در ایام کرونایی بینوایان را فراموش نکنیم
دوشنبه، 11 فروردین 1399
در ایام کرونایی بینوایان را فراموش نکنیم
در این روزهای دشوار، بیماری کرونا امان از همگان بریده و همه چیز را به تعطیلی کشانده است. بخش بزرگی از دستفروشان و کارگران را بیکار کرده است. بسیاری از بدهکاران قادر به پرداخت بدهی خود نیستند و بسیاری از مستأجران توان پرداخت اجاره‌ی ماهیانه خود را ندارند و بسیاری از خانواده‌ها برای تهیه نان شبشان درمانده‌اند چه برسد به تهیه مواد بهداشتی و مواد ضد عفونی کننده، جا دارد که ثروتمندان و توانگران جامعه فرصت را غنیمت شمرده و با تأسی به این آیات قرآنی دست یاری به سوی نیازمندان دراز کنند و در این ایام سخت و دشوار مقداری از درد و رنج آنان بکاهند.
«مثلُ الّذینَ یُنفِقُونَ أموالَهُم فی سَبِیلِ اللهِ کمَثلِ حبَّةٍ أَنبَتَتْ سبعَ سَنابِلَ فی کلِّ سُنبُلَةٍ مِائةُ حبَّةٍ، واللهُ یُضاعِفِ لِمَنْ یَشاءُ واللهُ واسعٌ علیمٌ. الَّذینَ یُنفِقُونَ أموالَهُم فی سَبیلِ اللهِ ثمَّ لایُتْبِعُون ما أنفَقُوا مناًّ ولاأذىً لهُم أجرُهُم عِندَ ربِّهِم ولاخوفٌ علیهِم ولاهُم یَحْزَنُونُ» (سوره بقره/261-262).
ترجمه: مَثَل کسانی که اموالشان را در راه خدا انفاق می‌کنند همانند مَثَل دانه‌ای است که هفت خوشه برویاند که در هر خوشه‌ای صد دانه باشد، و خدا برای هر کس که بخواهد [پاداشش] را چند برابر می‌کند، و خدا گشایشگر وداناست. کسانی که اموالشان را در راه خدا انفاق می‌کنند، سپس آنچه را که انفاق کرده‌اند با منّت و آزاری دنبال نمی‌کنند، برای آنان پاداششان نزد پروردگارشان است، و نه بیمی بر آنان است و نه آنان اندوهگین می‌شوند.
«لَنْ تَنالُوا البِرَّ حتَى تُنْفِقُوا مِمّا تُحِبُّونَ، وما تُنْفِقُوا مِنْ شیءٍ فَإِنَّ اللهَ بهِ عَلیمٌ» (آل عمران/92)
ترجمه: هزگز به نیکی دست نمی یابید، تا این‌که از آنچه دوست می‌دارید، انفاق کنید، و هر چیزی را انفاق کنید، بی‌گمان خدا بدان آگاه است.
«وأَنْفِقُوا مِمّا رَزَقْنکُمْ مِنْ قبلِ أَنْ یَأْتیَ أَحدَکُم المَوتُ فَیَقُولَ ربِّ لولا أَخَّرْتَنی إلى أَجَلٍ قَریبٍ فَأَصَّدَّقَ وأَکُنْ مِنَ الصّالِحِین» (سوره منافقون/10).
ترجمه: و از آنچه روزیتان داده‌ایم انفاق کنید پیش از آن که مرگ یکی از شما فرا رسد و بگوید: پروردگارا! چرا مدت کمی مهلتم ندادی تا صدقه بدهم و از صالحان باشم؟

در این روزهای دشوار، بیماری کرونا امان از همگان بریده و همه چیز را به تعطیلی کشانده است. بخش بزرگی از دستفروشان و کارگران را بیکار کرده است. بسیاری از بدهکاران قادر به پرداخت بدهی خود نیستند و بسیاری از مستأجران توان پرداخت اجاره‌ی ماهیانه خود را ندارند و بسیاری از خانواده‌ها برای تهیه نان شبشان درمانده‌اند چه برسد به تهیه مواد بهداشتی و مواد ضد عفونی کننده، جا دارد که ثروتمندان و توانگران جامعه فرصت را غنیمت شمرده و با تأسی به این آیات قرآنی دست یاری به سوی نیازمندان دراز کنند و در این ایام سخت و دشوار مقداری از درد و رنج آنان بکاهند، چراکه در غیر این صورت نان و جان آنان در معرض بلای عمومی قرار می‌گیرد و شعله‌ی عشق در جامعه خاموش می‌شود و به قول سعدی شیرین سخن:

چنان قحط سالی شد اندر دمشق       که یاران فراموش کردند عشق

🔶نویسنده: حسن سرباز

کردستان علیه کرونا (کوردستان دژی کرۆنا)