با حضور رئیس دانشگاه؛ مسائل و مشکلات دانشگاه کردستان در وزارت علوم بررسی شد
شنبه، 9 آذر 1398
با حضور رئیس دانشگاه؛ مسائل و مشکلات دانشگاه کردستان در وزارت علوم بررسی شد
با حضور رئیس دانشگاه، جلسه‌ای به منظور بررسی مسائل و مشکلات دانشگاه کردستان در دفتر وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شد.
پیرو سفر مورخ دوم شهریور ماه سال جاری وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاه کردستان، در روز چهارشنبه مورخ ششم آذر جلسه‌ای در دفتر وزیر محترم عتف در خصوص مسائل و مشکلات دانشگاه کردستان برگزار شد.
این جلسه با حضور دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر حمید پوراصغری معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور، مهندس بهمن مرادنیا استاندار کردستان، دکتر غلامرضا گرایی‌نژاد رییس امور آموزش عالی سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر محمدتقی نظرپور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر بهرام نصرالهی زاده رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان و دکتر رحمت صادقی رییس دانشگاه کردستان برگزار شد.
رحمت صادقی در این جلسه اظهار کرد: دانشگاه کردستان با جمعیتی بالغ بر 11 هزار نفر دانشجو، 400 نفر عضو هیات علمی و 486 عضو غیر هیات علمی تنها دانشگاه دولتی زیرمجموعه وزارت عتف در استان کردستان است.
رییس دانشگاه کردستان در ادامه به تعداد زیاد نیروی شرکتی دانشگاه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر تعداد 234 نفر از پرسنل شاغل در دانشگاه، به صورت نیروی شرکتی و حجمی در قالب خدمات پیمانکاری، مشغول به خدمت هستند که این خود موجب تحمیل هزینه گزاف سالیانه به دانشگاه (در حدود یکصد و بیست میلیارد ریال) شده است.
وی بر ضرورت افزایش اعتبارات هزینه‌ای دانشگاه در سال 1399 تاکید و خاطرنشان کرد: افزایش اعتبارات به منظور جلوگیری از ایحاد مشکل برای امورات آموزشی و پژوهشی دانشگاه و تسهیل فرایند تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی دانشگاه ضروری است.
صادقی عنوان کرد: سرانه بودجه زیر مجموعه وزارت علوم استان کردستان بسیار کمتر از میانگین کشوری است و به منظور نزدیک شدن به میانگین کشوری ضروری است اعتبارات دانشگاه کردستان به عنوان تنها دانشگاه دولتی زیرمجموعه وزارت عتف در استان کردستان تقویت شود.
رییس دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه به دلیل توپولوژی و موقعیت خاص جغرافیایی دانشگاه کردستان، هزینه های عمرانی و محوطه‌سازی آن در مقایسه با سایر دانشگاههای منطقه به مراتب بالاتر است و این موضوع دانشگاه کردستان را در توسعه عمرانی و زیرساختی خود با مشکل جدی مواجه کرده است.
وی ادامه داد: با بودجه عمرانی محدود عملا هیج کار عمده‌ای نمی‌توان انجام داد و ضروری است که اعتبارات عمرانی دانشگاه نیز افزایش یابد.
دکتر صادقی در بخش دیگری از سخنانش به این موضوع اشاره کرد که تعداد ردیف بودجه‌ای زیر مجموعه وزارت عتف استان کردستان بسیار کمتر از استانهای همجوار است و دانشکده های اقماری در دست احدات قروه و سقز در صورتی که ردیف بودجه‌ای هزینه‌ای مستقل نداشته باشند، امید چندانی به موفقیت آنها نیست و ضروری است در این زمینه نیز مساعدت لازم بعمل آید.
رییس دانشگاه کردستان در ادامه به دریاچه زریبار مریوان به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری و اقتصادی بسیار مهم استان اشاره کرد و اظهار کرد: علیرغم اهمیت بسیار بالای این دریاچه و تهدیدات زیست محیطی متعددی که بقای آن را تهدید می‌کند، متاسفانه هنوز مطالعات علمی سیستماتیکی روی موضوعات مختلف این دریاچه صورت نگرفته و در پایگاههای اطلاعاتی مستندات علمی برای آن یافت نمی‌شود.
وی یادآور شد: بر این اساس دانشگاه کردستان در راستای رسالت مسئولیت اجتماعی خود اقدام به تاسیس پژوهشکده مطالعات محیطی دریاچه زریبار کرده و پروپوزال آن به تصویب هیات امنای دانشگاه رسید.
دکتر صادقی عنوان کرد: برای اینکه این پژوهشکده بتواند اقدام علمی اساسی و سیتماتیکی برای این دریاچه انجام دهد، باید دارای ردیف بودجه‌ای مستقل بوده و ضروری است در راستای عرضه محور شدن این پژوهشکده مساعدت لازم بعمل آید.
لازم به ذکر است؛ پس از بحث و تبادل نظر و نظر مساعد وزیر محترم علوم و مساعدت مسولین سازمان برنامه و بودجه و پشتیبانی استاندار و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بسیاری از درخواست‌های دانشگاه به تصویب رسید.