نخستین همایش گردشگری و توسعه در دانشگاه کردستان برگزار شد
شنبه، 13 مهر 1398
نخستین همایش گردشگری و توسعه در دانشگاه کردستان برگزار شد
نخستین همایش گردشگری و توسعه با همکاری دانشگاه پلی تکنیک سلیمانیه عراق و با حضور پژوهشگرانی از کشورهای مختلف 10 و 11 مهر ماه در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، آیین افتتاحیه این همایش روز چهارشنبه 10 مهر ماه با حضور معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آغاز شد.

رحمت صادقی عنوان کرد: یکی از پتانسیل ها و ظرفیت های کردستان بدون شک توسعه گردشگری و توریسم است که زودبازده بوده و نیز راه اندازی شغل در این زمینه نیازمند سرمایه اندک است.وی تصریح کرد: گردشگری طبیعی، پزشکی، جنگ و یادمان ها، فرهنگی، هنری، ورزشی، بازرگانی و ... همه در کردستان ظرفیت و پتانسیل لازم را دارد که اگر به صورت علمی و آکادمیک در این زمینه ها کار شود، بستر ساز توسعه و پیشرفت منطقه خواهد شد.صادقی ادامه داد: در راستای این پتانسیل ها و مسئولیت های اجتماعی وظیفه خود می دانیم در زمینه گردشگری کردستان هم کار کنیم و زیرساخت ها را فراهم کنیم.کردستان جزء 9 استان هدف گردشگری است.
رئیس دانشگاه کردستان در این مراسم اظهار کرد: یکی از راهبردهای اصلی دانشگاه کردستان توجه به مسئولیت اجتماعی و ارتقای وجهه بین المللی دانشگاه در راستای دانشگاه های نسل چهارم است.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز اظهار کرد: در محور شمال غرب کشور ، 9 استان به دلیل ظرفیت‌های ویژه مقصدی برای گردشگران است که استان کردستان یکی از این مجموعه است.
ولی  تیموری در آیین افتتاحیه نخستین همایش بین‌المللی گردشگری و توسعه با محوریت چالش‌ها و راهبردها که در محل دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد:  شعار جهانی گردشگری در سطح جهانی، با عنوان گردشگری و اشتغال آینده‌ای بهتر برای همه است که بیانگر نقش  و اهمیت گردشگری در ایجاد اشتغال و پرداختن به ابعاد گردشگری است.
وی به اهمیت اقتصادی گردشگری اشاره کرد و  افزود: با توجه به  شعار جهانی گردشگری امسال، سازمان گردشگری کشور روی محورهای آموزش مهارت و اشتغال متمرکز شده است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه از روز 5 مهرماه امسال تا مهر سال آینده روز گردشگری نام گذاری شده است، ادامه داد: یکی از المان‌های همایش امروز توسعه پایدار و بحث تحولات دیجیتالی مورد تاکید صنعت گردشگری در سطح جهانی به لحاظ اهمیت این موضوع است.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری در کشور نیازمند توجه و پرداختن ویژه به آن است، گفت: در استان کردستان نقطه‌ای پر بازده در گستره جغرافیابی ویژه کشور است که از لحاظ آب و هوا، موسیقی، تمدن،  پوشاک، تنوع فرهنگی ویژگی‌های منحصر به فردی دارد.
وی افزود: استان کردستان به واسطه هم مرزی با اقلیم کردستان عراق یکی از مسیرهای گردشگری داخلی و بین المللی پتانسیل مقصد گردشگری را دارد.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: سه استان‌ کردستان، سیستان و بلوچستان و سمنان با توجه به شرایط ویژه پایلوتی به عنوان گردشگری است و از این میان روی استان کردستان از منظر توسعه طبیعت گردی و گردشگری روستایی برنامه‌ریزی شده است.
کردستان به شدت به توسعه گردشگری نیازمند است.

کردستان به شدت به توسعه گردشگری نیازمند است
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان تصریح کرد: در پنج سال آینده گردشگری موتور محرکه اشتغال زایی در ایران و جهان خواهد بود و از سایر صنایع و خدمات پیشی خواهد گرفت.
حسین فیروزی با اشاره به ضرورت توسعه گردشگری، عنوان کرد: ما در استانمان به شدت به توسعه گردشگری احتیاج داریم و نکته مهمی که این رشته دارد این است که بیشترین میزان اشتغال زایی را از بین جوانان و بانوان دارد.
وی به ظرفیتهای استان کردستان اشاره کرد و افزود: کردستان ظرفیت خوبی برای توسعه گردشگری فرهنگی، طبیعی، تاریخی و بازرگانی دارد و اینها یک ظرفیت بزرگ برای هر استانی بوده و نیاز است تا برای هرچه بیشتر توسعه بخشیدن به این رشته تلاش کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با اشاره به اهمیت سرمایه کذاری در این بخش، عنوان کرد: با توجه به ارتقا اقتصاد جهانی و ظرفیت استان باید به جذب سرمایه گذار اهمیت داد و بی شک در این مسیر کارهای بسیار خوبی صورت گرفته اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.

175 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است
در ادامه نیز دبیر علمی نخستین همایش گردشگری و توسعه افزود: کمیته علمی همایش با 135 نفر عضو داخلی و خارجی از کشورهای عراق، ترکیه، نیوزیلند، اسکاتلند، گرجستان، ایتالیا و فرانسه شکل گرفته و همچنین تیم علمی از دانشجویان هم طی دو سال مشغول برنامه ریزی برای برگزاری همایش بودند.
آرمان احمدی زاد کمیته علمی 59 درصد را واجد شرایط پذیرش در کنفرانس داشت که معادل 103 مقاله به صورت شفاهی و پوستری ارائه خواهد شد.
در ادامه نیز پنل ها و کارگاه های آموزشی آغاز شد و روز چهارشنبه 11 مهر نیز آیین اختتامیه برگزار شد.
گردشگری به دغدغه مسئولان تبدیل نشده است
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان کردستان اصلی ترین چالش گردشگری را نبود زیر ساختها دانست و گفت: ضروری است تا راههای زمینی و هوایی در استان تقویت شده و همانند سایر استانها این مشکلات حل شود.
محسن علوی گفت: گردشگری نتوانسته به دغدغه اصلی برای مسئولین تبدیل شود و ضروری است تا به نقش نخست درآمد زایی در اقتصاد کشور تبدیل شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان، از شرکت کنندگان خواست تا به عنوان سفیران دانشگاه خود در راستای افزایش ارتباطات بین المللی گام بردارند.
کیومرث کرمی افزود: این همایش  از این نظر دارای اهمیت که نوعی گردشگری علمی به شمار می رود  و  کسانی که در آن حضور پیدا می‌کنند از پتانسیل‌ها ظرفیت‌ها آثار فرهنگی و مذهبی و تمام پتانسیل‌های آن مکان دیدن می‌کنند و این می‌تواند به نوعی برندسازی باشد.

کرمی گفت: بر اساس پیش‌بینی سازمان جهانی گردشگری تا سال 2020 تجارت بین المللی دنیا در اختیار صنعت گردشگری قرار می گیرد و از این نظر گردشگری و بسیار حائز اهمیت است.
در پایان مراسم نیز از مقالات برتر و نویسندگان آنها تجلیل به عمل آمد.