بررسی زمینه های همکاری دانشگاه کردستان و شهرداری و شورای شهر مریوان
دوشنبه، 29 اردیبهشت 1399
بررسی زمینه های همکاری دانشگاه کردستان و شهرداری و شورای شهر مریوان
دانشگاه کردستان برای مشاوره در زمینه‌های بهسازی و‌ بازآفرینی و توسعه شهری مریوان و همچنین مشکلات زیست محیطی دریاچه زریبار مریوان اعلام آمادگی کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان در پاسخ به درخواست شورای شهر و شهرداری مریوان روز شنبه 27 اردیبهشت جلسه‌ای در دانشگاه کردستان با حضور شهردار و اعضای شورای شهر مریوان تشکیل شد که در آن درباره مشکلات گوناگون این شهر مانند ترافیک ، بخش غیررسمی، ساخت وساز غیر مجاز و اسکان غیررسمی، مشارکت عمومی در مدیریت شهری و همچنین مشکلات زیست محیطی دریاچه زریبار گفتگو و تبادل نظر شد. شرایط زیستی دریاچه زریبار، تهدیدهای موجود به دلیل ورود فاضلاب به این دریاچه، رشد نیزارها، افزایش بی‌رویه چاه‌ در اطراف دریاچه و ... به عنوان مشکلات اساسی دریاچه مطرح شد. شهردار و اعضای شورای شهر مریوان به صورت مفصل مسائل و مشکلات شهر مریوان مانند ترافیک و مشکلات رفت آمد در سطح شهر، پرداخت عوارض شهرداری و نبود منابع درآمدی پایدار و جدید، ساخت‌و‌سازهای غیرمجاز و گسترش سکونت‌گاه‌های غیررسمی، مشکلات مشارکت مردم در مدیریت شهری را به بحث گذاشتند. دکتر رحمت صادقی در این جلسه ضمن اشاره به پتانسیل‌های شهر مریوان در زمینه‌های مختلف، اظهار کرد: دانشگاه کردستان در راستای مسئولیت اجتماعی خود و با عنایت به داشتن پژوهشکده‌ها، مراکز آموزش عالی و بردیس های دیگر در شهرهای پرجمعیت استان کردستان، اقدام به ایجاد گروه پژوهشی مطالعات محیطی دریاچه زریبار درپژوهشکده کردستان‌شناسی کرده است ودر این راستا آمادگی خود را جهت همکاری با شهرداری و شورای شهر مریوان با بهره ‌گیری از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود جهت توسعه شهری مریوان اعلام می‌کند.

وی ادامه داد: با هدف فراهم کردن امکان انجام اقدامات مفید در این گروه پژوهشی، برای افزایش اعتبارات پژوهشکده تلاش خواهیم کرد و برنامه استراتژیک برای این مرکز پژوهشی تهیه خواهیم نمود. صادقی در ادامه اظهار کرد: علاوه بر این گروه پژوهشی که ماهیت قانونی پیدا کرده، در پی سفر رئیس سازمان محیط زیست کشور و مطرح شدن موضوع زریبار، با ایجاد مرکز آینده پژوهشی دریاچه زریبار به عنوان دومین مرکز آینده پژوهی کشور نیز موافقت و این موضوع طی نامه‌ای به دانشگاه کردستان اعلام شد. وی خاطرنشان کرد: مرکز آینده پژوهی لطمه‌ای به فعالیت‌های پیشین دانشگاه وارد نخواهد کرد بلکه فعالیت‌ها و اهداف مرکز پژوهشی نیز به قوت خود باقی خواهد بود و برای انجام اقدامات مفید در راستای حفظ زریبار نیاز به فضای فیزیکی داریم و از شهرداری و شورای این شهر می‌خواهیم در تامین مکان موردنیاز یاریگر دانشگاه باشند. وی همچنین یادآور شد: دانشگاه به عنوان یک مرکز علمی بخشی از پژوهش‌های خود را به سمت مشکلات شهری در مریوان سوق خواهد داد و ضمن احصا و بررسی مشکلات، واقعیات را نیز اعلام خواهد کرد. دکتر صادقی در پایان از پژوهشکده کردستان‌شناسی خواست تا مطالعات انجام شده در خصوص دریاچه زریبار را به صورت سالانه جمع‌بندی کرده و به ارگان‌های مرتبط اعلام کند. ایشان همچنین اعلام کرد که دانشگاه کردستان آمادگی خود را برای مشاوره در خصوص توسعه همه شهرهای کردستان بعنوان بخشی ار رسالت اجتماعی اعلام می کند . در ادامه نیز دکتر کیومرث ایراندوست مدیر قطب علمی بازآفرینی و بهسازی شهری آمادگی برای عقد تفاهم نامه با شهرداری مریوان به منظور همکاری و مشاوره در زمینه های توسعه شهری مریوان را اعلام کرد و گفت: قطب علمی بازآفرینی و بهسازی شهری دارای جایگاهی ملی و بین المللی است و همکاران ما در قطب دارای جایگاه ملی در حوزه‌های شهری هستند و با توجه به ظرفیت ها، ارتباطات بین المللی و ملی آمادگی برای ارایه مشاوره و کار مشترک را دارد. وی با تاکید بر ظرفیت ها و توانهای شهر مریوان ، این شهر را شایسته جایگاهی بلند دانسته و تاکید کرد که این شهر ظرفیت‌ها و شاخصه های تبدیل به یک الگوی توسعه پایدار و شهری شکوفا را داراست. وی آمادگی برگزاری جلسه قطب علمی در شهر مریوان و گفتگو برای شناخت زمینه‌های همکاری مشترک را اعلام کرد. دکتر بهروز چمن آرا رئیس پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان نیز در ادامه آمادگی خود را برای اقدام در راستای حفظ دریاچه زریبار و همچنین در حوزه شهری اعلام کرد و گفت: حضور در این عرصه را وظیفه خود می‌دانیم و از هرچه در توان داشته باشیم، فروگذار نخواهیم کرد.

منبع: روابط عمومی دانشگاه کردستان