همایش بزرگداشت روز جهانی شهرسازی در دانشگاه کردستان برگزار شد
پنجشنبه، 23 آبان 1398
همایش بزرگداشت روز جهانی شهرسازی در دانشگاه کردستان برگزار شد
همایش بزرگداشت روز جهانی شهرسازی روز سه‌شنبه 21 آبان ماه 1398 در آمفی تئاتر دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان برگزار شد.

مراسم بزرگداشت روز جهانی شهرسازی که سالانه در تاریخ 17 آبان مصادف با 8 نوامبر در جهان برگزار می گردد، امسال با شعار قانون جامع شهرسازی ، حق به شهر و حقوق شهروندی، در شهر سنندج در آمفی تئاتر دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان در تاریخ 21 آبان 1398 به همت گروه شهرسازی و انجمن علمی شهرسازی دانشکده برگزار گردید. محورهای اصلی این همایش را  موضوعات حق به شهر و شهر خلاق (محوریت موسیقی) تشکیل دادند، که بدین سبب مراسم با رنگ و بویی بومی و با نگاهی کلی به موضوعات روز جهان، با استفاده از برنامه های متنوع در چندین بخش برگزار گردید.  با عنایت به اعلام سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد(یونسکو) در خصوص ثبت شهر سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی در جهان، موضوعات همایش با تاکید بیشتر حول محور مذکور مورد بحث و گفتگو قرار گرفت. همچنین موسیقی زنده سنتی و کوردی نیز بخش جدایی ناپذیر همایش مذکور بود.

در ابتدای برنامه آیاتی  از قرآن مجید ،  سرود ملی جمهوری اسلامی ایران  و دکلمه ی کوردی پخش شد.

در ادامه مجری برنامه ضمن خوش‌آمدگویی به حضار  روز جهانی  شهرسازی را تبریک گفت.

دکتر صلاح ویسی، ریاست دانشکده  هنر و معماری دانشگاه کردستان به عنوان اولین سخنران روز جهانی شهرسازی را تبریک گفت و  به ثبت شهر سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی توسط یونسکو در ماه جاری اشاره نمود .
ویسی سپس ضمن  بیان مشکلات روز حوزه شهرسازی، بر حل مسائل شهرها با علم و منطق شهرسازی بالاخص توسط واکاوی مفهوم توسعه پایدار تاکید نمود.

در ادامه دکتر ایراندوست عضو هیأت علمی گروه شهرسازی به جایگاه رشته شهرسازی و چهارچوب آن در نظام برنامه ریزی شهری ایران و جهان اشاره ،  و بر اهمیت مفهوم برنامه ریزی ولزوم هماهنگی و هم افزایی بخش های خرد و کلان در حوزه شهرسازی جهت رفع مشکلات شهرها با تاکید بر عدالت شهری تاکید نمود.

پس از سخنرانی دکتر ایراندوست ارتباط صوتی با جناب آقای دکتر علیزاده عضو محترم هیات علمی گروه شهرسازی برقرار شد و در خصوص حق به شهر با محور پیاده مداری و تجربیات تاثیر حمل و نقل عمومی بر ساختار شهر وین سخنرانی نمودند.

در ادامه مراسم دف نوازی توسط گروه موسیقی یادگار به سرپرستی جناب آقای امید کریمی به مناسبت حلول ماه مبارک ربیع الاول و انتخاب شهر سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی در جهان، به صورت زنده اجرا شد.

پس از اجرای موسیقی تیزری در خصوص فعالیت های دانشکده، اساتید گروه شهرسازی و نمای کلی دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان پخش شد.

در ادامه دکتر نینا خلیقی عضو هیأت علمی گروه شهرسازی و مشاور انجمن علمی شهرسازی در رابطه با شهر خلاق، جایگاه شهرسنندج در حوزه خلاقیت شهری و چگونگی ایجاد و توسعه یک شهر خلاق و نمونه های جهانی موفق اشاره نمودند و در پایان سوالات مقدماتی برای آغاز پنل تخصصی شهر خلاق موسیقی را ارائه دادند.

سپس مراسم موسیقی سنتی توسط گروه موسیقی دانشکده هنر و معماری با مدیریت و همکاری جناب آقای استاد میرزایی مدیرگروه محترم موسیقی دانشکده به صورا زنده اجرا شد.
در پایان برنامه پنل تخصصی شهرخلاق با محوریت انتخاب شهر سنندج به عنوان شهرخلاق موسیقی در جهان با حضور و سخنرانی دکتر ارسطو گویلی عضو شورای اسلامی شهر سنندج، دکتر کیومرث ایراندوست عضو هیأت علمی گروه شهرسازی دانشگاه کردستان ، دکتر کیومرث حبیبی عضو هیأت علمی گروه شهرسازی دانشگاه کردستان و دکتر بختیار بهرامی عضو هیأت علمی گروه شهرسازی دانشگاه کردستان برگزار شد.

در این پنل ابتدا خبر تصویب طرح موضوعی تپه های شهر سنندج در ماه جاری، به صورت رسمی اعلام گردید. این طرح به عنوان یکی از دستاوردهای نوین و خلاقانه در زمینه طرح های مصوب شهرهای ایران، با مدیریت جناب آقای دکتر بهرامی، تهیه و مراحل تصویب خود را طی نموده است. در ادامه مباحثی در خصوص انتخاب شهر سنندج به عنوان شهر خلاق توسط یونسکو و مقایسه آن با عناصر و نمادهای منتخب سایر شهرها مطرح و لزوم بهره وری حداکثری از پتانسیل های موجود در زمینه موسیقی در شهر سنندج و تبدیل آن به یک ثروت همگانی مورد بحث قرار گرفت. تحقق بخشی چشم انداز تهیه شده در زمینه شهر خلاق موسیقی  با توجه به اهدای این جایگاه ویژه از سوی یونسکو به شهر سنندج توسط اساتید شهرسازی مورد تاکید واقع گردید و در این راستا لزوم هماهنگی بین نهادی و توجه ویژه نهاد مدیریت شهری و شورای شهر در قالب برنامه های راهبردی و عملیاتی جهت جامه عمل پوشاندن به اهداف شهر خلاق موسیقی در این شهر، مطرح گردید. در پایان نیز پس از برگزاری جلسه پرسش و پاسخ میان دانشجویان و اعضای پنل، با همکاری ریاست دانشکده ، مدیر محترم گروه شهرسازی و اعضای انجمن علمی شهرسازی، هدیه‌ای به رسم یادبود به جهت تشکر از زحمات جناب آقای دکتر ایراندوست، تقدیم ایشان گردید.

منبع: دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان