سخنرانی ریاست دانشگاه کردستان در دهمین نشست سراسری هم‌اندیشی و آموزشی معاونان و مدیران روابط بین‌الملل وزارت عتف
سه‌شنبه، 30 اردیبهشت 1399
دهمین نشست سراسری معاونان و مدیران بین‌الملل دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاونین وزیر، رؤسای برخی از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری کشور و به صورت مجازی برگزار شد. موضوع اصلی نشست، ارایه عملکرد چند دانشگاه و پژوهشگاه و ارایه راهکارها برای همکاری‌های علمی بین المللی در دوران پساکرونا بود.
به گزارش مدیریت امور بین‌الملل دانشگاه کردستان، دهمین نشست سراسری هم‌اندیشی و آموزشی معاونان و مدیران بین‌الملل دانشگاه‌های فردوسی مشهد، شیراز و الزهرا، مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سفرای تعدادی از کشورهای خارجی از جمله کشورهای اتریش، آفریقای جنوبی و قزاقستان و مقامات وزارت علوم و روسای برخی از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری کشور به صورت مجازی برگزار گردید.
در این نشست که از دانشگاه کردستان دکتر صادقی رییس دانشگاه و دکتر شفیعی مدیر امور بین الملل حضور داشتند، ریاست محترم دانشگاه کردستان به دعوت قائم مقام وزیر در امور بین الملل به ایراد سخنرانی پرداختند. دکتر صادقی در کنار روسای دانشگاه‌های شیراز، فردوسی مشهد و الزهرا، درباره “جذب و اعزام دانشجو در دوران پساکرونا بصورت مجازی” سخنانی را ایراد نمودند.
دکتر صادقی ضمن معرفی اجمالی دانشگاه و فعالیت‌های بین‌المللی آن، اقدامات دانشگاه کردستان در دوره بحران کرونا در ارتباط با دانشجویان بین‌الملل را تشریح نمود. رییس دانشگاه افزود: نزدیک به 500 دانشجو ( 5درصد کل دانشجویان دانشگاه) از کشورهای عراق، سوریه، افغانستان در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند، که 10 درصد از دانشجویان بورسیه، 90 درصد شهریه‌پرداز هستند.
 رئیس دانشگاه کردستان افزود: برگزاری کلاس‌های مجازی دانشجویان بین‌الملل از اواسط اسفندماه آغاز و  اطلاع رسانی درباره کلاسهای مجازی از طرق مختلف (ایمیل، فضای مجازی) انجام شد.
وی گفت: برگزاری نشست هم‌اندیشی مجازی برای رفع مشکلات دانشجویان و همچنین برگزاری دو جلسه دفاع مجازی برای دانشجویان بین‌الملل از جمله مواردی است که در این ایام صورت پذیرفت.
دکتر صادقی با اشاره به برگزاری دوره‌های مجازی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان در سه سطح مقدماتی، میانی اول و دوم، افزود: چالش‌هایی نیز در این مدت بر سر راه دانشگاه بود از جمله فراهم نبودن بستر اینترنت مناسب برای دانشجویان در کشورهای خودشان و قطعی مداوم برق از چالش‌های پیش روی دانشگاه بود.
رئیس دانشگاه کردستان پیشنهاداتی برای دوران پساکرونا مطرح و تصریح کرد:ضروری است تا دوره‌های پژوهش محور و فراهم کردن امکان جذب دانشجو بصورت پژوهش محور برای دانشجویان بین‌المللی و بکارگیری شیوه‌های ترکیبی آموزش حضوری و مجازی (آنلاین و آفلاین) برای دانشجویان بین‌المللی ایجاد شود.
وی همچنین افزود: جذب کاملا مجازی دانشجویان بین‌الملل و برگزاری دوره‌های مشترک مجازی بعنوان جایگزین دوره تبادل دانشجو و شرکت دادن دانشجویان دانشگاه در دوره‌های مجازی با دانشگاه‌های خارجی همکار از دیگر مواردی است که برای پیشبرد اهداف دانشگاه و ارتقاء سطح علمی دانشجویان لازم است.
 در این نشست همچنین، دکتر غلامی وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری به بیان نظرات خود پرداختند. دکتر غلامی با اشاره به فعالیت چشمگیر دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در زمینه رشد و توسعه روابط علمی بین‌المللی در چند سال گذشته اظهار داشت: توجه به توسعه ارتباطات علمی و بین‌المللی، یکی از راهبردهای اصلی وزارت علوم بوده و پیشرفت‌های حاصل شده در این زمینه، مرهون تلاش مدیران و مسئولان دانشگاهی و به‌ویژه مدیران روابط بین‌الملل مراکز آموزش عالی بوده است.
وزیر علوم با بیان اینکه در شرایط کرونایی، روابط و همکاری‌های علمی و بین‌المللی باید به شکل‌ها و روش‌های جدیدی اعمال شوند، گفت: در دوران شیوع ویروس کرونا که همه کشورهای جهان را درگیر کرده است، هیچ کشوری در این زمینه تجربه خاصی ندارد و تنها کشورهایی می‌توانند در این زمینه موفق‌تر عمل کنند که برنامه‌ریزی مناسب‌تری داشته باشند. ایشان همچنین در مورد حفظ و افزایش دانشجویان غیر ایرانی در کشور تاکید کردند و فرمودند که حتما تدابیری در این مورد توسط دانشگاه ها اتخاذ شود چرا که توجه به این اشخاص تضمین کننده جریان آمد و شد دانشجویان غیر ایرانی به دانشگاهای کشور می شود و عملکرد دانشگاه هایی که این دانشجویان را تحت پوشش آموزش مجازی قرار دادند، بسیار مطلوب دانستند.

در نهایت ایشان بازنگری در حوزه علمی و بین المللی در شرایط فعلی را نیازمند به یک طراحی و همفکری در درون مجموعه آموزش عالی کشور دانستند و تاکید نمودند که این بازنگری با مساعدت سایر نهادهای علمی انجام پذیر خواهد بود.

همچنین در این نشست، سفرای کشورهای اتریش، قزاقستان و آفریقای جنوبی و تعدادی از روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور به بیان نظرات خود در ارتباط با گسترش همکاری بین‌المللی در شرایط خاص کنونی پرداختند.

منبع: مدیریت روابط بین‌الملل و ارتباطات علمی

مدیریت روابط بین‌الملل و همکاری‌های علمی