچ مقطعی دنبال راه حلی برای همه دانشگاه‌ها نبودیم، زیرا چنین راه‌حلی وجود ندارد از این رو می‌بایست به دانشگاه‌ها این اجازه داده می‌شد که متناسب با شرایط خود تصمیم بگیرند از این رو سندی که ارائه کردیم اختیاری بود نه الزامی.
وی درباره  نحوه برگزاری امتحانات گفت: برای برگزاری امتحانات یک بخشنامه به ستاد ملی مقابله با کرونا ارسال شد، مبنی بر اینکه اگر امکان حضور دانشجویان با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی و مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا فراهم بود، آزمون‌ها حضوری برگزار شود اما اولویت اول ما سلامتی دانشجویان، کارشناسان و اساتید است. البته اگر به هر دلیلی دانشگاه نتوانست آزمون حضوری برگزار کند؛ خودش بنا به شرایط تصمیم بگیرد.
معاون وزیر علوم گفت: اخیرا شرایط حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها طبق تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا صادر شده، اما این اجباری و الزامی نیست و بنا به شرایط دانشگاه تصمیم گیری خواهد شد. در این مورد اولویت ما دانشجویان کارشناسی ارشد هستند تا برای اتمام درس‌ها و پژوهش‌ها اقدام کنند.
وی در ادامه بیان کرد: برخی از دانشگاه‌ها توانستند بر پایه آموزش الکترونیکی درس‌ها را جلو ببرند، در مناطقی که سفید است امکان حضور دانشجویان وجود دارد البته در صورتی که مستلزم جا به جایی آنها نباشد. در این میان دانشجویان تحصیلات تکمیلی بخشی از کارشان پژوهش است که با استفاده از پروتکل‌ها حضور آنها امکانپذیر است.
وی در پاسخ به این سوال که چه تمهیداتی برای دانشجویان مناطقی که به اینترنت یا گوشی هوشمند دسترسی ندارند اندیشیده‌اید؟ گفت: آن دسته از دانشجویانی که ممکن است به هر دلیل نتوانند از آموزش الکترونیکی استفاده کنند و یا در جایی هستند که نمی‌توانند به اینترنت و موبایل دسترسی یابند، طبق سند 20 بندی این امکان را گذاشتیم که ترم یا درس مورد نظرشان را بدون احتساب حذف کنند.
خاکی صدیق در واکنش به کم کاری برخی اساتید در بستر آموزش مجازی گفت: طبیعتا این کار نقایصی خواهد داشت ما مواردی داریم که استادان کار را خوب ارائه دادند. اما کار بعدی ما نظارت و ارزیابی بر این دوره‌ها است تا نحوه برگزاری کلاس‌ها را در نقاط مختلف کشور بررسی کنیم.
معاون وزیر علوم درباره حذف ترم دانشجویان گفت: تشخیص اینکه دانشجویان بدون احتساب نسبت به حذف ترم اقدام کنند به عهده دانشگاه است. توصیه ما این است که با توجه به شرایط کشور، دانشگاه‌ها سهل گیرانه‌تر با این مساله برخورد کنند.